Orijinalini görmek için tıklayınız : Düdüklüde Nohut
mirmir
10-05-2005, 01:31 PM
Arkadaşlar;
Düdüklüde nohut yemeği yapmak istiyorum. Rica etsem yardımcı olur musunuz? Bu arada geceden ısladım nohutları :wink:
mutlu
10-05-2005, 01:39 PM
Merhaba,
Ben nohut yemeğini kıymalı veya kuşbaşılı yapıyorum. Eğer kıymalı yapacaksam önce soğanla kıymayı biraz kavuruyorum daha sonra geceden ıslatılmş nohutları, tuz, karabiber, pul biber, sıvıyağ, salça ve isteğe göre sivribiber, domates ilave edip çok az üstüne çıkacak kadar su koyuyorum ve tencerenin kapağını kapatıyorum. Buhar çıkışı başladıktan sonra (benim düdüklüm tefal delicio) altını kısıp 20 dakika pişiriyorum.
Eğer kuşbaşı etli yapacaksam aynı malzemeleri (kıyma hariç) koyup hiç kavurmadan aynı sürede pişiriyorum. Bu arada nohutları besikaybı olmaması için haşlamıyorum.
Aynı şekilde kurufasulyeyi de pişiriyorum.
Afiyet olsun.
Mutlu
imported_FİLİZ
10-05-2005, 01:41 PM
Merhaba Figen 79
Nohut miktarını bilemediğim için 1 yada 2 tane soğanı yemeklik doğra düdüklü tencerene koy etli yapacaksan etlerini ilave et. 2 yemek kaşığı kadar (acı seversen birazda biber salçası çok yakışır) salça eğer istersen domates ve sivri biberde ilave edebilirsin. Akşamdan islattığın nohutu da ilave et. Üstünü bir parmak gececek kadar su ve tuz. Düdüklü tencerenin ağzını kapat düdüğü çaldıktan sonra 15-20 dk. sonra altını kapat. Afiyet olsun
seyma
10-16-2005, 01:42 AM
Evet arkadaslar biber salcasiz olurmu hic nohuta cok yakisiyor :P Canim cekti bu saatte yaa :oops:
didem30
10-25-2005, 01:33 PM
arkadaslar benım duduklude tefal vıtamın ben suyunu koyarken tereddut edıyorum nohuttan nefret ederım ama esım cok sevıyo ve ıstıyo ılk defa yapıcam ne kadar nohut koycam bardak olcusuyle soylersenız cok sevınırım suyu ustune cıkası koyucam dı mı???
sukran.unal
10-25-2005, 01:56 PM
SEVGİLİ DİDEM, KLASİK BİR SU BARDAĞI NOHUT İÇİN ( YALNIZ BEN MUTLAKA AKŞAMDAN NOHUTU ISLATIRIM)2 AYNI BARDAK SİCAK SU YETERLİDİR. TABİİ NOHUTUNUZ PİŞKİNSE YANİ ÇABUK PİŞEN CİNSTEYSE BENDE TEFALDE PİŞİRİYORUM BUHARI ÇIKMAYA BAŞLAYINCA PİMİN 2 KONUMDAYKEN 20 DAKİKAYA SAATİ AYARLA ALTINI DA ÇOK HAFİF KIS VE PİŞİRMEYE BIRAK BU KADAR .SİZ ANKARADANSINIZ GALİBA ÇOK TERS BİR SEMTTE DEĞİLSENİZ ULUSTA Kİ İSTANBUL BAHARATTAN NOHUTU ALMANIZI TAVSİYE EDERİM.ÇOK NEFİS VE LEZZETLİ NOHUT GERÇEKTEN.
didem30
10-25-2005, 02:40 PM
aklımda bulunsun sagol canım ben nohut hıc yemem o yuzden bılmıyorum da yapmayı ısrar uzerıne denıycem bakalım
aysegul_oz
10-25-2005, 02:45 PM
arkadaşlar benim sormak istediğim birşey var. nohutu ve fasulyeyi haşlama suyunu dökmeden pişirince rahatsızlık vermiyormu? bildiğim kadarıyla bakliyatların gazı haşlama suyuna geçer.
Senaygül
10-26-2005, 09:30 AM
vıtamın haslama suyunda zaten , bende dokmuyor ve o su ıle pısırıyorum ...
ayrıca dıp not emzıren anneler nohut sut mıktarını cok arttırıyor...
BETÜL
10-26-2005, 09:44 AM
ben tefal aldığımdan beri çok rahat ettim. akşamdan hiç ıslatmıyorum. direk yıkanmış nohutu 15 dak. haşlıyorum düdüklüde. sonra eti hafif çeviriyorum soğanı ekliyorum biber ve domates salçası katıyorum. nohutu ekliyorum. tuz ve pul biber ekleyip üzerini 1 parmak geçecek kadar suyunu ekleyip 25 dak pişiriyorum. bukadar.
sevgiler hoşçakalın.
didem30
10-27-2005, 08:38 AM
dun aksam nohut yaptım arkadaslar en sonunda:)nohutu sabah ıslatmıstım ıftardan sonra duduklude soganı kavurdum bır kasık salca ekledım ustune etımı ılave ettım cığden en son nohutumu ekledım tuz ve cok az seker koydum ustunu gecesı su koydum 40 dak pısırdım bugunde yıycez bakalım yardımlarınız ıcın sagolun
hulyacandandemir
10-27-2005, 08:33 PM
etli nohut tarifi arıyorum
coconut
10-27-2005, 08:48 PM
nohutu akşamdan ısla.ertesi gün düdüklüde pişir.düdüklüden çıkarınca üzerine soğuk su gezdir.(daha hafif olması için)nohutu bir kenara al.yağsız tencereye çiğ eti koy suyunu çekene kadar kavur.sıvıyağ ekle kurusoğan ve çarliston biberi pembeleşene kadar kavur.domates salçası ve çok az da biber salçası ekle karıştır.(bu aşamada aruzuya göre domatesde konabilir.)pulbiber,tuz ekle önceden haşladığın nohutu tencereye boca et.üzerini kaplıyacak kadar su ilave et.pişirmeye bırak.
ben ölçülerini yazmadım.kişi sayısına göre siz ayarlarsınız.düdüklüde pişirmenizi tavsiye ederim;çünkü et önceden pişirilmiyor.
özlemsule
10-27-2005, 11:00 PM
SLM
Ben nohutu akşamdan ıslatıyorum.Ertesi gün önce soğanı kavuruyorum.Ardından etleri atıyor suyunu çekene kadar pişiriyorum.Salça ve tuzunu ekliyorum salçanın çiğ kokusu gidince nohutları ekliyorum.Suyunuda ilave edip nohutların kalitesine göre pişme süresini ayarlıyorum.Aslında nohutları önceden haşlamak daha sağlıklı ama bu tarif aynı lokantalardaki gibi yoğun ve aynı lezzette oluyor.ailemdede miğde problemi olmadığından böyle yapıyorum.
Bide aklıma estimi 2 kilo birden nohutu haşlayıp tek kullanımlık deepfrize atıyorum.Acil yemek,pilav ve çorbalar için iyi oluyor.
AFİYET OLSUN
dileks
10-28-2005, 10:32 AM
NOHUTU SADE SUYLAMI YOKSA TUZLU SUDAMI ISLATIYORSUNUZ BİRDE KAYNATTIKTAN SONRA SUYUNU BOŞALTIP TEMİZ SUYAMI KOYUYORSUNUZ AYNI SUYUNDAMI YAPIYORSUNUZ BEN AYNI SUYUNDA KURU FASULYE YAPTIM ACAYİP GAZ YAPTIDA
coconut
10-28-2005, 10:40 AM
sade suda ıslatıyorsun.tuz konmuyor.haşladığın suyu dökeceksin.ben haşladığım suyunu döktükten sonrada soğuk su gezdiriyorum biraz böylece gaz yapmıyor.istersen nohutların kabuklarınıda soyabilirsin.kabuklarıda gaz yapıyor.hem kabuklarını soyunca mideyede dokunmuyor.
hulyacandandemir
10-28-2005, 11:19 AM
merhabalar
Özlemsule,dileks ve pastacı arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkür
dileks
10-31-2005, 07:51 AM
TEŞEKKÜR EDERİM BU AKŞAM ISLAYIP YARIN PİŞİRİCEM KADİR GECENİZ MÜBAREK DUALARINIZ KABUL OLSUN
G KARAHAN
01-06-2006, 03:02 PM
Nohudu karnabahar ile de deneyebilirsin.Varsa domates veya salça ile ama önce Soğanı kavurup domates yoksa salça ile biraz daha karıştırıp küp küp doğradığın patatasleri ve karnabaharı fazla ufalamadan tencereye koy nohutları da, akşamdan ıslıyorum genelde sonra biraz haşlayıp suyunu döküyorum yoksa kokuyor, ilave et kısık ateşte karnabaharlar yumuşayana dek pişir ve üzerine sıcak su ilave at tabi en son tuz ve biraz orta hararetli ateşte pişirip afiyetle yemeni tavsiye ederim. Ayrıca ben bizim yöreye has toz biber de ilave ediyorm ama her yerde bulunmayabilir.
G KARAHAN
01-06-2006, 03:05 PM
Biz de tefal clipso aldık eşim çalıştığım için yemeklerin geç piştiğinden şikayet ediyordu,kahveye bir an önce kaçmak için bana böyle nacizane hoş bir sürpriz yapmış
nehirsu
03-15-2006, 03:50 PM
besin uzmanlari kurubakliyatin bi gece onceden islanmasi gerektigini ve bu suyun atilip bolca suyla yikadiktan sonra bakliyati temiz bi suyla haslayip pisirmeyi tavsiye ediyor.kaynatilan suyun dokulmmemesi gerektiini nitekim en degerli besin guruplarinin kaynayan bakliyat suyunda oldugunu belirtiyor
bence
05-29-2006, 10:45 PM
Arkadaslar benim düdüklü tencerem yok onun icin güzel etli nohut ve güzel kurufasulye yemegeni nasil yapabilirim normal tencerede. Detayli anlatirsaniz sevinirim. Bide 2 kisi icin ne kadar nohut/kurufasulye gerekiyor?
Tesekkürler
eliyza
05-29-2006, 11:25 PM
arkadaslar ben nohut haslarken hep ortadan ikiye bolunuyo:(( yoksa benmi yapmasini beceremiyorum evde dohut yemegi yapamiyorum husranla sonuclandigi icin bu konuda bana yardimci olursaniz cok cok sevinirim
hulyacandandemir
05-30-2006, 09:47 PM
ben de aynı sorunu yaşıyordum ama farklı bir cins nohut denedim baktımki olmuyor önceden yaşadığım problemler demkki nohutun cinsinden de olabilir diye düşünüyorum
eliyza
05-30-2006, 11:24 PM
hulyacim siz hangi cins nohutu kulaniyorsunuz
hulyacandandemir
06-01-2006, 04:44 PM
eliyzacım adı nedir ne cinstir bilmiyorum ama Bursadan aldığım soyulup duruyordu ben Aksarayınkinden memnun kaldım ama cinsinden pek anlamam.Aktarlar iyi bilir ama ,keşke yardımcı olabilseydim.
eliyza
06-01-2006, 10:39 PM
ilgin icin saol hulyacim suan zaten konserve nohut kulaniyorum turkiyedeyken nohut yemegi yapamiyodum o yuzden :cry: burda konserve imdadima yetisti :)
imbat
06-04-2006, 05:38 PM
Sevgili arkadaşlar
Nohutu haşlarken biraz fazlaca haşlayın(1 kg gibi) Gerektiği kadarını kullanıp artanını küçük margarin veya krem peynir kaplarına yerleştirip dondurucuya koyun. Küçük miktarda nohut gerektiğinde kolaylık oluyor. Pilavı nohutlu yapabildiğiniz gibi pırasa,kabak v.b.yemeklere pirinç yerine haşlanmış nohut veya börülce koyabilirsiniz. Pirinçle yapılınca ikinci sefer tadı çok hoş olmuyor. Hem doyurucu hem de bakliyat lifli bitkisel protein olduğu için daha yararlı.
beyaz gelincik
07-11-2006, 03:39 PM
arkadaslar nohutu islatirken bir kilo nohuta iki paket kabartma tozu katip karistirirsaniz (cünkü ben burdan bir kiloluk paketi bir defada islatip geri kalani derin dondurucuya atiyorum, acil zamanlarda genelde kusbasi etim de hazir buzlukta olur, hemen cikarip düdüklüde pisiriyorum) ve o sekilde kabartirsaniz nohut daha kolay pisecektir ve daha lezzetli olacaktir deneyin pisman olmayacaksiniz derim ben. cok güzel sisiyor ve yumusacik oluyor. bende nohutu önceden sevmezdim. böyle yapinca en cok sevdigim klasik yemeklerden biridir diyebilirim!
beyaz gelincik
07-11-2006, 03:39 PM
arkadaslar nohutu islatirken bir kilo nohuta iki paket kabartma tozu katip karistirirsaniz (cünkü ben burdan bir kiloluk paketi bir defada islatip geri kalani derin dondurucuya atiyorum, acil zamanlarda genelde kusbasi etim de hazir buzlukta olur, hemen cikarip düdüklüde pisiriyorum) ve o sekilde kabartirsaniz nohut daha kolay pisecektir ve daha lezzetli olacaktir deneyin pisman olmayacaksiniz derim ben. cok güzel sisiyor ve yumusacik oluyor. bende nohutu önceden sevmezdim. böyle yapinca en cok sevdigim klasik yemeklerden biridir diyebilirim!
esramng
07-11-2006, 04:56 PM
bende karbonat ekliyorum ve gerçekten çok güzel oluyor ancak bu yöntem nohutun içindeki besin değerinin kaybolmasına neden oluyormuş diye duydum,bilmem doğrumu?
canane
02-16-2007, 02:39 PM
Nohutu pişirmeden önce, bir su, kabukları ayrılacak kadar haşlayıp kabuklarını soyarsanız da çok güzel oluyor arkadaşlar.
nehirsu
02-16-2007, 03:13 PM
ben duduklude pisirip sonrada kucuk kavanozlarima koyuyorum sicakken ters cevirip sogumaisni bekliyorum buzdolabimin altinda sakliyorum 1 ay icinde pilavda salatada yuvalamada gerektigi zaman elimin altinda oluyor blogumdada resimleriyle var zaten :D
nehirsu
02-16-2007, 04:25 PM
beyaz gelincik besin uzmani bu sekilde karbonatayla islatmanin vitamini azalttigini soyledi gecende tv de bi gece bekletip duduklude kaynatirsan zaten yumusuyor nohut :lol:
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.