Orijinalini görmek için tıklayınız : Peynir Çeşitleri ve Saklama Yöntemleri
sevil.k
11-22-2005, 11:16 PM
Merhabalar
Ben Almanyada yasadigim icin, bazi peynirli tariflerdeki malzemeleri türkcesini döndürdügüm zaman kafam karisiyor. Size sormak istedigim sorular sunlar : Krem peynirin Almancasi Frischkäse galiba.Peki Labne Peynir Quarkmi oluyor acaba? Ve lor peynir hangisi oluyor.Umarim Almanyada lor yok, onun yerine hangi Peynir kullanabilirim?Schmelzkäse ne oluyor?Bana yardimci olursaniz sevinirim. :wink:
olivia
11-26-2005, 05:33 PM
Merhaba Sevil,
Labne yerine Philadelphia light kullanabilirsin,
Lor peyniri yerine Quark veya Frischkase;
Krem peynir yerine de yine Philadelphia kullanmanı oneririm.
Sevgiler,
Olivia
handan
03-28-2006, 09:50 PM
merhaba küp peynirini hiç bir yerde bulamıyorum parayla almak istesen bile kimse satmıyor sinir oldum kendim yapacam dedim nasıl yapılır bilen varmı lor yaptım ama bunu hiç bilmiyorum
gönül30
03-28-2006, 10:22 PM
ankarada eski hal var ulusta orda bi sürü peynirciler var rahatlıkla küp peyniri bulabilirsiniz handan hanım...sevgiler
handan
03-30-2006, 10:10 AM
dün gittim küpün içinde peynir vardı ama tadı tam değildi sorduğumda toprağa gömemediklerin i söyledi yer tarif edersen orayada giderim
gönül30
03-30-2006, 11:40 AM
handancım akşam öğreniyim tam yerini sana söyleyim
hani eski hal var merdivenlerden aşağı iniliyşor sobacılar falan var merdivenin altında hemen.ama detaylı öğrenmeye çalışırım hakiki küp peyniri çünkü o..
sinem81
04-26-2006, 01:14 PM
merhabalar herkeze,ben almanyada yasiyorim ve gordugum bi kac tarifte ezine peyniri oldugunu gordum ,bana gulmeyin lutfen ama nasil bi peynir oluyor bu ezine peyniri?almanyada yasayanlardan bilen varsa bu peynirin yerine kullanabilecegim alternatifler neler olabilir?
(turkcemin kusuruna bakmayin lutfen)[/b]
Sinem, hoşgeldin. Ezine peyniri beyaz peynirin bir türü, lezzeti baskın, sert ve yağlı oluyor, koyun sütünden yapılıyor genellikle. Şart değil ezine peyniri kullanman, elinin altındaki beyaz peynirleriyle yap tariflerini.
Keuken Kat
04-28-2006, 03:42 PM
Sevgili sevil.k;
Ben hollandada kaliyorum ve sordugun Schmelzkäse surme peynir oluyor hani ekmeklerin uzerine surmek icin olanlar varya saniyorum onlar, nerden bildin dersen hollandacaya benzettim nerdeyse ayni, bizde smeerkaas sizde Schmelzkäse benziyor demi, umarim aradigin bilgilere ulasirsin.
feyza34
05-03-2006, 08:04 AM
istanbulda yerini bilen var mı acaba,biraz tuzlu oluyor ama sadece kaşık ucuyla tadımlık istiyorum,nostaljik oldu ne de olsa.
burcubagci
09-11-2006, 01:33 PM
elimde 4kg yakın taze kaşar peyniri var be şekilkde saklayabilirim yardımcı olurmunuz.
psikoterapi
09-11-2006, 01:55 PM
Merhabalar Burcu;
Aslında taze kaşar saklamakta ben de çok iyi değilim ne yazıkki :(
Ama aklıma dondurucuda saklamak geliyor. Rendeleyerek poşetleyip dondurucuda saklarsan, yemeklere vs rende kaşar ihtiyacın olduğunda mikrodalgada çözdürüp kullanabilirsin.
Ama daha isabetli bir öneri için diğer arkadaşların yorumlarını ben de merak ediyorum..
Sevgiler..
ulusal
09-11-2006, 02:04 PM
merhaba bende dondurucuda saklıyorum
sibelarda
09-11-2006, 02:10 PM
Sevgili Burcu,
Ben eski kaşarı (bu yöntemi taze kaşar içinde kullanabilirsin) küçük parçalara bölüp poşetledikten sonra dondurucuya atıyorum. Küçük parçalara bölmemin sebebi de daha pratik ve ziyan olmaması için. Kocaman bir kalıp atmaktansa yiyeceğim kadar kesip dondurucuya atmak daha mantıklı...Kullanacağım zaman da bir gece öncesinden çıkarıyorum. Sevgiler...
aysegularda
09-11-2006, 04:34 PM
parçaları bir kullanımlık (kahvaltı vb) ölçülerde ayarlarsan gece yatarken dondurucudan alıp buzdolabına koyduğunda sabaha kadar çözülüyor özellikle kahvaltı için hazır kahvaltı haricinde kullanacaksan sıcak su dolu kaba poşet içinde oturtursan çabuk çözülür biz de her zaman kiloluk alıyoruz ben de onları 2 cm kalınlığında dilimleyip poşetle dondurucuya atıyorum ve tarif ettiğim şekilde kullanıyorum
selamlar,bende peyniri uzun sure buzdolabinda saklayamayanlardanim..Turkiyeden gelirken 5 kiloluk tenekede ezine peyniri geteirdim..Tenekeden cikarip her kalibi strech ile sardim..Ama daha 1 hafta olmasina ragmen sanki biraz yumusadilar..Bir kalibi denemek icin buzluga kaldirdim,eger tadi guzel olursa diger kaliplarida koymayi dusunuyorum..Baska fikirleri olanlar varsa bekliyorum...
aysegularda
09-13-2006, 02:21 PM
selamlar,bende peyniri uzun sure buzdolabinda saklayamayanlardanim..Turkiyeden gelirken 5 kiloluk tenekede ezine peyniri geteirdim..Tenekeden cikarip her kalibi strech ile sardim..Ama daha 1 hafta olmasina ragmen sanki biraz yumusadilar..Bir kalibi denemek icin buzluga kaldirdim,eger tadi guzel olursa diger kaliplarida koymayi dusunuyorum..Baska fikirleri olanlar varsa bekliyorum...tadında bozulma olmuyor çünkü ben de beyaz peynir saklıyorum buzlukta bir diğer yöntem tuzlu suda bekletmekmiş ama ben denemedim
munise
11-16-2006, 04:13 PM
ben de beyaz peyniri derin dondurucuya koydum,
ama maalesef çıkarıdğımda, sanki beyaz peynir değilde çökelek, lor gibi oldu peynir :)
o yüzden tuzlu suda bekletmeyi deneyeceğim bi dahaki sefere
neva_5
11-17-2006, 07:45 PM
arkadaşlar bir an önce yardıma ihtiyacım var.peynir yapmak istiyorum.bir peynir mayası aldım ama nasıl yapacağımı ölçüsünün ne olacağını bilmiyorum.bilen varsa ve yazarsa çok sevinirim. :!: :!: :!: :!:
B@Nu GöKşİn
11-17-2006, 10:16 PM
bu tarifler harika aralarından seçebilirsin istersen :wink:
http://www.circassiancanada.com/tr/yemek/sut_urunleri.htm
kolay gelsin
neva_5
11-18-2006, 07:20 PM
banu gökşin teşekkürler.yaptım peyniri ama tatlıda kullanamadım.
B@Nu GöKşİn
11-18-2006, 08:27 PM
istediğin peynir türü lapne peynir gibimi yoksa lor peyniri yani çökelek peyniri gibimi yeturun verdiği tarifi dene istersen
falmarindi
11-19-2006, 03:29 AM
dondurucudan çıkan beyaz peynir maalesef lezzetinden çok şey kaybediyor. ben sadece iç malzemesi olarak kullanabiliyorum bu peynirleri. ve tavsiye etmiyorum...
kaynar suda çözülmüş tuzun içine yumurta atıp yüzüp yüzmeme durumuna göre salamura suyunun ayarlandığını çok gördüm ama tam ayarı nedir bilemiyorum. Sanırım yüzen yumurta ayarı idi. bu konuda bizi aydınlatacak olan var mı acaba ? saklama bu metot ile uzun süre peynir korunabilir. Burada da eğer peynir suyun yüzüne çıkarsa "barlanma" tabir edilen sararma-küflenme karışımı tabaka oluşuyor. bunun için babannem peynirin veya salamura yaptığı herşeyin üzerine yassı ve temiz bir taş parçası koyardı ağırlık olarak.
birde küp peyniri ile ilgili bir karışıklık var kafamda. benim bildiğimde küplerin içine basılan peynirler toprağa gömülerek saklanır. Fakat bunu isteyince aynı şey diye Erzincan Tulum peyniri veriyorlar..... birde bildiğim kadarı ile küp yerine plastik bidonlara basılarak yapılıyor bu da nefasetini çabuk kaybedip çok hızlı küflenmeye neden oluyor
istanbulda bunun bulunacağı yer tabiki mısır çarşısı olacaktır.
sevgilerimle ....
bakiyeee
12-05-2006, 03:16 PM
Arkadaşlar merhaba hepinize;ben nasıl beyaz peynir tercih ettiğinizi sormak istiyorum.Marketlerden markalı peynir mi alırsnız,yoksa marketlerin şarküteri bölümünden açık peynir mi alıyorsunuz?Güvendiğiniz tadını beğendiğiniz markalar hangileri(beyaz peynir kaşar vs..)??
psikoterapi
12-05-2006, 03:22 PM
bakiye merhaba;
Ben börek için marketlerde satılan kapalı kutudaki yarım yağlı peynirleri alıyorum. Mesela Bim' deki İçim peynirlerin falan kilosu 4-5 milyon civarı oluyor. Böreğe vs. bu peynirleri kullanıyorum..
Ama kahvaltılık peynirleri marketlerden ya da kahvaltılık satan "peynircilier"den açık peynirlerden alıyorum..
tgbyyl
12-05-2006, 03:29 PM
bakiyecim tahsildaroğlunun ezine peynirini tavsiye ederim her yerde var hem dayanıklı hen-mde lezzetli...
BETÜL
12-05-2006, 03:30 PM
merhaba
bakiyeee ben migrostan alışveriş yaparım hep. Biz beyaz peyniri Şarküteri bölümünden tam yağlı sert ezine koyun peyniri alırız. Taze kaşaı bahçıvan yada tahsildaroğlu tercih ediyorum Eski kaşaı ise sütaş alıyorum.
sevgiler...
B@Nu GöKşİn
12-05-2006, 04:16 PM
ben migrostan ezine peyniri , klasik yağlı inek peyniri ve van yöresine ait otlu peyniri çok seviyorum
annem küflü peyniri alıyor küflf peynir konya-ereyli yöresi derseniz en güzel oranın
tavsiye ederim antibiyotik yerine geçiyor.
olricaysel
12-05-2006, 06:50 PM
banu merhaba
ben de bu ereğli'nin peynirini arıyordum. hangi migrostan aldığını söylersen çok sevineceğim. şimdiden teşekkürler.
B@Nu GöKşİn
12-05-2006, 07:16 PM
ataköy atriyum migros tan alıyorum
sevgiler
B@Nu GöKşİn
12-05-2006, 09:05 PM
yardımcı olduysam ne mutlu eyer kalmadıysa paket halindede satıyorlar markasını unuttum ama bakarsın artık
sevgiler
Selamlar,
Ben genellikle marketlerden markalı peynir almıyorum. Sadece sandviç yada diğer yemeklerde eklemek için kaşar peyniri almam gerekirse Pınar alıyorum. Diğer beyaz peynir, eski kaşar ve tulum peynirlerimi şarküterilerden alıyorum. İzmir'de oturuyorum. Güzelyalı Göztepe Parkı'nın yanındaki Doyuran ve Karşıyaka'da Bostanlı Çerezcisi'nin yanıdaki peynirciyi (ismini hatırlayamadım) tavsiye ederim.
:)
zbalbaypir
12-07-2006, 01:07 AM
meraba arkadaslar bende genellıkle marketde tahsildaroğlunun ezıne inek pey arıyorum ve alıyorum hem lezzetli hemde uzun sure dayana bılıyo
gulbaharpembe
12-07-2006, 09:54 AM
Ben altınkılıç ezine peyniri kullanıyorum gerçekten çok lezzetli.Tahsildaroğlnu denedim ama damak zevkime çok uymadı.
maviajanda
12-07-2006, 10:54 AM
Banu Gökşin'e katılıyorum ataköy atriyum migros'un ezine peyniri çok güzel o tadı başka hiç bir yerde yakalıyamıyorum,ulaşıp alma imkanı olan herkese tavsiye ederim.
nadir
12-07-2006, 12:33 PM
bende migrostan yörsanın açık peynirinden ve ezine peyniri alıyorum.
bakiyeee
12-11-2006, 09:15 AM
Peki migrostan açık peynir alan arkadaslar,bu aldığınız ezine peynirini kim üretiyo,kimdir biliyomusunuz?Koç un oldugu için acaba açık olarakta sek mi satıyo??
B@Nu GöKşİn
12-11-2006, 09:42 AM
bakiyeee ,
firmaların ismi yazıyor yoksa kimse almaz ben güveniyorum
Sevgili bakiyeee firmaların ismi yazılı oluyor, orada seninle ilgilenen personele sorarsan o da hangi firmaya ait olduğunu söyler.
bakiyeee
12-11-2006, 05:56 PM
İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim.Benim şahsi düşüncem kapalı kutu peynirlerden yana.Açık peynire güvenemiyorum,çok çabuk bakteri üreyebilir.Tekrar teşekkürler..
JADEBRS
12-13-2006, 03:55 PM
ben migrostan ezine peyniri , klasik yağlı inek peyniri ve van yöresine ait otlu peyniri çok seviyorum
annem küflü peyniri alıyor küflf peynir konya-ereyli yöresi derseniz en güzel oranın
tavsiye ederim antibiyotik yerine geçiyor.
Merhaba ben Ereğli'liyim .Gerçekten bizim oranın küflü peyniri çok güzeldir.Şu anda Bursa'da yaşıyorum ve memleketimin herşeyini çok özlüyorum.Sevgiler
seraph
12-19-2006, 09:36 AM
dondurucudan çıkan beyaz peynir maalesef lezzetinden çok şey kaybediyor. ben sadece iç malzemesi olarak kullanabiliyorum bu peynirleri. ve tavsiye etmiyorum...
kaynar suda çözülmüş tuzun içine yumurta atıp yüzüp yüzmeme durumuna göre salamura suyunun ayarlandığını çok gördüm ama tam ayarı nedir bilemiyorum. Sanırım yüzen yumurta ayarı idi. bu konuda bizi aydınlatacak olan var mı acaba ? saklama bu metot ile uzun süre peynir korunabilir. Burada da eğer peynir suyun yüzüne çıkarsa "barlanma" tabir edilen sararma-küflenme karışımı tabaka oluşuyor. bunun için babannem peynirin veya salamura yaptığı herşeyin üzerine yassı ve temiz bir taş parçası koyardı ağırlık olarak.
birde küp peyniri ile ilgili bir karışıklık var kafamda. benim bildiğimde küplerin içine basılan peynirler toprağa gömülerek saklanır. Fakat bunu isteyince aynı şey diye Erzincan Tulum peyniri veriyorlar..... birde bildiğim kadarı ile küp yerine plastik bidonlara basılarak yapılıyor bu da nefasetini çabuk kaybedip çok hızlı küflenmeye neden oluyor
istanbulda bunun bulunacağı yer tabiki mısır çarşısı olacaktır.
sevgilerimle .... :arrow:
:idea: :idea: :idea: :idea:
:idea: Ülkü Necipoğlu kitabında beyaz peyniri saklamak için peynirleri bir parmak kalınlığında dilimlediğini birbiri üzerine yatay saklama kabına dizdiğini ve üzerlerini örtecek kadar su koyup sakladığını yazıyor.Gerçekten bu şekilde su bir süre sonra salamuraya dönüyor ve peynirin tadı güzelleşiyor.Uzun sürede dayanıyor.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.