PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ton Balıklı Fasülye Salatası

sibelarda
11-16-2005, 10:31 AM
Vitamin, mineral, protein ve karbonhidrat açısından çok zengin bir salata. Diyet yapan arkadaşlar için tek başına bir öğün olarak tüketebilecekleri ideal bir salata.

malzemesi:
250 gr taze fasülye(haşlanmış)
1 adet soğan
1 kase kadar mantar (haşlanmış)
ton balığı (isteğiniz kadar ben 1 kutu koyuyorum)
1 adet limon
1 su bardağı mısır
tuz, karabiber, kekik

Fasülyeleri temizleyip verevine doğrayın. Tuzlu suda 15-20 dk. kadar haşlayıp süzün. Haşlanmış olan fasülyeleri salata kasesine alın. Soğanı ince halkalar halinde doğrayıp fasülyelere ekleyip harmanlayın. Mantarları küçük bir tenecerede limon suyu ekleyip haşlayın. Uzunlamasına ince olarak doğrayın ve fasülyelere ekleyin. Bu arada ton balığının yağını süzüp tel tel ayırın ve salataya ekleyin. Üzerine konserve mısırı ekleyin. En son bir kasede limon suyu, zeytinyağı, kekik, tuz ve karabiberi karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
Afiyet olsun.

tijenaktay
01-29-2009, 03:38 PM
Bu da benim salatam.
Yapımı çok kolay ve de çoooook lezzetli.
Mutlaka yapın derim ben.

Afiyet olsun
TON BALIKLI TAZE FASULYE SALATASI

Malzeme

½ kg taze fasulye, 1 adet küçük boy konserve mısır, 2-3 adet közlenmiş kırmızı biber, 1 adet konserve ton balığı (160 gr), 2 diş sarımsak, ½ çay bardağı zeytinyağı, ½ limonun suyu, tuz

Yapılışı

Taze fasulyelerin kılçıklarını ayıkladıktan sonra salatadaki görünümü ince ve uzun olacak şekilde kesin. Hafif dişe gelecek şekilde haşlayın. Ayrı bir yerde buzlu su hazırlayın. Haşladığınız fasulyeleri suyunu süzerek hemen buzlu suyun içine atın. Birkaç saniye beklettikten sonra süzgece koyarak suyunun süzülmesini sağlayın. Daha sonra salata tabağına aktarın. Üzerine arzu ettiğiniz ölçülerde doğradığınız közlenmiş biberleri ve mısırı ekleyin. Küçük bir kasenin içine ezilmiş sarımsağı, zeytinyağını, limon suyunu, tuzu ekleyip karıştırın. Salatanın üzerine gezdirip hafifçe karıştırın. Son olarak ton balıklarının fazla yağını aldıktan sonra salatanın üzerine yerleştirip servis yapın.

Fasulyeleri buzlu su içinde birkaç saniye bekletmemizin sebebi fasulyelerin renginin yeşil olarak kalması için. Şoklama etkisiyle rengi daha canlı gözükecektir. Ton balığını salatanızı sosuyla karıştırdıktan sonra koymaya özen gösterin. Çünkü ton balığı çok yumuşak olduğu için karıştırırken ezilecek ve salatanızın görüntüsü bozulacaktır.

fotoğraf için http://www.lezzetibol.com/ton-balikli-taze-fasulye-salatasi.html