PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SURAT KURABİYESİ

*özlem*
11-21-2005, 08:09 PM
SURAT KURABİYESİ

Malzemeler.
Margarin 300 gram
Yumurta 1 tane
Un 4.5 bardak
Pudra Şekeri 3 çorba kaşığı
Vanilya 1 paket

Yapılışı

Margarinle şeker elle birbirine yedirilir. Yumurta, pudra şekeri, vanilya ve un katılarak hamur yapılır. 3mm. kalınlığında merdaneyle açılır, su bardağı kalıp yapılarak yuvarlak parçalar elde edilir. Yuvarlak parçaların yarısı bir kalem veya bıçakla oyularak, iki göz ve ağız şekli verilir. Düz parçaya istenilen bir marmelat sürülür, göz ağız yaptığımız öteki parça onun üzerine konur. Tepsiye dizilerek fırına konup pişirilir.

deniz488
11-22-2005, 02:10 PM
SEVGILI OZLEM
Margarin erimedenmi karistirilacak ve bu seker miktarı az degilmi,denemissen bilirsin canım yanıtını bekliyorum.Cocuklara yapıcam.Eline saglık

*özlem*
11-22-2005, 05:48 PM
Denizciğim
Margarin oda sıcaklığında olacak zaten kurabiyelerin arasına marmelat sürüleceğinden, tadı bana göre iyiydi...Ama sen çok tatlı seversen şekeri biraz artırabililrsin canm.....

Nilgün:)
01-29-2006, 02:03 PM
ben hamuruna bir çay bardağı şeker katıp yaptım aynen tarifteki gibi içine de çilek marmelatı koydum tadı süperdi görüntü de öyle ama çok sert oldu ilk defa kurabiye yaptım acaba benim mi hatam yoksa sert olması bu tarifin bir gereği mi?

1xxx
02-03-2006, 05:38 PM
yaptim ve cok guzel oldu. bide kalp seklinde yaptim sevgilim icin guzel gorunuyorlar. ustlerine pudra sekeri koydum ekstradan:)

binbirgece
12-05-2006, 01:06 PM
bende kalp şekli yapıp çilek reçlinin sıvı kısmıyla kapladım yenilbilir incilerde koydum bazılarınada beyaz çikolata erittim kırmızı kalp şeklinde kadfe bir çikolata kutusuna koydum ve arkadaşıma gizli hayran notu koyark kapısına epeyi şaşkınlığını izledim ve çok güldk allah her daim hepinizi güldürsün

*özlem*
12-05-2006, 02:09 PM
KIZLAR TARİFİ BEĞENDİĞİNİZE SEVİNDİM....