PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ETİMEK SALATASI

yelda
02-10-2005, 12:15 PM
PRATİK HAZIRLANAN BİR SALATA.ELİMİZİN ALTINDA ETİMEK VE MAYONEZ OLDUKTAN SONRA GERİSİ KOLAY.
ETİMEK SALATASI
MALZEMELİSTESİ:
2 PAKET ETİMEK
2 SU BARDAĞI KOYU YOĞURT
2 SU BARDAĞI SÜT
2 YUMURTA
1 SU BARDAĞI MAYONEZ
4 DİŞ SARIMSAK
BİRKAÇ TANE SALATALIK TURŞUSU
1 DEMET MAYDONOZ
YAPILIŞI:MAYONEZ,DÖVÜLMÜŞ SARIMSAK VE MAYONEZ BİR KAPTA KARIŞTIRILIR.SÜT KÜÇÜK BİR TEPSİYE DÖKÜLÜR.SÜTE BATIRILAN ETİMEKLERİN İKİ YÜZEYİ DE ISLATILIR.8 DİLİM ETİMEK DİKDÖRTGEN BİR BORCAMA YERLEŞTİRİLİR.HAZIRLANAN KARIŞIMIN ÜÇTE BİRİ KADARI ETİMEKLERİN ÜZERİNE YAYILIR.HAZIRLANAN KARIŞIMIN ÜZERİNE 8 DİLİM DAHA ETİMEK DİZİLİR VE KALAN HARCIN YARISI DA BU KATIN ÜZERİNE YAYILIR.BİR KAT DAHA ETİMEK DİZİLDİKTEN SONRA KALAN YOĞURTLU KARIŞIM SON KATIN ÜZERİNE YAYILIR.SALATANIN ÜZERİ,HAŞLANMIŞ YUMURTA,TURŞU VE MAYDONOZLA SÜSLENİR.BİR SAAT DİNLENDİRİLİPSERVİS EDİLİR.AFİYET OLSUN!

pınaray
04-01-2005, 01:44 PM
ETİMEK SALATASI (mayoneli etimek mantısı)
2 Paket Etimek, 2 Su Bardagi Yogurt , 1 Su Bardagi Mayonez , 2 Su Bardagi Süt , 2 Yumurta
4 Dis Sarimsak-Maydanoz
Mayonez, yogurt ve sarimsagi bir kasede karistirin. Etimekleri süte batirin, her iki tarafinin da yumusamasini bekleyin. Dikdörtgen bir kaliba Etimekleri dizin. Mayonezli karisimin 1/3 ini üzerlerine dökün. Tekrar bir sira Etimek dizin ve üzerine karisimi yayin. Yumurtalari haslayip sarilarini ezerek ince kiyilmis maydanozla karistirin. Etimekli mayonezin üstünü bu karisimla süsleyin, tursu dilimleri koyarak servis yapin.Afiyet olsun... Ben yunurtayı rendeliyorum beyaz sarı ayırmadan :) öyle serpiyorum en üste en son yaptığımda ara kata da turşu koydum , en üste pulbiber, yumurta rendesi, turşu dilimleri koydum, maydonozu ben çok seviyorum da herkes pek sevmeyebilir deneyin, pişman olmazsınız :)

pınaray
04-01-2005, 01:49 PM
SALATA PASTASI : 1 kilo haşlanmış patates, 2 adet haşlanmış havuç, Yarım demet maydanoz(ince doğranmış), Yarım demet yeşil soğan(ince doğranmış), 2 limon suyu, 1 çay bardağı zeytinyağı, 8-10 adet dilimlenmiş siyah zeytin, 6-7 dilim salam(ufak doğranmış)
Haşlanmış patatesler soyulup rendelenir. Havuçlar blender ile püre haline getirilir. Zeytinyağı ve limon suyu başka bir kapta karıştırılır. Patates püresi 3 eşit parçaya ayrılır. Bir parçasına havuç Püresi karıştırılıp zeytinyağlı sostan katılır. Diğer üçte bire kıyılmış soğan, salam ve maydanoz eklenir, kalan patateslere zeytin dilimleri katılır. Bir kalıba folyo serilir. Sırayla havuçlu, soğanlı ve zeytinli püre iyice bastırarak yayılır. Üzeri kenardan sarkan folyolarla kapatılır. Akşamdan yap dolaba koy, misafirlerin gelince çıkarırsın. Dilersen en üstüne sarımsaklı yoğurt koyabilir, pul biber ve kornişon turşularla süsleyebilirsin.

ayrıca fikir olsun tabii makarna salatası, kuskus salatası, kısır, mercimek köftesi, patates köftesi (patatesli çiğ köfte de deniyor) yapılabilir. Misafir gelmesi hoşda şu mönü oluşturmak ne zor değilmi?

Denizkopmaz
04-21-2005, 03:11 PM
Bir salata pastası tarifide ben vermek istiyorum . Yiyen herkesin beğendiği bir tarif

*5-6 adet patates haşlanıp çatalla ezilir içerisine yeşil soğan. bol limon tuz istenilen baharatlar karıştırılıp iyce harmanlanır dikdörtgen bir borcama döşenir
* Bir kasede süzme yoğurdu 2 diş dövülmüş sarımsakla karştırılıp daha sonrada patateslerin üzerine kalın bir tabaka döşenir
* 3-4 adet havuç az sıvıyağda sotelenip (diriliklerini kaybedene kadar) soğuduktan sonra yoğurdun üzerine döşenir
* Bir demet maydonoz incecik kıyılır havuçlarımız hiç görünmeyecek şekilde havuçların üzereine döşenir
* En son olarak salata pastasını ister konişon turşu ile, ister biberli yeşil zeytin ile , ister mısır ile isterseniz hiç süslemeden bir gün önceden yapıp soğuk soğuk servis yapın

ssengun
04-21-2005, 07:58 PM
ayni tarifi ben tost ekmegi ile yapiyorum.tost ekmeklerinin kenarlarini çikarip borcama yerlestiriyorum.birkaç kasik mayonezle sarimsakli yogurdu karistirip tost ekmeklerinin üzerine döküyorum.sonra tekrar ekmek ve yogurt karisimi döküp buzdolab1nda bekletiyorum.üzerini haslanmis yumurta ve pul biberle süslüyorum.ekmekleri süt ile islatmiyorum.aksamdan hazirlayinca ekmekler yogurdun suyunu çekiyor. servis yaparken ekmekleri üçgen kesip servis yapiyorum.görüntüsü ayni pastaya benziyor.lezzetli bir tarif.degisik tat arayanlara denemelerini öneririm.

esma
04-22-2005, 01:26 AM
ben de buna benzer bir tarif yedim, goruntu superdi. ama o bir kac tost ekmegi kullanmisti, uzerine sarimsakli mayonezli yogurt( sutle islatmadan)uzerine seritler halinde sira sira haslanmis yumurtanin sarisini yanina beyazini, yanina havuc yanina da mor marul rendelenmis sekilde dosemis, goruntu de tat da guzeldi

fatıma
11-22-2006, 05:25 PM
İSMİ NEDİR BİLMİYORUM GÖRÜNTÜSÜ ÇOK GÜZEL OLDUĞU İÇİN BEN ŞIK ADINI VERDİM KENDİM :)

1 paket etimek
8 adet kabak
6 adet havuç
3 çorba kaşığı un
kimyon
yoğurt
az mayonez
2-3 diş sarımsak

üzeri için:
3 adet haşlanmış yumurta
dereotu

yoğurt mayonez (miktarı arzuya kalmış) sarımsak ile hazılranır.
kabak rendelenip biraz kimyon ilavesiyle kendi haline sotelenir.
havuçta rendelenip az yağda unla sotelenir.
büyük borcama alta etimekler dizilir.
üzerine yoğurt- kabak -yoğurt- havuç ve yoğurt olarak sırayla koyulur.
haşlanmış uymurtanın sarı ve beyazı ayrı ayrı rendelenir.
istenilen şekilde derotu yumurta beyazı ve sarısıyla süslenir.ister boyuna ister verev ister enine nasıl fikri üretilebilirse..

fatıma
11-27-2006, 10:57 AM
bu salatayı kabak yerine en üstüne kereviz koyarak denedim cevizli yaptığımız kereviz salatasını fındıkla yaptım.
etimek yoğurt havuç yoğurt ve kereviz+fındık cevizde olabilir+kimyon yoğurt (karıştırarark) koydum. kerevizlede güzel oldu

hüzünbaz
11-27-2006, 09:00 PM
arkidişler sütle yoğurt beraber kullanılırsa tadı nasıl oluyor

ezgideniz
01-21-2008, 01:28 PM
tarifi derya baykal'ın programından almıştım.görüntüsü şık...tadı enfess...mutlaka deneyin!!!
Ayrıca yemeklerin yanında ikram edilebilecegi gibi cay saatler içinde iyi bir alternatif...

ETİMEK SALATASI
MALZEMELER
10 dilim etimek
2 su bardagı yogurt
3 diş ezilmiş sarımsak
2 corba kasıgı mayonez
yarım limon suyu
4 yaprak marul
1 havuc
1 haslanmıs yumurta
1 cay kasıgı tuz
4 adet salatalık tursusu
1 kac dal dereotu

ezilmiş sarımsak,birkac damla limon suyu,yogurt ve mayonezi cırpıyoruz.cırparken içerisine yavas yavas 1 yemek kşasıgı zeytinyagı ekleyip,etimekleri arkalı önlü bu karısıma bulayıp,servis tabagına diziyoruz.
havucları rendeleyip ekmeklerin üzerine yayıyoruz.üzerine kıyılmış marulu,onun üzerine küp dogranmış salaalık tursusunu koyuyoruz.üzerine haslanmıs yumurtayı rendeleyip,kıyılmıs dereotu serpiyoruz.
limon suyu ve zeytin yagı gezdirip servis yapıyoruz.

LEZZET ŞÖLENİ
01-23-2008, 09:16 AM
dün akşam denedim.süper oldu..ezgidenize teşekkürler..

ezgideniz
01-23-2008, 09:20 AM
sevgili lezzet şöleni.beğenmiş olmana çok sevindim.afiyet olsun canım.sevgiler

Gökce
03-09-2008, 10:21 AM
ezgideniz acaba bu tarif kaç kişiye yeter?misafirime yapmayı düşünüyorum da....

ezgideniz
03-22-2008, 05:24 PM
canım biraz geç bir cevap oldu kusurabakma giremedim foruma tam bir paketle yapılıyor yani herkeze bir porsiyon hesap edersek en fazla 14 kişiye yeter canım.sevgiler

canımcım
11-25-2008, 10:09 AM
salatanın içindeki sebzeler hem mevsim dışı hemde kızartıldığı için benden pek rağbet görmedi BENDE İÇERİĞİNİ DEĞİŞTİRDİM.İsmi Emine Beder'e ait,içeriği bana:)) alternatif bir tad.Mutlaka deneyin derim:))

HERKESBEĞENDİ;

Malzemeler;

1 paket etimek
4 adet orta boy patates & haşlanmış
4 adet havuç & haşlanmış
5-6 adet kornişon turşu
300 gr.yoğurt
4-5 kaşık mayonez
dereotu &kıyılmış
2-3 diş kıyılmış veya ezilmiş sarımsak
tuz,karabiber
Yapılışı;

etimekleri elinizle ufak parçalar halinde kırın.
haşlanmış sebzeleri ve turşuyu kübik doğrayın.dereotunu kıyın.
yoğurtla mayonezi karıştırın.
bütün malzemeleri büyük bir kabta karıştırın ve servis yapın.

& ben bir gün evvelden hazırladığım için malzemeleri hazırlayıp ayrı kaplarda buzdolabında beklettim.Ertesi gün birleştirdim.Sizede hemen servis yapmayacaksanız birleştirmeden ayrı kaplada saklamanızı tavsiye ederim etimek yumuşayabilir ve tadı hoş olmayabilir.

& malzemeler ve çölçüler isteğe bağlı,yoğurt ve mayonez mikratında oynama yapılabilir.Sarımsağı isterseniz 1-2 diş isterseniz hiç katmayabilirsiniz.

afiyet olsun!!!!

aynur sultan
11-25-2008, 05:40 PM
canımcığım ... tarifin çok hoş gözüküyor .....lezzetide iyidir kattığın malzemelerden belli en kısa zamanda deniycem SAĞOL .

elmalıkurabiye
07-14-2009, 09:38 AM
salata servisi kolay ,yazlık bir lezzet..patlıcan en sevdiklerimdendir zaten..kırmızıbiberler ise geçen yazdan yaptığımız köz biberler. (http://yosunbukaylaguzelseyler.blogspot.com/2008/09/kzlenmi-kirmizi-biber-turusu.html). hala 1 kavanoz kalmış olması büyük mucizeydi:)yakında yenilerini hazırlarız..resim (http://yosunbukaylaguzelseyler.blogspot.com/2009/07/etimekli-patlcan-salatas-patatesli-el.html)

etimekli patlıcan salatası:

(Oktay Usta'dan)

* 1 paket etimek
* 4 patlıcan(közlenmiş)
* 1 kase yoğurt
* 2 közlenmiş biber (ben turşusunu kullandım)
* 1 diş sarımsak
* 2 domates
* zeytinyağı,tuz,karabiber
* maydanoz ve nane de serptim..

etimekleri bir borcama ister kırarak ister bütün olarak dizin.(bütün dizince servisi kolay oluyor)patlıcan,domates ve biberi küçük doğrayıp yağ ve baharatlarla karıştırın.ekmeklerin üzerine dökün.sarımsaklı yoğurt ile kaplayın.nane maydanoz ile süsleyebilirsiniz..
-salatayı çok bekletirseniz ekmekleriniz çok yumuşar)