PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hazır ve Pişirilmiş Gıdaları Saklama

albatros
05-31-2005, 10:37 PM
çilek derin dondurucuya konulur mu?

fethiye
06-01-2005, 06:55 AM
evet. :)

koyacaginiz posetin dondurucuya konabilen, koruyucu olmasina dikkat edin. cilekleri de yikamadan posete koyup dondurun. ben kisin da kullaniyorum boylece.

yasemin
06-01-2005, 06:59 AM
yıkamadan koyunca sorun olmuyor mu zaten çıknca sulanıyor.

fethiye
06-01-2005, 07:25 AM
buzluktan cikar cikmaz yikiyorum, halA da buz gibiyken yani. sorun olmuyor.

okale
06-01-2005, 08:42 AM
arkadaşlar bari çilek bitmeden bende koyayım peki çilekleri ortadan ikiye bölip koyabiklirmiyim pasta felan yaparken arasına kocaman çilek koyamam nasıl olur kesilince.sevgiler.

M.C.
06-01-2005, 09:12 AM
Özlem çok sulanır o vakit, bir de yıkamadan ikiye kesilmez. Sen dondur, çıkarınca yıkayıp ikiye kes.

okale
06-01-2005, 10:43 AM
teşekkürler öyle yapayım bari ,kullanıcı adımıda değiştirdim ama isimimi unutmamışsın :D artık birbirimizi baya tanıyoruz bu hoşuma gitti

gülten çavuş
08-15-2005, 03:18 PM
Arkadaşlar ben yeni evliyim, hem çalışıp hem akşam eve gelince yemek yapmak gerçekden çok zormuş.
Benim sizlerden ricamşu ; buzlukda saklayabiliceğim şeyler varmı, mesela haşlanmış nohut, hemen hazırlayıp pişirebiliym istiyorum.
Bu tarz önerileriniz varsa benimle paylaşırmıısnız?

sdilek
08-15-2005, 03:27 PM
haşlanmış nohut, haşlanmış kuru fasulye, domatesle birlikte hafif sotelenmiş taze fasulye..Bunları dondurucuda saklayabilirsin. şu an aklıma gelen bunlar gültencim...Bende çalıştığım için genelde pratik şeyler yapmaya çalışıyorum..Kolay gelsin canım... Aklıma gelen bir şeyler olursa yazarım yine...

nil_s
08-15-2005, 03:56 PM
İlk önce hayırlı olsun diyeyim. Size eşinizle birlikte bir ömür boyu mutluluklar dilerim :-)

Ben yemeklerde kullandığımız kıyma harcını hazırlayıp birer kullanımlık ayırarak buzluğa kaldırıyorum. Böylece yemeği pişirirken sadece tencereye bu harcı eklemek yeterli oluyor.

Köfteleri hazırlayıp yine buzluğa koyuyorum. Kullanacağım kadarını çıkartıp pişiriyorum.

Kıymalı yemeklerden fazla yaparsanız bir kısmını buzluğa koyabilirsiniz. Isıttığınız zaman taze pişmişinden farkı olmuyor. Ama bunu zeytinyağlılar için önermem.

Dolma hazırladıysanız yine fazlasını buzluğa kaldırın. Akşam işten eve gelince pişirebilirsiniz. Pişmişini de koyuyorlarmış ama ben denemedim.

Aklıma başka gelirse yazarım. Zamanla insan kendi düzenini oturtuyor ve pratik yollar geliştiriyor. Size şimdiden kolay gelsin :-)

ece23
08-15-2005, 04:16 PM
mrblar gülten,
bildiğim bikaç pratiklerimi paylaşıyım seninle :D

**soğanları doğrayıp, porsiyonlar halinde buzluğa atabilirsin, kullanacağın zaman direk kızdırılmış yağa at, kendi kendine çözülüyor zaten,

**pirinç pilavı yaptığım zamanlarda 1-1,5 bardan fazla yapıyorum, soğuduktan sonra buzluğa atıyorum, ani lazım olduğunda buzluktan çıkartıp doğru mikroya, iki dk.da pilavın hazır,

**arkadaşımın eşi, akşamları ani yemeğe misafir getiriyormuş, bakmışlarki olcak gibi diil, büyük buzluklardan almışlar, boş zamanlarında yemek yapıp yapıp buzluğa koyuyormuş, ani misafirde, yada acele zamanlarda, buzluktan mikroya, ordanda tabaklara servis... çok pratik,,,

umarım işine yarar, :)
şimdilik paylaşcaklarım bunlar, aklıma gelirse yine yazarım,,
eşine ve sana mutluluklar,,,
sevgiler,,,

gülten çavuş
08-15-2005, 04:22 PM
iyi dilek ve önerileriniz için çok teşekkürler :)

Senaygül
08-15-2005, 04:56 PM
Tebrık ederım Gulten allah uuzun ve mutlu bır yasam nasıp etsın sana ve esıne..

Bende ılk yıllarımda epey zorluk cekıyordum ve hep prartık seyler yapmaya calısıyordum sonra dıger arkadaslarımın soyledıklerı gıbı yemeklerden bıraz fazla yapıp buzluga koymaya basladım ve epey ısım kolaylastı..

eylül
08-16-2005, 07:23 AM
Merhaba gülten

Allah mesut etsin, mutluluğunuz daim olsun.............
Bende yeni evliyim. (hatta bugün 37 gün oldu. ) Hem çalışıp hem de ev hanımı olmak gerçekten çok zor. Ben yemeklerimin bir kısmını pazar günü yapıp buzluğa koyuyorum hafta içi gelince direk ocağa. Bu sitede bir çok yararlı bilgiler var onlar bana çok yardımcı oluyor, bizden tecrübeli arkadaşların bilgileri ışık tutuyor.
Galiba bizde zorlansakta alışacağız hem çalışıp hemde ev hanımlığına.
Herkese kolay gelsin
Güzel bir gün diliyorum

Gaye Demir
08-17-2005, 09:38 PM
Merhaba,
Ben sitenin yeni üyelerindenim. Gülten'e ve yeni evlilere mutlluklar diliyorum. Çalışan ve misafiri bol olan bir bayan olarak buzlukta pek çok şey saklıyorum. Köfte, temizlenmiş ve yıkanmış taze balık, patlıcan salatası için közlenmiş ve porsiyonlara ayrılmış patlıcan, çiğden sigara böreği vb. börekler, pişmemiş ev mantısı, ayıklanmış vişne, çilek, maydanoz, dereotu ve hatta çok sevdiğim ve kışın tazesini bulmadığım için buzlukta özel yeri olan mısır. Özellikle börek vb. şeyleri küçük tepsiler içinde koyuyorum ki hemen fırına atayım diye.

cengen3
08-18-2005, 07:34 AM
Gaye,
Mısırları nasıl saklıyorsun, sakalama ve sonra bunları nasıl kullandığını yazarmsın? mesala balığı çözdürmeden mi pişiriyorsun? teşekkürler

gülten çavuş
08-18-2005, 09:09 AM
cerencim, bildiğim kadarıyla mısırı, koçanıyla beraber bir poşete koyup buzlukda saklayabilirsin...

cengen3
08-18-2005, 04:37 PM
gülten merhaba,
mısırı pişrmeden saklayıp, kışın haşlıyormuyuz yani, bu süper eğer tadı bozulmuyorsa?

gülten çavuş
08-19-2005, 09:05 AM
cerencim valla, bende ilk defa deniycem, bana da kayınvalidemle görümcem söyledi onlar hep öle yapıyomuş, zonguldaklılar kendileri orda mısır çok yetişiyomuş.

arzuy
08-19-2005, 09:19 AM
arkadaşlar ben mısırı biraz tuzlu suda haşlayıp, soğuduktan sonra bıçak yardımıyla tanelerini koçanından ayırarak saklıyorum. istediğim miktarda ayırıp buzdolbı poşetine koyup buzluğa atıyorum. tadı hiç değişmiyor ve buzluktan çıktıktan 5 dakika sonra çözülmüş oluyor, salatalara katmak için çok pratik oluyor. koçanıyla yeme zevkini kış aylarında da yaşamak için gülten'in önerisini ben de deneyeceğim. teşekkürler gülten.

zeyno_54
08-19-2005, 11:57 AM
Arkadaşlar ben yeni evliyim, hem çalışıp hem akşam eve gelince yemek yapmak gerçekden çok zormuş.
Benim sizlerden ricamşu ; buzlukda saklayabiliceğim şeyler varmı, mesela haşlanmış nohut, hemen hazırlayıp pişirebiliym istiyorum.
Bu tarz önerileriniz varsa benimle paylaşırmıısnız?

evet bende bekliyorum önerileri

carbuncle
08-19-2005, 10:20 PM
Mesela mercimek çorbası yapıp, bir kısımını saklama kabıyla dondurucuya atıyorum. daha sonra ısıtıp yiyebiliyoruz. tadında bir değişiklik olmuyor aynı lezzette oluyor. tüm yemekleri koyabiliyorum. Ayrıca köfteleri çeşitli şekillerde yoğurup, sulu köfte-izmir köfte yapacaksam ona göre çıkartıp, işten gelince köfte yoğurmakla uğraşmıyorum

BETÜL
08-22-2005, 10:53 AM
bende mısır koyarım buzluğa hep. püsküllerini temizleyip ortadan ikiye bölüp su değdirmeden poşetlere koyup buzluğa atıyorum. kışın pişiriyorum. su değerse dipleri kararır.

bende arkadaşların yazdığı gibi aynı şeyleri uyguluyorum. o yüzden yazma gereği duymadım.

burcub
08-23-2005, 12:19 PM
ben köftelerin şeklini verdikten sonra düz bir tabağa yada tepsiye koyup buzlukta önce şokluyorum sonra torbalıyorum böreklerde aynı şekilde yoksa yapışıyorlar.

Şeyda
08-23-2005, 12:43 PM
Bende burcub nin yaptığı gibi çilek ve vişneleri önce tepside aralıklı dizerek biraz dondurucuda tutuyorum iyice sertleşip donduktan sonra poşetliyorum. Birbirlerine yapışmıyorlar.

rubin
08-23-2005, 02:13 PM
Sevgili Gülten,
Öncelikle sağlıklı ve mutlu bir evlilik diliyorum...
Ben henüz evli değilim. Bir süre sonra evleneceğim için annemin yaptıklarına daha çok dikkat ediyorum. Yeni evlenen ablamda bu konuda bir süre zorlanmıştı. Annem ahçı olduğundan oldukça pratiktir. Bu nedenle pek çok şeyi derin dondurucuda saklar. Bu nedenle evimizde 2 adet derin dondurucu var. Ve ikiside tıka basa dolu olur her mevsim.
İlk olarak dolmanın ve sarmanın her türünü saklar annem. İster küçük bir tencere içinde ister tepside şoklayarak buzdolabı poşetlerinde olabilir. Zeytinyağlı ya da etli olmaları hiç farketmez. Zeytinyağlı yaprak sarmaların arasına 3-5 tane ekşi erik koyar dondururken. Pişerken muhteşem bir lezzet verir.
Mantı, talaş böreği, sigara böreği saklar. Fazladan kalan poğaça, açma ve börekleri pişmiş hali ile koyar. Çıkardıktan sonra mikrodalgada ya da fırında ısıtır. Harika olur.
Fazla alınmış ekmekleri bütün nofrosta atar. çıkardığında tazecik olur. Çilek, erik, şeftali, kayısı, vişne gibi meyveleri, bezelye, fasulye, biber, domates, barbunya, kırmızı biber, dolmalık biber, mısır gibi sebzeleri poşetleyip dondurur.
Haşlanmış barbunya, kuru fasulye dondurulabilir. Köfte ve soslanmış et ve tavukları daha önceden hazırlayıp dondurur. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Umarım işine yarar. Aklına takılan birşey olursa annem ve ben en kısa zamanda cevaplarız...

kolay gelsin :)

rabis
08-24-2005, 01:46 PM
Arkadaslar merhaba
Aksamdan kadinbudu köfte hazirlayip ertesi aksama pisirsem olurmu ? buzdolabinda bekleticem çunku deneyeninizmi varmi ? bu köftenin içindeki kiymanin yarisi pismis yarisi çig olunca 1 gun bekletmek bozarmi ? yardim ederisziniz ltf ? yada pisiripte buzdolabina koysamda ertesi aksam yense ? bi tekniginiz varmi ??????

BETÜL
08-24-2005, 02:03 PM
merhabalar

eğer kıyman taze ise buzdolabının en soğuk kısmında (alt kısımları en soğuk olduğu bölge dir) bekletebilirsin. mikrodalgan varsa pişirip sonra ısıtabilirsin. yada hazırlayıp buzluğa atıp sabah işe giderken çıkartarak akşama gelene kadar çözülmesini sağlayabilirsin.
bir geceden bir şey olmaz deme benim başıma gelmişti çünkü. yeni aldığım tavuk bir günde dolapta koktu. riskli şeyler çünki et sonuçta.

rabis
08-24-2005, 02:27 PM
sagolbetülcüm yazdigin için. buzdolabina koyup ertesi aksam çikartipta una ve yumurtaya bulayacam dimi canim ?

BETÜL
08-24-2005, 02:35 PM
evet pişirme esnasında buluyorsun rabiscim.

rabis
08-24-2005, 02:37 PM
tesekkur ederim gönül rahatligiyla yapabilirim artik merciiiiiiiiiiiiii

aishine78
08-28-2005, 02:01 PM
Arkadaşlar herkesin önerileri çok güzel. Çalışan bir bayan ve anne olarak işten geldiğimde yemek yapması çok zor oluyor. Ayrıca ramazan ayı bu konuda iyice zor geçiyor. Daha çok şey paylaşmak dileğiyle...

Ozlem
09-24-2005, 10:38 AM
Merhaba,
Zeytin yaglı dolma yollamış annem kargoyla ama fazlaca yollamış, buzluga atsam bişi olur mu?
Ne dersiniz? Deneyen var mı? patlıcan ve biber den olusan zeytinyaglı dolma bu arada.
Cok tesekkurler simdiden:)

BENAN
09-24-2005, 10:50 AM
ozlemcıgım hıc yemegın fazlası olurmu hemen paylasabılırız....benım gıbı gonullu coktur emınım :) ....dondurucuya atıp cıkardıgında fırına dayanıklı kaplarla fırına attıgında hem ısınır hem fırınlanmıs nefıs dolmaların olur....uzerlerı hafıf kızarıyor...ben cogu zaman bıber dolmalarını dondurucuya koymasamda hafıf fırınlarım daha lezzetlı oluyor...tabı hafıf suda koyuyorum dıbı tutmaması ıcın ...sevgı ıle kal canım....

Ozlem
09-24-2005, 10:57 AM
ciddimisin inan bana cevabın beni cok sevindirdi, ama istersen seninlede paylaşabilirim dolmalarımı:)
Tesekkurler cnm

BENAN
09-24-2005, 12:26 PM
bız yuregımızı paylasıyoruz...dolmaları da tabıkı paylasırsın benımle canım arkadasım ....afıyet olsun...

Ayşen
09-24-2005, 03:58 PM
Özlem'cim zeytinyağlı dolmaların pişmiş mi, çiğ mi? Ben pişmişini koymuştum, çok kötü olmuştu. Ben çöpe dökmüştüm. Ama çiğ olarak koyulunca bir sorun olmuyor diyorlar, ben denemedim.

Ozlem
09-24-2005, 04:08 PM
Pişmiş sanırım ama dun piştiler, bende koydum az one.Napsam,cıkarsam mı?

Ayşen
09-24-2005, 05:55 PM
Bence çöpe gideceğine,arkadaşlarınla, dostlarınla paylaş daha iyi. Benimki de bir gün önce pişmişti. Misafirlerimle yedikten sonra çok arttı. Ben de bir kısmını dondurdum. Çözdürdüğümde yerken hiç dolma lezzeti yoktu. Tatsız bir şeydi işte.

Ozlem
09-25-2005, 03:54 PM
Merhaba Ayşen,
dun yazdıgın cvptan sonraS buzluktan cıkardım,ama donmuş oldukları için tadlarına bakmaya cesaret edemedim:) Aabahta bruncha arkadaslar geleceklerdi, onlar geldiler kahvaltı faslından sonra gitmeye yakın tadına bakalım bozulmuş mu dedim,bozulmamıs oldugunu gorunce,onlarada 1 tabak verdim.Yarına da misafir davet ettim:) Bu kadarrrr;)
Cok teşekkürler

Bu sorudan cıkan sonuç: ZEYTINYAGLI BUZLUGA PİŞMEMİŞ ATILIR,PİŞMİŞ OLARAK SAKIN DENEMEYİN:)

TEŞEKKÜRLER ARKADAŞLAR

Özlem

BENAN
09-26-2005, 11:01 AM
canım ben hep yapıyordum ama...demekkı bazen bozuluyor baze bozulmuyor...acaba cozdurmeden dırek fırına koyuyorum ondanmı acaba...en onemlısı bosa gıtmemesı ıdı...bosa gıtmemıs....sevgıler...

Aşkın
09-29-2005, 09:35 AM
Merhabalar, çalışan ve evli bir hanım olarak eve gittiğimde çoğu zaman yemek yapmaya halim olmuyor, eşimde yardım ediyor ama yemeğin pişmesi hazırlanması 1 saat belki daha uzun sürebiliyor. Böyle durumalr için benim hazırladığım bir gizli silahım var.Menemen :) Şöyleki domatesleri menemenlik doğrayıp arzuya göre biber ilavesiyle kavuruyorum. Konserve kavonozlarına kaynar kaynarken hiç soğumadan doldurup ağzını yeni bir kapakla kapatıyorum. Kapağın daha önceden kullanılmamış olması çok önemli bir nevi konserve yapıyoruz çünkü. Kavonozu ters çevirip soğumaya bırakıyorum. İyice soğuyunca serin bir yerde (buzdolabı olmasına gerek yok. Ben mutfak tezgahımın altını kullanıyorum.) saklıyorum. Kullanmak istediğimde biraz yağ ve yumurta menemen tamamdırrrrrr....... Kolay hazırlanacak başka tarifleriniz varmı?

nazife1
10-03-2005, 09:40 AM
merhaba arkadaşlar bende 5 aylık evliyim, gerçekten hem çalışıp hem yemek yapmak çok zor, hele şimdi ramazan da geliyor, daha da zor olacak, Allah hepimizin yardımcısı olsun.

cgozlu
10-06-2005, 11:10 AM
MERHABA ARKADAŞLAR
BENDE 40 GÜNLÜK EVLİYİM.ÇALIŞAN KADIN OLMAK GERÇEKTEN ÇOK ZOR.VERDİĞİNİZ BİLGİLERLE HAZIRLAMAYA ÇALIŞACAĞIM.ŞU ANA KADAR ÇOK FAZLA YEMEĞİ İSRAF ETTİM.DONDURUCUYA NASIL KONULACAĞINI VE KULLANILACAĞINI BİLMİYORDUM.TEK KEZ KULLANIMLIK KÖFTELER VE ETLER KOYMAM GEREKİYORMUŞ BEN ÇOĞU ÜRÜNÜ BÜTÜN BÜTÜN KOYDUM DONDURUCUDAN ÇIKAN ÜRÜN BİR DAHA KONULAMIYOR SANIRIM. BİRDE BEN DONDURUCUDAN ERKEN ÇIKARTIP ÇÖZÜLMESİ İÇİN BEKLEMEM GEREKİYOR SANIYORDUM.DONDURUCUDAN ÇIKARTIP DİREK TENCERE YADA TAVAYA MI KOYUYORUM.ŞİMDİ BENİM ET VE KIYMAM VAR ONLARI ÇÖZMEK İÇİN BEKLEMEM GEREK MİYOR MU?

okale
10-06-2005, 12:53 PM
cgozlu ben et veya kıymayı sabah dolaba indiriyorum akşam donunce işten yapıyorum.unuttuğum zamanlardada,zaten tek kullanımlık bir poşetle koymuş oluyorum işten gelir gelmez hemn sıcak su dolu bir kaseye içine su girmeyecek şekilde poşeti koyuyorum.10-15 dakika sonra doğranacak şekle gelmiş oluyor zaten.ama sebzeleri dondurucudan çıkarır çıkarmaz pişiriyorum.kaynar suya direk atıyorum yada üstüne kaynar suyu koyup pişiriyorum.

mirmir
10-06-2005, 04:06 PM
arkadaşlar;

peki her pişirdiğimiz yemeği dondurucuda saklamamız mümkün mü yoksa bu söyledikleriniz belli yemekler için mi geçerli? Bir de saklama kabı cam ya da plastik fark ediyor mu?

Teşekkürler.

nalkan82
10-11-2005, 04:22 AM
MERHABAAAA
dunaksam iftara gelen misafirlerime karni yarik pisirdim ancak o kadar fazla harc yapmisim ki butun ramazan karniyarik yapacak kadar olmus. ziyan olsun istemiyorum. hemen degerlendirmeye kalksam en fazla yarisini kullanabilirim. ben bu harci buzlukta saklayabilir miyim. kavurma yaptigimda buzlukta muhafaza edebiliyorum acaba bunu da muhafaza edebilir miyim?
cevaplar icin simdiden cok tesekkurler.
Ramazan-i Serifiniz mubarek olsun? verceginiz iftarlar hayirli ve bereketli olsun insallah

Şeyda
10-11-2005, 08:06 AM
Elbette saklayabilirsin. Bir daha yapmayı düşündüğünde bu harcı çözüp kullanırsın tekrar

laley
10-11-2005, 08:10 AM
hatta çok fazlaysa yemeklik porsiyonlara bölüp öylece dondur.. çünkü çözdürünce yine fazla gelirse tekrar donduramazsın..bereketli sofralar dileğiyle...

gönül30
10-11-2005, 08:33 AM
hiç tereddütsüz saklayabilirsin hiç bişi olmuyor canım......hayırlı iftarlar

cileklipasta
10-18-2005, 01:47 PM
Merhaba arkadaşlar...

Bir kaç kişiden yemek yokken aniden bastıran misafirler için önceden köfte hazırlayıp derin dondurucu da sakladıklarını duymuştum.. Ama o zamanlar bekar olduğum için pek de önemsememiştim. Şimdi durumlar değişti!!! Eşimin benden habersiz davet ettiği misafirler için :!: ya da işten geldiğimde pratik birşeyler yapabilmek için köfteleri hazırlayıp derin dondurucuda saklamak istiyorum ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum.. Daha köfte yapmayı bile tam bilmeyen :oops: birisi için çok şey mi istiyorum bilmiyorum ama bana yardımcı olabileceğinizi düşündüm.....
şimdiden teşekkürler.....

bengu
10-18-2005, 02:44 PM
acil misafirler için bende köfteleri önceden hazırlayıp dondurucuda saklıyorum
1 kg köftelik kıyma , 2 orta boy kuru soğan ,2 diş sarımsak ,yarım ekmek içi bayat olarak ,karabiber,kimyon,tuz ,1 yumurta(dağılmasın kolay şekil vermek için)yoğuruyorum şekil veriyorum yassı yada minik misket gibi köfteler yapıyorum (yemeklik yada kızartmak için)buzdolabı poşetlerine kullanacağım kadar yerleştirip dolaba kaldırıyorum
istediğim zaman dolaptan çıkartıyorum çözüldükten sonra kullanıyorum

çok kolay ve pratik oluyor .

yasemin
10-18-2005, 03:36 PM
etli yaprak sarması dondurucu da saklanır değil mi :?:
bir sorun çıkar mı :!: ya da nasıl saklayabilirim :?:

monnarosa
10-18-2005, 09:37 PM
genelde kıymayı buzlukta tuttuğum için ben köfteyi pişirmeden koyamıyorum buzluğa..çözmüş gıdayı tekrar dondurmamak için..
bol baharatlı bol soğanlı yaparım genelde..ve az yağda az kızartırım...az pişmiş olduğundan donması çok problem olmuyor..acil bir durumda çıkardığımda bazen tavada tereyağında biraz çeviririm..hatta bu şekilde yeni pişmiş gibi oluyor ve çok lezzetli oluyor..tereyağı bana göre aslında ağır oluyor (du) ama bu da annemden öğrendiğim bir püf..eski usul yani..:)
daha lezzetli oluyorlar gerçekten..
bebeğim için de günde iki tane çıkarıp ısıtıyorum..bazen de çorbalarına ilave ediyorum..pratik oluyor gerçekten..
sevgiler..

Semina
10-18-2005, 09:50 PM
köfteleri yaptiktan sonra buzlukta bir tabaga yada tepsiye birbirine deymicek sekilde koyun ve biraz dondurun, sonra posetleyin. böylece köftelerin sekilleri bozulmuyor ve posetten istediginiz miktari kolaylikla cikartabilirsiniz.

berrinozkan
10-19-2005, 07:52 AM
eğer köftenizi buzluğa koymayı düşünüyorsanız içine yumurta koymamanızı tavsiye ederim.
bakteri üreyebilir ve daha çabuk bozulur..
buzdolabına koyarkende tavsiyem aralara yağlı kağıt (fırın kebabı yaparken kullanılandan)koyup kat kat dizmeniz.bu şekilde pratik oluyor..

bengu
10-19-2005, 10:26 AM
köfteleri çok uzun süre bekletmiyorum
bozulma yada kötü bir koku ile karşılaşmadım
neden diğerleri değilde yumurta bakteri üretebiliyor :roll:

berrinozkan
10-19-2005, 10:46 AM
bir forumda okumuştum bende burasıda olabilir.bulmaya çalışacağım size.
yumurta diğer besinlere göre daha çabuk bozulup bakteri ürettiği yazıyordu.

ben bulup ekleyeceğim buraya.

berrin

yasemin
10-19-2005, 11:20 AM
buzlukta etli sarma saklamanın bir püf noktası var mı acaba?

iklim
10-19-2005, 02:37 PM
Yasemin,

Ben pişirdikten sonra kaplara paylaştırıp buzluğa koyuyorum.
Şimdiye kadar hiç ters bir şey olmadı. Çok özel bir püf noktası olduğunu da zannetmiyorum. Tek dikkat etmen gereken şey etin daha önceden buzluktan çıkmamış olması.

Sevgiler,

rubin
10-19-2005, 03:13 PM
sevgili yasemin, etli sarmayı hazırladıktan sonra bir tepsinin içerisine dizip buzluga koy, donduktan sonra buzdolabı poşetlerine koyup muhafaza edebilirsin. Ya da derindondurucun müsaitse tencere ile bile koyabilirsin.

sevgiler...

rubin
10-19-2005, 03:44 PM
sevgili yasemin bu soruyu bir yere daha yazmıştın. Ben de cevaplamıştım. ama yine cevaplayayım. etli sarma derindondurucuda saklanır. sardıklarını bir tepsiye diz üzerine yağlı kağıt koy bir sıra daha diz (daha çok dolmayı aynı anda dondurmak için) donma işlemi gercekleştikten sonra buzdolabı poşetlerine koyup derindondurucuda uzun süre saklayabilirsin.

ece23
10-19-2005, 07:50 PM
arkadaşlar, iftarda çorba ve makarna yapmıştım, gelirken kardeşim bişiler getirmiş, yemeklerim kaldı, dondurma kutularına koyup buzluğa koysam bişi olurmu acaba :roll: :?:

sabrina
10-21-2005, 08:52 AM
Dün akşam tavuk haşladım.. Suyunun yarısını çorbada kullandım.. Diğer yarısını buzdolabına koydum.. Acaba ne kadar dayanır? Bana yardımcı olabilir misiniz?

rubin
10-21-2005, 09:33 AM
Sevgili sabrina,
Tavuk suyunu buz kalıplarında dondurarak kendine tavuk bulyon hazırlayabilirsin. Ya da derindondurucuda uygun bir kabın içinde saklayabilirsin. Uzun bir süre dayanacaktır.

afiyetle...

sabrina
10-21-2005, 01:08 PM
Rubin çok teşekkür ederim..

mirmir
10-23-2005, 02:06 PM
Arkadaşlar;

Ben de çalışan evli bir bayanım. Dondurucuda saklama fikri çok hoşuma gitti. Cahilliğimi maruz görün, size bir kaç sorum olacak. Yaptığımız her yemeği dondurucuda saklayabilmemiz mümkün mü? Sebzeleri hep önce haşlayıp mı dondurmak gerekir? Dondurucuda kullanmış olduğumuz kabın plastik ya da cam olması fark eder mi?

Çok teşekkürler.

hbuyukbalkan
10-23-2005, 03:04 PM
dondurucuda kullanmış olduğumuz kabın pilastik olmalı çünkü cam patlaya bilir çünkü benim başıma daha önce gelmişti :( ben her yaptığım yemeği dondurucuya koyuyorum yani iki kişi olunca bazen yemek fazla geliyor ve bende birazını ayırıp koyuyorum çıkınca aynı yeni pişmiş gibi oluyor.ben mesela bezelyeyi çiğden koydum hiç bir şey olmuyor fasulyeyi haşlayarak koyuyorum eğer çiğden koyarsam böyle donmuş gibi olyor yani hiç hoş olmuyor.patlıcanı ,biberi kızartıyorum dolmalık biberi çiğden koyuyorum asma yaprağını çiğden koyuyorum.inşallah işinize yarar :)

mirmir
10-23-2005, 03:34 PM
çok teşekkür ederim :wink:

mirmir
11-01-2005, 01:55 PM
Pişirilmiş etli bir sebze yemeğini dondurucudan çıkartıldıktan sonra nasıl pişirmek gerekiyor? Hemen ocağa alabilir miyiz yoksa önce buzdolabına indirip etin çözülmesini mi beklemek gerekir? İçinde et olmadığı sürece bir sebze yemeğini direkt ocakta pişirebilir miyiz?

hanim_asci
11-29-2005, 08:35 AM
ben de bir sey soracagim. sigara böreklerini dondurdum. pisirmek istedigimde önce cözülmesini beklemeli miyim acaba? :oops: insan, bazen basit gibi görünüyor ama tereddüt ediyor iste..

iklim
11-29-2005, 08:46 AM
hanim_asci,

Bende sigara böreğini bol bol yapar buzluğa koyarım.
Çözülmelerini beklemeden de kızartırım. Çıtır çıtır sigara böreklerim olur.

Sevgiler,

okale
11-29-2005, 08:55 AM
hanim aşcı bende bu soruyu sormuştum bir kez peynirli ise çözünmeden pişirebilirsin,kıymalı ise çözünmesini beklemelisin yoksa kıyma çiğ kalabiliyor demişlerdi.

bende bir süredir bir yöntem uyguluyorum şimdiye kadar denediğim yemekler;kuru fasulye,mercimek çorbası,buğdaylı yoğurtlu çorba,
yemeği pişirdikten sonra ya cam bir saklama kabı,ya kavanoz,ya direk ısıtabileceğim metal kapaklı bir kap,babamın artık kullanmadığı sefer tası,emaye saklama kapları,plastik peynir kutuları na yemekten bir kısmını koyup buzluğa koyuyorum.sonra birgün canım yemek yapmak istemediği zaman yada acil durumlarda çıkarıyorum.çokta lezzetli oluyor hiçbir bozulma olmadı.
ısıtabileceğiniz bir kapta ise aniden bile olsa çıkarıp çok kısık ateşte ısıtmaya başlayabilirsiniz.camda olursa önceden biraz dışarıda bekletmek gerekiyor ama yarım 15- 20 dakikada başaka bir kaba aktarabilecek kıvama geliyor.büyük bir kurtarıcım oldu.özellikle mercimek çorbasını hep fazla yapıyordum iyi oldu.

hanim_asci
11-29-2005, 09:09 AM
harikasınız :D cok tesekkür ederim..

sevgiler.

dolunay-izmir
11-29-2005, 09:19 AM
sevgili arkadaşlar bende sizler gibi buzluk yöntemini kullanıyorum çalıştığım için vaktim çok kısıtlı oluyor hafta sonu misafirim gelicek diyelim patatesli köfte düşündüm diyelim kıymayı aldığımda köftemi hazırlarım plastik bir kaba yerleştiririm üzerini jelatinle örterim.buzluğa atarım köfteleri kızartmadan 1 saat önce açıkta tutsanız bile oluyor ben problem yaşamadım ama bu süre daha uzun da olabilir.

dolunay-izmir
11-29-2005, 09:24 AM
ha unutmadan kuru fasülye,barbunya ve nohutu haşlarken biraz fazla haşlıyorum fazlasını saklama poşetine koyup buzluğa atıyorum dar vakitlerde harika oluyor,mantıdada aynı yöntemi uyguluyorum içini doldurup büktüğüm mantıları unlu tepsiye dizip fırınlıyorum hafif pembeleştimi ılıştırıp buzdolabı poşetine koyup buzluğa atıyorum çok yorgun ve yoğun dönemlerde bile eşime zahmetli ikramlar hazırlayabiliyorum

esrakars
11-29-2005, 10:49 AM
Okale bir şey sormak istiyorum.Mercimek çorbasını ya da yaptığın diğer yemekleri buzluğa ne şekilde koydun? Yani soğutupta mı yoksa direk sıcakken koyabilir miyiz? Bu arada gerçekten tadında değişiklik olmuyor öyle mi? Hemen bu akşam mercimek çorbası yapıp buzluğa koymak istiyorum :D

dolunay-izmir
11-29-2005, 10:58 AM
ESRACIM FENA FİKİR DEĞİL MERCİMEK ÇORBASINI BENDE SEVERİM BENCE SOĞUKKEN KOYMAK GEREKİR KAPAKLI BİR PLASTİK YADA METAL KABA KOYARAK OLMALIDIR HERHALDE BENDE ÇORBA SAKLAMAYI HİÇ DENEMEDİM AMA MANTIĞIM BÖYLE SÖYLÜYOR

esrakars
11-29-2005, 11:23 AM
Dolunay-izmir yanıtına teşekkür ederim canım.Bu akşam kesin deneyeceğim.Kısa bir zaman sonrada çıkaracağım buzluktan bakalım nasıl olacak.Umarım güzel olurda hiç olmazsa çorbaları hazıra getiririz değil mi :D

dolunay-izmir
11-29-2005, 12:06 PM
esracım olulu sonuçlarını bekliyorum

okale
11-29-2005, 12:28 PM
esra cım mercimek çorbasını pişirdim önce o gün akşam yedim sofrayı topladıktan sonra çorba bir miktar ılınmıştı,çorbanın bir kısmını boşalmış cam bir salça kavanozuna ,bir kısmınıda plastik peynir kutusuna koydum .sonra yatarken kapaklarını kapatıp buzluğa koydum.soğumuştu zaten ama hafif ılıktı.2 hafta sonra geçen pazar kavanozdakini çıkardım.dışarıda bir süre beklettim sonra tencereye boşaltıp ısıttım.çok güzel oldu.daha önce forumda bahsedilen konserve yöntemini uygulamıştım bozulmuştu mercimek çorbası.bunun tadında hiçbirbozulma yoktu güvenebilirsin canım.ayrıca koku felanda olmuyor kesinlikle benim eşim öyle buzluk işine karşı mesela haşlayıp buzluğa koyduğum nohuttan yemek yapınca beğenmiyor ama çorbalarıda,kuru fasulyeyide bu şekilde yiyiyor hiçbirsorun yok.sevgiler.

esrakars
11-29-2005, 04:25 PM
Okale çok teşekkür ederim.Allah izin ederse bu akşam mutlaka deneyeceğim.Hem çalışıp hemde anne olmak gerçekten çok zormuş.Tabii benim birde koca bebeğim var (eşim) küçüğünden daha fazla ilgi bekliyor :D buradan öğrendiklerimle hayatımı biraz kolaylaştırmaya çalışıyorum.Yeni bir şeyler denersen mutlaka yaz.Öpüyorum canım seni kendine iyi bak.

okale
11-30-2005, 08:18 AM
bu akşam nohut koyacağım nohutu biraz fazla ıslattım bu akşam yapıp bir porsiyonunu koyacağım.bakalım o nasıl olacak. :wink:

M.C.
11-30-2005, 08:30 AM
Demokrasilerde çare tükenmez deyip yeni arayışlara mı girdin Özlem :) Allah yüzünü kara çıkarmasın. Salçalı etli yemek fazla dayanmayabilir ama, uzun süre bekletmeden ısıt bence.

okale
11-30-2005, 11:37 AM
:lol: neyapayım sebze yemeyince mecburum artık bu şeklide yapmaya,kuru fasulyeyi birkeresinde tam 16 gün beklettim geldiğimizde ısıttım hala güzeldi.onun istediği yemekleri herzaman yapmak zor geliyor :twisted: ama fazla bekletmeme konusunda haklısın en fazla 15-20 gün düşünüyorum.ama yoğurtlu çorba taa bayramda pişmişti geçen ısıttım hala güzeldi :wink:

vediş
11-30-2005, 12:17 PM
Merhaba,
Çalışan ve evli bir bayanım, sizin gibi pratik yöntemler arıyorum. Ben de derin dondurucumu bahsetmiş olduğunuz şekilde kullanıyorum. Ayrıca fazla ekmeği dilimlenmiş şekilde koyuyorum dondurucuya, istediğim kadar dilim alıp doğru ekmek kızartma makinasına atıyorum ve çok ekmek çok güzel kızarıyor hemen.
Bir de salçayı açtıktan sonra kısa sürede bozuluyor ya ben onu dondurma kabına koyup derin dondurucuya atıyorum, ihtiyacım kadarını bıçakla keserek alıyorum. Böylelikle salçam hiç bozulmuyor.
Sevgiyle

dolunay-izmir
11-30-2005, 03:06 PM
sevgili okale slçayı bende senin gibi yapıyorum.memleketten peynir geldiğinde bozulmasın diye fazlasını poşete koyup dondurucuya atıyorum

ybdereli
11-30-2005, 03:51 PM
Herkeze merhaba ben foruma yeni üye oldum. Daha doğrusu ancak işlerden fırsat bulup üye olabildim çok önceden biyordum bu forumu.

Bende çalışan bir bayanım ve çoğunlukla düdüklüde yapıyorum yemekleri
Mercimek çorbasınıda her zaman düdüklü tencerede hazırlıyorum 20 dk da hazır oluyor.
Bütün malzemeleri düdüklüye koyup pişiriyorum sonradan blendırdan bile geçirmeye gerek kalmıyor çünkü aynen blendırdan çekilmiş gibi oluyor.

_ceyda_
12-08-2005, 06:09 PM
kızlar hem çalışıp hem ev işi ne kadar zor dimi?bide çocuk olunca bide 2 tane olunca bide ikiside ufak oluca...off.Allah sıkıntılarını göstermesin bunlar tatlı sıkıntılar.
bende sizinle birşey paylaşmak istiyorum.bir sitede sosyete mantısını okumuştum.ben onu buzluğa atıyorum.bilmeyenler için yazmak istiyorum.İnşallah hoşunuza gider.
3 adet yufkayı arasına birşey sürmeden üstüste yayın.En üstüne 250gr kıyma,1 adet rendelenmiş soyan , karabiber ve tuzu karıştırıp güzelce yayın.Ve bir ucundan başlayarak sıkı sıkı trulu yapın.şimdi uzun bir rolu elde ettiniz.bunu bıçakla 3 eşit parçaya bölün ve her birini ayrı ayrı alüminyum folyolara sıkı sıkı sarın.diğer yandan tencerede tuzlu bol su kaynatın hazırlamış olduğunuz folyolu ruloları su iyice kaynayınca içine atıp 20 dakika kaynatın.sonra sudan tencereden kevgir yardımıyla çıkartıp folyosunu açın ve dilimleyip servis tabağına sıra sıra yatırın.üzerine nasıl mantıya sarmısaklı yoğurt ve biberli yağ yapıyorsanız öyle sıcak servis yapın.
bu arada ben alüminyum folyoya sardıktan sonra folyosuyla birlikte buzdolabı poşetine koyup ağzını bağlayıp derindondurucuya koyun.istediğiniz zaman suyu kaynatın hiç çözülmesini bile beklemeden direk kaynamış suya atıp pişirin aynı şekildede sosunu yapın.
bu kadar uzun yazdığıma bakmayın çoook pratiktir.ve her zaman buzlukta pişirilmeyi bekleyen hazır yemektir.
afiyet olsun...

damlayan
12-11-2005, 01:28 PM
arkadaşlar bana acilen dondurucuya koyabileceğim hamur işi tarifleri lazım.{tatlı tuzlu mayalı]uzun yoldan misafirlerim gelecek çocuklu ev kalabalık olacak şimdiden yapıp koymak istiyorum.mutfakta acemiyim.tariflerinizi dör gözle bekliyorum....hoşçakalıın

anc-family
01-24-2006, 12:27 AM
merhaba arkadaşlar
ben de nohutları bolca haşlayıp buzluğa atıyorum.nohutlu pilav yapmak için veya yemek yapmak için kullanıyorum.çözülmesini beklemeye gerek yok pilavın suyunu eklerken içine atarsanız çok lezzetli oluyor. et yemeklerinin yanına çok yakışıyor

nehirsu
03-23-2006, 04:17 PM
Sevgili Gülten,
Öncelikle sağlıklı ve mutlu bir evlilik diliyorum...
Ben henüz evli değilim. Bir süre sonra evleneceğim için annemin yaptıklarına daha çok dikkat ediyorum. Yeni evlenen ablamda bu konuda bir süre zorlanmıştı. Annem ahçı olduğundan oldukça pratiktir. Bu nedenle pek çok şeyi derin dondurucuda saklar. Bu nedenle evimizde 2 adet derin dondurucu var. Ve ikiside tıka basa dolu olur her mevsim.
İlk olarak dolmanın ve sarmanın her türünü saklar annem. İster küçük bir tencere içinde ister tepside şoklayarak buzdolabı poşetlerinde olabilir. Zeytinyağlı ya da etli olmaları hiç farketmez. Zeytinyağlı yaprak sarmaların arasına 3-5 tane ekşi erik koyar dondururken. Pişerken muhteşem bir lezzet verir.
Mantı, talaş böreği, sigara böreği saklar. Fazladan kalan poğaça, açma ve börekleri pişmiş hali ile koyar. Çıkardıktan sonra mikrodalgada ya da fırında ısıtır. Harika olur.
Fazla alınmış ekmekleri bütün nofrosta atar. çıkardığında tazecik olur. Çilek, erik, şeftali, kayısı, vişne gibi meyveleri, bezelye, fasulye, biber, domates, barbunya, kırmızı biber, dolmalık biber, mısır gibi sebzeleri poşetleyip dondurur.
Haşlanmış barbunya, kuru fasulye dondurulabilir. Köfte ve soslanmış et ve tavukları daha önceden hazırlayıp dondurur. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Umarım işine yarar. Aklına takılan birşey olursa annem ve ben en kısa zamanda cevaplarız...

kolay gelsin :)

bu dondurdugunuz yemekleri sarma dolma vb yemekleri bi gece onceden dolabin alt rafina koyarakmi eritiyosunuz yoksa dogrudan mi pisiriyosunuz ayrica mantiyida kurutarakmi sakliyorsunuz dolabta ya aslinda dolaba koyma ve pisirme yontekmlerini biras daha ayrintili verirsenis sevinicem cunki misafir icin yapip koyuyoruz ve o gun icin husrana ugramaktansa ogrenipte koymak en akillicasi olur herhalde simdiden tesekkurler rubin

nehirsu
03-23-2006, 04:36 PM
sevgili yasemin bu soruyu bir yere daha yazmıştın. Ben de cevaplamıştım. ama yine cevaplayayım. etli sarma derindondurucuda saklanır. sardıklarını bir tepsiye diz üzerine yağlı kağıt koy bir sıra daha diz (daha çok dolmayı aynı anda dondurmak için) donma işlemi gercekleştikten sonra buzdolabı poşetlerine koyup derindondurucuda uzun süre saklayabilirsin.

:roll: :roll: :roll: eritme pisirme yontemlerinide verseni diyorum :oops: :lol: yaprak sarmasi yapmistim dondurucudaydi uzerine sicak su cekip once kaynattim sonrada altini kisip agar ateste pisirdim ama yapraklarin tadi garipti niye yole oldu yaa :cry:

burju
04-06-2006, 02:16 PM
HERKESE MERHABA,
ÖNCELİKLE BUZDOLAPLARININ KULLANMA KILAVUZLARINDA BAZI SEBZE VE ETLERİ, NASIL VE NE KADAR SÜRE SAKLAYABİLECEĞİMİZ YAZIYOR,BİLMEYENLER İÇİN SÖYLİYİM DEDİM.
BEN DE ÇALIŞAN BAYANIM DONDURUCU GERÇEKTEN ÇOK RAHAT BİŞEY... MESELA, BALIK, ET VE KIYMA ALDIĞIMIZDA , PORSİYONLAR HALİNDE AYIRARAK SAKLARIM. O AKŞAM BALIK, ETLİ YA DA KIYMALI BİŞİ YAPICAKSAM, SABAH İŞE GİDERKEN BUZDOLABINA KOYARIM. GELİNCE ÇÖZÜLMÜŞ OLUR... SİGARA BÖREĞİ HER ZAMAN ACİL MİSAFİR İÇİN DONDURUCUDA OLABİLİR. DOLMA,ASMA YAPRAĞI, MİLFÖY HAMURU, MISIR,PATLICAN.... SEBZE YEMEKLERİ PORSİYONLAR HALİNDE HAZIRDIR, Bİ TEK PİŞİRİRİM. AMA PİŞMİŞ YEMEKLERİ SAKLAMAK KONUSUNUN SAĞLIKLI OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM. ANCAK ŞÖYLE OLABİLİR... HAFTASONU YEMEKLERİ HAZIRLAYIP DONDURUCUYA ATARSINIZ, O HAFTA İÇİ YERSİNİZ... DONDURUCUDAKİLER ÇÖZÜLÜRKEN BUZDOLABINDA ÇÖZÜLMELERİNİN DAHA SAĞLIKLI OLDUĞUNU OKUMUŞTUM VE ÇÖZÜLEN BİŞEYİ EN GEÇ 1SAAT İÇİNDE PİŞİRMENİZ GEREKİYOR, YOKSA BAKTERİ ÜRTİYORMUŞ.
BI DE TEK TEK KULLANMAK İSTEDİĞİNİZ ŞEYLERİ BUZ KALIPLARINDA DONDURUP, SONRA POŞETLEYEBİLİRSİNİZ. MESELA YAZIN, TAZE DOMATESLERİ RENDELEYİP, BUZ KALIPLARINA KOYUN, KÜP KÜP TAZE DOMATESLERİNİZ OLUR.
DEĞİŞİK FİKİRLERİ MERAKLA BEKLİYORUM...

nehirsu
04-06-2006, 02:33 PM
HERKESE MERHABA,
ÖNCELİKLE BUZDOLAPLARININ KULLANMA KILAVUZLARINDA BAZI SEBZE VE ETLERİ, NASIL VE NE KADAR SÜRE SAKLAYABİLECEĞİMİZ YAZIYOR,BİLMEYENLER İÇİN SÖYLİYİM DEDİM.
BEN DE ÇALIŞAN BAYANIM DONDURUCU GERÇEKTEN ÇOK RAHAT BİŞEY... MESELA, BALIK, ET VE KIYMA ALDIĞIMIZDA , PORSİYONLAR HALİNDE AYIRARAK SAKLARIM. O AKŞAM BALIK, ETLİ YA DA KIYMALI BİŞİ YAPICAKSAM, SABAH İŞE GİDERKEN BUZDOLABINA KOYARIM. GELİNCE ÇÖZÜLMÜŞ OLUR... SİGARA BÖREĞİ HER ZAMAN ACİL MİSAFİR İÇİN DONDURUCUDA OLABİLİR. DOLMA,ASMA YAPRAĞI, MİLFÖY HAMURU, MISIR,PATLICAN.... SEBZE YEMEKLERİ PORSİYONLAR HALİNDE HAZIRDIR, Bİ TEK PİŞİRİRİM. AMA PİŞMİŞ YEMEKLERİ SAKLAMAK KONUSUNUN SAĞLIKLI OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM. ANCAK ŞÖYLE OLABİLİR... HAFTASONU YEMEKLERİ HAZIRLAYIP DONDURUCUYA ATARSINIZ, O HAFTA İÇİ YERSİNİZ... DONDURUCUDAKİLER ÇÖZÜLÜRKEN BUZDOLABINDA ÇÖZÜLMELERİNİN DAHA SAĞLIKLI OLDUĞUNU OKUMUŞTUM VE ÇÖZÜLEN BİŞEYİ EN GEÇ 1SAAT İÇİNDE PİŞİRMENİZ GEREKİYOR, YOKSA BAKTERİ ÜRTİYORMUŞ.
BI DE TEK TEK KULLANMAK İSTEDİĞİNİZ ŞEYLERİ BUZ KALIPLARINDA DONDURUP, SONRA POŞETLEYEBİLİRSİNİZ. MESELA YAZIN, TAZE DOMATESLERİ RENDELEYİP, BUZ KALIPLARINA KOYUN, KÜP KÜP TAZE DOMATESLERİNİZ OLUR.
DEĞİŞİK FİKİRLERİ MERAKLA BEKLİYORUM...

sevgili burju dondurucunun uzerinde yazabilir ama benim dondurucum dolaba bagli ve biz evlenmeden once esim aldigi icin klavuzunu bulamiyorum .....ayrica arkadaslarin deneyimli olduklarini dusunerek sordum ozellikle hamur isi ve hazirlanmis yemeklerde tecrubesizim bu yuzden yardim istemistim :oops:

burju
04-06-2006, 02:44 PM
CANIM BEN SENİN İÇİN SÖYLEMEDİM Kİ...
SİTEDE KİMSE BÖYLE BİŞEYDEN BAHSETMEMİŞ BELKİ YARARI OLUR DİYE SÖYLEDİM. AŞKOLSUN.

burju
04-06-2006, 03:27 PM
arkadaşlar sizin için ve tabii ki kendim için ınternetten bulduklarım...(bu ara dondurucumu temizlicem de bu konuyla detaylı ilgileniyorum:))

http://www.hurriyet.com.tr/agora/article.asp?sid=7&aid=1396

nehirsu
04-06-2006, 03:35 PM
burjucum cok sagolasin bu arada mesajimi almissindir umarim :)

burju
04-06-2006, 03:39 PM
aldım cevap da yazdım:)
sevgiler...

burju
04-06-2006, 03:52 PM
bi de bunu buldum nette... belki işinize yarar...

http://www.maksimum.com/yemeicme/haber/62/27938.php

elifozsoylu
04-06-2006, 06:30 PM
arkadaslar benım annem sogan kavurmak cok zaman aldıgı ve her defasında mutfagı asıl kokutan bu sogan kokusu oldugu ıcın 4-5 kılo soganı 3 ayrı ve buyuk tavada kızartır soguduktan sonra kapaklı 2 ayrı kaba koyar ve derın dondurucuda bırakır,her lazım oldugunda kasıkla alıyor ve once yemegın sebzesını etını vs kızartır en son kızarmıs soganı ekler boyle cok pratık oluyor ve tadı asla degısmıyor bu calısan hanımlar ıcın ıyı bır fıkır bence.posetlemeye gerek yok sıvı yagdan dolayı kolayca alınabılıyor oyle cok sert tas gıbı olmuyor,kasıkla alabılırsınız.bız dolmalık bıberı cıgden posetleyıp derın dondurcuya koyduk kullanmak ıcın derın dondurucudan cıkardık bıraz beklettık maalesef macun gıbı oldu kullananamadık:(
kuru fasulyeyı de haslayıp posetlıyoruz tadı hıc degısmıyor.

esramng
04-06-2006, 07:05 PM
elifcim dolmalık biberi hiç çözülmesini beklemeden içini doldurup hemen pişirirsen normalinden hiç farkı olmuyor ama harcın da sıcak olmasın.

nehirsu
04-06-2006, 08:42 PM
elifcim dolmalık biberi hiç çözülmesini beklemeden içini doldurup hemen pişirirsen normalinden hiç farkı olmuyor ama harcın da sıcak olmasın.

sevgili esra bi kac sayfa once bi arkadas doldurulmus dolmalari 1 gun onceden cikartip ertesi gun pisirilmesi sonucunda degisen biseyin olmicani soylemisti acaba sarmamiydi onlar benmi yanlis anladim :roll:

esramng
04-06-2006, 08:47 PM
o yazıyı okumadım ancak sarma o şekilde yapılıyor.ben bolca dolmalık biber koyarım dondurucuya her yaz.bazen zeytinyağlı bazen kıymalı yapıyorum.hatta saplarını da atmıyorum,kapak için onları kullanıyorum.malum kışın domatesler hormonlu.tadında bir değişiklik olmuyor ama taze fasulye dondurucuda nasıl saklanır hala becerebilmiş değilim:(

nehirsu
04-06-2006, 09:05 PM
o yazıyı okumadım ancak sarma o şekilde yapılıyor.ben bolca dolmalık biber koyarım dondurucuya her yaz.bazen zeytinyağlı bazen kıymalı yapıyorum.hatta saplarını da atmıyorum,kapak için onları kullanıyorum.malum kışın domatesler hormonlu.tadında bir değişiklik olmuyor ama taze fasulye dondurucuda nasıl saklanır hala becerebilmiş değilim:(

ben taze fasulyeyi dolaba atmak yerine konserve yapiyorum hem bu sekilde dondurucuda yer kaplamiyor esra :wink: yaprak sarmasini sarip kyodum dolaba cikartir cikarmaz sicak su ekleyip atese koydum ama husran yapraklar bi garip citir citir boyle bayatimsiydi esnek ve agasda dagilan bi yemek olmadi :cry:

esramng
04-06-2006, 09:12 PM
nehirsucum fasulyeyi nasıl konserve yapıyorsun? gerçi daha mevsimi gelmedi ama mutlaka denemek istiyorum.yaprak sarman için de yapraklar çok hassas ve ince olduğu için donmuş birşeyin üzerine sıcak su eklediğin için bozulmuş olasilir.

nehirsu
04-06-2006, 09:20 PM
nehirsucum fasulyeyi nasıl konserve yapıyorsun? gerçi daha mevsimi gelmedi ama mutlaka denemek istiyorum.yaprak sarman için de yapraklar çok hassas ve ince olduğu için donmuş birşeyin üzerine sıcak su eklediğin için bozulmuş olasilir.

esracim burdan herturlu kislik hazirligini hazirlayabilirsin gibi geliyor bana en azindan ben oyle yaptim :D

http://yemekgunlugum.blogs.com/yemek_gunlugum/kis_hazirliklari/index.html

CHiCeKPeRiSi
04-07-2006, 06:50 PM
Dolmalik biberleri yikayin temizleyin torbalara koyup dondururucaya koyabilirsiniz sonrada lazim olunca icini hazirlayin doldurun bekletmeyin biberleri.. Sonrada tencereye koyup pisirebilirsiniz bisey olmuyor annem yapardi benim..

Yesil fasulyeyide ben biraz hasliyorum sonra yag, domates ve sarimsakla kavuruyorum azicik sogutup torbaya koyuyuroum..
Ama cok haslamamak ve kavurmamak gerek sonra iyice parcalaniyor.. Normal fasulyeleri bilmiyom cünkü esim yemiyor ben 40 günlük fasulyeden yapiyorum.. tabiki dolaba koymadan pisirmek daha tatli oluyor ama kisinda istedigimiz zaman bulamiyoruz...

nehirsu
04-07-2006, 11:47 PM
Dolmalik biberleri yikayin temizleyin torbalara koyup dondururucaya koyabilirsiniz sonrada lazim olunca icini hazirlayin doldurun bekletmeyin biberleri.. Sonrada tencereye koyup pisirebilirsiniz bisey olmuyor annem yapardi benim..

Yesil fasulyeyide ben biraz hasliyorum sonra yag, domates ve sarimsakla kavuruyorum azicik sogutup torbaya koyuyuroum..
Ama cok haslamamak ve kavurmamak gerek sonra iyice parcalaniyor.. Normal fasulyeleri bilmiyom cünkü esim yemiyor ben 40 günlük fasulyeden yapiyorum.. tabiki dolaba koymadan pisirmek daha tatli oluyor ama kisinda istedigimiz zaman bulamiyoruz...

konserveyi dene bence dondurucuya koymaktansa.. konservesi dedigin gibi parcalanmiyor hemde daha pratik dolaptan cikardigin fasulye gibi herhangi bir riski yok :wink:

nehirsu
04-29-2006, 06:11 PM
Özlem çok sulanır o vakit, bir de yıkamadan ikiye kesilmez. Sen dondur, çıkarınca yıkayıp ikiye kes.

cilekleri bu yontemle yapinca sulanmiyormu deneyen varmi :roll: pasta icin kullanicam cilekleri daha sonra deneyen arkadaslardan fikir rica ediyorum :oops:

Çilekler 1 yıla kadar dondurularak saklanabilir. Bunun için taze, sert ve olgun olanlarını önce buzlu suda iyice yıkamalı, sonra sapları çıkarılmalı birkaç kez iyice kağıt havlularla kurulanmalı ve havası mümkün olduğunca alınmış bir kapta dondurucuya yerleştirilmelidir.Çileklerin içine fazla su çekmemesi için yıkandıktan sonra hemen sapları ayıklanmalıdır

diye bir bilgi buldum arkadaslar yokmu fikri olan cileklerim bozulmadan dondurucuya koymak istiyorum :roll:

Cagla Senger
04-30-2006, 10:43 PM
nehirsu, ben de ayni yukardaki bilgide oldugu gibi cileklerimi donduruyorum.

Cagla Senger
04-30-2006, 10:48 PM
nehirsu , pasta kismini kacirmisim, ust suslemesi icin genelde tazesi kullanilir. Aralara vecilek soslarina donmus cilek kullaniyorum.

Cagla Senger
04-30-2006, 10:49 PM
nehirsu , pasta kismini kacirmisim, ust suslemesi icin genelde tazesi kullanilir. Aralara vecilek soslarina donmus cilek kullaniyorum.

nehirsu
04-30-2006, 11:10 PM
ya caglacim ben bekledim bekledim yazan olmayinca yarisini ikiye bolerek yarisinida butun temisleip kurutp dondurdum sonrada posetlere doldurup dondurucuya attim simdi bu yontemdeki cilekleri kedidili pasta icin kullanmayi dusunuyordum nasil bi yontem denemeliyim :cry:

Cagla Senger
05-01-2006, 01:44 AM
sitedeki kedidili pastasi icin mi diyorsun?

nehirsu
05-01-2006, 09:58 AM
sitedeki kedidili pastasi icin mi diyorsun?

evet caglacim sitedeki pasta icin :(

nehirsu
05-02-2006, 03:48 PM
sizden cevap gelmeyince ben dun dondurucudan 1 adet cilegi buzdolabinin rafina bir tabak icine koydum baya bi sure sonra baktigimda cilek kendini salmis o kadarda kuruttum ve yikarken fazla suya tutmadim....simdi ben bu cilek stoklarini pasta icin doldurmustum dolaba nasil bi yontemle nerelerde kullanabilirim... :cry:

Unicorn
05-02-2006, 04:29 PM
Bence en iisi reçel yap onlardan.....

nehirsu
05-02-2006, 06:16 PM
recel yapmistim daha once yaa baska fikri olan :( ya suyun altinda yikayinca pastaya dizilecek kivama geliyorlarmi :oops: :oops: :oops:

Cagla Senger
05-03-2006, 09:39 PM
nehirsu, cok ozur dilerim ,bilgisayarin basindan hemen kalkmak zorunda kalmistim. Mademki recelin var , o zaman blendirde bir miktar toz sekerle cek, cilek sosu yap. Sicaklarda dondurmalarin ustune dok, cukulata kivrimlari ve azicik da sam fistigi rendesi ile susle. Ayrica cheesecake servisi yaptiginda ucgen seklinde kesip tabaklara koydugunda uzerlerine kasikla dok, bir de taze nane yapragiyla susle. Bu sosu asagi yukari her meyvayla yapabilirsin.

nehirsu
05-03-2006, 11:05 PM
bugun,, pasta icin dondurup fakat kimseden cevap gelemdigi icin ne yapacagimi sasirdigim ve dondurucuda yer kaplamasini istemedigim cilkelerden birini ikiye bolup yuzume surerek erittim.. :oops: nefis bi koku olustu :lol: ayrica cildimde bi sikilasma hissettim... e artik bu sekilde tuketirim cunk robottan felan gecince vitamin degeri dusuyor en iyisi byole kullanmak :wink:

Hhatice
05-04-2006, 09:43 AM
eğer çilekli tart yaparsan jölenin altında dondurucudan cıktığı hiç belli olmuyor,çok lezzetli ve güzel görünüyor
Hhatice sedef

nehirsu
05-04-2006, 10:47 AM
eğer çilekli tart yaparsan jölenin altında dondurucudan cıktığı hiç belli olmuyor,çok lezzetli ve güzel görünüyor
Hhatice sedef

iste budur yaaa sagolasin bende kedidili pasta icin kullanacaktim..ondada jole var 1 kac kez suyun altindan gecirmem gerekiyormu hafif buzlu ikenmi dizeyim pastaya :oops:

Hhatice
05-04-2006, 02:05 PM
sudan geçir istersen erirken pastanı sulandırmasın süzgeçte tut biraz sonra diz ben yapıyorum kedi dili ile çok güzel oluyor afiyet olsun sağlıkla kal
Hhatice sedef

munise
05-04-2006, 03:42 PM
benim derindondurucuda aşureden kalma pişmiş buğdayım var.
nasıl değerlendirebilirim acaba fikri olan varmı??

Yetur
05-04-2006, 03:53 PM
sevgili munise yoğurtlu çorba veya etli yada tavuklu keşkek yapabilirsin.bol yeşillik doğrayarak salata yapabilirsin.yada içine ceviz kuru üzüm kuru kayısı doğrayıp bal ve süt ilavesi ile sabahları çocuklarına kahvaltı yerine verebilirsin.hep besleyici hem sağlıklı..ayrıca kan şekerini yavaş yükselttiği için tokta tutuyor....

nehirsu
05-04-2006, 03:56 PM
benim derindondurucuda aşureden kalma pişmiş buğdayım var.
nasıl değerlendirebilirim acaba fikri olan varmı??

http://tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?t=2833&highlight=yayla+corbasi

yayla corbasi yapabilirsin tarifi sitede var :wink:

cgozlu
05-12-2006, 01:09 PM
Arkadaşlar dondurucuda zeytinyağlı sarmam var pişirmek istiyorum ama önceden çözdürüp mü pişirmeliyim yoksa çözdürmeden mi?

sevgiler
çiğdem

Yetur
05-12-2006, 01:54 PM
arkadaşım ben çözdürmeden pişiriyorum üzerine az miktarda soğuk su koyuyorum.fazla su koyma buz tuttuğu için kendi suyunuda bırakıyor yoksa sarmaların dağılır.kısık ateşte pişir....

sukran.unal
05-12-2006, 02:09 PM
sevgili cgözlü, çözdürmene gerek yok üzerine azıcık su ve zeytinyağı gezdir bir tabak kapat ve kısık ateşte pişirmeye bırak .düdüklüde de pişirirsen aynı işlemi yap ve düdük çalınca 5 dakika kısık ateşte pişir ve altını söndür.böylesi hem zamandan tasarruf olur, hemde daha güzel pişer.bende dün akşam bu şekilde pişirdim.

zeynepbraggiotti
05-22-2006, 08:11 PM
Selam yesilkivi,
ilk aklıma gelen sarma oldu.
yada mesela köz yapabilecek durumun varsa, patlıcan közleyip, kabuklarını soyup limonladıktan sonra , buzdolabı poşetinde dondurucuda saklar, sonra salatasını yada ezmesini yapmak istersen çıkartabilirsin.

sevgiler,
www.mutfakrobotu.blogspot.com

gozde7
05-25-2006, 06:47 PM
Herkese Merhabalar,

Etleri buzluktan cikarip cozdurdukten sonra bir daha dondurmanin sakincali oldugunu duydum hep. Acaba salam gibi sandviclik etler ve pismis etler icin de gecerli mi? sagliga zarari varmi?

zeynepbraggiotti
05-25-2006, 09:42 PM
Sevgili Gozde7,
Sadece etler için geçerli değil bu söylenenler. Her türlü dondurduğun gıda maddesini çözdürdükten sonra tekrar dondurmak sakıncalı.
Mesela etleri çözdürdükten sonra en fazla 2 gün içinde tüketmek gerekiyor.
Sosis dondururum her zaman, mesela onu hemen pişiririm.
Bu sebeple gıdalarımı donduracaksam eğer kısım kısım poşetlere yada kaplara ayırıp öyle dondurur, sonra da kullancağım kadarını çıkartır çözdürürüm.

Sağlıklı günler dilerim,

www.mutfakrobotu.blogspot.com

DIMPLE
08-28-2006, 03:17 PM
Merhaba;

Benim de sorum olacak. 1) etli yemekleri (dolma, türlü vb.) pişirip mi koymak lazım yoksa çiğden mi ve dolaptan indirince çözdürüp mü pişirmek lazım yoksa çözdürmeden mi.
2) aynı sorum etsiz yemekler için de geçerli zeytinyağlılar gibi.
Bir de biryerlerde okumuştum yemek fazla olduğu zaman cam kavonozlara koyup ters çevirip saklanıyormuş bu konu hakkında bilginiz varsa benimle paylaşırsanız çok mutlu olurum. teşekkürler

cannihan
08-28-2006, 03:58 PM
mrb DIMPLE,
bildiğim kadarıyla sebzeler çözdürülmeden hemen pişirilir, et ürünleri ise önce dolabın en soğuk yerinde çözdürülüp sonra pişirilir.
daha önce forumda yemeğin fazla olduğu durumlarda tazesiyle dondurucuya kaldırılabileceğini okuduğumdan beri yapıyorum, tavsiye ederim.özellikle mercimek çorbası.
etli dolma içinse kayınvalidemde gördüğüm, çözdürme işlemi yapmadan pişirdiği, gayet lezzetli olmuştu ama bu konuda net bilgim yok.

heraklia
08-29-2006, 04:36 PM
selam arkadaşlar siteye yeni üye oldum mutfak hastalarındanım .bence çilek dondurucuda istenen sonuçları vermez.yani dondurucuya konmaz

heraklia
08-29-2006, 04:39 PM
derin dondurucuya neler nasıl konur hakkında bilgi isteyenlerle bilgilerimi paylaşabilirim.heryıl yazlık sebzeleri saklıyorum.bu yüzden oldukça büyük dondurucu aldım.ve çok rahat oluyor.

bengü
08-29-2006, 06:49 PM
heraklia bana 2 gün önce arkadaşım bahçeden yeşil biber koparıp getirmiş bunları derin dondurucuya nasıl koyabilirim yardımcı olursan sevinirim

CHiCeKPeRiSi
08-30-2006, 12:06 AM
Selam Arkadaslar bende 1 senedir evli oldugum icin yeni buzlugum var.
ben Etlerimi paketleyip kullanacagim kadar torbalara koyup lazim oldukta cikariyorum. Kiymalarimda aynen öyle. Bu sene fasulye baya koydum, Fasulyeleri temizleyip kirip yikadim ve suylari sirkti yaklasik bir gece falan ondan sonra yarim kilo kadar torbalara koyup buzluga koydum.

Domateslerin kabugunu soydum dogradim koydum fasulye yemegine katmak icin.

Dolmalik biber: icini oy yika sirksin ve sonra istediginiz kadar torbaya koyup buzluga atabilirsiniz..

Yesil biberlerim vardi tatilde tanistigim birisi bahcesinden verdi onlari ortadan kestim cekirdeklerini cikardim yikadim ve biraz sulari gidince koydum torbalara..

Antalyadan getirdigim misirlarimda var canim cekmisti orda 15 tane falan onlari temizledim yikadim ve torbalara koydum..

oske
08-30-2006, 08:14 AM
Sevgili CHiCeKPeRiSi
Yazını görünce dayanamadım. Bende yeni evliyken fasulyeleri senin gibi dondurucuya koymuştum. Kışın çok büyük hayal kırıklığı yaşadım. Yeşil fasulyeler azda olsa pişmeden(haşlanabilir yada biraz domatesle çevirilebilir.)konunca pişmiyor çok sert oluyor. Pişerken garip kokular çıkıyor.
Yaşayarak kazandığım bir tecrübeyi paylaşmak istedim.Belki daha vakit varken yeni fasulyeler koyabilirsin dondurucuna.
Sevgiler

heraklia
08-30-2006, 03:32 PM
bengü güzelim ben biberi hiç derin dondurucuya koymam.bazı sebzeler özelliklerini yitirir.biberi muhafaza istersen kızartarak kavonoza koy yada biberi yağlı suda çok az haşla içine sirke srmısak koy domates rendele ve öyle sakla.yada biberi közle kabuğunu soy.ince ince doğra.kaşar loro bulursan içine karıştır biraz zeytinyağ ekle istediğin baharatı kullanabilirsin ben kekiği tercih ederim.çok uzun süre kullanabileceğin kahvaltılık elde etmiş olursun.bunu kırmızı biberlede yapabilirsin.bu karışımı yumurta ilede sevis yapabilirsin.ben mereklı olduğum için sonunda bu becerimle para kazanmalıyım dedim şimdi evden yemek satıyorum

bengü
08-30-2006, 05:50 PM
cevabın için teşekkürler

ece
08-31-2006, 10:10 AM
heraklia mrba biberi kızarttıktan sonra kavanoza koy demis demissin. baska bi sey yapmaya gerek yokmu?son olarak kavanoza biberlerleri nasıl yerlestirecegiz.yanı sıkmı dizicegiz azmı koyacağız..
simdiden tşk

ece
09-11-2006, 12:33 PM
heraklia sanırım sorumu görmedin.
yada bilen baska birisi varsa cvp yazarmı lütfen

emine007
09-13-2006, 01:37 PM
arkadaşlar ben de yeni öğrendiğim birşeyi yazayım dedim.Haşlanmış patates kabuğuyla birlikte bir günden fazla kalırsa insan vücudu için zararlı bakteriler üretiyormuş. Eğer arttıysa mutlaka kabuklarını soyarak saklayın diyorlar ve uzun süre saklanacaksa ezip püre gibi derin dondurucuda saklanabilirmiş. Özellikle küçük çocuklar için zararlıymış kabuğuyla bekleyen patates. Bence en iyisi yenileceği kadar buharda pişirmek zaten o zaman 10 dakikada pişiyor

irema
09-15-2006, 09:39 AM
herkese merhaba.
bu forumu okuduktan sonra derin dondurucumdan daha bilinçli ve daha verimli faydalanmaya başladım.
buradaki arkadaşlar yaptıkları pirinç pilavınıda derin dondurucuda muhafaza edip çıkarttıklarında mikrodalga fırında hazırladıklarını yazmışlar.bende pirinç pilavını derin dondurucuda saklamak istiyorum ama benim mikrodalga fırınım yok çıkarttıktan sonra onu nasıl yemek için uygun ısıya getirebilirim.direk dolaptan tencereyemi koymalıyım.bilgisi olan arkadaşlar bana bilgi verirlerse sevinirim.

irema
09-15-2006, 10:42 AM
bu hafta sonu pilavı yapmayı düşünüyordum kimse bilmiyormu???

M.C.
09-15-2006, 10:46 AM
İrema, pilav zaten çok kısa sürede hazırlanabiliyor ve tazenin yeri ayrıdır. Bence eskisi gibi olmaz dondurucuda saklayıp yeniden çözersen.

irema
09-15-2006, 10:55 AM
bencede öyle ama çalıştığım için ramazan ayında benim için çok kolaylık olur.çünkü zaten koştura koştura eve geliyorum bari pilavın derdinden kurtulayım diye düşünüyorum.hemde belli olmaz bir anda misafir çıkar gelir hemen hazırlamış olurum diye düşünüyorum.yinede cevapladığın için teşekkür ederim :wink: :wink: :D :D

ilk.nur
09-15-2006, 12:07 PM
pilavı derin dondurucuda saklama fikri pek hoş gelmedi ama şu şekilde ısıtabilirsin.Bir tencereye su koy onun içine de başka bir tencerede pilavı oturt. buharda ısınmış olur yapışmaz

maydanoz
09-15-2006, 12:47 PM
ben kara lahanaları haşlayıp poeşetlere ayırıp derin dondurucuda saklıyorum.İşten geldiğimde yemeğini yapmak süper pratik oluyor.İsteyene tarif verebilirim..

burcua
09-15-2006, 01:03 PM
Sevgili maydonoz,
Kara lahana yemeğinin tarifini verebilirsen çok sevinirim.
Çok severim ama bir türlü aklıma yatan, pratik bir tarif bulamadım.
Sevgiler,

maydanoz
09-20-2006, 12:59 PM
merhaba burcucum, geç cevap için özür dilerim ama rahatsızdım siteye giremedim..
Bu arada rahatsızlığımın hamilelik olduğunu öğrendim ayaklarım yere anca basabildi anca girebildim :)

1-kara lahanaları alıp salata doğrar gibi ince ince doğruyorsun (marulu doğrar gibi)
2-bunları kaynar suya atıp 10 dk haşlıyosun (kaynar su olmazsa acıyor)
3- bu aşamada buzdolabı poşetlerine koyup deepfreeze atabilrsin

yemeği için;
1-derin bir tencereye haşlanmış lahanaları koyuyoruz (bir bağ lahana yetiyor)
2-bir büyük soğanı yemeklik doğruyoruz ve lahanaların üzerine döküyoruz
3-bir büyük patatesi küp küp doğrayıp tencereye koyuyoruz
4-bir konserve mısırı ve bir büyük boy konserve haşlanmış barbunyayı tencereye ekliyoruz.
5-bir çorba kaşığı tepeleme pilavlık bulguru da ekliyoruz.
6-Tuzu ve pul biberi ilave ediyoruz
7- Son olarak da malzemenin 2 parmak üzerine çıkacak kadar kaynar su ekliyoruz
Yaklaşık 20 dk harlı ateşte pişiriyoruz
Uuzn gibi görünüyor M deepfreezdeyse lahanalar kısa sürüyor

Sevgiler

burcua
09-20-2006, 01:30 PM
Merhaba maydanozcum,
Öncelikle tüm kalbimle kutlarım, ne güzel buradan böyle haberler almak. Dilerim hamileliğin çok sağlıklı ve kolay geçer. Allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.
Tarif için çok teşekkür ederim. Çok lezzetli ve besleyici görünüyor.
İzninle 1-2 şey soracağım.
Anladığım kadarıyla malzemeleri tencereye koyduktan sonra kavurmak gerekmiyor, sırayla tencereye koyup pişmeye bırakmak yeterli.
Bir de salça veya domatesve yağ koymuyoruz sanırım.
Tekrar teşekkürler ve tebrikler ,
Sevgilerimle

maydanoz
09-20-2006, 01:35 PM
İyi dileklerin için teşekkür ederim burcucum,
malzemeleri kavurmak gerekmiyor, senin de dediğin gibi tencereye koyup pişirmek yeterli..
Salça veya domates koymuyoruz
ama çook özür dilerim yağı unutmuşum, suyu ekledikten sonra en son mısırözü yağı eklemelisin.Ben gözkararı koyuyorum biraz da yağlı severim yemekleri ama sanırım 2/3 çay bardağı yeterli..

burcua
09-20-2006, 01:37 PM
Maydanozcum,
süper oldu valla bu tarif.
Bu hafta sonu mutlaka deneyeceğim, becerebilirsem eşim çok sevinecek :wink:
Sonucu bildiririm...
Sevgiler,

maydanoz
09-20-2006, 02:46 PM
tamam merakla bekliyorum sonucu mutlaka bildir :)

gulanne
09-20-2006, 02:47 PM
maydanoz tebrik ederim, bende hamileliğimi 16 ay evvel bu günlerde öğrenmiştim.ben şok olmuştum.eşim sevinçten ağlamıştı.hatırlayınca tuhaf oldum.Allah hayırlı evlat eylesin inş.

maydanoz
09-21-2006, 10:02 AM
Çok teşekkür ederim gülanne, ben de ağladım ilk öğrenince :)
ilerleyen zamanlarda tecrübelerinden yararlanabilir, sorularımla bayabilirim :)

gulanne
09-21-2006, 10:08 AM
:) her zaman için yanıtlayabilirim elimden geldiğince,hemde zevkle.

handany
09-28-2006, 11:22 PM
maydanoz tebrıkler şimdi gördüm .hayırlısı olsun Allah hayırlı sağlıklı bır evlat nasip etsin inşallah. benimde 25 aylık dünya tatlısı bir bonuss oğlum var.Allah isteyen herkese tattırsın bu güzel duyguyu....

Okyanus-Deniz
11-12-2006, 12:21 PM
arkadaşlar biraz vişne koymuştum dondurucuya. bugün baktım renkleri bozulmuştu. sanki çürümüşlerdi. neden olabilir. rengini koruyacak şekilde nasıl kaldırılır vişne dondurucuya :-(

nagis
11-12-2006, 07:59 PM
merhaba Okyanus& Deniz...Annem her sene koyar.. saplarını kopartır, yıkar ve derin dondurucuya koyar.. hiç böyle bir sorunla karşılaşmadık yıllardır..Ne renginde ne tadında.. poşeti mi hava aldı acaba... havasını iyicene aldıktan sonra 2 kat poşete koysan sanırım daha iyi korunur....

Okyanus-Deniz
11-12-2006, 08:02 PM
nagihan ben çekirdeklerinide çıkarmıştım. acaba ondanmı böyle oldu, siz çıkartıyormusunuz çekirdeklerini? ama büyük ihtimal hava aldı poşet. neyseki deneme idi ve fazla değildi...

nagis
11-12-2006, 08:22 PM
Okyanus&deniz çekirdeklerini de çıkartmıyoruz biz... sadece saplarını kopartıyoruz...yıkıyoruz... ve sonrasında da komposto yapmak için kullanıyoruz... Başka bişeyde de kullanmıyoruz :) pasta süslemek için özel bir saklama biçimi var mı bilmiyorum... nofrost bölümünde olabilir..orayı da incelersen belki pasta için de saklama koşullarını bulabilirsin... sevgiler..

nadir
11-13-2006, 10:54 AM
katmer poğaça tarifini yapmıştım gelecek olan misafirlerime. arttı. bende kalanını derin dondurucuya koydum. dün çıkardım ısıtılmış fırında 5 dakika ısıttım. çok güzel oldu. sanki yeni yapmışım gibiydi.

TAHABERK
11-25-2006, 11:58 AM
yazın no-frosta patlıcan kızartıp koymuştum.geçen gün çıkarttım çözülmeden tencereye koydum.bu arada bir tavadada kıymalı harç hazırladım.soğan,domates,biber,kıyma. bunlar pişene kadar ocaktaki patlıcanlarımda çözülmüştü.üzerlerine pişen harcımı döktüm su ilavesiyle biraz pişirdim.çok güzel yeni yapılmış gibi patlıcan musakka yemeğim oldu.hemde çok pratik

nehirsu
12-06-2006, 11:57 AM
mantarlari biraz suyun altina tutup (fazla tutarsanis yada bekletirseniz suyu cekebilir) saplari alta gelcek sekilde havlu kagadin uzerinde dizdim..daha sonra yarim limonu sıkıp elimle etraflarinda gezdirip genic bir tabaga koydum oylece dondurup dondurucuda bekletip 2 saat sonra posetelere doldurdum boylece birbirilerine yapismamis ve istedigim zaman istedigim kadar cikartmis oldum gecende ilk denemeyi yaptim ve superdi limon sayesinde kararmamislar ve donuk haldeyken bile rahatca dilimleyip pisirebildim

abzekh
12-06-2006, 02:47 PM
MERHABA HERKESE
dün akşamdan hamsi arttı bende hepsini yeriz diye unladım hepsini.Biraz kaldı onları pişimedim saklama kabında dolaba koydum sizce kaç gün dayanır

BETÜL
12-06-2006, 02:57 PM
merhaba

buzdolabının altına koydunsa eğer en fazla 2 gün dayanır. bayatlıyor çok çabuk. Bir keresinde çok taze almıştım hamsiyi fakat o gün pişiremedim. 1 gün dolabın alt kısmında bekledi. ertesi gün pişirdiğimde tazelikleri kaybolmuştu.
ben öyle durumlarda tekrar yıkayıp unundan arındırıyorum ve buzluk kısmına kaldırıyorum. böylece bozulma riski ortadan kalkıyor.

sevgiler..

abzekh
12-06-2006, 03:04 PM
teşekkürler BETÜL öyle yapayım çünkü hemen tüketemem galiba.Yıkayıp dondurucuya koyayım :wink:

rabis
01-12-2007, 03:21 PM
arkadaslar annem buzluktan cikardigi kiymayi hazirlayip gonderdi.hemde bayagi gonderdi, buzluktan cikan bir urun tekrar konmaz o tamamda bu kadar kiyma n olcak ?? köfteleri pisirip sonrada buzluga koysam olurmu ???
annem kavurma yaptiginda pisirip dondururdu, köfte icinde yapabilirmiyim ???
yemek icin cikardigimda nasil pisircem peki ?? yardin edin ltff :cry: :cry: :cry: :cry:

nehirsu
01-13-2007, 11:08 PM
arkadaslar annem buzluktan cikardigi kiymayi hazirlayip gonderdi.hemde bayagi gonderdi, buzluktan cikan bir urun tekrar konmaz o tamamda bu kadar kiyma n olcak ?? köfteleri pisirip sonrada buzluga koysam olurmu ???
annem kavurma yaptiginda pisirip dondururdu, köfte icinde yapabilirmiyim ???
yemek icin cikardigimda nasil pisircem peki ?? yardin edin ltff :cry: :cry: :cry: :cry:

kiymayi madem daha once dondurmussunuz pisirmeden dondurucuya koyma kofteleri yap pisir sogusunlar oyle at dondurucuya daha sonra firinda cozdurup servis edebilirsin.sevgiler

iven
01-15-2007, 02:42 PM
EVET ASLINDA BUZLUKTAN ÇIKARILAN GIDALAR TEKRAR DONDURUCUYA KOYULMAZ AMA BEN BİRKAÇ SEFER MECBUR KALDIM VE YAPTIM. EĞER SENDE ÇOK KISA SÜREDE TÜKETEBİLECEĞİNE İNANIYORSAN BENCE KOY AMA EĞER ÇOK FAZLA İSE DİĞER ARKADAŞLARINDA DEDİĞİ GİBİ BENCEDE ÖNCE PİŞİR SONRA KOY DERİM.

CeylinEmir
04-05-2008, 12:08 PM
arkadaşlar sorumun cevabı burada mutlaka yazıyordur ama biraz bakındım bulamadım ...ben zeytinyağlı yaprak sarma saracağım ama birazını buzluğa koymak istiyorum...acaba pişiripmi koysam yoksa çiğ pişmedenmi hangisinde lezzetini daha çok kaybetmez...cevaplarınız için şimdden teşekkürler...

ayşenur_dağ
04-28-2008, 10:58 AM
mrb ceylin.pişirmeden koyacaksın buzluğa

xaçelyax
05-23-2008, 04:44 PM
Bende memleketimize gitmeden önce tavuk çorbasını çok yapmışım direk tenceresiyle koymuştum geldikten sonra ısıtıp yedik inanın yeni pişirmişim gibiydi..

taditu
01-13-2009, 12:58 PM
ben buzdolabıma hiç bir şey koymuyorum et vs haricinde ne koyduysam fiyaskomeyveler sanki çürümüş soıcak suda haşlanmış gibi oluyor.maydonoz da öyle

ebrumenekşe
02-27-2009, 10:17 AM
arkadaşlar ben portakal ağacınddaki rulo köfteyi çok beğendim yapmak istiyorum misafirler için buzluğa atabilirmiyiz acaba
piştikten sonramı yoksa pişirmedenmi buzluğa atsak olur cevaplarsanız çok sevinirim.

Shepsit
07-16-2010, 05:35 PM
Arkadaslar zeytinyagli ya da kiymali (etli) sarma icin cevap verilmis ama ben bir de biberleri sormak istiyorum. Zeytinyagli biber dolmasi hazirlayip buzluga atabilir miyim?
Pisirecegim zaman cozulmesini beklemeden mi pisirmem gerekiyor (ya da pisirip mi koymam gerekiyor) ?
Biberlerin tadinda degisiklik olurmu diye endise ettim. Bir de ayni seyi etli biber dolmasi icin de cevaplayabilirseniz sevinirim.