Orijinalini görmek için tıklayınız : ŞEFTALİ KONSERVESİ
ozalgin
09-03-2005, 10:58 AM
KIŞIN TATLILARDA KULLANABİLMEK AMACI İLE ŞEFTALİ KONSERVESİ YAPIMINI BİLEN VARMI ACABA. BU KONUDA BANA YARDIM EDERSENİZ ÇOK SEVİNİRİM.ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER. :D
acalya
09-03-2005, 06:31 PM
Forumda Bursali arkadaslar varsa eminim bu soruna bir yanit bulursun. Orada cok guzel yapiyorlar bu konserveyi. Ben de merak ediyorum. Cok da seviyorum seftali konservesini. Bekleyelim gorelim.
fatıma
09-03-2005, 08:35 PM
bizde denedik bu yıl şeftali konservesini ama bilindik bi yöntemi vara şeftaliler bitmeden cvp gelirse bu konuya daha ii olur sanırım
biz konserve kavanozuna bir kısmını dilim bir kısmını küp bir kısmınıda yarıya bölerek koyduk ağızlarını kapatıp sadece kapakların içinde kalabileceği suyun içinde kaynattık kapakları. Şeftaliler pişmesin diye çaba gösterdik bilmyorum nasıl olacaklar açılınca görücez :)
nesev
09-03-2005, 09:40 PM
merhaba,paylasilantatlar.blogspot.com da banu güzel bir şeftali konservesi tarifi vermiş, bir göz at istersen....
sevgiyle....
acalya
09-03-2005, 09:52 PM
tesekkurler nesev, simdi gordum ve cok hos gozukuyor gercekten, murdum erigi konservesi de var, harika.
ozalgin
09-06-2005, 03:14 PM
cevaplara yeni bakmaya fırsatım oldu ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.nesev şimdi söylediğin yere bekıp tarifi alacağım çok teşekkürler.
ba112
10-02-2005, 04:08 AM
Ozalgin şeftalileri kabuklarısoy vew doğra.Bunları koserve şişelerine doldur.AYRI BİR YERDE ÖNCEDEN HERKAVANOZA 2 YADA 3 KAŞIK ŞEKER GELECEK ŞEKİLDE KAYNAT VE SOĞUT. ŞERBETİNİ EŞİT MİKTARDA ŞEFTALİ OLAN KAVANOZLARA PAYLAŞTIR.SIVISI EKSİK KALAN KISIMLARI SU İLE DOLDUR.SONRA SIKICA KAPAKLA VE 15 DK KAYNATMA İŞLEMİNDEN SONRA KIŞIN AFİYETLE YİYE BİLİRSİNİZ.BEN YILLARDIR BU YÖNTEMİ KULLANIRIM ÇOKKK MEMNUNUM TAVSİYE EEDERİM.
zubtat
01-17-2008, 07:48 PM
1 ltlik kavanoza kabuklarını soyup,çekirdeklerini çıkarıp ikiye veya küçük parçalara böldüğünüz şeftalileri doldurunuz.Üzerine 4-5 yk dolusu toz şeker serpip kavanozun kapağını kapatın.Düdüklü tencerede boğazına kadar su doldurup kaynatın.Düdüğünü kapattıktan sonra 10 dak kaynatın....Nefis oluyor.Özellikle ramazanda hazır ele geliyor.Bu tarzda vişne,erik kompostosu hazırlanır.Kavanoza meyvalar konulduktan sonra boğazına kadar kaynatıp soğuttuğunsuyu da ekleyin....
serap_1976
01-20-2008, 04:45 PM
Zuptat şişelere su konulmuyormu acaba .tarifin çok pratik denemek istiyorum..
HAKİKAT
01-28-2008, 09:27 PM
basıçtan hadi patlarsa
zubtat
02-14-2008, 09:38 AM
Zuptat şişelere su konulmuyormu acaba .tarifin çok pratik denemek istiyorum..
Kavanozun içine önceden kaynatıp soğuttuğun su konuyor Özür dilerim hatalı bilgi verdiimden
zubtat
02-14-2008, 09:42 AM
basıçtan hadi patlarsa
Asla patlamıyor....Merak etme..
Zubtatciğim Tarifini Denemek Istiyorum Ama Birşeyi Sorucam 1 Lt Kavanoza Meyveler Ağzina Kadarmi Dolduruluyor Bir De Soğuk Yerdemi Yoksa Oda Sicakliğinda Da Saklanabilir Mi?
canımcım
08-06-2009, 02:00 PM
merhaba arkadaşlar;
şimdiye kadar hiç konserve yapmadım.Ben hem kışın komposto niyetine hemde tatlılarda keklerde kullanmak için çeşitli meyvelerden vişne,şeftali,incir vs konserve yapmak istiyorum kış için,aslında vişne vs buzluğa koydum ama konservede yapmak denemek öğrenmek istiyorum....okuduklarımı inanın hiç anlamadım.Hiç bilmeyen konserve konusunda cahil olan birisine sırasıyla ayrıntılı bir şekilde anlatan çıkarmı acaba?yardımcı olur,bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim,he ayrıca kocaman kazanlarda kaynatacak vaktimde yok düdüklümde orta boy belirtmek istedim...
şimdiden herkese teşekkürler.....
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.