PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tavuk Salatası

gönül
03-02-2005, 02:50 PM
MALZEMELER
2 tavuk göğsü
2 su bardağı haşlanmış garnitür (küp doğranmış havuç, patates, bezelye)
1-2 dal taze soğan
4-5 dal maydanoz
4-5 dal dere otu
limon
zeytinyağı
2 diş sarmısak
tuz, karabiber

YAPILIŞI
Tavukları haşlayıp küp küp doğrayın, haşlanmış garnitürü , ince kıyılmış, soğan, maydonoz ve dere otunu ekleyin. ayrı bir kapta limon suyu, seytinyağı, ezilmiş sarmısak, tuz ve biberi karıştırıp salatının üzerinde gezdirin. Arasıra karıştırarak 1 saat buzdolabında bekletip servis yapın.

okale
03-25-2005, 03:40 PM
vazgeçilmezlerimin arasından harika bir salata

1 kilo tavuk göğsü haşlanmış ve kucuk dogranmış
1 buyuk kavanozda konserve bezelye
1 kutu mısır
6-7 kornişon turşu doğranmış
göbek salata çok ince doğranmış
dereotu ince doğranmış
taze soğan ince doğranmış
zeytinyağ,tuz, pul biber ve bol limon,nar ekşisi

elanur
04-14-2005, 10:59 AM
RENKLİ SALATA TARİFİ:

Malzeme:

1 adet tavuk göğsü
6 kaşık mayonez
1 adet göbek salata
4 adet pancar turşusu
2 adet kornişon salatalık turşusu
100 gr.dil peyniri
2 diş sarımsak
2 adet havuç

Yapılışı:

tavuk gögsünü haşlayıp küp küp doğrayın
havucu rendeleyin.Pancar ve salatalık turşusunu küçük küçük doğrayın.
Dil peynirinide rendeleyin.Göbek salatayıda doğradıktan sonra mayonez, sarımsak ile bütün malzemeyi karıştırın.

Afiyet Olsun...........

rubin
08-25-2005, 02:47 PM
Malzemeler
2 adet tavuk gögsü
3 adet salatalık
1,5 bardak süzme yoğurt
4 yemek kaşığı mayonez
tuz, dereotu, kuru nane, kırmızı toz biber

Tavuk göğsü haşlanır, ince ince didilir. Salatalık rendelenir. Suyu sıkılır. Didilmiş tavukla harmanlanır. Üzerine, yoğurt, mayonez ve ezilmiş sarımsakla tuz eklenir . idereout ince ince kıyılır. hafifce karıştırılır. Borcama dökülüp üzeri düzeltilir. Kuru nane kırmızı toz biberle süslenip servis yapılır.

Aylin Emecan
09-09-2005, 08:57 PM
Malzemeler:1 adet haşlanmış tavuk göğsü,10-15 adet haşlanmış mantar,3-4 adet közlenmiş kırmızı biber, 300gr kadar kornişon(arzuya göre çoğaltılıp azaltılabilir)1 demet taze soğan,1 demet dereotu,1 demet nane,zeytinyağı limon ve tuz.
Yapılışı:Bütün malzemeler küçük küçük doğranıp harmanlanır.Bir kasede zeytinyağı limon ve tuz çırpılarak tüm malzemenin üstüne dökerek karıştırılır.NOT:Yemekli misafirinize yada çaya gelen misafirlerinize ikram edebileceğiniz çok pratik ve çok lezzetli bir salata.Denerseniz pişman olmazsınız.

perlina
11-04-2005, 11:10 PM
Merhabalar arkadaşlar.. Foruma ilk tarifim kolay ama lezzetli olsun istedim.. Misafirleriniz için güzel bir salata hem lezzetli hem hafif hemde yapması çok basit..
Malzemeler:
Tavuk göğsü
Göbek marul
Havuç
Mısır
Yoğurt
Mayonez
Tuz
Tavuk göğsü haşlandıktan sonra didiklenir.Göbek marul ince dogranır,havuç rendelenir. Sonra bütün malzemeler karıştırılır ve yoğurtlu mayonezli sos dökülür tekrar karıştırlır. Ayrıca yogurt miktarı mayoneze göre daha fazla olursa salatanız heme daha hafif hemde daha lezzetli olur..
AFİYET OLSUN...

arabic
11-05-2005, 08:58 PM
perlina,hoşgeldin aramıza.tarifin çok güzel görünüyor.yalnız yaklaşık miktarları vermemişsin.mesela ne kadar mısır ne kadar havuç koymalıyız.cevap yazarsan sevinirim.teşekkürler.

perlina
11-07-2005, 11:06 PM
merhaba..
evet yaklaşık miktarları vermedim.herkesin kendi istegine bıraktım.. ama yaklaışık miktarlar şöyle...
1 tavuk göğsü (bütün)
yarım göbek marul
1-2 havuç
1 konserve mısır
6-7 kaşık yogurt
3-4 kaşık mayonez
şimdiden afiyet olsun arabic arkadaşım :)

hatice0771
11-11-2005, 12:32 AM
ben bu salatayı devamlı yapıyorum.ama ben havuç koymuyorum onun yerine dereotu koyuyorum, harika oluyor. :D :D

imported_FİLİZ
11-11-2005, 01:11 PM
Arkadaşlar bu salataya biraz kapari ve köri de ilave ederseniz müthiş oluyor.

hüzünbaz
11-20-2005, 10:42 AM
ben bu tarifi denedim ve gerçekten muhteşem.herkese tavsiye ederim :D

ufuk keskin
12-31-2005, 12:12 PM
SEVGİLİ AYLİN SALATA TARİFİNİ SİTEDE DOLAŞIRKEN GÖRDÜM VE GEÇENLERDE GÜNÜMDE YAPTIM ELLERİNE SAĞLIK BÜTÜN ARKADAŞLAR BAYILDI VE TARİFİNİ EN AZ 7 8 ARKADAŞ ALDI DEDİĞİN GİBİ DENEYENLER PİŞMAN OLMAZ TEŞEKKÜRLER.

BEN BU SİTENİN YENİ ÜYESİ VE KULLANICISIYIM DİĞERR KONULARDA YAZIŞMAK VE BİLGİLERİMİZİ PAYLAŞMAK DİLEĞİ İLE SEVGİYLE KAL.

akma
07-12-2006, 08:38 AM
MALZEMELER:
Malzemeler göz kararıdır. :shock:
Tavuk eti
Kereviz veya Salatalık
Yeşil Soğan
Maydanoz
Ceviz
Karabiber, Kırmızı biber, tuz
Mayonez
Not: İstenirse kırmızı üzüm
YAPILIŞI:
Tavuğu haşlayıp küp küp doğrayınız. Kereviz yada salatalığı rendeleyiniz. Cevizi dövün, Yeşil soğan ve maydonozu doğayıp, baharatlarıda katıp hepsini karıştıralım. En son olarak mayonezi katınız.

akasya
07-13-2006, 11:44 AM
BIRDE BENDEN BIR TARIF::

KIZARTILMIS TAVUKTAN arda kslnlarda olabilir..arzuya göre..
küp dogranmis tavuk.

ananas yada seftali konserversi küp dogranmis.

tuz karabiber
biraz sirke.

sari rengini alacak kadar köri

mayonez

güzelce karistirdiktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz..

bu salataya hint salatasida deniliyor..

tarifleri göz karari verdim istege göre kendiniz ayarlarsiniz artik..

afiyet olsun..