PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sirke ve Sarımsak Soslu Biber

busi
09-16-2005, 02:52 PM
:D arkadaşlar sivri biberden yapılan sirkeli, sarımsaklı,zeytinyağlı yapılan bir tarif var acaba bunu tam olarak bilen varmı?cevaplarınızı bekliyorum. :wink:

acalya
09-16-2005, 07:43 PM
kizartma gibi bir sey mi? neye benziyor?

yasemin
09-16-2005, 09:12 PM
merhabalar

bugün bende biber aldım sanırım aynı şeyden yapacağız.

1kg. biber
1 çay bar. sirke
1 çay bar. su
1 çay bar. zeytinyağı
1 diş sarımsak

malzemeler bu.ama tam olarak nasıl yapıldığını bilemiyorum.öğrenince yazarım.

bilen varsa yazsın

ecmel yalgın
09-17-2005, 12:59 PM
GOOGLE DA "TURÇİNİK" TARİFİNİ BULUN
PATLICANI ÇIKARIN
SANIRIM ARADIĞINIZ ŞEY OLUR

Zeca
09-17-2005, 02:58 PM
Annem bunu kırmızı biber ile yapar, kırmızı biberi haşlıyorsunuz, kabuğun soyuyorsunuz. borcama diziyorsunz ve üzerine sirkeli, sarımsaklı ve yağlı karışımı döküyorsunuz. Turşu ile meze arası birşey. Ancak sirkesi bana hep çok gelmiştir. İsterseniz azaltabilirsiniz.

pink
10-24-2005, 04:47 PM
yeşil biberi haşlıyorsunuz.Suyunu süzüp üzerine sirke,sarımsak ve tuzla hazırladığınız sosu döküyorsunuz bolca.Biraz su ilave edebilirsiz.Sosun biberlerin üstüne çıkması lazım ve bu sosta 5-6 saat bekleyip sosu iyice çekmesi gerekir.Bir gece beklediğinde çok daha güzel oluyor. Bunu taze fasulyeye uygulayıncada çok güzel oluyor.Ama onda sirke yerine limon kullanıyorum ve haşlarken içine kırmızı acı kurubiberlerden atıyorum.Çay saati içnde çok uygun.

yasevmin
08-31-2008, 09:08 PM
ben kırmızı bıberı (salçalık kırmızı biber)fırında kozluyorum daha sonra kabuklarını soyup sap ve cekırdeklerını temızlıyorum. kavanoza dızdıkten sonra sırke,tuz zeytın yagı, sarımsak ve bır mıktar sekerı karıstırıp kavanoza boşaltıyorum. kavanozun ağzını sıkıca kapatıp 2 gun bekletıyorum. Çok güzel oluyor. Tavsiye ederım....

hilda
09-02-2008, 04:44 PM
ben de daha yeni yaptım kışlık kırmızı biberi közledim kabuklarını soydum ikiye böldüm 1 ölçek zeytinyağı 1 ölçek sirke 1 tatlı kaşığı tuz bir tatlı kaşığı şeker 4-5 diş sarımsağı karıştırdım 2 kilo biberimi bu karışıma batırıp kavanoza koydum sosun hepsini de kavanoza boşalttım 2 kavanozum oldu biberlerimde harika oldu beklemeden bile güzel

nyazla
09-15-2008, 02:19 AM
1 kg bibere 2su bardağı sıvıyağ, 1 su bardağı sirkeyi bir tencerede kaynat yıkanmış veiyice kurulanmış olan biberleri öbek öbek içine atın çok durmayacak rengi dönünce çıkar .hepsi bitince bir tepside göz kararı tuz doğranmış maydonoz ve sarımsakla harmanla konserve kavanozuna koy en üstüne artan sosunu dök buzdolabında 1 sene durur bu tarifle kırmızı biber de yapabilrsiniz.

biberiye38
10-30-2008, 08:20 PM
Yıllar önce Oktay Ustanın programında görüp denediğim bir tarif.Çok güzel oluyor.Defterime yazdığım şekliyle yazıyorum.

Malzemeler
1 kilo kırmızı biber
5-6 diş sarımsak
1 çay bardağı sirke
1 çay bardağı ayçiçek yağı

Sirke ve sıvıyağ aynı anda tencereye katılır biraz fıkırdatılır.Kırmızı biberlerin çekirdekleri çıkarılır ve birer çatallık kesilir.Kırmızı biberler de tencereye katılır.Hafifçe yumaşıtılır.Kavanozlara yerleştirilir.Aralarına sarımsak koyulur.Tuzu katılır.Kavanozun kapağı sıcakken kapatılır.