Orijinalini görmek için tıklayınız : ACILI ANTEP EZMESI
gulcan
03-03-2005, 11:37 PM
Merhaba arkadaslar,
Ben lokantalarda ikram edilen domatesli, biberli ve hafif acili olan o lezzeltli mezenin tarifesini cok merak ediyorum.. Garsonlara kac defa sormus olsamda acik bir cevap alamadim simdiye kadar. Meslek sirri ya! Bir bilen varsa ve tarifesini yazarsa cok sevinirim..
berrinozkan
03-04-2005, 05:20 PM
merhabalar
restaurantlardaki acı mezenin kendi yaptığım şekliyle tarifini veriyorum.bence çok güzel oluyor.denemenizi tavsiye ederim
1 baş soganı küp küp dograyın,içine 2 yemek kaşığı domates salçası ve 1 kaşık biber salçası ekleyin.2 yemek kaşığı zeytinyağı,tuz,karabiber,kimyon ve acı pul biber ekleyip iyice karıştırın.servis tabağını maydozola süsleyebilirsiniz...Afiyet olsun
sevgiler
berrin
yEsiL
03-05-2005, 07:20 PM
bizde yapilan sekli:
1 orta boy domates
1 sogan veya mevcutsa yesil sogan
1-2 yesil biber
1/2 kirmizi biber (kalin etli olanlardan)
arzuya göre birazda yesil salatalik
taze maydanoz, kurutulmus dag kekigi, bi dis ezilmis sarmisak, sizma zeytin yagi, limon suyu, tuz, karabiber ve aci pul biberi
Kullanilan sebzelerin cok kücük ve mümkünse küp seklinde dogranir.. Bu da bizim evde yapilan sekli.. Bi hafta gibi bi süre - biraz daha fazla - buzdolabinda saklanabiliyor. Bi iki gün sonra daha bi ayri hos lezzette oluyor.
Afiyet olsun..
güL$en :)
Ben de bu mezeyi dün Oktay Usta'nın kitabından yaptım. Evde maydanoz yoktu ben de katamadım ama tadı harika oldu.
* Maydonoz
* 1-2 kuru Soğan
* Dereotu
* 2 domates
* 2 sivri biber (ben ayrıca diğer yemekten kalan kırmızı biberi de kattım)
* biber salçası (bibercik kattım ben)
* limon suyu
* kimyon, karabiber, kekik, kırmızı biber, tuz
hepsini blendir'dan geçirdim ve oldu. :)
Melikhan
10-20-2005, 12:49 PM
Selam Ardadaslar, ben bu sitede yeniyim. Süper enteresan tarifler gördüm, iyiki bu siteye rastlamisim dedim.
Aranizda antep ezmesinin tarifini bilenler varsa, lütfen bana tarifini yazin. Simdiden tesekkür ediyorum
PINAR ÖZGÜN
11-02-2005, 10:11 AM
CANIM BEN ANTEPLİYİM AMA ANTEP EZMESİNİ ANLAYAMADIM ACABA NEDEN BAHSEDİYOSUN NASIL BİR YEMEK Tİ KESİN BİLİRİM AMA ŞİMDİ ÇIKARAMADIM
Melikhan
11-02-2005, 12:37 PM
Selam Pinarcim,
ilgilendigin icin tesekkür ederim. Gördügün gibi burada ben yeniyim, yazilarimdan belli oluyor herhalde, bir tuhaf olmus mesajim :-)
Antep ezmesi derken hani su domates, aci biber, sogan baharatlar vs. iceren bir tür meze var bizim burada antep ezmesi diye hazir kavanozlarda satilir ondan bahsediyorum.
Üstelik antepli biriyle tanismamda iyi oldu, cok sevindim. Ara sira sana tarifler sorsam antepe özgü, bana yazarmisin? Cok sevinirim pinarcim :-)
Selamlar
Sebahat
PINAR ÖZGÜN
11-02-2005, 03:37 PM
CANIM BEN ANTEPLİYİM AMA PEK BİLMİYORUM EZMEYİ AMA NEDEN BAHSETTİĞİNİ ANLADIM EN KISA ZAMAN DA ÖĞRENİP YAZICAM BENDE BU ARADA YENİYİM BURDA
antep ezme değilde sadece ezme olarak biliyorum ben lokantalarda oluyor yemiştim ama nasıl yapıldığı hakkında bir bilgim yok ama çok güzel.
vilma
11-25-2005, 01:06 PM
arkadaşlar bahsettiğiniz sanırım lokantalarda garnitür olarak sunulan acılı ezme çok severim ve sıkça yaparım 1 orta boy kuru soğan,2-3 diş sarımsak,3 yeşil biber(tercihen acı)hepsini robottan geçirin.3 orta boy domatesi çok ince doğrayın.bütün malzemeleri karıştırın.ağız tadına göre tuz,biber,ve baharat çeşitleriyle lezzetlendirin.daha yoğun kıvam isterseniz tel süzgeçte suyunu süzebilirsiniz.AFİYET OLSUN mmmmmmm nefis
karatepe09
11-25-2005, 01:41 PM
arkadaşlar.Antep ezmesinin içine sumak katınca harika oluyor.
vilma
11-25-2005, 02:21 PM
evet bencede güzel oluyor ben isotta koyuyorum
aksama_ne_yapalim
11-25-2005, 02:39 PM
Kasaplarda adına zırh denilen kılınçtan çok daha kalın keski aleti vardır.
Antepteki lokantalar antep ezmesini bu zırh ile döverler, sanırım bunun lezzetide bu zırhta gizli.
soyumuş bir kaç domates,kuru soğan,samırsak,yeşil biber bunlar zırhta iyiye doğranarak dövülür ve içine tercihe göre sumak veya nar ekşisi katılıp servis yapılır.
balca
01-25-2006, 11:19 AM
Ben acılı ezmeyi normal domates salçasının içine biraz biber salçası koyuyorum, biraz sıvıyağ, kırmızı pul biber, sağan, sarımsak, doğranmış maydanoz, kuru nane ve istediğiniz baharatlar... bunları iyice karıştırıyorsunuz. damak zevkinize göre malzemelerinizi ayarlarsınız. içine dövülmüş cevizde koyarsanız güzel oluyor.
sanırım buna fakir sucuğu diyorlar :)
Selamün aleyküm...
yason
04-18-2006, 11:13 AM
arkadaşlar eşim günlerdir acılı ezme yapmamı istiyordu bende dün ilk defa acılı ezme denedim..2 soğan 2 biber 2 domates maydonoz hepsini rondodan geçirdim sonra 1 kaşık biber salçası limon suyu ve baharatları ekleyip karıştırdım..çok kötü oldu gerçi ben normaldede sevmem ama eşim sadece tadına baktı sonrada yemedi yorumda bile bulunmadı tabiki bende hiç sormadım.... üfff tekrar denemek istiyorum...ama bu sefer çok güzel olmalı :( yardım lütfen!!!
nazanaribas
11-07-2006, 03:14 PM
ya benim yaptığım olmadı cok sulu oldu ama...
emine007
11-07-2006, 03:25 PM
sulu olmasının sebebi rondodan geçirmek.Bence çok ince kıyın yada dövün.Ben de rondodan geçirmiştim sulu ve çirkin olmuştu.aksama_ne_yapalım arkadaşımız zırhla dövüldüğünü yazmış,zırh bulamayız ama havanla dövebilirsiniz.Ben rondodan çekilmiş soğanla yaptığım yemekleri bile beğenmiyorum.
zeytin2506
11-07-2006, 08:21 PM
zırh denilen alet çok keskin ve büyükçe ucu düz olmayan oval olan bıçak. kısacası et parçalamakta kullanılan satırın ucunun oval olanı. o bıçakla dövülme değil hızlı darbelerle kesilme işi yapılıyor. o aleti kullanmak o kadar kolay değil yani. bu nedenle daha önce anlattığım gibi sabırla oturacaksınız masanın başına alacaksınız bütün malzemeleri önünüze, çok ince ve küçük küçük doğrayacaksınız bütün malzemeleri. gerçekten anlattığım gibi yaparsanız çok leziz ezme salatanız olacak. ezme deyince aklınıza ezilen birşeyler gelmesin.
nevin uçar
12-02-2006, 02:55 PM
Merhaba arkadaşlar, bu siteyi internette tesadüfen gezinirken buldum ve müdavimi oldum. Gerçekten çok lezzetli ve güzel tarifler var. Herkese emeklerinden dolayı teşekkürler... :D
Bende hani lokantalarda yediğimiz ezmeler varya onun tarifini arıyorum. Birkaç tarif denedim ama onlar gibi olmadı. :cry: Yardımlarınızı bekliyorum....
maviajanda
12-02-2006, 04:14 PM
sevgili nevin benim yaptığım bir acılı ezme tarifim var,ama çok acı yemediğimiz için ben tarifi şu şekilde gönderiyorum,siz damak zevkinize göre ayarlarsınız
malzemeler:
3 adet orta boy domates
2 adet orta boy soğan
3-4 adet çok acı olmayan sivri biber(biber acı değilse biraz pulbiber ilave edebilirsiniz)
2 adet salatalık
1-2 yemek kaşığı domates salçası
yarım demet maydanoz
1 adet limon suyu,sıvıyağ,tuz
tüm malzemeyi çok küçük küpler halinde kesin,maydanozu doğrayıp ilave edin,üzerine önce salçayı yedirin,sonra limon suyu,sıvı yağ ve tuz ilave edin süsleyip servis yapın
ceydaa
12-02-2006, 05:57 PM
Arkadaşlar antep ezmesinin tek özelliği çok ufak kıyılması zırh yada çok keskin bıçakla hazırlanıyor içine konulan malzeme bildiğinizz çoban salatası malzemeleri.ben lazerli bıçakla yapıyorum kebepçıların tadına çok yaklaşıyor.Soğan biber domates maydanoz susam tanesi iriliğinde kıyılıp içine nar ekşisi katılacak isteğe göre biber salçası salatalık sarımsak da eklenebilir.
nevin uçar
12-02-2006, 10:44 PM
maviajanda çok teşekkür ederim cevabın için. Tarifini yarın deneyeceğim. Akşam sonucu yazarım...
GüLGüSeLi
01-23-2007, 01:23 PM
Merhabalar..Halam bir catering şirketinde çalışıyordu..Onların yaptığı bizimde tattığımız bi acılı ezme tarifi vermek istiyorum..Bol kuru soğanı çok ince doğruyorsunuz..Ana hammaddesi soğan..İçine kabukları soyulmamış fakat çekirdekleri çıkartılmış salatalığı çok ince kıyıyorsunuz..Birkaç sivri biberide ince ince kıyıp bu karışma ilave ediyorsunuz..Biber salçası domates salçası tuz ve pul biberle iyice karışırıyorsunuz..Eğer hemen servis yapılacaksa domateste ekleyebilirsiniz..Fakat hemen servis yapmayacaksanız domates koymamakta fayda var çünkü domates sulandırıyor..Benim ölçüm 6 adet orta boy soğana 2 küçük salatalık ve 3-4 sivri biber..
esengül23
01-30-2007, 05:31 PM
bu siteye yeni üye oldum ama çok beğendim çok güzel tarifler var acılı ezme tarifini mutlaka deneyeceğim....
my_frezya
02-12-2007, 10:50 AM
merhaba arkadaşlar...bende televizyondan gördüğüm ve sonrada sürekli yaptığım bir ezme tarifi vereyim....çokta güzel oluyor...bizim buralarda lokantalarda kebapların yanında mutlaka verilir ezme salata...aşağıda verdiğim ölçüler tam olarak uygulayın...
yarım demet maydanoz
bir büyük kurusoğan
4 veya 5 diş sarmısak
bir adet domates
bir çorba kaşığı domates salçası
bir çorba kaşığı sumak
tuz ve pul biber
soğan, maydanoz ve sarmısağı robottan geçirin iyice ufaltın...ardından domatesi katın ve yine robottan geçirin...sonra salçayı hafif sulandırın...içine sumak , pulbiberi ve tuzu ilave edip...bunuda diğer mazlemelerinize katıp iyice karıştırın...bu mezeyi sürekli yaparım..acısını siz ayarlayabilirsiniz...suluda olmuyor...domatesi sakın fazla katmayın ama...mutlaka deneyin..harika bir tat...
yaganer
04-02-2008, 05:38 PM
Selam Ardadaslar, ben bu sitede yeniyim. Süper enteresan tarifler gördüm, iyiki bu siteye rastlamisim dedim.
Aranizda antep ezmesinin tarifini bilenler varsa, lütfen bana tarifini yazin. Simdiden tesekkür ediyorum
kuşadsından sarı yusuf.malzemeler-1 baş soğan.1adet salatalık.4adet domates.yarım bağ maydonoz 4 diş sarımsak.1kaşık acı biber salçası.3kaşık domates salçası yarım çaybardağı zeytin yağ yarım limon iki kaşık nar ekşisi .3adet acı sivribiber 1 bağ taze nane 100gram bademiçi....salatalık dometes soğan ufak küp halinde doğradıktan sonra fazla suyunu sıkın sonra bütün malzemeleri aynı ufaklıta doğrayıp bademi havandasarımsakla birlite dövüp malzemeleri elinizle birbirine birküvette yedirin tuzunuda isteğinize göre ayarlayın iki saat dinlendirip yiye bilrsiniz afiyet olsun
mustafausta
01-29-2009, 09:01 PM
ben vereyim
CANIM BEN ANTEPLİYİM AMA PEK BİLMİYORUM EZMEYİ AMA NEDEN BAHSETTİĞİNİ ANLADIM EN KISA ZAMAN DA ÖĞRENİP YAZICAM BENDE BU ARADA YENİYİM BURDA
meldir
02-12-2009, 09:13 AM
ben kendi damak zevkimize göre bir tarif uyguluyorum.
4 domates, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, 2 diş sarımsak, maydonoz, 2 tane sivri biber,isteğe göre kırmızı pul biber hepsini rondoya koyuyorum ve çekiyorum servis tabağına alıncada zeytin yağı gezdiriyorum üstüne genelde misafirlerime yapıyorum ve çok beğeniliyor.
bhuket
02-19-2009, 09:45 PM
bende sule arkadasın soledıgı gıbı oktay ustanın ezme tarıfını yapıyorum sureklı
cok lezzetlı oluyor
tavsıye ederım
yaganer
05-11-2010, 02:19 PM
sarı yusuf acılı ezme tarifi...2baş orta boy soğan.3adet dömetes.1bağ maydonoz 1 bağtazenane 1yemek kaşiğaci bibersalçası 2kaşık pulbiber2det salatalık1kaik narekşisi 1adet limon yarımkaşik tuz 3kaşıkdometes salçası1çaybardağızeytin yağ4 diş sarımsak...soğanı varsa zırhla yoksa blendırla çekip süzgeçte süzünsalatalık sarımsak dometezide blendırda çekip süzün sonra pütünmalzemeyi birlite iyice harmanlayın acısı az gelirse birazdaha pul biber ekleyin
sarıyusufrestoran kuşadası
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.