PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ispanaklı Salata (vitamin deposu)

yelda
11-22-2005, 09:53 AM
hazırlanması kolay bir vitamin deposu..
ISPANAKLI SALATA
MALZEMELER: 1 kg. ıspanak
1 adet kırmızı soğan
150 gr. mantar
1 adet domates
1 su bardağı kıyılmış ceviz
yarım limon
1 diş sarmısak
3 çorba kaşığı zeytinyağı
tuz karabiber
alternatif sos için:yarım kutu krema yarım kutu labne peyniri
YAPILIŞI: ıspanakları iyice yıkayıp yaprak kısımlarını ayırın..suyunu çekmesi için kağıt rulo üstüne çıkarın..daha sonra elle küçük parçalara bölün..
mantarları incecik doğrayın..(eğer mantarları diri sevmiyorsanız biraz haşlayabilirsiniz)cevizleri küçük parçalara bölün..
domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde kesin..
kırmızı soğanı halka halka kesin..doğranmış ıspanak,mantar,ceviz ve kırmızı soğanı bir salata kabına koyun ve karıştırın..
salatanın sosu için zeytinyağı,tuz,karabiber ve ezilmiş sarmısağı karıştırın.. hazırladığınız karışımı ıspanaklı salatanın üzerine dökün ve servis yapın..alternatif sos için krema ve labne peyniri karıştırıp en üzerine gezdirin.. kremasız da güzel oluyor..ama kremalı ve labne peynirli daha bir lezzetli oluyor..afiyet olsun!

tulay74
11-22-2005, 12:00 PM
yanlış mı anladım , yoksa bu ıspanaklar gerçekten çiğmi ?? :(

Melikhan
11-23-2005, 07:01 AM
Sevgili Yelda tarifin icin tesekkürler, ben ispanagin her türlüsünü seviyorum bu tarifide deneyecegim.

Sevgili tulay74 hic cig ispanak yemediysen bence yemelisin. Yemeden önce bir fikir edinmen yanlis olabilir ;-)
Bende ispanakli Salata yapiyorum. Ve ailecek cok seviyoruz. üstelik cok saglikli.
Benim ispanakli salata tarifimde söyle:

300g Ispanaklari yikayip dograyin
3-4 haslanmis patatesi ilidiktan sonra soyup küp seklinde dograyin
2 haslanmis yumurta ve
1 Soganida dograyin

Sirke zeytinyagi ve tuzdan bir karisim yapip salatayi bu sosla karistirin ve servis tabagina alin...

Sevgilerimle
Gercekten tavsiye ederim cok güzel bir tarif...

tulay74
11-23-2005, 08:41 AM
Yelda özür dilerim ama gerçekten ilk defa duydum bu yüzden yanlış anladım sanmıştım , melikhanda çiğ ıspanaktan yapılan bi salata tarifi yazmış demekki bi ben duymamışım 1 kg dan denemek işime gelmiyoda hani ıspanak pişirirken söyle bi kaç yaprağından deneyim diyorum , sonucu bildiririm. Teşekkürler

tulay74
11-23-2005, 08:43 AM
melikhan cevabı senin yazmış olduğunu görmüştüm ama karıştırdım , sanırım çiğ ıspanak fikri beni epey şaşırttı.

eagle
11-23-2005, 11:58 AM
Bencede bu salata çok güzel oluyor.

Bende ıspanak , haşlanmış yumurta ve soğan kullanarak yapıyorum. sosunda ise zeytinyağı, tuz ve bol limon...

Bence çiğ ıspanakla yapılan bu salatayı denenmeyenler denemeli ,mükemmel bir tat.

yelda
11-23-2005, 12:42 PM
sevgili tülay evet ıspanaklar çiğden..deli gibi vitamin deposu:) bence denemelisin.. çinliler çok sağlıklı ve erken yaşlanmıyorlar..işte bu yüzden! melikhan seninde tarifin hoşmuş..afife ve hepinize sevgiler..

hüzünbaz
11-23-2005, 09:58 PM
arkadaşlar bu kremayı nerden bulabiliriz yada nasıl yapabiliriz:(

tulay74
11-24-2005, 11:17 AM
--------------------------------------------------------------------------------
arkadaşlar bu kremayı nerden bulabiliriz yada nasıl yapabiliriz:(
--------------------------------------------------------------------------------
demişsinya hüzünbaz
marketlerde buzdolaplı standlar varya onların küçük kutu süt veya kutu yoğurt satılan kısımlarında var , aynen küçük kutu sütler gibi ambalajı

hüzünbaz
11-24-2005, 11:28 AM
ah arkadaşım burası artvin ve söylediğin sadece masal gibi:(

tarifdelisi
11-24-2005, 12:30 PM
Hüzünbaz hemen adresini ver yarın kargoda bil kremayı, hiç üzülme arkadaşım. Küçücük bir kutu zaten yarın elinde olur MNG kargo ile. Bu arada ben nezaketen söylemiyorum çok ciddiyim. Eğer bu tarifi gerçekten denemek istiyorsan hemen gönderebilirim.

hüzünbaz
11-24-2005, 12:42 PM
inan arkadaşım çok ciddiyim.yemin ederim dözlerim doldu.çok teşekkür ederim canım

tarifdelisi
11-24-2005, 01:06 PM
Arkadaşlar böyle günler içindir lütfen adresini bana özel mesaj olarak yaz ben hemen gönderirim canım.

Sevgiler...

tulay74
11-24-2005, 01:42 PM
hüzünbaz
sana özelden mail attım gelmedimi? , kargo yapıyım demiştim bende

hüzünbaz
11-24-2005, 01:53 PM
tülaycığım mesajın gelmedi ama inan göndermiş sayılırsın.çok teşekkür ederim

tarifdelisi
11-25-2005, 10:39 AM
merhaba hüzünbaz

Dün akşam kremayı kargoya verdim.Eğer dünkü Trabzon uçağına yetiştiyse bugün akşam sularında hopa mng den alabilirsin. Yada engeç yarın sabah elinde olur. Bu akşam gelmişmi diye kontrol edersen iyi olur çünkü hemen buzdalabına atman lazım.

Sevgiler

martı
11-15-2006, 08:52 AM
Merhaba arkadaşlar
Ben aranıza yeni katıldım. Sizden bir ricam olacak. Geçen yıl bir yerde cevizli ıspanak salatası yemiştim. Çok beğenmiştim ama içindekileri hatırlayamıyorum. Acaba bu salatının tarifini bilen var mıdır?

Sevgiler

mırnav82
12-22-2006, 09:14 AM
inanılmaz kolay HAFİF ve sofralarda meze salata olarak kurtarıcı bir tarif
forumda aradım ama benzerini bulamadım :shock:
MALZEMELER
1 KİLO ISPANAK (İSTEDİĞİNİZ MİKTARDA OLABİLİR)
YOĞURT
SARIMSAK 2 DİŞ
PULBİBER

YAPILIŞI
ıspanağı yumuşayıncaya kadar haşlayın ,biraz soğuyunca iyice suyunu sıkın
tahtanın üzerinde incecik kesin sarımsaaklı yoğurtla karıştırın servis tabağına alın ve üzerine kırmızı toz biber biraz pul biber kızdırıp dökün
hepsi bu kadar

et yemekleri tavuk yemeklerinin yanında müthiş lezzetli ve kolay bir salata : :wink:

ZU
04-30-2008, 03:23 PM
Selamlar,

Ispanağı çiğ olarak tüketmenin sağlıklı olduğunu öğrendiğimden beri yaklaşık iki senedir yeşil salatalarda ıspanak kullanıyorum ve ıspanağı pişirerek tüketmek ise vücud için zararlıymış...

Ispanak, havuç ve domates üçlüsü bol limon ve zeytinyağı kullanılarak -tabi mevsimleri denk gelirse- çok güzel bir salata oluyor tavsiye ederim...Daha geniş bir ifade ile marulla yaptığınız her salatayı gerek sade ıspanak gerekse marulla kıvırcıkla karışık yapabilirsiniz...

Yeldegirmeni
12-30-2008, 04:34 PM
500 gr ispanak
1 domates
1 dis sarimsak
tuz
karabiber
1.5 sb yogurt
2 yk dolma fistik
zeytinyagi
limon suyu

Ispanaklari öncelikle soguk suda iyice yikayiniz. Daha sonra ocak üzerinde kaynar suda 3 dk haslayiniz. Sonrasinda iyice sogutulur. Domatesler küp küp dogranir. Yogurt sosu icin sarimsak ezilir, tuz ve karabiber eklenir. Sogumus olan ispanaklari domates ile karistirilir, damak zevkinize göre zeytinyagi ve limon suyu ekleyiniz. Ispanaklarin üzerine sarimsakli yogurdunuzu ekledikten sonra dolma fistik ile süsleyiniz.

Okyanus-Deniz
12-30-2008, 07:02 PM
Malzemeler:
400 gr ıspanak
1 kırmızı biber (küçük doğranmış)
4 yemek kaşığı mısır
15 tane çeri domates (ikiye kesin)
tuz, zeytinyağı
1 limonun suyu
6 yemek kaşığı iri kıyılmış ceviz

Yapılışı:
ıspanakları iyice yıkayıp yarım saat kadar sirkeli suda bekletin. İyice sularını süzmesi için süzgece alın.

Ispanaklar süzülünce iri doğrayın, diğer malzemelerle karıştırıp bekletmeden servis edin.

aysenuygun
01-03-2009, 06:22 PM
Ben bu mezeyi şöyle yapıyorum denemek istersen tarifi aşağıda...

-1 kg.ıspanağın sadece sapları(yaprağa kadar olan tüm kısım)nı 1'er cm kesip yıkayıp çok az suyu kaynatıp diriliği gidene dek haşlayalım.Sudan çıkartalım ılısın.
-Kese yogurdunu çok az su ile olabildiğince katı halde(ıspanaklar sulu oluyor çünkü) ezelim,dilediğimizce sarmısağı ezip yoğurda karıştıralım en son da ılınmış ıspanakları ekleyelim,fazla parçalanmaması için yavaş yavaş karıştıralım,
-Tabağa dilediğimiz şekli vererek yerleştirdikten sonra üzerine kırmızı toz biber serpelim.

Yılbaşında yaptım beğenilerek yendi...

Afiyet olsun....