Orijinalini görmek için tıklayınız : fırında lahana tarifi bilen
elmasekeri
10-03-2005, 11:33 AM
arkadaşlar fırında lahana tarifi arıyorum evde pişmeyi bekleyen bir ufak lahanam var. fırında beşamel sosuyla yapılabilir mi ? ya da başka tarifi olan var mı? cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim.
mbemine
10-05-2005, 01:52 PM
Merhaba,
çok beğendiğim,oldukça hafif ve rahatlıkla davet sofralarında kullanabileceğin bir tarifim var.Genelde göz kararı yaptığım için tam ölçü veremiycem fakat çokta önemli değil ölçü.
-Lahanayı tuzlu suda sarma yapacak kıvama gelene kadar haşlayın.
bıçak yardımıyla kalın damarlarını çıkarıp börek yapar gibi yaprakların üzerini hafif yağlayarak yarısını tepsiye döşeyin.Arasına soğan ile kavurduğunuz bir miktar kıymayı döküp üzerine kalan yaprakları aynı şekilde döşeyin.En üste beşamel sos yapıp dökün ve börek pişirir gibi fırınlayın.Fırından çıkan lahana böreğinizi dilimleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..Umarım beğenirsiniz:)
Not:Lahana miktarı çoksa kıymalı içi birkaç kat döşeyebilirsiniz.
sdemet
10-05-2005, 02:25 PM
Benim tarifimde çok kolay,ama ben fırıda değilde teflon pilav tenceresinde ocakta yapıyorum. lahanalar aynı mbe 'nin yaptığı gibi hazırlanır.Lahana sarması yapıyormuş gibi iç malzemesi hazırlanır.İster kıymalı istersen zeytin yağlı olarak.. (ben içi kavurarak yaparım.) sonra tabana lahana iç,lahana, iç lahana iç şeklinde lahanan bitene kdar devam edilir.üzerine salçalı su dökülerek lahana yaprakları pişene kadar kısık ateşte pişirilir.Suyu iyice çektikten sonra tavada erittiğimiz tereyağı ve toz biber üstüne dökülür.Dilerseniz etli yapıyor iseniz sarımsaklı yoğurdu porsiyonların üstüne döküp sosu öylece üstüne dökebiliriz.
afiyet olsun
elmasekeri
10-06-2005, 09:03 AM
sdemet ve mbe arkadaşlar ikinize de çok teşekkür ederim tariflerinizi deniycem
Hiçbirşey seni sevmek gibi değil...
Rose-spring
12-24-2008, 10:39 PM
Yazılan tariflerle hemen, hemen aynı..Elimde bulunan yarım lahanayı nasıl değerlendireyim diye düşünürken,bir sitede ki tarife göre yaptım. Sonuçta, gayet lezzetli bir akşam yemeği oldu.
Yarım lahanayı haşladıktan sonra (yaklaşık 1 su bardağı kadar haşlanan sudan ayırdım) az zeytinyağında soğan, kıyma ve domatesten oluşan bir sos hazırladım. Lahanaların yarısını, hafif yağlanmış borcama dizdim ve arasına kıymalı sosu koyduktan sonra ,diğer yarısını da üzerine... Ayırmış olduğum su ile 1 tatlı kaşığı salçayı karıştırıp, lahanalın üzerine döktüm. Son olarakta, az tereyağını küçük parçacıklara bölerek, lahanaların üzerine serpiştirdim ve birazda kaşar rendeleyip, 200 derecede kaşarlar iyice kızarana kadar pişirdim. Biz çok beğendik. Umarım siz de beğenirsiniz...
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.