PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hazır Yufka

Alara
02-03-2005, 11:23 PM
Hazir yufka bende yirtiliyor. Püf noktasi nedir? Islatmammi gerekir. nekadar islatmam gerekiyor. Bu konuda acemiyim. Lütfen yardimci olun. Beni cok sevindirirsiniz. Tesekkürler

pistol
02-04-2005, 12:29 AM
Problem yufkada olsa gerek, yufkayi keserken ya da borek yaparken islatmaya gerek yok. Yufkayi dondurulmus olarak aliyorsaniz veya buzdolabinda bekliyorsa kullanmadan once oda sicakligina gelinceye kadar beklerseniz faydasi olabilir. Bu da fayda etmezse imkaniniz varsa yufkayi aldiginiz yeri degistirin.

gula
02-04-2005, 07:42 PM
yufkaniz taze degil demektir. bekleye bekleye kuruyan yufka kolay yirtilir

Alara
02-05-2005, 04:54 PM
ama yufkayi marketten aliyorum, hazir paketle, taze olmamasi mümkünmü?

gula
02-05-2005, 10:39 PM
biz yurtdisinda baska sansimiz olmadigi icin hep vakumlu posette yufka aliyoruz. ayni yufkadan 3-5 tane alip depoladigimda, ilk borekten son borege
dogru performansin dustugunu gozlemledim :) son kullanim tarihi gecmese bile o tarihe dogru bir sekilde kuruyo bu yufkalar, nasil oldugunu anlamiyorum...

kartol
02-07-2005, 12:19 AM
Elbette mümkün.Yufkalar açıldıktan sonra(poşeti değil,yufkaların yapılmasından bahsediyorum) bir iki gün içinde tüketilmezse, kolay parçalanır bir hale gelmeye başlıyorlar.

munise
02-07-2005, 11:34 AM
Arkadaşlar, bazen yufka aldığımda o gün canım onunla börek yapmak istemiyor ve bi kaç gün sonra yapıyorum.. Yalnız o zamanda buzdolabına koyduğum için ıslak oluyor ve birbirine yapışmış oluyor.. Bu da börek yapmamı zorlaştırıyor. Bunun tekniğini bilen varmı, yani bikaç gün nasıl bozulmadan ıslanmadan, yapışmadan saklayabilirim..
Yardımlarınızı bekliyorum...
Sevgiyle kalın..

02-08-2005, 03:24 PM
Munise eger yufkayi buzdolabinda saklamak istersen, yufkalarini katla , her yufkanin arasina yufkayi sardiklari kagitlari .katladigin yufkanin boyutunda yerlestir, son olarak hepsini kagida sar, posete koy. posetin agzini siki siki kapamayi unutma..
Ben yurtdisinda yasiyorum ve burada derin dondurucuda sakliyorum, aylarca hic birsey olmuyor, onuda deneyebilirsin... :)

munise
02-08-2005, 03:36 PM
Misafir teşekkür ederim verdiğin bilgiler için,:)
Bundan sonra verdiğin bilgiler doğrultusunda yapmayı deneyeceğim..

derya
02-12-2005, 11:58 PM
ya arkadaslar ayni dert bendede var. bende ancak hazir paketlerde satilan yufka temin edebiliyorum burada,,
haticenin o güzelim börek tariflerini bu yufkalarla yapiyorum ama onunkiler gibi olmuyor tabi. O kadar ariyorumki türkiyenin o yumusacik tazecik yufkalarini :cry:
(buraya bir yufkacimi acsak ne yapsak :wink: )
sevgiler

sarayli
04-08-2005, 06:50 PM
Derya arkadasim valla hic fena bir fikir degil.Hem ben de s1k s1k geliyorum danimarkaya. Bi ton toplar giderim. Annemin sabahlari yaptigi sigara boregi burnumda tutuyor...Bu arada danimarkanin neresindensin.Benim de danimarkada bir koca 8 sene oturmuslugum var.
Iyi aksamlar..

04-24-2005, 12:44 AM
canım pakette olan yufkalar gnellıkle taze olmuyor o nedenle yırtılıyor

ser01
04-24-2005, 12:45 AM
sen gunluk yufka al dene bak o zaman

yasemin
05-21-2005, 04:52 PM
yufkayı hemen değerlendiremedim artık birbirine yapışmış bir hal almış.bunu nasıl değerlendirebilirim :?:

bir de buzlukta bir yufkam var.bunu buzluktan çıkarsam börekte bir tatsızlık olur mu :!: :!:

esma
05-22-2005, 06:49 AM
benimde basima gelmisti, iyice parcalayip, yagda cevirip, pisincede yumurta kirarak kahvaltida tuketebilirsiniz.. ben parcaladigim yufkalari ateste az suda pisip yumusamis ispanak, az beyaz peynir, yumurta ve baharatlarla karistirmistim, elimle yuvarlayip, yassilastirip, tavada pisirmistim, kahvaltida tuketmistik, gayet guzel olmustu...

betul
05-22-2005, 11:07 AM
2 tane daha yufka alin.Elinizdekileri dograyip yum. ,yogurt ,sut ve siviyagla hazirladiginiz bulamacla karitirin.Tepsiye 1 yufkayi serin,ustune hazirladiginiz harci dokun.Peynir ve maydanoz serpistirin.Ustune diger yufkayi burusturarak yerlestirin,kalan harctan gezdirin.Buzdolabina koyun,kendini ceksin.1 gece bekleyince daha guzel oluyor.Kesip corekotu serpip firinlayin.Bu tarifi pratik su boregi adiyla bir gazetede gormustum.Bayat yufkalari degerlendirmek icin harika bir yontem..

05-23-2005, 08:33 PM
Merhabalar,
Betul un onerdigi yontem cok hosuma gitti. Gercekten akillica. ABD de aldigimiz turk yufkalari genelde eski oluyor veya dondurulmus, acinca hep parcalaniyorlar. Bu durumda soyle bir yondem denenebilir, normal marketlerde satilan fillo nun arasina bizim parcalanan Turk yufkalarini koyarsak bayagi hos olur diye dusunuyorum. Deneyip sonucunu buraya da yazarim.
Oneriler icin cok tesekkurler.
Hatun

Aşkın
08-24-2005, 10:03 AM
Arkadaşlar merhaba; bir kaç gündür annemlerde kalmak zorundaydım. Dün akşam dolabıma şöyle bir göz atayım dememle unuttuğum yufkalarımı farketmem bir oldu. Yufkalar kurumuş ve kıtır kıtır olmuş.Çok zor bir ihtimal biliyorum ama yufkalarım için bir çare varmı?

AsliAsli
08-24-2005, 10:12 AM
Gunaydin Askin,
Annemin tarifini verebilirim yufkalarin icin.Annem bir orta boy tavugu haslar.Yufkalarin yarisini tavuk suyuna batirarak tepsiye dizer uzerine tavugu parcalayip kemikli olarak koyar.Daha sonra yufkalarin diger yarisini tekrar tavuk suyuna batirarak tavuklarin uzerini kapatir.Yufkalarin uzerine biraz daha tavuk suyu doker ve firinda pisirir.
Cocuklugumun lezzetlerinden birisi ben cok severim.Umarim deneme firsatin olur.
Ayni tarifi arasina haslanmis parca et koyarak da yapardi.Bu sefer et suyuyla islatirdi tabiiki.

Ozlem
08-24-2005, 12:33 PM
http://www.sefertasihareketi.org/ekmek_israf_bayat.htm

Umarım işine yarar.

Semina
08-24-2005, 10:40 PM
özlem vermis oldugun link harika, bayat ekmeklerim bundan sonra kesin ziyan olmiycak. cok tsk.

Ozlem
08-25-2005, 07:39 AM
Rica ederim ne demek:) Bende tesadüfen Hürriyette görmüştüm bu linki,ne olur ne olmaz diye eklemiştim dosyama,işinize yaramasına sevindim:)

Kolay gelsin

sdemet
08-25-2005, 08:00 AM
sevgili aşkın,
-Kurumuş yufkalarını küçük küçük parçalara ayır
-tavaya biraz tereyağ (istediğin yağı kullana bilirsin) koy.Yağ kızınca üzereine yufkaları at bizra kavur.
-üzerine bir adet (1 yufkaya bir yumurta) yumurta kır ve karıştır..

Bu bu şekilde yenebileceği gibi ,üzerine sarımsaklı yoğurt yaparak ta yenilebilir..
Afiyet Olsun Arkadaşlar...

PELIN&CETIN
08-27-2005, 07:35 PM
MERHABA ARKADASLAR. BURADAKI YUFKALI TARIFLERI GÖRUNCE HAZIR YUFKA ALDIM AMA BURDA TAZE BULAMADIGIM ICIN DONMUS ALDIM RULA HALINDE BEN ONU CÖZULMEYE BIRAKTIM SONRA POSETINI ACTIM VE ACABA YARISINI DONDURABILIRMIYIM YINE COK GELECEK DIYE DUSUNDUM VE FORUMDA BÖYLE BIR BILGI VARMI DIYE PC MIN BASINA OTURDUM YARIMSAAT BILE OLMADI TAS GIBILER KIRILIYOR DOKUNUNCA, YAPILACAK BISEY VARMI VE YOKSA DA BIR DAHAKI ALISIMDA YARISINI KULLANIP YARISINI YINE DONDURSAM OLURMU.
SIMDIDEN COK TESEKKURLER YARDIMINIZA..
:oops: :oops: :oops:

Elcin
08-31-2005, 12:42 PM
Sevgili PELIN&CETIN biraz gec oldu ama bende almanya da yasiyorum ve hazir aldigim yufkalar aynen senin dedigin gibi sert oluyorlar bende bu yüzden fircayla tamamen islatiyorum (suyla) ve öyle yapiyorum..eger gül böregi gibi sarmam gerekiyorsa azicik kiriliyorlar ama hepsini aralik birakmadan tepsiye yerlestiriyorum iyi oluyor..

PELIN&CETIN
08-31-2005, 03:51 PM
sevgili elcin;
cevabin icin cok tesekkur ederim bir daha ki sefere söyledigin sekilde deneyecegim.

DerindeniZ
09-01-2005, 01:21 AM
Merhaba Pelin,
Yanilmiyorsam 'Filo dough'dan bahsediyorsun. Bu hamurla birseyler yaparken mutlaka uzerini havlu/nemli kagit havlu turu seylerle devamli ortmen gerekir. Cok ince oldugu icin cabuk kurur ve kirilir. Ayrica istedigin kadarini kullanip tekrar dondurmakta sanirim bir sakinca yok ama kutusunda yazan talimatlari okumani tavsiye ederim.

yasemin
09-01-2005, 07:23 AM
kuru yufkalar galiba hep sorun .böyle bir başlık zaten vardı.belki yardımcı olur.

http://www.tarifdefteri.com/phpBB2/viewtopic.php?t=2362&highlight=kuru+yufka

Ozlem
10-11-2005, 02:51 PM
Merhaba
Cmtsi gunu acık yufkalardan aldım ancak buzdolabında unuttum.Sizce nasıl degerlendirebilirim,yoksa artık cok mu gec?

Tesekkürler:)

sihirli eller
10-11-2005, 02:53 PM
şu an yufkaların ne durumda özlem???yapış yapışmı olmuşlar???önce bunu bilmemiz gerekir...

rubin
10-11-2005, 02:54 PM
Sevgili özlem,

Yufkaların sarılması ve kesilmesi artık çok zor olsada, yufkaları serip sigara böreği sarabilirsin. Böreğin içine biraz yoğurt ve beyaz peynir ya da kaşar peyniri koyarsan, bir iki kaşıkda maden suyu (soda) koyarsan, kızardığında tadında bir değişiklik olmuyor. üstelik çok da lezzetli...

sevgiler

sihirli eller
10-11-2005, 03:05 PM
eğer yufkaların birbirinden ayrılmıyor yapışmış durumdaysa onları biraz parçalayıp fırın tepsisine yay.üzerine yoğurtla sıvı yağ karışımı sür sonra istediğin bir içten koy elindeki diğer yufkalarla üzerini kapat sonra yine iç malzemesi koy ve en son yufkanıda üzerine kapat ve yumurta sarısı sür fırına ver.afiyet olsun

Ozlem
10-11-2005, 03:06 PM
normal gozukuyor aslında ama evdeki peynirle gözleme yapsam
sonrada buzluga atsam sizce bişi olur mu?

Ayrıca cok tesekkurler cvp yazdıgınız için,bosyere ziyan olmasınıda istemedim.

ece23
10-11-2005, 03:19 PM
yufkaları direk iki üç kat halinde tepsiye yayıp, üzerinede lahmacun harcı yayabilirsin, gönül30 tarifi,,, benimde geçen gün senin gibiydi, bayattılar, bu şekilde değerlendirdim, :)
sevgiler,,,ece23,,,

Ozlem
10-11-2005, 03:38 PM
Cok saol cnm:)

iklim
10-12-2005, 08:13 AM
normal gozukuyor aslında ama evdeki peynirle gözleme yapsam
sonrada buzluga atsam sizce bişi olur mu?

Ayrıca cok tesekkurler cvp yazdıgınız için,bosyere ziyan olmasınıda istemedim.

Özlemcim,

Kesinlikle bir şey olmaz. Ben de genelde ya gözleme ya da sigara böreği yaparak buzlukta değerlendiriyorum.

Sevgiler,

tuba-d
10-12-2005, 11:53 AM
Buzdolabımın termostatı bozulduğunda yufkalarım yapış yapış olmuştu.Ben de dondurucuya koydum.Daha sonra çıkarıp, parça parça tepsiye yerleştirerek sodalı börek yaptım.Su böreği gibi olmuştu.Kuruyan yufkaları da aynı şekilde değerlendiriyorum.

İyi günler.