PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çiğ Köfte - Etsiz

ilk
03-29-2005, 11:47 AM
size cok guzel bir kofte tarifi vereyim cig kofte severlere ama etsiz.once bir miktar domates kurusunu sicak suda isliyorsunuz suyu cok az olsun domatesler yumasayacak kadar daha sonra bir miktar koftelik bulguru yani ince bulguru bir kaba koyuyorsunuz ve icine islattiginiz domates kurusunu sulu olarak ekliyorsunuz daha sonra 1 limonu kabuklariyla birlikte kucuk kupler halinde dogruyorsunuz istediginiz kadar sarimsagi dovup ekliyorsunuz cok az olmasin karabiber,kirmizi biber,kimyon ve azda biber salcasi ekleyip bulgurlar yumusayana kadar yoguruyorsunuz yani onceden islatmiyorsunuz domatesin suyuyla iyice yoguruyorsunuz biraz yorucu ama elinizi arada ilik suya batirabilirsiniz.salcanizin tuzuna gore azise azda tuz ekleyebilirsiniz eger yumusadigina kanaat getirirseniz limonlarin kabuklarini cikarabilirsiniz bir tavada zeytin yagini kizdirip icine dogranmis yesil sogan ve maydanoz ekleyip yesil sogan yumusayinca koftenin ustune dokup biraz daha yoguruyorsunuz ve marul dosenmis tabaga cig kofte yapar gibi sekil verip tabaga diziyorsunuz. eger kurumus domatesiniz yoksa taze domateslede kofteyi yapabilirsiniz bulguru yogurmaya yetecek kadar domatesi kup seklinde dograyabilirsiniz.herkese afiyet olsun.eger yaparsaniz, sonuclari yazarsaniz sevinirim.

denizkopmaz
03-29-2005, 12:57 PM
Sevgili ilk bizde çiğ köfteyi hep domates kurusuyla yapıyoruz hatta kıymalı hiç yapılmaz diyebilirim İçine birazda fesleğen koyun gerçekten süper oluyor

dentista
05-14-2005, 11:01 AM
cig kofteyi robotta yapsak olur mu hic deneyen var mi?yogurmak gercekten yorucu :(

inspi
05-10-2006, 08:40 PM
arkadaşlar merhaba etsiz, patatesle yapılan çiğköfte tarifi arıyorum Antep usulu, bilen varmı? şimdiden teşekkürler.

aysegularda
05-11-2006, 03:24 PM
http://www.iskenderiye.com/yasam/yemek/index.asp?sirano=63704
patatesli çiğ köfte tarifi var
ben daha yapmadım ama çok yedim bu tarif de yediklerime benziyor ben de bir ara yapacağım

inspi
05-11-2006, 09:39 PM
Ayşegül cüm çok teşekkür ederim :D Antep te bir ara etli çiğköfte satışı yasaklanmıştı, patatesli çiğ köfte yemiştim etlisi kadar güzeldi, inşallah bu tarifte güzeldir, yanaklarından öpüyorum sağol.

ayt1
05-12-2006, 05:16 PM
bende bu tarifi çok sık yaparım daha önce elle yoğuruyordum çok zahmetli oluyorduartık robotta yapıyorum çok pratik hemen onbeş dakikada hazır oluyor
limonu kabuklarıyla değil suyunu ilave ediyorum birde robotun malzemeyi çevirebilmesi için içine biraz sıcak su ilave ediyorum

ceydaa
05-13-2006, 12:03 AM
Biz bunu taze domatesle yapıyoruz hakikaten çok lezzetli oluyor ama tadı çiğköfteden çok farklı Patatesli çiğ köfte tarifini ben,foruma cevizli çiğköfte tarifine yazmıştım oradan bulabilirsiniz

melisa2
05-14-2006, 10:20 AM
arkadaşlar ben yumurtalı olarak yapıyorum ama
baya beğeniliyor
tavsiye ederim
domates kurusu ve fesleğenlide çok ilgimi çekti
ikisinide çok severim

semine
05-14-2006, 12:25 PM
merhabalar,tarif cok degisik bende denemek isterim ama bir sorum olucak.kavonazlarda yaglı satılan kurutulmus domateslerden kullanabilirmiyiz?yoksa ozelligi kuru domatesi,suyla yumusatip suyunu kullanmak mı?

B@Nu GöKşİn
05-19-2006, 01:16 PM
ilk bugün denedi köfteni nefis oldu
paylaştığın için sağol

nadir
06-12-2006, 10:25 PM
selamlar;
haşlanmış patates kullanılarak, içine çiğ kıyma koyulmadan, ince bulgurla yalancı çiğ köfte yapılıyor.
bunun detaylarını bilmiyorum. bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
şimdiden teşekkürler.
:)

aysegularda
09-01-2006, 05:18 PM
ben bu mesajı ayrı başlık açarak yazmıştım ama mesajım içli köfte kısmına aktarılmış halbuki ben çiğ köfte yazmıştım uzun zamandır marketlerden aldığımız etsiz çiğ köfteden yiyorum tadı enfes ama içindeki baharatları çözemedim evde de denemek istiyorum tarif bilen varsa ve paylaşırsa çok sevinirim burada veilen tarifte güzele benziyor ama benim aradığım çok farklı carrefour,tansaş ve migroslarda satılıyor acılı ve acısız ama etsiz yapılıyor sanki çemen de var içinde

aysegularda
09-04-2006, 12:07 PM
çok teşekkür ederim paylaşımın için yeturcum en kısa zamanda deniyeceğim

Münire
09-04-2006, 09:33 PM
sevgili ayşegülarda bende çiğ köfteyi et yerine alternetif olarak önceden yağda iyice pişirilmiş yumurta ile denedim içine dilediğin baharatlar ve yeşilliklerle gayet güzel oldu denemek istersen tavsiye edebilirim.

sudeay
09-06-2006, 12:27 PM
selam evet gercektende yumurtali cigköfte cok lezzetli oluyor
birde patatesi haslayip bulgurla ani cigköfte kivaminda yoguruncada cok güzel oluyor
ayriyeten haslanmis patates ile kaynamis suda bekletilen bulgur karistirilip icerisine hafif karabiber koyulup yumurtaya bulanip kizartilincada cok leziz bi yemek oluyor ama püf noktasi
bulgur cok yumusamiyacak yani sekil alacak kadar patatesle yogrulacak kivamda olmasi lazim
afiyet olsun

Hhatice
01-19-2007, 07:02 PM
Böyle güzel bir tarifi paylaştığın için önce teşekkür ederim .Harika oldu hiç kimse içinde kıyma olmadığını anlamadı .O kadar güzel ki fazla da yormuyor insanı çooooook beğendim tekrar teşekkür ederim .arkadaşlar mutlaka deneyin BU TARİFİ KAÇIRMAYIN:))

B@Nu GöKşİn
01-19-2007, 07:09 PM
Hhatice
evet çok guzel oluyor bu tarıf annem benden her hafta yapmamı istiyor çok seviyoruz

Hhatice
01-19-2007, 10:53 PM
sana da teşekkür ederim banucum iyi ki bana tavsiye ettin, ben böyle güzel bir tarifi nasıl atlamışım hayret:)

mrsserap
01-19-2007, 11:33 PM
Robotta cok ince olmuyormu ayt1 cig kofte ?nasil bir sonuc aliyorsun,sanirim daha yumusak oluyordur,aciklarsan sevinirim :D

aylinsu
02-19-2007, 08:08 AM
Yeturmutfak roobotunda nasıl yaptın biraz deteylı yazarmısın rica etsem :( Limonu kabuklarıylamı attın bide ölçülerini yazarmısın kendii yaptığının lütfeennnnn (normal domates kullansak kötü olmaz dimi)

ZU
02-21-2008, 03:57 PM
Etsiz çiğ köfte tarifinizi iki kere yaptım; ikisinde de çok beğenildi. Robotta yapan arkadaşlar buraya hangi bıçakla ve hangi hızda yaptıklarını yazabilirler mi acaba? Sonucu çok güzel olsa da elde yapması gerçekten güç...

prenses_20
11-25-2008, 04:22 PM
ben hiç denemedim nasıl oluyo tadı yaaa

derdini söyle
11-26-2008, 12:12 PM
ben yapıyorum çokta güzel oluyo.3-4 tane patatesi iyice haşlayın.ya robotta çekin yada bulgurun içine katıp iyice yoğurun.biz bakır havanda döveriz.evinde olan varsa onunla yapsın.köftelik bulguru sıcak suyla ıslayın.bekletin.kimyon,biber salçası,küçük bi soğanı ince doğrayıp yumuşuyana kadar doğurun.patatesleri katıp tekrar yoğurun.istediğiniz şekli verip üzerine maydonoz ekleyip servis yapın.çok güzel olur.afiyet olsun.

aNnEcİk
12-15-2008, 12:16 AM
her kış, bazen pikniklerde yapılır bir abimiz tarafından etsiz çiğ köfte...içine farklı olarak ketçap ve tarçın katıyor abimiz, ince uzun şekil verilerek büyük tepsinin ortasına yerleştirilir ve marulla birer lokmalık halde alınıp yenir, çok güzel ve değişik geldi buşekilde yenmesi bana tavsiye ederim

handan
03-25-2009, 12:47 PM
merhaba bu hazır olarak satılan çiğ köftelerin nasıl yapıldığını bilen varmı çok deneme yaptım ama bulamadım marketten içindekilerin listesini aldım onları yazayım bu malzemelerle tarifini bilen varsa yazarmı

bulgur
domates salçası
ayçicek yağı
et baharatı
narekşisi
kimyon
isot
tuz
pulbiber
kuru soğan
biber salçası yeşil soğan,limon,maydonaz,sarımsak