PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Karnabahar salatası

mihmandar
01-26-2005, 12:25 AM
6-8 kişilik....

Malzemeler:

1 kg karnabahar

2 kabak

4 mantar

4-5 diş sarımsak

200 gr kıyma

60 gr margarin

1 çorba kaşığı galeta unu

80 gr dilpeyniri

3-4 dal maydanoz

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

* Karnabaharı, sapları uzun kalacak şekilde çiçek çiçek ayırın. Tuzlu kaynar suda hafif haşlayıp süzün.

* Kabakları temizleyip küp küp doğrayın. Mantarları temizleyip ince ince dilimleyin. Sarımsakları soyun. Dilpeynirini minik küpler şeklinde doğrayın.

* Bir kaşık margarini teflon tavada eritip sarımsak ve kıymayı sote edin. Kabak ve mantarı ekleyip 1 tutam tuz ve karabiber serpin. Kapağını kapatın ve mantar suyunu salıp çekinceye, kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp galeta unu ve peyniri ilave edin.

* Kalan margarini oda ısısında yumuşatıp çukur bir fırın kalıbına fırça ile sürün. Karnabaharın yarısından fazlasını çiçekleri altta ve sap kısımları üstte kalacak şekilde kalıbın dip ve kenarlarına yanyana dizin. Ortasına peynirin yarısını serpiştirip hazırladığınız kıymalı karışımı yayın. Kalan peyniri ilave edip üzerini kalan karnabaharla kapatın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında karnabahar yumuşayıncaya kadar pişirin. 15 dakika dinlendirin ve servis tabağına ters çevirip alın. Maydanozu kıyıp üzerine serpin ve sıcak olarak servis yapın.

LEZZET ŞÖLENİ
02-16-2006, 09:33 AM
benim tarifimde 1 küçük karnıbaharı çiçek çiçek ayırdıktan sonra az suda haşlıyorum.başka bir yerde 2 tane havucuda haşlıyorum.salata tabağına karnıbaharları güzelce yerleştirdikten sonra kenarlarına halka şeklinde kestiğim havuçları koyup üzerlerine zeytinyağı ve limonu sıktıktan sonra maydanoz yapraklarıyla süslüyorum.

angels
02-16-2006, 12:49 PM
seçillo mrb . ellerine sağlık karnıbahar salatasını yoğurtla karıştırabilirmiyiz.:)

Kitchen Bird
02-22-2006, 08:53 PM
EVET KARNIBAHAR SALATASINA SARIMSAKLI YOGURT COK YAKISIYOR.HATTA BIRAZ DA BROKOLI HASLAYIP,KARNIBAHARLARLA YANYANA DIZIP,HASLANMIS HAVUCLA SUSLEYIP EN USTUNE SARIMSAKLI YOGURT DOKERSENIZ DAHA GUZEL OLUR.AFIYET OLSUN.

paella
02-22-2006, 11:14 PM
benim cocuklugumdan kalma bir tarif var (annem saglikli oldugunu dusunup abimle bana yedirmeye calisirdi ama ne fayda kose bucak kacardik)..
ama son zamanalardaki favori yemegim..

1 orta boy karnibahar
200 gram kiyma
2-3 havuc
1 buyuk kuru sogan
1 kasik domates salcasi
1 limon suyu
2 kasik zeytinyagi
baharatlar,tuz

soganlari yemeklik dograyip yagda kavuruyoruz, kiymayi ekleyip biraz daha kavuruyoruz daha sonra sirayla ince dogranmis havuclari ve karnibahari ekleyip hep birlikte kavuruyoruz. en son baharatlar ile az su ve limonu ekleyip sebzeler yumusayana kadar pisiriyoruz.corbayla sebze yemegi arasi harika bir tat oluyor.tavsiye ederim..

kolay gelsin..

nese7
02-23-2006, 01:39 AM
Karnabahar ve brokoli cig olarak da yenebiliyor. Burada (ABD) degisik mayonez-yogurt bazli soslara banip yemek veya salataya koymak cok yaygin.

Bir deneyin, belki oyle de severseniz. Hem de haslama suyunu atmadiginiz icin daha saglikli.

hümiş
03-21-2006, 09:50 PM
karnıbaharı haşlayıp pancar turşusu kornişon turşu mısır deteotu maydonozla karıştırıp birazda pancar turşusunun suyundan ekleyince harika bir renk (pembe) ve tat ortaya çıkıyor. isteğe balı brokoli de koyabilirsiniz.

asuka
03-22-2006, 01:24 AM
karnıbaharın haşlanmış ve yoğurt dökülmüş olanının üzerine sumak ve eğer acı seven varsa pul biber tavsiye ediyorum ama özellikle sumak. ben sarımsak sevmediğim için biraz tuzla yoğurdu çırpıp öyle dökerim. Çok hafif ve lezzetli.

ayrıca karnıbaharı limonlu suda haşlarsanız hem rengi daha beyaz olur hem de fazla koku çıkmaz.

malatyam
04-22-2006, 12:13 PM
bende karni bahari ufak ufak ayiriyorum tuzlu suda hasliyorum bir kaseye alip diyer tarafta kücük bir kaseye limon ,sivi yag ,sarmisak,kirmizi pul biber,tuzla sos yapiyorum üzerine döküyorum .afiyet olsun.

PAROL
06-08-2006, 05:55 PM
ben karnıbaharı biraz tuzlu suda haşlıyorum üzerine mantıdaki gibi sarımsaklı yoğurt ve salçayı yağda kavurup sos yapıyorum çok kolay hemde her yiyen bayıldı