sibelarda
11-16-2005, 10:31 AM
Vitamin, mineral, protein ve karbonhidrat açısından çok zengin bir salata. Diyet yapan arkadaşlar için tek başına bir öğün olarak tüketebilecekleri ideal bir salata.
malzemesi:
250 gr taze fasülye(haşlanmış)
1 adet soğan
1 kase kadar mantar (haşlanmış)
ton balığı (isteğiniz kadar ben 1 kutu koyuyorum)
1 adet limon
1 su bardağı mısır
tuz, karabiber, kekik
Fasülyeleri temizleyip verevine doğrayın. Tuzlu suda 15-20 dk. kadar haşlayıp süzün. Haşlanmış olan fasülyeleri salata kasesine alın. Soğanı ince halkalar halinde doğrayıp fasülyelere ekleyip harmanlayın. Mantarları küçük bir tenecerede limon suyu ekleyip haşlayın. Uzunlamasına ince olarak doğrayın ve fasülyelere ekleyin. Bu arada ton balığının yağını süzüp tel tel ayırın ve salataya ekleyin. Üzerine konserve mısırı ekleyin. En son bir kasede limon suyu, zeytinyağı, kekik, tuz ve karabiberi karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
Afiyet olsun.
malzemesi:
250 gr taze fasülye(haşlanmış)
1 adet soğan
1 kase kadar mantar (haşlanmış)
ton balığı (isteğiniz kadar ben 1 kutu koyuyorum)
1 adet limon
1 su bardağı mısır
tuz, karabiber, kekik
Fasülyeleri temizleyip verevine doğrayın. Tuzlu suda 15-20 dk. kadar haşlayıp süzün. Haşlanmış olan fasülyeleri salata kasesine alın. Soğanı ince halkalar halinde doğrayıp fasülyelere ekleyip harmanlayın. Mantarları küçük bir tenecerede limon suyu ekleyip haşlayın. Uzunlamasına ince olarak doğrayın ve fasülyelere ekleyin. Bu arada ton balığının yağını süzüp tel tel ayırın ve salataya ekleyin. Üzerine konserve mısırı ekleyin. En son bir kasede limon suyu, zeytinyağı, kekik, tuz ve karabiberi karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.
Afiyet olsun.