Orijinalini görmek için tıklayınız : Tavuk Saklama
cgozlu
10-27-2005, 01:01 PM
Merhaba arkadaşlar,
Benim dondurucuda 2 aydır bekleyen tavuklarım var.Tavuğu eşim pek sevmiyor diye bugün yaparım yarın yaparım derken süre çok uzamış farkında değilim şimdide pişirip pişirmeme konusunda kararsız kaldım.Ne dersiniz zehirler mi atmak mı gerekir kararsız kaldım.Yardımlarınızı bekliyorum.
burcub'nin açtığı "Yiyecek Alırken Nelere Dikkat Edilmeli" başlığından alıntı:
ET VE ŞARKÜTERİ
Yağsız etin besleyici değeri daha yüksektir.
Yağlı ördek ve kaz eti yerine hindi ve tavuğu tercih edin.
Yağ tüketiminizi azaltmak için derisiz beyaz et satın alın.
Taze beyaz etin kalitesine dikkat edin. Derisi sararmış, kurumuş kümes hayvanı eti almayın.
Etler hemen tüketilmeyecekse birer yemeklik miktarlarda, yassı şekilde paketlenmiş olarak normal buzdolabı buzluklarında 1 hafta, derin dondurucularda 3-4 ay saklanabilir.
Taze balığın solungaçları pembe ve parlak kırmızıdır, pulları yapışık, görünüşü diridir. Bozulmamış ise gözleri parlak ve dışarı bombelidir.
Beyaz veya açık renkli olan, tatlı su levreği veya dil balığı gibi balıklar, sert ve daha koyu renkli, uskumru, somon ve gibi balıklardan daha az yağ içerir.
sukran.unal
10-27-2005, 01:10 PM
MERHABA ,SİZİN GİBİ BENDE İKİ AY KADAR ÖNCESİNDEN ALIP YAPTIĞIM VE DERİN DONDURUCUDA MUHAFAZA ETTİĞİM TAVUK GÖĞÜS ETİNDEN YALANCI KALAMARIM VAR (TARİFİ SİTEDEN ALIP DENEMİŞTİM VE HEP YAPARIM ) BEN İKİ GÜN ÖNCE BİRAZINI HARCADIM GAYET GÜZELDİ ONLARI ATMAYI DA DÜŞÜNMEDİM .KURALLARA UYGUN DONDUYSA SORUN OLMAZ BENCE. KUŞ GRİBİNDEN DOLAYI RAHATSIZLIK DUYUYORSAN BUNLAR İÇİN YERSİZ. SAĞLIKLA KAL.
Melikhan
10-28-2005, 07:43 AM
SLM Sükran.unal yalanci kalamarin tarifini yazarmisin? Merak ettim ama sitede bulamadim, tesekkürler
iklim
10-28-2005, 07:48 AM
Merhaba Melikhan,
İstediğin tarif aşağıda verdiğim linkte.
http://tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?t=436&highlight=yalanc%FD+kalamar
sukran.unal
10-28-2005, 07:53 AM
GÜNAYDIN SEVGİLİ MELİKHAN VE SİTE ARKADAŞLARI,İKLİM HANIM TARİFİ VERMİŞZATEN SAĞOLSUNLAR.BEN BU MALZEMEYE İLAVETEN BİR ÇAY BARD.SÜT VE BİRAZCIK KÖRİ EKLİYORUM VE ÇIRPTIĞIN MALZEMEYE TAVUK PARÇALARINI BULUYORUM.ÇOK GÜZEL OLUYOR GERÇEKTEN.
ün akşam marine ettiğim bütün tavuğu bugün fırın poşetinde pişirecektim ancak yarın akşama pişirmem gerekti..Şimdi acaba bu marinat edilmiş tavuğu buzluğamı atsam yarın sabah çıkarsam yoksa bu halde yarına kadar beklese dolapta olurmu?Acele cevap bekliyorum hanımlar?
meltem1507
04-16-2008, 05:14 PM
ün akşam marine ettiğim bütün tavuğu bugün fırın poşetinde pişirecektim ancak yarın akşama pişirmem gerekti..Şimdi acaba bu marinat edilmiş tavuğu buzluğamı atsam yarın sabah çıkarsam yoksa bu halde yarına kadar beklese dolapta olurmu?Acele cevap bekliyorum hanımlar?
tavuğun çok cabuk bakteri ürettiğini biliyorum ama buzu çzülüp tekrar dondurmakta aynı şekilde çok bakteri üretir acaba 10 dakika falan ön pişirme mi yapsan???
Gökce
04-16-2008, 05:14 PM
bence marine edilmiş tavuk dolabta durur hemde çok güzel durur.sosunu iyce çeker ve lezzeti artar.ben marne işlamlarini bir gün önceden yaparım zaten.ama daha tecrübeli ablalarımın bu konudaki görşlerini ben de merak ettim.belki de yanlış birşey yapıyorumdur
meltem1507
04-16-2008, 05:16 PM
gökçeye katılıyorum lezzet konusunda ama 2. gün bekleme fikri beni düşündürüyor haberlerde çok duyarız gıda zehirlenmesini ondan bu konuda biraz titizimdir ben
spicy
04-16-2008, 05:23 PM
eger tazeyse ve hic disarda bekletilmemisse dolapta bir kac gun bekletmekte bir sorun olmaz. Aslinda daha uzun sure saklanabilecegini soyleyen yerler de var ancak bence 2-3 gunu gecirmemek en iyisi. (dolapta cozdurdugunu varsayiyorum. eger mikrodalgada filan cozdurulduyse hic bekletilmeden pisirilmeli)
on pisirme islemine gelince.. kesinlikle cok daha zararli. ya tamamen pisirilmeli ya da hic pisirilmeden bekletilmeli. cunku kisa surelerde pisirmek sadece isitmaktan ibarettir bu da bakterilerin ureme oraninin en yuksek oldugu sicakliklarda birakmek demek olur tavugu.
Bende zehirlenme olur korkusundayım zaten ?Tecrübelerinden faydalanacağımız gurmeler yokmu?Ayrıca tavuk dün bu saatlerde alındı gece marine edildi..Sosla birgün daha beklese bakteri üretirmi..sossoz bekletildiğini biliyorum vede 2 gün beklettiğim olmuştu ancak sosla ilk kez başıma geliyor bu durum...
HAKİKAT
04-16-2008, 09:25 PM
bence birşey olmaz diye düşünüyorum sonuçta sos dediğin yoğurt lu baharatlı bir karışımsa soğuk bir ortamda uzun süre dayanabilen gıdalardır
meltem1507
04-17-2008, 08:26 AM
bende şimdi internette bakındım biraz 2-3 gun saklanabilir deniliyor heralde ben biraz pimpiriklik yapıyorum
deathofmelody
04-17-2008, 12:29 PM
buzdolabının ıcadından once ınsanlar gıdalarını tuz ve baharatlarla karıstırarak saklarlarmıs...
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.