PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Antakya Kebabı (Kilis Tava)

ece23
10-15-2005, 08:34 AM
tarifini forumda vermiştim ama, çok lezzetli olduğu için arada kaynamısın diye buraya başlık yapıyım dedim,,
büyük fırın tepsisine

1-1,5 kilo iki kere çekilmiş kıyma
7-8 diş dövülmüş sarımsak
tuz
1 tatlı kaşığı biber
1 tatlı kaşığı domates salçasını

elimizle ıslata ıslata (1 su bardağına yakın su alıyor ama birden değil, yavaş yavaş, yanımıza bi kasede su koyup, elimizi batıra batıra yoğuralım) iyice yoğuralım, 10-15 dk kadar, en son içine taptaze (bu önemli) 2-3 çay kaşığı kimyon koyup tekrar 3-4 dk daha yoğuralım, tepsinin kenarlarına gelecek şekilde iyice yayalım, (piştikten sonra malum kıyma çekior kendini), sonra üzerine sivri biber, domates, kızarmış patates en son fırından çıkınca maydonoz ile süsleyelim, tepsi yuvarlaksa üçgen, kare yada diktörtgense kare kare servis yapıyorum, :wink: 180 derece fırında, 40-45 dakikaya kadar pişiyor

annem sık sık yapardı, bazen patlıcanları patlıcan kebabındaki gibi kesip koyardı, kıymanın kokusu, buharı, patlıcanlara ayrı bir lezzet veriyor, süper bi lezzet, tadıpta tarifini almayan yoktur :wink:
herkese iyi iftarlar,,,

ceydaa
10-15-2005, 11:43 AM
Biz bu yemeğe Kilis tavası diyoruz hatta bu gece iftarda bu yemeği yapmak için malzemeleri hazırlıyordum tek farkı eti tepsiye yaymadan önce yağlayıp ince ince kesilmiş patates ve patlıcanları diziyorum.üzerine eti yayıp tepsinin kenarlarına domates ve biber dilimleri koyuyorum.Birde bazıları koyar ama ben kimyon koymuyorum taze kırmızıbiber robotta çekilip eklenirse de çok lezzetli olur.bide burda domates salçası konulmaz çok lezzetli bir yemek sanırım araplardan gelme

neşe
10-17-2005, 10:14 AM
Merhaba,
Taze kimyonu nerede satılıyor acaba?Toz olanı kullanabilirmiyiz.

ece23
10-18-2005, 08:41 AM
ceyda, gerçekten çok lezzetli bir yemek oluyor :wink:

neşe, taze derken, tozunun tazesini kastetmiştim zaten :wink: yani bazıları baya durmuş oluyor, kokusunu aromasını kaybediyor, ama taze olunca, çok yoğun bi kimyon tadı oluyor,, o yani,,, :wink:
sevgiler,,,ece23,,,

zmelike
10-19-2005, 01:12 PM
BİRAZ BÜYÜKÇE YUVARLAKLAR YAPIP BUZDOLABINA KOYSAK SONRA IZGARADA FALAN PİŞİRSEKDE OLUR HERALDE NEDERSİNİZ

serbet
10-19-2005, 01:55 PM
harika oldu...tesekkürler...

neşe
10-19-2005, 02:00 PM
Ece kıyma iki kere çekilmiş olmasa olurmu?

serbet
10-19-2005, 04:06 PM
bence mutlaka cektirin derim...bende iki kere cektirmeden yaptım...kıyma biraz irili kalmıstı...tabi tadı harikaydı...

ece23
10-19-2005, 07:44 PM
zmelike, hiç denemedim, ama sen köfte şeklindemi düşünüyosun yoksa tek porsiyonlar halinde servis yapmak için mi? tam anlayamadım cnm,eğer köfte için diyosan, pek köftelik olmaz bence, ama yine de denemeden bilemeyiz,,tek porsiyonluk için diyosan, olabilir belki ama, ızgara falan diyosun :roll: tam anlayamadım yani :roll:

serbet, beğenmene çok sevindim :) ,

neşe, :?: , bekliyorum cnm :) serbet cevabını vermiş aslında, annem hep çift çekilmiş kıymadan yapıyor, bende öyle tabi :wink: ama, çok iyi yoğrulursa, özdeşleşirse olabilir belki,

sevgiler,,,ece23,,,

neşe
10-20-2005, 10:39 AM
Ece merhaba,
Tarifi dün yaptım.Tepsinin altına yağlı kağıt koydum.Üstüne ince dilimler halinde kestiğim patates ve patlıcanları,onların üstünede kıymayı yaydım.Bir domatesi dilimledim.Kenarlarınada domates ve biberleri dizdim.Yani Ceyda'yla senin tarifini birleştirdim.Sonuç çok güzeldi.Yarısını bu akşam yiyeceğiz.Tarif için Antakya'lılara teşekkürler.

mart_zekiye
10-22-2005, 10:22 PM
merhaba arkadaşlar antep yöresine ait kilis tava ve benzeri yemek tarifi arıyorum şimdiden teşekkür ediyorum.

ece23
10-24-2005, 08:15 AM
merhaba nese,

tepsinin altına yağlı kağıt koymuşsun, kıyma sulanıyor ben pişirdiğim zaman, seninkinde kurumu kaldı :roll:

birde, sebzelerin üzeririne kıymayı nasıl yaydın, :roll: biz tepsiye yayarken bastırarak yayarız, sebzeler olunca bastıramassında :roll: , köfte şeklindemi yaptın yoksa, :?:

neşe
10-24-2005, 02:32 PM
Ece merhaba,
Sebzelerin üstüne bastıra bastıra özenle yaydım.Sebzeler örselenmedi.Suyunu da saldı.Güzel bir yemek oldu.

ceydaa
10-31-2005, 08:24 PM
Kilis tavaya benzer bir tarifi ece23 yörekebabı adı ile vermişti ama bende herzaman yaptığım kilis tava tarifini vereyim.

1 kg orta yağlı kıyma 3-4 adet taze kırmızıbiber 1 baş soğan tuz 1 demet maydanoz karabiber 2-3 adet iri patates 4-5 adet domates

rondoda biberleri ve maydanozu çekin,soğanı rendeleyinkıymanın içine koyuntuz karabiber ve maydanoz ilavesi ile iyice yoğurun. büyükçe bir tepsiyiyağlayıp halka halkakestiğiniz patatesleri yayın üzerine kıymayı çok sıkı bastırarak yayın bütün keramet bu işlemde sıkı yayılmazsa parça parça olur.kenarlarına domates dilimleri yerleştirin ve önceden ısıtılmış 280 derecelik fırında pişirin

daha önceleri bu yemeğe soğan yerine hep sarımsak koyardım ama birkaçgün önce soğanlı denedim daha güzel oluyor şimdiden afiyet olsun.

mavishcan
11-09-2005, 07:24 PM
Merhaba ben asli tarifinizde anlamadigim bir nokta var.rondoda cektigimiz biberle maydonozu soganla bereber kiymanin icine mi koyuyoruz.Cevabiniz icin simdiden tesekurler.
Asli

mart_zekiye
11-13-2005, 01:29 PM
Tarifiniz için teşekkür ederim.Antep.Antakya.Adana Maraş yemekleri harika olduğunu söyleyebilirim,kendi fikrim.Çok özen istiyor ama nefis oluyor.Gaziantebi çok seviyorum,doğudaki şehirlerimizin çok değişik bir havası var hoşçakalın.

ceydaa
11-13-2005, 03:13 PM
Evet bütün sebzeleri ince ince kıysanızda olur rondoda çeksenizde olur yalnız soğanı rendelemenizi tavsiye ederim acılaşmaması için

haycal
01-03-2006, 10:58 PM
ecenin tarifine ekleme yapmak istiyorum

.
antakyalılar ayrıca ince kıyılmış sivri biber (orada oldukça acı kırmızı biberler var ondan koyuyorlar) maydanozda ince kıyıp koyuyorlar ve iyice yoğuruyorlar kimyon konusunda aynı fikirdeyim.

antakyalıların domates salçasını sulandırarak etin üzerine döktüklerini gördüm ve öyle yaptım çok güzel oldu.

özgeyaşar
01-31-2006, 12:44 PM
arkadaşlar hani şu kıymayı tepsiye döşeyip fırında pişiriliyor özellikle antakya yöresinde bol baharatlı onun tarifini arıyorum bilenler varsa yardım istiyorum

Ayşen
01-31-2006, 01:40 PM
Bu tarif sanırım:
http://www.yogurtland.com/turkce/2006/01/06/tepsi-kebabi/#comments

hüzünbaz
03-04-2006, 08:50 PM
arkadaşlar denedim güzel oldu.tavsiye ederim

sönmez
03-05-2006, 12:22 PM
bu tarifi herkese öneririm.sevgiler

Ayşen
03-05-2006, 04:58 PM
Tavsiyeleriniz üzerine bu akşam ben de yaptım. Üstüne daha fazla domates ve çarliston biber koydum. Eveeet çok güzel oldu.

suay
03-13-2006, 11:14 PM
http://www.blogcu.com/roz bu sitede antakyanın sini kebabını yada tepsi kebabı nı bulabilirsiniz tavsiye ederim.sevgiler.

ece23
10-13-2006, 03:32 AM
bi iftar dawetimde yapmak istiyorum antakya kebabını, yanına ne yakışır bilemedim?
servis tabağında, antakya kebabı, pirinç pilavı, olcak, ama yanında bişi daha arıyorum,
sumaklı soğan salatası gidermi?
renk açısından kırmızı biberli bi tarif?
bitürlü bulamıyorum? yardımcı olabilirmisiniz?

canımcım
10-13-2006, 09:57 AM
bence;sebzelı plav ve patates kızartması veya sade pılav ve haslanıp hafıf sotelenmıs sebzeler olabılır...kolay gelsın
pekı sebzelerın uzerıne yaydıgımız kıymayı pısınce nasıl servıs yapıyoruz....

ece23
10-13-2006, 05:05 PM
merhaba,
antakya kebabının üzerinde, domates, biber ve kızartılmış patates var,
yanına daha değişik bişi olsun istiyorum, patetesle yapılmayan?

ne olabilirki?

ceydaa
10-13-2006, 10:03 PM
Ece sanırım Kilis tavanın yanına en çok patates püresi yakışır ama sen patates olmasın istiyorsan mantarlı ya da cevizli pilav yapabilirsin sade et suyuyla nohutlu pilavda olur ama biraz ağır oluyor.Aslında tek başına bile (sıcak pide ve ayran eşliğinde) yeterli oluyor ama hangi hanım tek çeşitle yetinir ki .ben en son yağtığımda cevizli pilav ve rus salatası yapmıştım.Öndende mercimek çorbası gayet iyi oldu.Cevizli pilava gelince bir baş soğan ve bir çarliston biberi ve bir havucu sıvıyağda biraz kavurup üzerine 2 bardak pirinci (daha önceden tuzlu suda bekletilmiş) ekleyip kavurmaya devam ediyorum bir çay bardağıda doğranmış ceviz ekleyip 3 bardak su ekleyip pişiriyorum çok güzel oluyor.
Eger karbonhidrat olmasın dersen fırında kaşarlı mantar yapabilirsin.Tarifi sanırım forumda olacaktı.
Sana kolay gelsin

B@Nu GöKşİn
01-09-2007, 04:58 PM
tavsiye ederim hem kolay hem lezzetli
1 kilo yağlı kıymanın içine 2 soğan rendesi karabiber, tuz ,toz kırmızı acı biber ,7 diş rende sarımsak 2 çorba kaşığı galeta unu yarım çay bar sıvı yağ ile iyice yoğurdum yağlanmış borcama veya tepside olur elimle bastırarak yaydım
uzerine 3 domatesi dilimledim dizdim ortasına 4 tane yesil biberi kup doradım 2 çorba kaşığı salcayı 1 kase su ile ezdimz gezdirdim tuz serptim 250 derece sıcak fırına verdim
nefis pişmiş
yanında pirinç pilavı ayran ve lavaş ekmeği
uzerine ince dilimlenmiş patates veya patlıcanlada olur :wink:
kolay gelsin
kurban eti ile nefis oldu :P

ELMA ŞEKERİ
01-20-2008, 12:38 PM
Kıyma kebabını portakal agacında hatıcenın yaptıgını yaptım cok guzel oldu

tgi
01-24-2008, 02:24 PM
Güzele benziyor denemek lazım. Teşekkürler!

aysenuygun
01-19-2010, 09:30 PM
kıymanın üzerindeki sebzeler nedeni ilk kıyma yeterince kızarıyor mu?

sulanır gibime geldi de?