Orijinalini görmek için tıklayınız : Nişastalı Kurabiye
nurbil
11-17-2005, 08:23 AM
sevgili arkadaşlar şöyle ağızda dağılan nişastayla yapılan kurabiye tarifleri arıyorum ama yardımcı olursanız çok sevinirim :P
ninni
12-23-2005, 09:54 PM
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 su bardağı sıvıyağ
3 yumurta
1 kabartma tozu
1 su bardağı şeker
1 yemek tabağı un (silmeden biraz fazla)
bir kilodan biraz az nişasta
kakao
hamuru yoğurduktan sonra ikiye böl ve yarısını sade yarısını kakaolu yap
hamurdan fındık kadar toplar yapıp onları birleştirerek papatya şeklini vermeni tavsiye ederim çok güzel oluyor.. papatyaların bir kısmını siyah yapraklı bir kısmını beyaz yapraklı yap. servis tabağına konduğunda çok hoş duruyorlar... bu kurabiyeyi geçen gün arkadaşımda yedim ve hemen tarifini aldım. gerçekten çok güzel oluyor...
Nilgün:)
01-18-2006, 02:02 PM
nurbil cim benim tarife enişte boğan da diyoruz bunu yiyen gencecik eniştemin başına ufak bi aksilik gelmişti de :lol:
1/2 kg nişasta
1 paket yağ
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
2 yumurta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
hepsini karıştırıp yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar haline ayrılır yuvarlandıktan sonra tepsiye dizilip hafif sıcak fırına sürülür fazla pembeleşmeden çıkarılır :wink:
nur.naz
05-25-2006, 09:50 AM
hanımlar, benden size mükemmel bir kurabiye tarifi, hemen yapın ve adınız uzman kurabiyeciye çıksın .
" NİŞASTALI LEYLA SULTAN KURABİYESİ"
HAMUR İÇİN*** /
1 PAKET MARGARİN ( 250 GR. OLACAK)/
500 GR. MISIR NİŞASTASI/
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ /
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ /
1 PAKET KABARTMA TOZU /
1 ADET YUMURTANIN SARISI /
4 YEMEK KAŞIĞI UN biraz yumuşak bir hamur olabilir un ekleyebilirsiniz.
ÜZERİ İÇİN****/
2 YEMEK KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ /
1 ADET YUMURTANIN BEYAZI /
2 YEMEK KAŞIĞI SUSAM
******YAPILIŞI****
ÖNCE YAĞI ERİTİP, ILIKLAŞMASINI BEKLEYELİM SONRA DERİN BİR YOĞURMA KABININ İÇİNE MISIR NİŞASTASINI ,TUZU ,PUDRA ŞEKERİNİ, KABARTMA TOZU VE 4 YEMEK KAŞIĞI UNU EKLEYİP YAVAŞÇA KARIŞTIRALIM
SONRA İÇİNE YUMURTA SARISINI VE ILIKLAŞMIŞ MARGARİNİ EKLEYİP YOĞURMAYA BAŞLAYALIM MALZEMELER İYİCE ÖZLEŞİNCE KULAK MEMESİ KIVAMINDA BİR HAMUR ELDE EDELİM VE BU HAMURUN ÜZERİNİ ÖRTEREK EN AZ 30 DAKİKA BEKLETELİM HAMURUN DİNLENMESİ İÇİN
*******BU ARADADA BİR TABAĞA HİNDİSTAN CEVİZİ RENDESİNİ SUSAMI KOYUP KARIŞTIRALIM
**** AYRI BİR TABAĞADA YUMURTA AKINI KOYUP İYİCE ÇIRPALIM ****FIRIN TEPSİSİNİ YAĞLAYIP HAZIRLAYALIM
****FIRINIMIZ 175 DERECEDE ISINMIŞ OLACAK
VEEEEEEEEEEE*** KURABİYELERİ YAPMA VAKTİ GELDİ ÇATTI********
BAŞLAYALIM HAMURUMUZDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP PARMAK ŞEKLİNDE YAPIP YASSILTALIM VE ÜST YÜZÜNÜ ÖNCE YUMURTA AKINA BATIRALIM SONRADA SUSAMLI KARIŞIMA BANDIRIP TEPSİYE YERLEŞTİRELİM ARALIKLI OLARAK SICAK FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRELİM VE SOĞUYUNCA TEPSİDEN ÇIKARIP SERVİS YAPALIM
YUMURTALI KISIM ÜSTE GELECEK İNŞALLAH BİR EKSİKLİK YOKTUR ****AFİYET OLSUN
görüntüsünü merak ettim ama tadı güzel gibi. ellerine sağlık. keşke resmini ekleyebilsieydin... :)
nur.naz
05-29-2006, 04:13 PM
çok tşk ler efe benim resim ekleyebilmem mümkün ise severek eklerim görünüşüde çok hoş ve farklı denerseniz hem lezzet hemde görüntü olarak memnun kalırsınız garanti ederim:) sağlık ve lezzetle *malzemesinde eksik yok*
Arkadaşlar kurabiye sevmeyenler bile bu kurabiyeden tattılarmı tarifini istiyor.sizde muhakkak deneyin çok kolay ve tadıda çok hoş..hadi kolay gelsin.......bu tarif 1tepsililik benim aldığım tarifin yarısını yapıyorum..size 2 tepsilik yazıyorum yani aldığım gibi..çok gelirse benim gibi ölçülerin yarısını yapabilirsiniz..........2kahve fincanı sıvıyağ,2kahve fincanı zeytinyağ,4 kahve fincanı nişasta,6 yemek kaşığı pudra şekeri,1 yemek kaşığından biraz az margarin , kabartma tozu,vanilya,aldığı kadar un.hamuru güzelce yoğuruyoruz,minik parçalar alıp yuvarlıyor hafif yassıltıyoruz.Hamurda kabartma tozu olduğu için büyüyorlar.Ben küçük yapıyorum yani bir ağızlık ağızda dağılan kurabiye olduğu için öyle tercih ediyorum.küçük olmasını istediğim içinde hamuruna hiç kabartma tozu kullanmıyorum.tamamen tercihinize kalmış..ben küçük parçalarla yaptığım içinde tarifin yarısını yapıyorum çünkü olduk ça çok çıkıyor.ısıtılmış fırında 180c de pişirin üstü kızarmadan alın.çabuk pişiyor afiyet olsun.....
canımcım
06-09-2006, 11:33 PM
Arkadaşlar kurabiye sevmeyenler bile bu kurabiyeden tattılarmı tarifini istiyor.sizde muhakkak deneyin çok kolay ve tadıda çok hoş..hadi kolay gelsin.......bu tarif 1tepsililik benim aldığım tarifin yarısını yapıyorum..size 2 tepsilik yazıyorum yani aldığım gibi..çok gelirse benim gibi ölçülerin yarısını yapabilirsiniz..........2kahve fincanı sıvıyağ,2kahve fincanı zeytinyağ,4 kahve fincanı nişasta,6 yemek kaşığı pudra şekeri,1 yemek kaşığından biraz az margarin , kabartma tozu,vanilya,aldığı kadar un.hamuru güzelce yoğuruyoruz,minik parçalar alıp yuvarlıyor hafif yassıltıyoruz.Hamurda kabartma tozu olduğu için büyüyorlar.Ben küçük yapıyorum yani bir ağızlık ağızda dağılan kurabiye olduğu için öyle tercih ediyorum.küçük olmasını istediğim içinde hamuruna hiç kabartma tozu kullanmıyorum.tamamen tercihinize kalmış..ben küçük parçalarla yaptığım içinde tarifin yarısını yapıyorum çünkü olduk ça çok çıkıyor.ısıtılmış fırında 180c de pişirin üstü kızarmadan alın.çabuk pişiyor afiyet olsun.....
bebıcım anlamadıkabartma tozu kullanıyormusun kullanmıyormusun...kullanmayınca sert olmuyormu kabarmadıgı ıcın.bırde boyutu nasıl cevız kadarmı ustunu kakaolayıpda pısırebılırmıyız veya sekerleyıp.sevgıler
esin_24
06-10-2006, 03:58 PM
BEN BİRŞEY MERAK ETTİM HEM ZEYTİNYAĞ HEM SIVIYAĞ HEMDE MARGARİN FAZLA DEĞİLMİ
arkadaşlar yağ miktarı aslında fazla değil.küçük fincan olduğu için.birde ben yarım ölçülerle yaptığım için margarini 1tatlı kaşığı kullandım.çok güzel hiçte düşünüldüğü gibi ağır değil.deneyin memnun kalıcaksınız .çoğu kurabiyeler 1 paket margarinle yapılıyor bunda ise miktarı çok az dikkatinizi çekmek isterim..kabartma tozu kullanmadan yapyığım kurabiyeler şimdiye kadar hiç sert olmadı inanın.ama için rahat etmediyse sevgili arel sen yarım paket kullanabilirsin ..
canımcım boyutu cevizden birazcık küçük canım dilersen sen yarım paket margarin kullanırsan biraz daha büyürler.dilersen içine yarım çay kaşığı tarçın kullanabilirsin .bazen ben kullanıyorum oda çok yakışıyor.piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpersen harika olur.geçengün hamile olan arkadaşıma canının istediği birsey varsa söyle yapalım demiştim sözümü bitirmeden arkadaş bu kurabiyelerden istedi hemen yaptım afiyetle yedi hali çok hoştu...daha sonra kendiside yapmış tarifi ,sizde dilerseniz deneyin
nadir
06-28-2006, 06:41 PM
Misket Kurabiye
1 paket sanayağ
5 yemek kaşığı pudra şekeri
4 su bardağı un
tarçın
Yapılışı:
oda sıcaklığındaki yağ ile un iyice yoğrulur. küçük küçük toplar yapılıp, fırında biraz pembeleşene dek pişirilir. bir kapta tarçın ve pudra şekeri karıştırılır. kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz sıcakken bu karışıma bulanır. servis yapılır.
Bu kurabiye bence çok güzel oluyor. kıyır kıyır, ağızda dağılıyor. gelen misafirlerimin hepsi beğendi. Size de tavsiye ederim. umarım beğenirsiniz.
:)
Lily-Rose
09-16-2006, 10:16 PM
agizda dagilankurabiyeden yaptim, cok guzel oldu dogrusu, ama bence tadi bildigimiz nisastali kurabiyeye cok benziyor. tsk tarif icin.
zeytin2506
11-02-2006, 03:59 PM
arkadaşlar sizlere tavsiyem bu nişastalı kurabiyeleri ninni nin verdiği tarifte yapın. 3 cm çapında bir barmak kalınlığında şekil verip tepsiye dizin daha sonra bir şurup kapağını kakaoya batırıp kurabiyelerin ortasına hafifçe bastırın. piştikten sonra mantar görüntüsünde oluyor ve ben bu kurabiyeye mantar kurabiyesi diyorum. afiyet olsun.
HAKİKAT
12-01-2006, 01:29 PM
merhaba kurabiye sevenlere çok güzel bir tarif vermek istiyorum 1paket margarin 1çay bardağı sıvıyağ 1 çay bardağı nişasta 1 çaybardağı pudra şekeri 1paket kabartmatozu alabildiğine un bunları yoğurup yumuşak bir hamur yapıp yuvarlayıp ayrıbir kapta 2 çay bardağı şeker 1yemek kaşığı kakaoyu karıştırıp yuvarladığımız kurabiyeleri bu karışıma bulayıp yağlanmış tepsiye dizip 170derecede pişiriyoruz ağızda dağılan nefisbir kurabiye oluyor haberiniz olsun
binbirgece
12-05-2006, 12:39 PM
mısr nişastasımı?
HAKİKAT
12-05-2006, 03:49 PM
evet mısır nişastası ,tavsiyemfırında birazpembeleştiklerinde fırını kapat
aysegularda
01-08-2007, 08:48 AM
"bebi"nin vermiş olduğu tarifi denedim (sıvıyağ olması sebebiyle) ben yarım ölçü yaptım bir tepsi çıktı 15 tane kedidili şeklinde yaptım kurabiyeleri çok güzel ağızda dağılan bir kurabiye oldu tavsiye ederim
tarif için teşekkürler bebi
GüLGüSeLi
02-01-2007, 03:39 PM
1 pk. yumuşak margarin
1,5 çay bardağı pudra şekeri
5 çay bardağı un
5 çay bardağı nişasta
Bütün malzemeleri karıştırıp yoğuyorsunuz.Ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp şekil veriyorsunuz.Tek lokmalık minik kurabiyeler oluyor..
Ben yarım ölçü yapıorum yaklasik 25 adet cikiyor
yeşimdamla
02-08-2007, 07:48 AM
:cry: merhaba ben bu mısır nişastalı kurabiyeleri çok seviyorum ama yapmayı beceremiyorum bi türlü kurabiyeler yayılıp gidiyor, taş gibi oluyolar ve de nişasta tadı çok keskin oluyor hiç sevmiyorum.tariflerinize baktım da bazılarında yumurta var bazısında yok her tarif bir farklı hangisi güzel olur bilemedim.bana ağızda dağılan ölçüleri kolay olan bir tarif verebilirmisiniz?
maviyeşil
02-08-2007, 09:53 AM
MALZ:1 pk margarin [list]* 2 adet yumurta*1 su bardağı şeker*4 su bardağı nişasta*1 su bardağı un * 1 pk. kabartma tozu * 1 pk vanılyaHAZIRLANIŞI: margarini ve diğer malz. iyice yoğurp istenilen şekli verip ,orta ısıda pişrilir.beyaz olacak.
maviyeşil
02-08-2007, 09:59 AM
yeşimdamla beyaz kurabiyeyi dene . sanırım senin istediğin gibi.Bir de çok sıcak yada çok soğuk fırına koyma ,fırın ılık olsun ki dağılmasın.
yeşimdamla
02-08-2007, 07:41 PM
çok teşekkürler :D deneyeceğim... :wink:
canımcım
01-19-2008, 06:05 PM
KAC SEFERDIR YAPIYORUM ADIM MURABIYE USTASINA CIKTI HARIKA OLUYORLAR TAVSIYE EDERIM...LEYLESULTANKURABIYESINI...SEVGILERIMLE..
hanımlar, benden size mükemmel bir kurabiye tarifi, hemen yapın ve adınız uzman kurabiyeciye çıksın .
" NİŞASTALI LEYLA SULTAN KURABİYESİ"
HAMUR İÇİN*** /
1 PAKET MARGARİN ( 250 GR. OLACAK)/
500 GR. MISIR NİŞASTASI/
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ /
1 ÇAY KAŞIĞI TUZ /
1 PAKET KABARTMA TOZU /
1 ADET YUMURTANIN SARISI /
4 YEMEK KAŞIĞI UN biraz yumuşak bir hamur olabilir un ekleyebilirsiniz.
ÜZERİ İÇİN****/
2 YEMEK KAŞIĞI HİNDİSTAN CEVİZİ /
1 ADET YUMURTANIN BEYAZI /
2 YEMEK KAŞIĞI SUSAM
******YAPILIŞI****
ÖNCE YAĞI ERİTİP, ILIKLAŞMASINI BEKLEYELİM SONRA DERİN BİR YOĞURMA KABININ İÇİNE MISIR NİŞASTASINI ,TUZU ,PUDRA ŞEKERİNİ, KABARTMA TOZU VE 4 YEMEK KAŞIĞI UNU EKLEYİP YAVAŞÇA KARIŞTIRALIM
SONRA İÇİNE YUMURTA SARISINI VE ILIKLAŞMIŞ MARGARİNİ EKLEYİP YOĞURMAYA BAŞLAYALIM MALZEMELER İYİCE ÖZLEŞİNCE KULAK MEMESİ KIVAMINDA BİR HAMUR ELDE EDELİM VE BU HAMURUN ÜZERİNİ ÖRTEREK EN AZ 30 DAKİKA BEKLETELİM HAMURUN DİNLENMESİ İÇİN
*******BU ARADADA BİR TABAĞA HİNDİSTAN CEVİZİ RENDESİNİ SUSAMI KOYUP KARIŞTIRALIM
**** AYRI BİR TABAĞADA YUMURTA AKINI KOYUP İYİCE ÇIRPALIM ****FIRIN TEPSİSİNİ YAĞLAYIP HAZIRLAYALIM
****FIRINIMIZ 175 DERECEDE ISINMIŞ OLACAK
VEEEEEEEEEEE*** KURABİYELERİ YAPMA VAKTİ GELDİ ÇATTI********
BAŞLAYALIM HAMURUMUZDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARIP PARMAK ŞEKLİNDE YAPIP YASSILTALIM VE ÜST YÜZÜNÜ ÖNCE YUMURTA AKINA BATIRALIM SONRADA SUSAMLI KARIŞIMA BANDIRIP TEPSİYE YERLEŞTİRELİM ARALIKLI OLARAK SICAK FIRINDA ÜZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRELİM VE SOĞUYUNCA TEPSİDEN ÇIKARIP SERVİS YAPALIM
YUMURTALI KISIM ÜSTE GELECEK İNŞALLAH BİR EKSİKLİK YOKTUR ****AFİYET OLSUN
Çiğdem_m
02-11-2008, 05:19 PM
Merhabalar
Aranıza yeni katılanlardanım ben de..Sıklıkla yaptıgım ve yerken ağızda eriyen bir kurabiye tarifi paylasmak istiyorum.
Malzemeler:
1 paket margarin (oda sıcaklığında)
2 yumurta
1,5 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı un
500 gr buğday nişastası
2-3 yemek kaşığı kakao
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
Yapılışı:
Margarin, yumurta, pudra şekeri, un, vanilin ve kabartma tozu genişce bir kapta yogurulur..Ardından azar azar nişasta eklenir (birden koyarsanız hamuru toparlarken zorlanabilirsiniz)kulak memesi ayarında bi hamur elde edilir.daha sonra hamur ikiye bölünür ve yarısına kakao eklenir.Böylece, elimizde, biri beyaz digeri kakaolu iki renk hamur oluşur..Ben genelde misket büyüklüğünde toplar yapıp papatya şekli veriyorum.iki hamuru birden karıştırıp iki renkli bir kurabiye de yapabilirsiniz.Tamamen hayal gücünüze baglı..En nihayetinde, 160 derecede pişiriyorsunuz.(Fırından çıktıgında beyaz olması lazım)
hayat serpil
02-12-2008, 11:02 AM
bende yapmak istiyorum ama margarin yerine ne kullanabilirim
HIRSIZ-POLIS
02-12-2008, 08:21 PM
ben margarin yazan tariflerde hep tereyagi kullaniyorum, simdiye kadar hic sorun cikmadi..
canımcım
08-08-2008, 01:20 AM
TARİF SEMAVER HATICEYE AIT..HAMURU COK GUZEL OLDU KOLAYCA SEKIL VERILIP KALIPLADA KESILEBILIR..
NİŞASTALI ÇİÇEK KURABİYE;
Malzemeler:
1 paket nişasta(200 gr. )
125 gr tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 adet yumurta
1/2 su bardağı un(ben biraz daha ekledim)
1/2 paket kabartma tozu
1/2 su bardağı pudra şekeri
Üzeri için: damla çikolata, M&M veya bonibon...
Hazırlanışı:
Bir kapta tereyağı, yumurta ve şeker karıştırılır. Nişasta, un ve kabartma tozu eklenerek, ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Ele yapışıyorsa biraz daha un eklenebilir. Merdaneyle açılarak çiçek şeklindeki kurabiye kalıbıyla şekil verilir. Damla çikolata ve drajelerle süslenir. Önceden ısıtılmış 160 derecede beyaz kalacak şekilde pişirilir.
afiyet bal olsun......
neslifiliz
08-08-2008, 11:58 AM
tarif Semaver Haticeye Ait..hamuru Cok Guzel Oldu Kolayca Sekil Verilip Kaliplada Kesilebilir..
Nişastali çiçek Kurabiye;
Malzemeler:
1 Paket Nişasta(200 Gr. )
125 Gr Tereyağı (oda Sıcaklığında Yumuşamış)
1 Adet Yumurta
1/2 Su Bardağı Un(ben Biraz Daha Ekledim)
1/2 Paket Kabartma Tozu
1/2 Su Bardağı Pudra şekeri
üzeri Için: Damla çikolata, M&m Veya Bonibon...
Hazırlanışı:
Bir Kapta Tereyağı, Yumurta Ve şeker Karıştırılır. Nişasta, Un Ve Kabartma Tozu Eklenerek, Ele Yapışmayan Bir Hamur Elde Edilir. Ele Yapışıyorsa Biraz Daha Un Eklenebilir. Merdaneyle Açılarak çiçek şeklindeki Kurabiye Kalıbıyla şekil Verilir. Damla çikolata Ve Drajelerle Süslenir. önceden ısıtılmış 160 Derecede Beyaz Kalacak şekilde Pişirilir.
Afiyet Bal Olsun......
Canimcim. Bende Bugun Dusunuyordum. Aksama Yine Misafirlerim Gelecek:) Ne Yapayim Diye Cay Ile Iyi Gidecek. Valla Ilac Gibi Geldi.
Tarifin Icin Cok Tesekkur
Sevgiyle Kal
Aytendeniz
11-08-2008, 11:02 AM
1 yumurta
1 çay bardağı un
1 çay bardağı pudra şekeri
3 çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
yarım paket margarin
2 yemek kaşığı kakao
Pudra şekerini ve yumurtayı karıştırın.margarin ile yoğurun.nişasta,un,vanilya,kabartma tozunu ekleyip yoğurun.ceviz büyüklüğünde yada az daha küçük parçalar koparıp yuvarlayın.yağlı kağıt serili tepsiye dizin.Pepsi kapağını önce kakaoya batırın sonra hamura hafifçe bastırın.Bu işlemi tüm hamur parçalarına uygulayın.hafif ateşte kızarmadan pişirin. Beyaz olcak.Sunumları çok hoş oluyor.Oğlumun doğum gününde düğme kurabiyesi ile mantar kurabiyesi hazırladıklarımın arasındaydı ve çok sevildi, beğenildi.Öneririm
fyildirim
11-11-2008, 08:00 AM
aytendeniz
nişastalı kurabiyeni denedim,çok güzel oldu.paylaşımın için teşekkür ederim
Aytendeniz
11-11-2008, 12:55 PM
Beğenmene çok sevindim fyıldırım.Afiyetler olsun.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.