PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeşil Mercimekli Börek

gönül
02-02-2005, 11:05 AM
MAZLEMELER

2 su bardağı yeşil mercimek
2 kuru soğan (ince doğranmış)
1-2 yemek kaşığı salça
tuz, karabiber, pul biber, kekik, nane
yufka (2-3 tane)
1 subardağı yoğurt
1/2 subardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
2 yumurta
çörek otu

YAPILIŞI

*mercimekleri haşlayın, süzün. Ayrı bir tavada soğanları pembeleştirin, salça ve baharatları ekleyip hafif kavurun ve bu karşımı yeşil merimeklere karıştırın.
*Yufkaları 8 üçgene bölün.
*Yoğurt, yağ, su ve yumurtaları karıştırıp çırpın.
*her bir üçgenin üzerine önce yoğurtlu karışımdan bolca sürün. Sonra üçgenin geniş tarafına 1 yemek kaşığı (arzunuza göre daha az veya çok olabilir) mercimekli içten koyup, sigara böreği sarar gibi, ama gevşekçe sarın.
*Tepisiye dizdiğiniz böreklerin üzerine artan yoğurtlu harçtan sürün, çörek otu serpin. önceden ısıtılmış 170 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun.

Cansu - Misafir
05-21-2005, 06:26 PM
biraz ağır ve rejimdekilere kesinlikle önermem.

4 adet yufka
yarım kilo kıyma
1 adet soğan
2 veya 3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 su baradğı yağ
yarım kg yeşil mercimek
margarin

mercimekleri haşlayın. bir kenarda soğanı eritip kıymayı kavurun. içine tuz ve karabiber ilave edin. (ben pul biber de koyuyorum.) mercimeği süzün. bu karışıma katın. sonra yufkaları süt, yağ ve yumurta karışımyla ıslatın. bir yumurtanın sarısı kenarda kalsın. yufkalara karışımı koyun ve yanlarını kapatıp yuvarlayın. sonra tepsinizin şekline göre biçim verin. ben genelde köşe veriyorum. sonra tepsiye dizip üzerlerine yumurta sürün. 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.

harika bişey walla. :))

civciv
06-13-2005, 02:17 PM
3 adet hazır yufka, 3 su bardağı su, 1 su bardağı galeta unu, 2 adet yumurtanın sarısı

İçi için

300 gr orta yağlı kıyma,4 adet orta boy kuru soğan,1 demet maydanoz,
2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek,1 çay kaşığı tuz, karabiber,
1 yemek kaşığı margarin

İç için; margarini tavada eritip üzerine kıymayı aktarın, karıştırarak 8-10 dak. kavurun. İncecik soğanları ekleyip tuz ve karabiberi serpiştirerek 4-5 dak. daha kavurun. Haşlanmış mercimeği ve maydanozu da ilave edip ocaktan alın. Diğer taraftan, yufkaları tezgaha serip her birini 8 eşit parçaya ayırın. Mercimekli harcı yufkaların uzun kenarlarına paylaştırın. Sigara böreği gibi sarıp kenarları yüksek bir fırın tepsisine sıralayın. Üzerlerine suyu gezdirerek 30 dak. bekletin. Fırın tepsisini yağlayıp avcunuzun içinde hafifçe süzdüğünüz börekleri yan yana dizin. Çırpılmış yumurta sarısını böreklerin üzerine sürüp galeta unu serpiştirin. 175 dereceye ayarlı fırında 35-40 dak. pişirip çıkarın. Sarmısaklı yoğurtla birlikte ve sıcak sıcak servise sunun.
sahrap soysalın tarifidir.