PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Nişasta

mugeko
09-09-2005, 10:42 AM
arkadaslar bazi tariflerde malzemeler arasinda nisasta da oluyor. bu misir nisastasimi bugday nisastasimi demek ? :roll:

meleksarı
09-09-2005, 12:20 PM
buğday nişastası demek...sadece nişasta yazıyorsa...

Esra_k
09-09-2005, 05:54 PM
Selam Mugeko, daha once "kazandibi" tarifinde Pastaci-Coskun "biz her zaman misir nisastasi kullaniriz." demisti. Ama sadece kazandibini mi kastetmisti, yoksa sutlu tatlilari mi, yoksa butun tarifleri mi bilemem. Sevgiler...

chez_clement
09-18-2005, 11:08 PM
Merhaba.
Sütlü tatlıları çok seviyorum ama tariflerin bazılarında mısır ya da buğday nişastası, bazılarında un ya da pirinç unu yer aldığı için tatlı yaparken kafam karışıyor. Hangi malzemenin hangi sütlü tatlı için kullanılması daha uygundur? Deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirm.

redscat
09-19-2005, 05:40 PM
sekerli ve sütlü tariflerde her zaman öncelik mısır nişastasınındır tuzlu ve sıcak tariflerde ise patates nişastası kullanılır not buğday nişastası mısır nişastasına oranla daha kıvam tutucudur o yüzden yüzde on civarında daha az kulanılmalıdır

rabis
05-11-2006, 12:57 PM
arkadaşlar yardım edin nolur !!!!
pasta yapcam tarifte mısır nişastası yazıyor ama bende buğday nişastası var. kullanabilirmiyim ????

Hhatice
05-11-2006, 01:19 PM
bence olur ben mısır nişastasını kremalarda kullanıyorum özellikle cukulatalı kremayı parlak yapıyor normal kremada çok fark olmuyor,
Hhatice sedef

rabis
05-11-2006, 01:21 PM
çok teşekkürler Hhaticecim ??

GüLGüSeLi
02-06-2007, 11:13 AM
Arkadaşlar çocukluğumdan beri baklava yaparken hep aynı marka nisaşta kullanılırdı..Meğer o nişasta mısır nişastasıymış..Şimdi bazı baklava tariflerinde özellikle buğday nişastası diye belirtmişler ne gibi bir fark olur acaba?? Lezzet açısından birşey değişirmi?