PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sumak Eksisi

10-24-2005, 02:49 PM
Merhaba Bu yil Turkiyeye gidince gezi icin Antep'e gittik ve baharatlarimi oradan aldim.Nar eksisi alinca satici sumak eksisi almami onerdi bende aldim.Ama simdi nasil ve nerde kullanmam gerektigini bilmiyorum. :? Sizden ve Antepli arkadaslardan bana yardimci olmanizi,fikirlerinizi paylasmanizi istiyorum.

coconut
10-24-2005, 04:02 PM
merhaba rukiye,

sumağı dolmada ve yahnide kullanabilirsin.özelliklede dolmaya çok güzel bir tat katıyor.benim bildiğim bu kadar.ama ben senin için araştırırım biraz. :wink:

müzeyyen
10-24-2005, 10:19 PM
merhaba rukiye, sumak ekşisinden kastettiğin sıvı olan galiba. maraş yöresinde yapılan ekşili çorbada kullanılıyor. forumda tarifi var.
sumağın kendisinden söz ediyorsan, soğan salatasında, patates salatasında ve pek çok salata çeşidinde kullanabilirsin.

bemol
10-25-2005, 12:46 AM
Kizarmis cigerin uzerine ekeleyebilirsin.

ayseaksu
10-25-2005, 01:05 AM
sumak'ın nar ekşisinden elde edildiğini duymuştum.doğru mudur? bilen var mı arkadaşlar?

ZeynepY
10-25-2005, 03:58 AM
Sumak tamamen farkli bir bitki ve nar eksisiyle ilgisi yok.

10-25-2005, 10:41 PM
Benim aldigim sivi olan sumak eksisi gorunusu ayni nar eksisi gibi.Dun marul salatasinda denedim ama esim pek sevmedi :( Bir de yaprak sarmasinda denemeyi dusunuyorum(en kisa zamanda) belki ona yakisir ne dersiniz.Unutmadan onerileriniz icin hepinize ayri ayri tesekur ederim...

ZeynepY
10-25-2005, 11:51 PM
Coban salatasina yakisabilecegini dusunuyorum. Ben sumagi (toz halini) genellikle domatesli ve soganli salatalara ekliyorum.

coconut
10-26-2005, 12:24 PM
anneme sordum ıspanak çorbasında.sulu köftede,müzeyyenin dediği gibi tüm salata çeşitlerinde,soğan salatasında(ben bayılırım)kullanabilirsin :wink:

efsane
11-26-2005, 02:03 PM
Ben toz sumağı mantıda kullanıyorum pul biber ve nane ile birlikte cacığa da yakışıyor ayrıca sizlerin yazdığı gibi ciğer vs. yanına yapılan soğanda ve patates salatasında da iyi oluyor.

MİNA
12-01-2005, 02:10 PM
ben siirt te bulundum sumak ekşisini burada dolmalarda ve sarmalarda kullanıyorlar ama gerçekten çok güzel lezzet katıyor.Buraya ilk geldiğimde en çok şaşırdığım balkonlarda sıra sıra patlıcanlar vardı kurutmak için , ama kış gelipte bu patlıcanların dolmalarını yiyince ,sumak ekşili, çok lezzetli oluyor.

tuğbanilay
12-01-2005, 03:42 PM
mınanın degı gıbı dolmalarda sarmalarda vekısırda kulanıyorum rükiye sumak ekşisi 1 damlası bıle cok etkılı cok az mıktarlarda kullanmanı tavsiye ederim.