Orijinalini görmek için tıklayınız : İstanbul'da İzmir Pazarı
karye
09-15-2005, 08:14 AM
merhaba, istanbul da izmir tulum peyniri, boyoz, meyve-sebze gibi ürünlerin satıldıgı bir yer varmı?
Senaygül
09-15-2005, 08:33 AM
Karye bır cok sarkuterı de peynırı bulabılırsın , boyoz sanırım kadıkoyde var meyve sebzeler derken ızmıre has otlardan mı bahsedıyorsun bıraz zor bulman.. esım ızmırlı bende sıkıntı cekıyorum cunku..
karye
09-15-2005, 09:05 AM
aslında şöyle sorsam daha iyi olur.. kayseri pazarı, malatya pazarı adlı bazı dükkanlar vardır oralarda yöreye ait mamuller satılır.. bu tarz bir yer var mı acaba? senaygul ilgine tesekkur ederim...
portakalagaci'nın ana sayfasında geçen yıl kızılcık almak için Beşiktaşta balık pazarı çevresinden alışveriş ettiğinden bahsediyordu Hatice, bir tarat istersen.
yelda
09-15-2005, 03:52 PM
sevgili karye istanbul'da yaşarken izmirl'li olmanın zorluklarını yaşamıştım..izmir tulumunu tansaş'tan boyozuda beşiktaşta çarşı içinde bir fırından satın alıyordum..
okale
09-15-2005, 04:33 PM
boyoz ney arkadaşlar çok merak ettim ? :)
Senaygül
09-15-2005, 04:56 PM
okale ızmırlıler yanıt versın ben yedım ama tadını pek sevemedım sabah kahvaltısında getırdıler bol yaglı pogaca desem degıl hamur desem oda degıl.. bı seydı.. ama esım o kadar ıstahlı yıyorkı.. demek kı dıyorum bu ızmırlılere has bır damat tadı..
karye
09-15-2005, 05:06 PM
arkadaşlar boyoz; yanında yumurta ile yenilen çok güzel süper birşey.. senaygulun de dediği gibi yağlı yuvarlak içi boş hamur... ama çokkkk güzel...
okale
09-16-2005, 09:14 AM
bu bizim kete gibi birşey ozaman.keteninde içinde un olması bana hep garip gelmiştir :)
karye
09-16-2005, 09:30 AM
okalecim, kete yassı ve irice olur; boyoz yuvarlak ve pofidiktir :)
oyayagmurlu
09-18-2005, 10:40 PM
arkadaşalar b oyozun en önmeli farkı fırından gece 12 de çıkar ve ancak o zaman bulursun boyozu. ben de bir izmirlinin kızıyım o yüzden ben de bilirim boyozu. boyozun bence de tadı tuzu yok. size süper bir ot ismi şevketi bostan bu otu izmirin dışında başka hiçbir yerde bulamazsınız asıl siz bu konuya eğilin.
acalya
09-19-2005, 04:30 AM
karye soruna cevap veremeyecegim ama, okalenin sorusuna cevap vereyim dedim, yasaminin buyuk bolumu Izmir'de gecen biri olarak...Boyozu mutlaka sabahlari cok erken saatlerde, (soyle sabah 9 dedi mi biter) simitcilerin camekanli arabalarinda bulursun (ha bir de pastanelerde,firinlarda) , bir cesit corek, milfoy hamuru gibi tazeyken, yerken ustu citir citir dokulur (ay nasil canim cekti simdi ya) sade olur ve azicik yaglidir ama cayla ve peynirle oyle guzel gider ki, mmmmmm...ben cocuk ve gencken bizim mahallenin simitcisi 'gevreeeeek-simitin Izmircesi- boyooooozzzz' diye bagirirdi sabah sabah, millet de pencereye kosup sepetlerini asagiya sallandirirdi boyozlar tukenmeden almak icin...ahhh ahhhh...neyse ben size boyozun yapilisini ve resmini de gorebileceginiz bir websitesi buldum, gozunuz senlensin...Tum Izmirliler'e sevgiler!
http://www.hekimoglu.com.tr/turk/tar_Boyoz.htm
yelda
09-19-2005, 03:11 PM
boyozun tazesini yemeyince hiç bir işe yaramaz..sıcak sıcak muhteşem tadıyla bir de sıcak çay ve haşlanmış yumurtayla enfes olur..izmir'e gelenler denemeden dönmesinler..
Melek
09-20-2005, 08:20 AM
sagol acelya, bende bu sene kayinvaldemde yani izmirde kaldigimda sabahlari gevrekcilerin söyledikleri ne acaba diye düsünüyordum. bunlar bayyyyaat :oops: mi diyor ya diye sasiriyordum. demek boyooozz diyorlarmis. seneye muhakkak bende deneyecegim´ :)
burcu gencoglu
10-03-2005, 12:28 AM
yelda merhaba,
boyozu beşiktaşta tam olarak nereden alıyorsun acaba?
birde istanbuldaki tüm tanşaslarda izmir tulumu bulabilirmiyim ve tadı aynı oluyormu..
şimdiden teşekkür ederim..
sevgiler :)
tarifdelisi
10-03-2005, 09:46 AM
selam
herkese duyurulur.boyozu istiklal cd. de galatasaray lisesinin karşısındaki hamurabiden de alabilirsiniz. Ben önünden geçerken vitrinde boyoz yazısını görünce bu ne dir diye sormuştum satıcı çocuğa, oda kalmadı demişti saat 8:30-9 gibi demekki burada da hemen tüketiliyor sıcak sıcak.
Ben 3 yıl üst üste yaz tatili için İzmir'e gittim ama inanın adını İstanbul'da duydum. Tanıtılsa fena olmaz eğer çok özel bir tadı varsa.
İzmirlilere duyrulur.
yelda
10-03-2005, 10:25 AM
sevgili burcu sonuçta peynirler izmir'den geliyor..burada bile herzaman aynısını bulamıyoruz..beşiktaş2ta çarşı içine girer girmez sol tarafta bi pastane..adını anımsayamıyrum..ama bence sor..İNŞALLAH bulursun..sevgiler..
burcu gencoglu
10-10-2005, 11:14 AM
sevgili tarifdelisi ve yelda..
boyozu nerelerden bulabileceğimi bana yazdığınız için çok teşekkür ederim :))
izmirli olduğum için ve istanbuldada yaşadığım için izmirimi gerçekten çok özlüyorum..
tansaştanda ilk fırsatta izmir tulumu alıp deneyeceğim..
tarifdelisi, boyozu bayayı tanıtmışlar aslında üst saffalarda..gerçektende aynı anlatıldığı gibi.belki ilk başta çok sevmeyebilirsin ama zamanla bir alışkanlık yaratıyor..kıtır kıtır güzel börek gibi..
herkese sevgiler..
tarifdelisi
10-11-2005, 08:18 AM
ramazandan sonra denerim inşallah bir sabah kahvaltısında burcucuğum..
sevgiler
yelda
10-11-2005, 12:40 PM
sevgili burcu o zaman ilk fırsatta sana boyoz tarifi yollıycam..tabi ustaları gibi olmaz ama denersin belki..
burcu gencoglu
10-11-2005, 09:15 PM
oooo yelda çok mutlu olurum..
bekliyorum tarifini..çok teşekkür ederim :)
sevgiler..
zibel
10-15-2005, 05:04 PM
benim de izmirden istanbula transfer olmuş biri olarak izmire ait birçok şey gözümde tütüyor.Özellikle de yeşillik türü şeyler.Mesela izmrdeyken bolca tükettiğimiz turp otu.Haşlayıp zeytinyağı sarımsak ve limonla karıştırılınca çok lezzettli bir salata oluyor.Ama istanbulda bulamadım :cry:
seden
10-16-2005, 09:56 PM
turpotu ,balıkpazarında beyoğlunda var bende çok severim...bazen anadolu yakasındaki pazarlarada geliyor :)
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.