Orijinalini görmek için tıklayınız : HARİKA SİMİT
Malzemeler:
Hamuru:
2 yumurta ( üzeri için biraz akından ayır)
1/2 margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt veya süt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğince un
Üzeri için, susam ve çörek otu
Hamur malzemelerinin tamamını karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediniz.Elinizle serçe parmak kalınlığında ve 10 cm. kadar uzunlukta olan hamuru uçlarından birleştiriniz.Önce yumurtanın beyazına sonra da susam ve çörek otu karışıma batırıp yağlanmış (ya da yağlı kağıt üzerine) tepsiye dizin.
Çayla nefis oluyor.Şimdi yazarken bile canım istedi. :D
tarifdelisi
10-01-2005, 02:58 PM
Merhaba FT
tarifin için teşekkürler akşam denemeye çalışıcam ama kaç derece fırında pişirmek gerek ve ne kadar süre lazım????
200 derecede üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.Pişirilme süresi yarım saat gibi sanırım.Afiyet olsun
tarifdelisi
10-04-2005, 09:52 AM
ok teşekkürler sevgiler
Çok memnun kalacağınızdan eminim.Hava almazsa ilk günkü tazeliğni uzun süre korur.Tabii kalırsa :wink: :D
aytiş
10-04-2005, 09:44 PM
Merhabalar bu simit yumuşacıkmı oluyor yoksa kandil simidi gibimi oluyor eğer yumuşak oluyorsa yarın yapmayı düşünüyorum
Isırıldığında ağızda dağılıyor.
erenaynur
10-25-2005, 01:59 PM
merhabalar,harika simidi denedim sonuç mu? gerçektende harika simit...tamamen ölçülere sadık kalarak yaptım yalnız içine 2 yemek kaşığı kadar sirke koydum iyice kıyır kıyır olsun diye ve gerçektende öyle oldu...özellikle minik oğluşum bayıldı....çok teşekkür ederim FT tarifin için....
Sevgili erenaynur,beğendiğinize sevindim,özellikle de minik oğluşunuz beğendiği için.Onlar ağzının tadını biliyorlar :wink: :) Sirkeyi ben de deneyeceğim. AFİYET OLSUN...
kurabiyem
05-28-2006, 08:42 PM
Simidi çok severim ben.Hıımmmm .. çayın yanında öyle güzel gider ki!Bende biraz daha değişik bir tarifle yapıyorum simidi.O da çok güzel oluyor.Belki ikisinide yapıp resmini gösteririm bloğumda:))
kurabiyem
06-13-2006, 04:06 PM
Herzaman denediğim simit tarifini yaparsam yayınlarım demiştim.Yaptım ve yine çok güzel oldu.Tarifi bloğumda var o yüzden yazmıyorum.Denerseniz afiyet bal şeker olsun:))
canikom
09-28-2006, 10:39 PM
Malzemeler:
Hamuru:
2 yumurta ( üzeri için biraz akından ayır)
1/2 margarin (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt veya süt
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğince un
Üzeri için, susam ve çörek otu
Hamur malzemelerinin tamamını karıştırıp yumuşak bir hamur elde ediniz.Elinizle serçe parmak kalınlığında ve 10 cm. kadar uzunlukta olan hamuru uçlarından birleştiriniz.Önce yumurtanın beyazına sonra da susam ve çörek otu karışıma batırıp yağlanmış (ya da yağlı kağıt üzerine) tepsiye dizin.
Çayla nefis oluyor.Şimdi yazarken bile canım istedi. :D :D kaç adet simit çıkıyor tşk :wink:
Merhabalar,uzun zamandır giremiyordum,soruyu yeni farkettim.Sanırım 30-35 tane çıkıyor.Hava almadığı sürece günlerce tazeliğini koruyor.Deneyiniz,pişman olmazsınız.Şimdiden afiyet olsun :wink: :D
UYGARBARIŞ
05-13-2008, 10:55 PM
Sevgili FT
Ama nedense içine 1y.k.sirke koymama rağmen sert oldular tadı iyiydi ama sanırım fazla pişirdim.
svg.ler
tuana20
05-14-2008, 05:27 AM
Tarifi tereyagi ile denedim cok leziz oldu, tesekkurler!
Sevgili UYGARBARIŞ, ben sirke koymuyorum.Hamur sert olmayacak,ele yapışmayacak şekilde,yumuşak yani.Hatta unla elimi ovalayarak yapışan hamurları çıkartıyorum.Üzerleri pembeleşince fırından alıyorum.
Sevgili tuana20, tabii ki tereyağ ile daha lezzetli olacaktır.
Herkese afiyet olsun.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.