PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : caster sugar ve granulated sugar ne demek

meral73
02-06-2005, 10:36 PM
bilen arkadaslarim;

yeni aldigim (ingiltere'de basilmis)bir tatli kitabinda tariflerde dort cesit seker var. icing, brown, caster, granulated sugar. ilki ikisini biliyorum. ama caster ve granulated tam olarak ne emin olmak istiyorum. caster sanirim bizim kullnadigimiz toz seker degil mi?

yarddimlariniz icin simdiden tesekkurler

Tasneem
02-07-2005, 12:07 AM
Bildigim kadariyla caster sugar da pudra sekeri ve granulated sugar da tozseker oluyor. www.seslisozluk.com adresinden de kontrol edebilirsin bilmedigin baska kelimelerin anlamlarini.

Esra_k
02-07-2005, 01:23 AM
Bildigim kadariyla: "icing sugar" pudra sekeri, "granulated" bildigimiz toz seker, "Caster sugar" veya "superfine sugar" ise pudra sekerinden daha kalin, toz sekerden daha ince cekilmis seker. Bu sekeri, toz sekeri rondodan gecirerek kendiniz elde edebilirsiniz. Sevgiler...

ladido
02-13-2005, 01:09 PM
Arkadaşlar ben de ingilizce pasta kitabımda bir çok tarifte 'Golden (light corn)syrup' diye birşeyle karşılaşıyorum.Sözlükte şeker pekmezi diye geçiyor.Hemen hemen her tarifte karşıma çıkan şeyin pekmez olması bana enteresan geldi.Bilen arkadaşlar yazarsa çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler...

02-13-2005, 01:50 PM
corn syrup misir surubu demek olup, misirdan elde edilen tatli ve sekerleme yapiminda kullanilan tatli bir maddedir. Turkiyede ben henuz bulamadim, varsa satiliyorsa lutfen bilenler soylesin ama Amerikada iken kullandigim bir malzeme idi. Yerine bal kullanilabilecegini duydum ama basarili olacagini sanmiyorum.

ladido
02-13-2005, 03:00 PM
Benim merak ettiğim golden syrup,yapılan şeyin kıvamını,başarılı olmasını etkileyen birşey mi?Yoksa sadece aroma amaçlı mı kullanılıyor?

ladido
02-13-2005, 03:14 PM
Biraz önce bu konuyla ilgili eski forumda bir kaç faydalı bilgi buldum.Gerçekten zararlı birşeyse tabi ki kullanmak istemem.İlgilenenler için;http://www.activeboard.com/forum.spark?forumID=40739&subForumID=87131&action=viewTopic&commentID=1492118&topicPage=

02-13-2005, 03:18 PM
tabi ki direk olarak yapilan seyin kivamini etkiliyor aroma degil' zaten bir aromasi yok, sekerli bir surup iste. ama kimyasal olarak ozellikle sekerleme yapiminda cok onemli, dedigim gibi yerine bal kullanmak bile bana cok mantikli birsey gibi gorunmuyor.

pistol
02-15-2005, 07:08 PM
Tariflerde gecen corn syrup yerine sulandirilmis herhangi bir tur pekmez (uzum,dut,...) kullanmaniz uygun olacaktir. Amerika'da misir bol oldugundan her turlu urunde kullanilmislar, pek cok urunun icinde de misir surubu var; cikolata sosunda bile! Sonucta misir da icinde seker bulunan ve seker uretiminde de kullanilabilen bir urun. Seker uretimi her ulkede farkli oldugundan bizim de diger ulkelere uymamiz gerekmiyor, elimizdeki imkanlari kullanarak amacimiza ulasabiliriz. Misir surubu Turkiye'de kullandigimiz pekmezlere gore biraz daha akici, cok az miktarda su katarak ayni kivami elde edebiliriz veya tarifdeki diger malzemeleri (un ve seker gibi) azaltarak pekmezi direk olarak kullanabiliriz.

Esra_k
02-16-2005, 03:19 PM
Bendeki bir kitapta 1 olcu misir surubu yerine, 1 olcu seker, 1/4 olcu su karistirarak hazirlayacaginiz serbeti de kullanabileceginizi yaziyor. Misir surubunun ozelligi sekerlenmeyi engellemesi. Birkac damla limon suyu veya sirke de ayni isi gorebilir.