Orijinalini görmek için tıklayınız : Sarımsak Saklama
hayris34
06-04-2005, 12:41 PM
arkadaşlar sarmısaktan bahsedilince aklıma geldi
şimdi sarmısak bol bir küçük kavonaza soyup sarmısak dişlerini doldurun buzluğa koyun lazım oldukca alın tekrar buzlukta muhafaza edin ben devamlı kullanıyorum sizde yapın
sevgiler
06-04-2005, 01:15 PM
bende sarımsakları özellikle bu dönemde satın aldığımda taze oldukları için fazla dayanmadıkları için zeytinyağı dolu cam kavonoza koyuyorum sarımsakları kullandıktan sonra yağıda salatalarda kullanıyorum pazardan marketten satın aldığım haftalık kullanacağım yeşillikleri de ( dereotu, maydanoz, nane) bunlarıda iyice yıkayıp tel süzegçte suyunu iyice süzdürüp plastik saklama kabına koyuyorum elimin altında yıkanmış ayıklanmış yeşillikler oluyor bazen 1 haftada bitiremediğim oluyor inanın15 gün hiç bir şey olmuyor tazeliklerini kaybetmiyorlar .
tavuk suyu varsa kullanmıyacaksam soğuttuktan sonra buz kalıplarına koyup donduruyorum elimin altında çorbalara pilava ilave edeceğim et suyu oluyor.Şimdilik aklıma gelenler bunlar arkadaşlar
f.meral
06-04-2005, 02:45 PM
Tefalin Sen Herşeyi Düşünürsün programında Emel Başdoğan soyulmuş sarımsakları zeytinyağı dolu bir kavanozda saklıyordu. Hem istediği an sarımsakları hazır oluyordu hem de aromalı zeytinyağı elde ediyordu.
selam mutfak cadisi ve cessie bende denedim sarmsak dislerini soyup zeytin yaginda bekletmeyi fakat sarmsaklarda nahos bir koku oldu ve cope atmak zorunda kaldim acaba yanlis bir sey mi yaptim ben sarmsaklari soydum kavanoza yerlestirdim ve sarmsaklarin ustu kapanana dek de zeytin yagi koymustum yanlismi yapmisim simdiden cevaplariniz icin tesekkurler mutlu ve saglikli bir hafta sonu diliyorum :D
hayris34
06-04-2005, 02:53 PM
ya arkadaşlar bende daha önce yağ icinde kavonozda saklıyordum ama yumuşuyo rende olmuyo yağsız saklamak cok güzel dondurucuda 2 aydı kullanıyorum
cessie
06-04-2005, 03:15 PM
arkadaşlar ben bu şekilde yaptığım sarımsakları sadece zeytinyağlı yemeklerde sarımsak kullanmam gerekirse kullanıyorum sarımsağı zaten çiğ olarak ender tüketirim o nedenle rendelemeyi hiç denemedim ama bir kaç ay sakladım başıma bir şey gelmedi ben bazen aynı sarımsaklı yağa 1 çay kaşığı kuru kekik 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı da karabiber koyuyorum güzel bir aroması oluyor şimdiye kadar buzlukta domates saklamayı denememiştim bu yıl mevsimin en bol ve ucuz zamanı minicik doğrayıp biraz suyunu uçuracak kadar pişirip saklamayı düşünüyorum kışın domatesli pilav yada soslarda nefis yaz domatesi lezzetinde domateslerim olur .
simuzer
06-14-2005, 12:09 PM
Sarmısağın kabuklarını soyup sıvı yağ içerisinde hem senelerce bekletebilir hem de yemek yaparken kendinize kolaylık sağlamış olursunuz. Ayrıca yağından yemek ve salatalara lezzet katması için kullanabilirsiniz. benim her zaman uyguladığım bir yöntem.
melekce
08-18-2005, 12:07 PM
simuzer bende gecenlerde ayni yöntemi denedim. ama üzerinden 2-3 hafta gecince sarimsaklar bozulmustu. yani eksimisti kabarciklar cikiyordu ve cok sert yakici bi kokusu vardi.
sen nasil yapiyorsun? pisirerekmi koyuyorsun veya baska bir önerin varmi?
sevgiyle..
berrinozkan
08-18-2005, 11:25 PM
merhaba
bende sarımsakları zeytinyağında kapaklı kavonozda buzdolabında saklıyorum.2 aydır bozulma olmadı.sizinki neden öyle oldu acaba.merak ettim şimdi.
melek koydugun bisey de bozukluk vardır kesın.berrinin 2 aydır bozulmamıs belki sasıracaksınız ama bizimki bir seneye yakın yağda kaldı.(hızımı alamayıp evdeki bütün sarmısakları temizlemistim)
gülten çavuş
08-19-2005, 09:20 AM
bende denemişdim bu yöntemi ve sarımsaklarda bozulma olmuşdu, ama ben buzdolabında saklamadım, bozulma sebebi bu olabilir.
buzdolabında saklamıstım ben
melekce
08-19-2005, 10:48 AM
sarimsaklar bozuk görünmüyordu, ama hala neden oldugunu cözebilmis degilim :(
bende buzdolabinda saklamistim.. neyse bi kez daha deniyecegim, cünkü gercekten cok pratik oluyor...
sevgiyle..
BETÜL
08-22-2005, 11:06 AM
banada aynı şey oldu. bende buzdolabında sakladım fakat bozuldu. acaba halis zeytinyağı kullanmakmı gerek belki mısırözü yada çiçek yağı bozmıştur.
ÜMRAN
08-22-2005, 11:29 AM
arkadaşlar ben sarımsağı kese kağıdına koyup öyle saklıyorum dolapda.1 sene hiç bozulmadan kullanıyorum.isterseniz böyle saklayabilirsiniz.
sevgiler,
ayçiçek yağında kapaklı cam bi kavanoza koyup saklamıstık biz.sarmısakların üstüne çıkmıstı yag.ben bi ara yine deneyeyim.bakalım bozulacakmı?
esrakars
09-28-2005, 08:12 AM
ARKADAŞLAR DÜN AKŞAM FARKINA VARDIM.EVDE ÇOK FAZLA SARIMSAK BİRİKMİŞ. :oops: BOZULMADAN NASIL SAKLAYABİLİRİM BİLEN BİRİ VAR MI? YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM...
Şeyda
09-28-2005, 09:08 AM
Ayıklayıklanmış sarmısakları bir kavanoza koyup üstüne sıvıyağ dök buzdolabında uzun zaman bozulmadan saklayabilirsin. Ayrıca bu yağı salatalarında kullanabilirsin. Eksildikçe yağını tamamlarsın. Salataların içinde nefis aromalı yağ elde etmiş olursun.
okale
09-28-2005, 09:14 AM
evet yağın içinde saklamak en iyisi.hatta teyzem ezipte saklıyor gene yağın içinde.
esrakars
09-28-2005, 09:29 AM
CEVAPLARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM ARKADAŞLAR.SADECE BU İŞLEM YETERLİ ÖYLE Mİ? NE KADAR KOLAYMIŞ :lol:
esrakars
09-28-2005, 10:48 AM
YA UNUTTUM SORMAYI SARIMSAKLARIN ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR MI YAĞ KOYACAĞIM KAVONAZA ?
Şeyda
09-28-2005, 12:13 PM
Evet aynen öyle. Yağ fazla olabilir nasılsa salatalara da kullanacaksın ya :) Eksilttikçe tamamlamayı unutma.
esrakars
09-28-2005, 12:19 PM
ŞEYDA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.BU AKŞAM EVE GİDİNCE MUTLAKA UYGULAYACAĞIM.
Ozlem
09-28-2005, 04:36 PM
Ben soyup buzluga atıyorum, posetlere koyuyorum,teker teker cıkarıp gerektıgınde eziyorum,cokta rahat oluyor:)
ba112
10-02-2005, 03:23 AM
HI BUDA ÇOK PRATİK BİR YÖNTEM.
Sevgili arkadaşlar ben de Pınar'ın sitesinde gördüğüm http://pnrt.blogspot.com/2005/08/kilik-sarmisaim.html yöntemle yarım kilo taze sarımsağı buzluğa attım. Kullanmaya başladım bile çok pratik oluyor..
sevgiler..
nazife1
10-03-2005, 09:08 AM
Sevgili arkadaşlar ben de Pınar'ın sitesinde gördüğüm http://pnrt.blogspot.com/2005/08/kilik-sarmisaim.html yöntemle yarım kilo taze sarımsağı buzluğa attım. Kullanmaya başladım bile çok pratik oluyor..
sevgiler..
Merhaba şeydacım, senin söylediğin bu yöntemde cam kavanoz kullanılmış fakat cam kavanoz buzlukta patlamaz mı?
ismim şeyda olmasa da cevap vereyim :). hiç bir şey olmuyor cam kavanoza. ben de cam kavanoza koydum ve kullanıyorum bile.
nazife1
10-03-2005, 09:16 AM
ismim şeyda olmasa da cevap vereyim :). hiç bir şey olmuyor cam kavanoza. ben de cam kavanoza koydum ve kullanıyorum bile.
pardonn şuleciim :oops: kusura bakma.. :wink: ama ben yine de korkuyorum en iyisi plastik bir kapta saklamalıyım..
peki buzluk olması şart mı, peki normal buzdolabı olsa nasıl olur ki?
plastik kap koku geçirebilir. Buzdolabında belki bozulur benimkiler buzlukta duruyor.
nazife1
10-03-2005, 09:21 AM
tamam şulecim cam kavanozda deneyeceğim, ramazan gelmeden bari deneyeyim sarımsakları soymaya başlayayım eve gidince, sağol canım.
nazife1
10-03-2005, 09:22 AM
bu arada şulecim senin sitende bulunan kikirdekli çorbanın üzerindeki çıtır hamur kızartmalarını bende mantının en üst kısmına koymuştum, kıtır kıtır olmuştu.
nazife sarımsakları soymak için bir gece suda beklet istersen yoksa zorlanabilirsin.
Kıtır hamurları mantıya koymak da hoş olabilir.
nazife1
10-03-2005, 09:31 AM
tamam şulecim sarımsakları bir gece suda bekleticem, sağol canım
monnarosa
10-09-2005, 03:49 PM
arkadaşlar ben işe yarayıp yaramayacağını düşünmeden bir iş yaptım..malum baharda sarımsaklar taze taze çıkıyor..o zaman çok da olmasa bir miktar almıştım..dondurma kabına (yani ağzı sıkı kapanan plastik bir kap) koyup buzdolabına koymuştum..ve sonra tatile çıktık..bizim tatil uzadıkça uzadı..ve ben o sarımsakları halen aynı şekilleri ve tazelikleri ile kullanıyorum..en ufak bir bozulma olmadı..bilseydim daha çok alırdım.. :(
kavanozda yağda bekletme işlemini denemiştim daha önce..çok pratik olmuyor bence..kimi yemeğe bütün koymak gerekiyor kimine minik minik doğramak..kimine de ezmek..ve yağın içinden alınan sarımsakla bu işlemleri yapmak zor oluyor..uzun bir süre de bekletme şansınız olmuyor pek..
bir de bir sürü sarımsağı soyup robottan geçirip minik buzluklara doldurup buzlukta dondurmuştum..ihtiyacım olduğu kadar "pıt" çıkarıyordum..ama günlerce sarımsak kokusundan mutfağa giremedim..hem de o kadar uzun uzun soyma zahmeti de cabası..
kolay gelsin..
bemol
10-22-2005, 04:57 AM
Bir oneri de benden;
Sarmisaklari cok ince (sogan salatasina sogan dograr gibi) dograyin. Sonra kurutun havadar bir yerde...Daha sonra rondodan gecirin iyice toz haline gelecek sekilde, bir cam kavanoza koyup agzini sikica kapayin.
Toz sarmisagi sabah kahvaltilarinda tereyag uzerineserpebilirsiniz.
Tereyaga karistirip hazir satilanlar gibi tereyag elde edebilirsiniz.
Cok az sarmisak gereken yemeklerde bu tozu kullanabilirsiniz.
imported_İLYADA
06-30-2006, 12:58 PM
SARMISAK LARINI NASIL MUHAFAZA EDİYORSUNUZ.AYIKLANIP KAVANOZDA SAKLANDIĞINI DUYDUM AMA İÇİNE BİŞEYLER DAHA KOYMAK GEREKİR Mİ.YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM
ulusal
06-30-2006, 01:32 PM
İLYADA MERHABA
ben hiç denemedim ama yapan bir kaç kişi biliyorum sarımsakları soyup zeytinyağ dolu kavanozlara koyuyorlar salatalarda o yağı kullanıyorlar sarımsakları da uzun süre korumuş oluyorlar
sukayne
08-03-2006, 06:16 PM
Arkadaşlar ben sarımsağı soyup küçük küçük doğruyorum.Sonra bir kavonoza koyup üzerine tuzlu ve su ekliyorum.kapağını sıkıca kapatıp buzdolabına koyuyorum.Lazım oldukça 1-2 çay kaşığı yemeklere koyuyorum.zaten çok yoğunbir kokusu oluyor.suyu azaldıkça biraz su ekleyin.
sibelarda
08-15-2006, 03:07 PM
Arkadaşlar sarımsakları buzluğa koyma yöntemi hoşuma gitti deneyeceğim fakat sarımsakları diş halindemi yoksa ezerekmi kaldıracağım. Hangi yöntem daha iyi deneyen varsa yardımcı olabilirmi lütfen.
derya a
08-15-2006, 09:17 PM
arkadaslar ben sarimsaklari birgece suda bekletiyorum ertesi gun hepsini soyup bir kavanoza koyup buzluga atiyorum gercekten cok pratik ve hic bisey olmuyor tavsiye ederim......
sibelarda sarmısakları nasıl kolay kullanabileceğini düsünüyorsan öyle koy.bi sorun olmaz...
baharsekeri
02-12-2007, 07:50 AM
sarmısağı soydum ve kavanoza koydum.bunu poşetleyip buzluğa atabilir miyim yoksa kavonazda başaka bir şekilde saklayabilir miyim.bu haliyle kavonozda kurumaya başladılar bile.her seferinde sarmısak soymakla uğraşmak ve sarmısak tozuda kullanmak istemiyorum.lütfen acil yardım
akdeniz
02-12-2007, 08:33 AM
Soyduğun sarımsakların üzerini geçecek kadar zeytinyağı ilave ederek saklayabilirsin Baharşekeri,ihtiyacın olduğu kadar kaşıkla süzerek çıkarır kullanırsın.Kalan zeytinyağınıda salatalarda sarımsak aromalı zeytinyağı olarak kullanabilirsin.Yıllar önce Emel Başdoğan tv programında bu şekilde yapıyordu.
suyesili
02-12-2007, 08:59 AM
baharsekeri evet z.yagli kavanozda saklayabilirsin ama surekli buzdolabinda saklayacaksin cunku oada isisnda saklanan z.yagli sarmisakda ,yagida bir ahastaliga yol aciyormus o yuzden dikkat edlim benim saklama yontemim ise 1 kg sarmisagi aliyorum hepsinini soyup makinede iyce cekiyorum bir kac ayri buzdolabi posetine incelterek duzeltiyorumagzini SIKICA kapatiyorum boylece dondurucuya atiyorum bende senin gibi herzaman soymak ve hatta sarmisak ezicinin yikamak istemedigim icin 6-7 senedir boyle yapiyorum cok pratik kullancagim zaman 2-3 dk disrida bekletip bicakla kesip aliyorum tekrar dondurucuya atiyorum cok rahat ediyorum
baharsekeri
02-12-2007, 09:09 AM
02çok sağolun arkadaşlar hemen yapmaya gidiyorum.her ikisinide denicem
sukran.unal
02-12-2007, 10:24 AM
arkadaşlar ben sarımsağı boş zamanımda epey miktarda soyupbir ay kadar buzdolabının alt raflarında kilitli poşette muhafaza ediyorum diğer yöntemleri pek tutmadım çünkü bazen ezerek bazen minik doğrayarak bazende tüm kullanmak ist,iyorum yağın içinden alıp ezmek olmuyor birde hiç tazeliğinden birşey kaybetmiyor poşetin tamamen havasını alıp kapatırsanız çok kullanışlı olduğunu görürsünüz. ben kuru soğanı da yinee boş zamanımda soyup yemeklik ya çinterek veya rondodan geçirerek iyi kapanan kapaklı küçük saklama kaplarınaardından da birde naylon poşete koyup buzlukta muhafaza ediyorum lazım oldukça kenarından kırıp harcıyorum.benim soğana karşı acayip bir göz hassasiyetim var soğan soyduğumda bütün gün başım ve gözlerim çok ağrı yapıyor bende bu yöntemi uygulamaya başladım kolaylık oluyor.soyulmuş olarak hazır pakette satılanlarda çok ekonomik olmuyor.örneğin dün 10 soğanı ağlaya zırlaya yapıp koydum hergün bu lazım olan birşey çünkü.sevgiler...
Hhatice
02-13-2007, 12:05 PM
Eğer rendeleyek kullanacaksan dipfrize de koyabilirsin gerçi ben sarımsağı zeytinyağ içinde de bekletiyorum evde sarımsak bittiğinde kullanıyorum her iki şekilde de çok güzel bozulmadan kalıyor.
ezgideniz
02-19-2007, 06:13 PM
ben bir cok yerde
soyulmus sarmısakları bir kavonaza koyup üzerini gececek kadar zeytin yagı doldurup bu sekilde saklamanın cok pratik olabilecegini okudum
fakat benim zeytinyagım dondu ve kullanamadım.sizlerden cok sey ögreniyorum gercekten bu
derin dondurucuda saklamayıda deneyecegim
medura
11-01-2008, 10:56 AM
Bu yaz babamlar Karadeniz gezisine gitmişlerdi, Taşköprü'de birşey öğrenmişler, burada sarımsak o şekilde satılmıyor ama öyle bulursanız alın; uzun saplarıyla birlikte durunca bozulmuyor, içi boşalmıyormuş, zaten yaklaşık 3 ay filan oldu, hâlâ taptaze duruyor, oda sıcaklığında. Üstelik de sapları sararmış, kurumuş, birşeye yarayacak gibi görünmüyordu geldiğinden beri. Bu arada Taşköprü sarımsağının aroması çok kuvvetli, şöhreti hakediyor.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.