PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Patates Salatası

Gonul b
12-29-2004, 06:03 AM
Malzemesi:
5 adet küçük (yuvarlak) patates
2 adet havuç
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
2 kaşık terayağ veya sıvıyağ
biber salçası
domates salçası

Yapılışı:
Patatesleri soyup, ortadan ikiye kesiyoruz. Kestiğimiz parçaların iç kısmını oyuyoruz ve kaynar suda haşlıyoruz. ( Çok ezilmeden)

Havucu rendeleyip, tuzunu serpip,az yağda kavuruyoruz. Patetesleri servis tabağına dizip, ortalarına havucu yerleştiriyoruz. Yoğurdu az tuz ilavesi ile hafif karıştırıp patateslerin üstüne birer kaşık döküyoruz.

Küçük bir tencerede yağı eritip, ince kıydığımız sarımsakları az kavurup, içine bir kaşık biber salçası ve bir kaşık domates salçası ekleyip sos hazırlıyoruz.

Sosu patateslerin üstünü süsleyerek döküyoruz.

dani. Derya
01-12-2005, 12:51 PM
HERKESE MERHABA
SIZLERLE BENIM MISAFIRLERIME COK ZEVKLE YAPIP SUNDUGUM BIR TARIFI PAYLASMAK ISTIYORUM. TADANLAR HEM COK GÜZEL OLDUGUNU ÖTE YANDANDA GÖRÜNTÜ BAKIMINDAN COK GÜZEL OLDUGUNU SÖYLÜYORLAR.

MALZEMELER:
1,400 GR. PATATES
2 TANE IRI HAVUC
1 UFAK KASE BEZELYE
6 YEMEK KASIGI MAYONEZ
1 YEMEK KASIGI TEREYAGI
1 CAY BARDAGINDAN AZ SÜT
1 UFAK KASE DILIMLENMIS TUZSUZ KÜCÜK KÜCÜK TATLIMSI SALATALIK TURSUSU (KORNISONMU DIYORLAR TÜRKIYE`DE ?)
YESIL ZEYTIN
TAVUK SOSISI

EGER TAZE BEZELYE KULLANACAKSANIZ TABIKI HASLANACAK. KONSERVE BEZELYELERI DIREK KULLANABILIRSINIZ. MARKETLERDE SATILAN BUZLUKTAKI BEZELYELERDEN KULLANACAKSANIZ KAYNAR SUDA AGZINI KAPATIP BEKLETIN. SONRA SÜZÜP KULLANABILIRSINIZ. HANGI TÜR OLURSA OLSUN EZILMEMELERI CIN DIKKAT EDIN.
HAVUCLARI SOYUP KÜP KÜP DOGRAYIP HASLAYIN. ONLARIDA SÜZÜP KENARDA HAZIR BEKLETIN.
PATATESLER ÖNCEDEN SOYULUR BIRAZ KALINCA DILIMLENIR YETERICE TUZLU SUDA HASLANIR. SONRA BUNU SÜZÜP YUKARIDA YAZDIGIM TEREYAGINI KATIP PATATESLER SICAKKEN GÜZELCE EZILIR. SONRA SÜTÜ YAVAS YAVAS KATIP COK YUMUSAK OLAMAMAK SARTIYLA BIR PÜRE ELDE EDILIR. PÜREMIZ SOGUDUKTAN SONRA IKIYE AYIRIN. ILK YARISINI BIR YASSI YUVARLAK SERVIS TABAGINA IYICE YAYINIZ. SONRA 3 YEMEK KASIGI MAYONEZI SÜRÜNÜZ. BEZELYELERIN, HAVUCLARIN, TURSUNUN, DILIMLENMIS SOSISLERIN HEPSININ YARISINI, SÜRDÜGÜNÜZ MAYONEZIN ÜZERINE GÜZELCE SERPINIZ. AMA CESIT COK OLDUGU ICIN HEPSINDEN AZAR AZAR SERPINIZ. SONAR PATATESIN ÖBÜR YARISINI DIKKATLE BUNUN ÜZERINE YAYIN. IC MALZEMELER GÖRÜNMEYECEK SEKILDE OLACAK. KALAN 3 YEMEK KASIGI MAYONEZI BUNUN ÜSTÜNE ITINAYLA SÜRÜNÜZ. ARTAN HAVUC, BEZELYE, TURSU VE SOSISLERI ÜZERINE SÜSLEYIN. AYRICA EK OLARAK DILIMLENMIS ICI KIRMIZI BIBERLI YESIL ZEYTINLE DE SÜSLEYEBILIRSINIZ. SALATAMIZI BUZDOLABINDA 3-4 SAAT BEKLETIP YASPASTA GIBI DILIMLEYEREK SERVIS YAPABILIRSINIZ.

DENEMENIZ VE CEVAP YAZMANIZ UMUDUYLA AFIYET OLSUN
SEVGILERIMLE

hülya
01-24-2005, 03:31 PM
Bu tarif aslinda bana makarna salatasini cagristiriyor. Onun patatesli versiyonu gibi....Cok lezzetli bir tarif oluyor.

Hasladiginiz 6 patatesi sicakken ezin, icine rendelediginiz 2 orta boy havucu, küp küp dogradiginiz 3-4 adet salatalik tursunu, ince kiydiginiz yarim demet maydanozu, ve taze sogani, 400 gr. kadar süzme yogurdu, 2 dis sarmisagi ve tabi ki tuzu ve 1 kasik kadar zeytinyagini koyun. Güzelce harmanlayin. Strech filmle dösediginiz borcama döseyin. Buzdolabinda 1 saat kadar beklesin. SOnra bir servis tabagina ters cevirin. Üstüne lop haslayip rendelediginiz yumurta sarisi ve beyazi ile süsleyin. (isterseniz üstüne ayrica benim yaptigim gibi minik zar gibi dogranmis pancar tursusu da koyabilirsiniz. Pancarin pembe rengi salataya canlilik katiyor)

04-01-2005, 01:19 PM
Malzemeler : 5-6 adet patates (haşlanmış)
1 demet taze soğan
1 demet maydonoz
10 adet kornişon turşu
3 adet havuç (haşlanmış)
1 su bardağı mayonez
750 gr sarımsaklı yoğurt

Üzerine : pulbiber ve nane

patates ve havucu küp küp doğrayıp haşlıyoruz, soğuduktan sonra doğradığımız diğer malzemelerle birikte sarımsaklı yoğurt ve mayonez karışımının içine karıştırıyoruz. Servisten önce küçük kaselere doldurup üzerini pulbiber ve naneyle süslüyoruz.

Kalabalık bir gruba yapacaksan ölçüleri çoğaltabilirsin

BENSU
06-06-2005, 02:57 PM
merhabalar,
çok tatlı ama görüşemediğim bir arkadaşım;Belgin'in tarifi.
patatesleri haşlıyorsunuz,ayrı bir yerde 2 adet yumurtayı da haşlıyorsunuz.Haşlanmış yumurtanın sarısını limon suyu , z.yağı ve tuz ile eziyoruz.beyazlarını da rendeliyoruz.önce sarısıyla yapılan sosu sonra da rendelenmiş beyazları patateslerle harmanlayıp,taze soğan,dereotu,maydanoz ilave ediyoruz.Mümkünse Belgin le birlikte afiyetle yiyorsunuz çok güzel oluyor. :lol:

simuzer
06-16-2005, 06:05 PM
4 adet yumurta (katı haşlanmış),4 adet patates (haşlanmış),2 adet yeşil soğan,2 yemek kaşığı maydanoz
Sosu için
2 yemek kaşığı mayonez,4 yemek kaşığı zeytinyağı,1 adet limonun suyu,1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı kırmızı tatlı toz biber

Bir cam kabın içinde; mayonez, zeytinyağı, limon suyu ve tuzu çırpalım ve bir kenara alalım. Daha önceden haşladığımız patatesleri küp küp doğrayalım. Patatesleri soğutmadan hazırladığımız sosla iyice karıştıralım.

Ilınması ve sosu iyice çekmesi için bekletirken, maydanozları kıyalım. Yeşil soğanları da halka halka doğrayıp, maydanozlarla karıştıralım.

Ilınmış soslu patatese katalım ve bir servis tabağına yerleştirelim.

Haşlanmış yumurtaları dilimleyerek salatamızı süsleyelim.

kırmızı tatlı toz biber serpelim ve servis yapalım.

iklim
09-06-2005, 11:17 AM
Merhabalar,

Bu benim çok sıklıkla yaptığım ve herkesin beğenerek yediği bir tarif.

Patates
Taze soğan
Maydonoz
Domates
Limon
Z.yağ
Kırmızı biber
Kimyon
Tuz

Patatesleri bir tencerede haşlıyorum. Haşlanan patatesler soğuduktan sonra küp küp doğruyorum (çok küçük olmayacak şekilde)doğranmış maydonoz ve soğanı ekliyorum. Domatesleride patatesleri doğradığım şeklide ama daha küçük doğruyarak ekliyorum.Son olarak ta baharatlarını karıştırıyorum. Ben kırmızı biberin dışında Anamur dan aldığım renk biberinide ekliyorum. Sadece renk vermesi açısından. Yani olsada olur, olmasa da olur :) Ama kimyonu kesinlikle kullanın patatese ayrı bir tat veriyor.

Umarım dener ve beğenirsiniz.

didem30
09-06-2005, 02:32 PM
ben sumak ve nanede eklıyorum oylede guzel oluyor

çiçek
09-06-2005, 03:09 PM
doğranmış patateslerin üstüne sıcakken z.yağını ve limonunu dökerseniz sosu daha iyi çekiyor ve daha lezzetli oluyor.

MehtapA
10-23-2005, 09:21 PM
Arkadaşlar bir patatesli salata tarifide benden.
Patatesleri haşlayıp biraz soğuyunca rendeliyoruz. 2 adet havucu (çiğden) ve 2 adet salatalığı (kabuklarını soymadan) içine rendeliyoruz. Havuçlar diri kalmasın diye rendenin ince tarafıyla rendeliyoruz. Dereotu ve taze nane doğruyoruz. Diğer tarafta hazırladığımız sarımsaklı yoğurda yoğurt miktarının yaklaşık üçte biri kadar mayonez ilave ediyoruz ve hepsini yoğurtlu mayonezin içinde karıştırıyoruz. Salatayı bir borcama yerleştirip üzerini düzeltiyoruz. Arzuya göre ince bir tabaka mayonez ve onun üzerine de dereotuyla süslüyoruz. Afiyet olsun.

okyanus_ceyda
10-24-2005, 09:27 PM
Slm
Bir patates salatası tarifide benden
4-5 adet haşlanmış patates, 2 tane haşlanmış yumurta,5 adet yeşil soğan,yarım demetten az maydanoz.
haşlanmış patatesler soyulup sıcakken püre haline getirilir. Limon suyu,zeytinyağı,tuz ilave edilerek iyice karıştırılır ve borcama düzgünce yayılır. Onun üsüne 3 kaşık mayonez sürülür üzerine doğranmış yeşil soğan
serpiştirilir. üzerine haşlanmış ve rendelenmiş yumurtanın yarısı serp ve madonazlar yayılır kalan yumurtalar üstüne dökülür. 1 gece dolapta bekletilir ve karelere kesilerek servis yapılır. Afiyet olsun

cgozlu
11-28-2005, 01:09 PM
Haftasonu kafadan uydurup yaptığım patates salatası bir harika oldu.Denemenizi tavsiye ederim.Eşimle muhabbet ederken öğrendim onun patates salatasını çok sevdiğini bende tarif olmadan denedim hemen.
4 patates
6 adet taze soğan
Göbek marul (5 yaprak)
maydanoz (10 sap)
dereotu (5 sap)
zeytinyağı
limon
tuz
pul biber
Patatesleri haşlayıp soğumaya bırakın.soğuyunca büyük küpler halinde kesin.Diğer malzemeleri minik minik geniş bir kaba doğrayın iyice harmanlayın.Patatesleri ilave edip zeytinyağı-limon-tuzu karıştırıp salataya dökün bir iki kere yavaşça karıştırın patatesler ezilmemesine dikkat edin.
afiyet olsun
sevgiler
çiğdem

berke44
11-28-2005, 11:00 PM
birazda baharat atınca harika oluyor sanırım unutmuşsun ben biraz biber salçasıda atıyorum.renkli oluyor

cgozlu
11-29-2005, 08:35 AM
üstüne pul biber eklemiştim malzemelere yazmışım ama tarife yazmamışım hayy Allah :) bence de çoğu baharat yakışır bu salataya, afiyet şekerrr olsunnn...

dileks
11-29-2005, 09:41 AM
CANIM BEN PATATESLERİ HAŞLARKEN SOYUP MİNİK MİNİK DOĞRUYORUM SONRA ÜZERİNE SU KOYUP HAŞLIYORUM HEM KESERKEN ZORLANMIYORUM HEMDE SAHA KISA SÜREDE HAŞLANIYOR BİRDE BU SALATAYI GÖBEK SALATA İLEDE DENE ÇOK ENFES OLUYOR SALATALIK VE DOMATES DE SOYUP KUYABİLİRSİN.

dolunay-izmir
11-29-2005, 09:52 AM
patates dedinizde bende bir paylaşımda bulunmak istiyorum haşlanmış patates 1-2 gün sonraya kaldımı tadını bozar ya bende onları küp küp doğruyorum tavama soğan varsa çarliston biber koyup yağda çeviriyorum sonra patateslerimi ekliyorum biraz pul biber,nane,kekik,tuz ekliyorum hafif pembeleşen patatesler servise hazırdır afiyet olsun

dileks
11-29-2005, 09:56 AM
BENDE SALÇALI YAPIYORUM TAVADA BİRAZ YAĞ VE SOĞANI KAVURUYORUM PATATESLERİ EKLİYORUM ÜZERİNE 1-2 KAŞIK SALÇA KOYUP BERABER KAVURUYORUM BİRAZ TUZ ÇOK LEZZETLİ OLUYOR HEMDE ÇABUCACIK OLOYOR.

dileks
12-23-2005, 07:42 AM
4-5 TANE PATATESİ SOYUP KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIN (KÜP KÜP) SONRA SUYUNU KOYUP HAŞLAYIN. HAŞLANDIKTAN SONRA SÜZÜP SOĞUMASINI BEKLEYİN. BUARADA 1 SALATALIĞI SOYUP RENDELEYİN. PATATESİ BORCAMA KOYUN ÜZERİNE SALATALIK RENDESİNİ KOYUN. 2-3 DİŞ SARIMSAĞI SOYUP EZİN BİR KASEDE YOĞURT SARIMSAK 1 KAŞIK MAYONEZ VE BİRAZ TUZ KARIŞTIRIN İYİCE KARIŞSIN TUZUNU KONTROL EDİN VE PATATESLERİN ÜZERİNE BOŞALTIP KARIŞTIRIN Bİ TAVADA BİRAZ YAĞ VE KIRMIZI BİBER YAKIP ÜZERİNE GEZDİRİN. BUDA BENİM UYDURUK SALATAM AMA ÇOK LEZZETLİ AFİYET OLSUN. :P

LEZZET ŞÖLENİ
12-23-2005, 02:08 PM
bende çok lezzetli bir patates salatası biliyorum.
3-4 patatesi haşlayın soyun ve püre haline getirin.hiç topak kalmasın.sonra ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp baş parmağınızla ortasına bastırıp çukur yapın.patatesler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.bu çukur yerlere sarmısaklı yoğurt koyun.hepsini bir tabağa koyup üzerine pul biberle yağı kızdırıp üzerine dökün.afiyet olsun

sabahim
12-23-2005, 11:10 PM
Sevgili seçil durmazer
Sarımsaklı yoğurt koymadan evvel patatesleri incecik kıyılmış maydanoza veya acı seviyorsan pulbibere yada rende havuca bulayıp daha sonrada sarımsaklı yoğurt koyabilirsin.Böylece lezzeti ve görüntüsü dahada güzelleşir.
Ellerine sağlık.

creamy
12-24-2005, 12:00 AM
Bir patates salatası tarifide benden:
4-5 Adet patates
2-3 Közlenmiş kırmızı biber turşusu
dereotu, maydanoz,
1 ufak soğan
istediğiniz kadar konserve mısır ve kornişon turşu. (bunların miktarını veremiyorum çünkü aslında bütün tarifleri kafama göre göz kararı yapıyorum :) )
zeytinyağı limon,pulbiber ve istediğiniz baharatlar.

Haşlanmış patatesleri doğrayın(ne çok büyük ne çok küçük ), soğanı piyazlık doğrayıp ekleyin, kıyılmış dereotunu ilave edin, daha sonra közlenmiş kırmızı biberleri şeritler halinde doğrayıp ekleyin, halka halka doğranmış kornişonları da ekeyin ve en son mısırı ilave edin. Hepsini güzelce harmanlayın. Daha sonra zeytinyağı ve limonu ekeyin ve en son pulbiber dökerek güzelce karıştırın.Çok renkli ve lezzetli bir salata oluyor. hepinize afiyet olsun

nisazeta
12-27-2005, 12:42 PM
Patates haşlanıp küçük küçük doğranır.İçine bir tane kuru soğan rendelenir.
Yarım limon suyu ve 1/2 çay bardağı zeytinyağı karıştırılır.
Sarmısaklı yoğurtla kat kat dizilir.Nane ve kırmızıbiberle süslenir.
(Malzemelerin özellikle patatesin miktarını kişi sayısına göre ayarlıyorum.)
Denerseniz afiyet olsun!

blauedelphi
07-26-2006, 01:17 PM
Merhaba arkadaşlar, size basit ama bir o kadar da lezzetli bir patates salatası tarifi vermek istiyorum. Tarifin orjinalinde yeşil elma dilimleri de var ama bizim damak tadımıza uymadığı için ben elmasız olarak yazıyorum.

1 kg. Patates
5-6 yemek kaşığı tepeleme Mayonez
Kühne Gewürzgurken (tatlı Alman salatalık turşusu)
Haşlanmış Yumurta
1/2 limon suyu
3-4 orta boy kuru soğan
Tuz

Patatesler haşlanıp irice kesilir bir kaba alın Soğanları da yarım halka olarak biraz kalınca doğrayıp patateslere ekleyin.Dilediğiniz kadar Salatalık turşusunu da halka kesip diğer malzemelere katın. Ayrı bir kapta mayonezi çırpın, limon suyunu ekleyerek çırpmaya devam edin salatatlık turşusunun suyundan yaklaşık 3-4 y.kaşığı ekleyin tuz da ekleyerek sosunuzu tamamlayın. Patates salatasının üstüne döküp iyice karıştırın. Haşlanıp dilimlenmiş yumurta dilimleriyle servis yapın.

Bu tarigfi ya tavuk şnitzel yanına yapıyorum yada 5 çaylarına. Bugüne kadar beğenmeyen çıkmadı ve üstelik sürekli de yapmam istenir. Umarım sizlerde beğenirsiniz.

Afiyet olsun

Not: Turşu suyu biraz ekşi dolayısıyla ben 1/2 limondan biraz daha az limon suyu koyuyorum. Tavsiyem tadına bakıp öyle limon suyu eklemeniz.
Bu salatanın özelliği tamamen tatlı turşudan ve onun suyuyla hazırlanan sosundan kaynaklanıyor. Mayonez miktarıda yine isteğe göre arttırılabilir.

Sevgiler,Zümrüt

mrsserap
08-13-2006, 09:48 PM
Eminim yapan herkes cok begenecel hem hafif hem kolay :D simdiden afiyet olsun.
5-6 haslanmis patates
1 orta boy kuru sogan
1-2 taze sogan yapragi
4-5 yemek kasigi mayonez
4-5 yemek kasigi yogurt
3 haslanmis yumurta
tuz,karabiber,istege bagli diger baharatlar :)
yumurta haric butun malzemeleri karistiriyoruz,yumurtanin sarisi ile beyazini ayiriyozruz,ikisinide ayri birer kaba rendeliyoruz.Karistirdigimizin malzemelerin uzerine bir kase kapatip karisimin kenarlarina yumurta beyazini kaseyi kaldirip ortasinada yumurtanin sarisini dökuyruz :lol:
yemede yaninda yat,hem kolay hem lezzetli :wink:

Lily-Rose
08-14-2006, 10:46 AM
ben bunu yumurtasiz ve mayonezsiz yapiyorum, suzme yogurt kullandiginiz zaman mayonez kullanmaya gerek kalmiyor, ben hicbirzaman yogurtlu tariflerde mayonezi eklemem o y uzden. Patates salatasinin icinde yumurtanin kokusu rahatsiz edici oluyor bence, ama hersey insanin zevkine kalmis tabii ki, tarif icin tsk.

aslidost
08-15-2006, 02:26 PM
tarifi Canadan Living sitesinden almıştım. benim yaptığım ölçülerle yazıyorum.

Malzemeler
4 orta boy patates
1 orta boy soğan, piyazlık doğranmış
3-4 diş sarımsak ince doğranmış
4-5 yemek kaşığı yoğurt
tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı kişnş tohumu
1 tatlı kaşığı hardal tohumu (isteğe bağlı)
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ

yapılışı
-patatesleri soyup, ufak ufak doğruyorsunuz, tuzlu suda haşlıyorsunuz.
-iyice haşlandıktan sonra süzüp soğumaya bırakıyoruz.
- soğanları yağda iyice kızartıyoruz, rengi koyulaşmadan sarımsakları ekliyoruz. bunlar kavrulduktan sonra baharatları ekleyip ocağın altını kapatıyoruz. bu aşamada sosu başka bir kaba alırsanız daha iyi olur, yoksa soğanlar yanabilir.
- sos iyice soğuduktan sonra yoğurtla iyice karıştırıp, soğuyan patateslerin üstüne döküyorsunuz. salata hazırdır. isteğe bağlı olarak taze kişniş yaprakları ile veya mısır cipsi (bu tarifte yoktu ama yurt dışında bu şekilde yemiştim) ile süsleyip servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun

emine007
08-15-2006, 02:41 PM
aslidost bu sos harika oluyor bence herkes denemeli.Eşim patates salatasını hep böyle yer..Aslında patates kızartmasına sanki daha çok yakışıyor ama ne de olsa kızartma...Onu pek tüketmemeye çalışıyoruz.Bence deneyin.

havvabozgöz
08-30-2006, 09:29 PM
Bende size bir patates yapayım arkadaşlar deneyin nefis oluyuor PATATESLERİ HAŞLAYIN SOĞUYUNCA İRİ İRİ DOĞRAYIN SOĞANLARI PİYAZ GİBİ DOĞRAYIN BUNA 1-2 KAŞIK MAYONEZ YARIM ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ VE 1 1-5 LİMON SUYU EKLEYİN ÇIRPIN DAHA SONRA MISIR HAŞLANMIŞ HEPSİNİ HARMANLAYIN NEFİSTİR MUTLAKA DENEYİN

ozlem durgun
10-19-2006, 04:02 PM
Sevgili Arkadaşlar, özellikle mangal ve ızgara yanında cok guzel giden bir salata tarifi vermek istiyorum.
Malzemeler:
4-5 adet Patates
1 buyuk Havuç
1 Soğan
Tuz, yağ, limon
Yoğurt
Mayonez
Nane, pulbiber
Patatesi haşlıyoruz, çatalla ezerek pure haline getiriyoruz, içine havucu rendeleyerek katıyoruz, soğanı rondodan geciriyoruz, 1 dal yeşil soğanı küçük küçük doğruyoruz, bol limon, tuz ve yağ katarak iyice yoğuruyoruz, borcama pürüzsüz bir şekilde yayıyoruz, diğer yandan bir kasenin içinde yoğurt ve mayonezi iyice karıştırıyoruz. Bu karışımı borcamdaki purenin üzerine pürüzsüz bir şekilde yayıyoruz. nane ve pul biberi yoğurtlu karışımın üzerine çapraz şekilde bir sıra nane bir sıra pul biber olacak şekilde azar azar döküyoruz. süslemesi size kalmış, ben üzerine marul yapraklarını ince uzun doğrayarak süs yapıyorum, bazen salatalık turşusunu küçük küçük keserek dağıtıyorum, dereotuyla da süsleyebilirsiniz. Süsleme işlemi bittikten sonra borcamın üzerini kapatıp dolaba koyuyoruz, servis yapana kadar bekletiyoruz, ne kadar soğuk olursa o kadar güzel oluyor, servisi kare kare dilimleyerek yapabilirsiniz. mutlaka denemelisiniz..
Not: Soğanı rondodan gecirmek yerine, kendinizde doğrayabilirsiniz, ayrıca iç malzemeye maydonoz da katabilirsiniz. Ben yoğurt ve mayonez miktarını özellikle vermedim, bazıları yoğun mayonez tadını sevmeyebilir o zaman yoğurdu bol koyarsınız.

baci
10-20-2006, 01:59 PM
ben mayonez, yumurta, kornison tursu ve soganli patetes salatasina haslanmis brokolide katiyorum cok güzel oluyor mayonezi tursu suyunla hafif sivilastiriyorum cok lezzetli oluyor

azeri kizi
12-06-2006, 08:23 PM
Size cok $IK bir patates salatasi tarifi vermek istiyorum.Ben bir yerde ilk yedigimde tadi damagimda kalmisti.Sonra dayanamayip tarifini istemistim.Simdi de kim bende yese tarifini istiyor.
MALZEME:
5-6 orta boy patates
yarim cay bardagi zeytinyagi
3-4 havuc
3 yemek kasigi mayonez
nane,tuz,kirmizi toz biber,az pul biber
sarmisak
süzme yogurt
taze yada kuru dereotu
kornison tursu

YAPILISI:
Patatesler kabuklu haslanir.Cok püre olmayacak sekilde catalla ezilir.Bir ganis tavaya zeytinyaginda soyulup rendelenmis havuclar konulur ve kavrulur.Sonra patatesi de bu havucun icine ekleyip kavrulur.Patatesli havuclu karisim ilininca mayonezle ve tuzla karistirilir.Az zeytinyaginda kuru nane ve kirmizi tozbiber hafif ve pul biber kavrulur.Patatesli karisim düzgünce borcama yayilir.üzerine az derince cizikler atilir ve kavrulmus baharatlar bunun üzerine gezdirilir.Süzme yogurda ezilmis sarmisak ve az tuz eklenip karistirilir.buda düzgün bir sekilde en üste yayilir.Incecik dogranmis dereotu ve ince halkalar olarak kesilmis kornison tursu da bunlarin üzerine serpistirilir.Dolapta bir iki saat sogutulur ve kare seklinde kesilerek dilim dilim servis yapilir.Afiyet,bal,seker olsun.

aynur sultan
12-21-2006, 06:56 PM
Arkadaşlar patates pastası nasıl oluyor tatlımı ,tuzlumu anlayamadım . Deneyen varmı yapılışını yazıp bilgi verirse memnun olurum . :cry:

LEZZET ŞÖLENİ
12-22-2006, 07:38 AM
http://mutfakmelegi.blogcu.com/Salatalar/ canım bu adreste var. tuzlu oluyor tadıda muhteşem

nadir
12-22-2006, 08:46 AM
salata çok harika görünüyor. ve ilginç. pazartesi gelecek misafirlerime deneyeceğim.

okale
12-22-2006, 09:35 AM
şimdi size değişik bir patates salatası daha bunu o an evde olan malzemelerle kafadan yaptım o günden beri herkesten tekrar tekrar istek alıyorum deneyenlere afiyet olsun.

5 orta boy patates haşlanır soyulup kuşbaşı şeklinde doğranır yalnız çok iri olmayacak.
2 adet havuç rendenin iri tarafı ile rendelenerek yarım çay bardağından biraz fazla zeytinyağı ile tuz ve pul biber ilavesi ile teflon tavada iyice yumuşayıp pişene kadar kavrulur.

iri bir limonun yarısı sıkılır zeytinyağı ve tuz ile iyice çırpılır doğranmış olan patateslere katılır pişirdiğimiz havuçlarıda yağlarını süzdürerek patatese katarız yağı daha sonra lazım olacak.1 tatlı kaşığı kadar havuçta ayırırız buda süslemede lazım.ve karıştırırız fazla ezmeden gerekirse tuz ilave edelim.

600-700 gr yoğurt (bunu gözkararı 3-4 çorba kasesi diyebilirim) ve 2-3 yemek kaşığı mayonez ,1 tatlı kaşığı nane ve az tuz karıştılır özleşene kadar fakat çok karıştırmayalım nekadar karışırsa yoğurt okadar sıvılaşır.

servis tabağımızdaki limonlu patatesli havuç karışımımızın üstünü düzeltip çırptığımız yoğurt karışımını üzerine yayalım fakat karıştırmayalım.

ayırdığımız bir tatlı kaşığı havucu tabağın tam ortasına koyalım.tavada kalan havuç yağınıda damla damla yoğurdun üstüne damlatalım güzel renk oluyor. isterseniz tabağın kenarlarını maydanozlada süleyebilirziniz ek olarak.bu salatayı hafif derin ama yayvan bir kaba yaparsanız güzel oluyor .

ben geçen hafta aynı salatayı yoğurt kısmı olmadan sadece içine biraz mayonez katıp karıştırarak yaptım oda çok güzel oldu fakat fazla mayonez koymadığım için heryerine dağılmadı ya bol mayonezli yapmak lazım yada en iyisi yoğurtlu olanı.sevgiler.

baharvefatihi
03-13-2007, 08:22 PM
HERKESE MERHABA
Canım çok uzun zamandır patates salatası istiyor. Ama almanyada marketlerde satılan yada restorantlarda servis yapılan kremalı sosu olan bi salata tarifini çok aradım ama bulamadım benzer tarifler var ama içinde soğan var benim yediğimde soğan yoktu bana bu tadı bilenler yada tarifi bilenler yardım edebilirlermiiii
ŞİMDİDEN ÇOK SAOLUN.... :roll:

okale
03-14-2007, 10:34 AM
benzer bulduğun tarifleri soğansızda deneyebilirsin canım benim yaptığım bi salata var mesela soğanlıda soğansızda çok güzel oluyor kühnenin THOUSAND ISLANDS - adlı sosuyla karıştırıyorum haşlanmış patates küplerini nefis.. mesela AMERICAN CAESAR sosu olabilir gene kühnenin.

Kuzum
03-14-2007, 10:37 AM
Bir de Almanya'da yapılan salatalara o tadı veren ayrıca haşlanmış makarna suyu katmaları oluyor arkadaşlar.Makarna suyunu az bir miktarda patates salatasına katın.Gerçekten lezzetli oluyor..

baharvefatihi
03-14-2007, 11:47 AM
sevgili okale soğansız olanları denedim ama hiç o tadı vermedi şimdi bana dün çok yardımcı olan pıtırcığın tarifini deniycem pıtırcığım patateslerimi ocağa koydum haşlanıyorlar ilginiz için saolun

baharvefatihi
03-15-2007, 11:21 AM
veeeeeee son olarak bana yardımlarınız için teşekkürler.
pıtırcığın tarifi ile çok istediğim patates salatamı yaptım çok güzel oldu ve bitti. sana tekrar teşekkür ederim pıtırcık

azeri kizi
03-16-2007, 08:45 PM
Yaaa Pitircik su süper salatanin tarifini bize ver de,bizde yapalim ama demi.....

fahriye kaya
05-17-2007, 01:23 PM
PITIRCIK NERDESİN CANIM SALATANIN TARİFİNİ BEKLİYORUZ EEE HADİ AMA

pitircik
05-17-2007, 08:08 PM
ARKADASLAR;BENIM YAPTIGIM TARIF ALMAN USULU PATATES SALATASI BILMEM HOSUNUZA GIDERMI;AMA YINEDE BEN TARIFINI YAZAYIM

GEREKLI MALZEMELER;

BES ALTI ADET PATATES ARZUYA GÖRE ARTIRILABILIR;PATATESLERI HASLIYORUZ DAHA SONRA BÜYÜK BIR KASEYE ALIYORUZ SICAKKEN ICINE BIR TANE SOGAN ISTER RENDELE ISTERSEN KÜCÜK KÜCÜK DOGRA ICINE SIRKE ZEYTINYAGI COK AZ HARDAL VE DERE OTU VE MAYDANOZ BEN KURUTULMUS KOYUYORUM SAHA SONRA PATATES SUYUNDAN BIR KAHVE FINCANI KADAR AYIRIP ICINE ETSUYU TABLETI KOYUP SALATANIN ICINE DÖKÜYORUZ VE GÜZELCE KARISTIRIYORUZ GENELDE BIZIM BURDA BU SALATAYI KIZARMIS TAVUK YADA SCHNITZELIN YANINDA IKRAM EDERLER

ESIM COK SEVER BU SALATAYI FORUMDAN BAHARVE FATIHI ARKDASIMIZ BANA ÖZELDEN MESAJ ATTI VE BU SALATAYI COK SEVDIGINI FAKAT YAPMAYI BECEREMEDIGINI SÖYLEDI BENDE SANIRSAM ÖZELDEN TARIFINI YAZDIM

DAHA SONRA FORUM KAPANDIGI ICIN YAZAMAMISTIM SIMDI ARKADASLAR YAZMAMI ISTEDILER BENDE YAZDIM UMARIM SIZLERDE BEGENIRSINIZ YURTDISINDA YASAYAN ARKDASLAR BU SALATAYI BILIRLER AMA TÜRKIYEDE PEK BILDIKLERINI SANMIYORUM BIR SORUNUZ OLURSA CEVAP VERMEYE HAZIRIM :wink:

SELAMLAR HERKESE :D

pitircik
05-17-2007, 08:20 PM
ARKADASLAR;BENIM YAPTIGIM TARIF ALMAN USULU PATATES SALATASI BILMEM HOSUNUZA GIDERMI;AMA YINEDE BEN TARIFINI YAZAYIM

GEREKLI MALZEMELER;

BES ALTI ADET PATATES ARZUYA GÖRE ARTIRILABILIR;PATATESLERI HASLIYORUZ DAHA SONRA BÜYÜK BIR KASEYE ALIYORUZ SICAKKEN ICINE BIR TANE SOGAN ISTER RENDELE ISTERSEN KÜCÜK KÜCÜK DOGRA ICINE SIRKE ZEYTINYAGI COK AZ HARDAL VE DERE OTU VE MAYDANOZ BEN KURUTULMUS KOYUYORUM DAHA SONRA PATATES SUYUNDAN BIR KAHVE FINCANI KADAR AYIRIP ICINE ETSUYU TABLETI KOYUP SALATANIN ICINE DÖKÜYORUZ VE GÜZELCE KARISTIRIYORUZ GENELDE BIZIM BURDA BU SALATAYI KIZARMIS TAVUK YADA SCHNITZELIN YANINDA IKRAM EDERLER

ESIM COK SEVER BU SALATAYI FORUMDAN BAHARVE FATIHI ARKDASIMIZ BANA ÖZELDEN MESAJ ATTI VE BU SALATAYI COK SEVDIGINI FAKAT YAPMAYI BECEREMEDIGINI SÖYLEDI BENDE SANIRSAM ÖZELDEN TARIFINI YAZDIM

DAHA SONRA FORUM KAPANDIGI ICIN YAZAMAMISTIM SIMDI ARKADASLAR YAZMAMI ISTEDILER BENDE YAZDIM UMARIM SIZLERDE BEGENIRSINIZ YURTDISINDA YASAYAN ARKDASLAR BU SALATAYI BILIRLER AMA TÜRKIYEDE PEK BILDIKLERINI SANMIYORUM BIR SORUNUZ OLURSA CEVAP VERMEYE HAZIRIM :wink:

SELAMLAR HERKESE :D

ezgideniz
05-17-2007, 08:30 PM
merhaba pıtırcık tarifini denemeyi düşünüyorum.fakat anlayamadıgım birsey var.patatesleri bütün olarak mı kullanıyoruz

pitircik
05-17-2007, 08:52 PM
ezgideniz canim farketmez istersen kabuklari soyup hasla,daha pratik ve cabuk olur evet bütün olarak sonra kasikla karistirdigimiz zaman zaten patatesler yumusayip dagiliyor bizim türk usulu patates salatasi gibi degil yani biraz sulu oluyor ayni patates püresi gibi yani :?

ezgideniz
05-17-2007, 08:56 PM
tesekkurler pıtırcık mutlaka deniycem

ezgideniz
03-28-2008, 01:50 PM
mutlaka denemelisiniz:))

yarım kg küçük patates
1 soğan
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
1 tepeleme çay kaşığı nane
tuz
isteğe göre süslemek için çok az maydanoz

patateslerin kabuklarını soyup 2'ye bölüyoruz.(eğer büyük patates kullanılacaksa 4'e bölünecek)
bir tencerede su kaynatıyoruz,kaynadıktan sonra içine tuz ve patatesleri ekleyip haşlıyoruz.
bir tarafta soğanı yarım ay seklinde doğruyoruz ve tuzla ovuyoruz.içine yoğurt,mayonez,nane,limon suyu ve zeytinyağını ekleyip karıştırıyoruz.
haşlanan patateslerimizi süzüp servis tabağına alıyoruz.üzerine soğanlı sosumuzu dökerek,isteğe göre maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapıyoruz.

resmi blogumda var

HIRSIZ-POLIS
03-28-2008, 02:04 PM
ezgideniz soganlari hic kavurmadanmi ekliyoruz yogurda? guzel bir tarife benziyor, pazartesi misafirlerim var onlar icin deneyebilirim...

ezgideniz
03-28-2008, 03:06 PM
evet canım kavurmuyoruz sadece tuzla ovuyoruz bu da soğanın acısını gideriyor vede biraz öldürüyor.mutlaka tavsiye ederim canım sevgiler

HIRSIZ-POLIS
03-28-2008, 04:24 PM
anladim canim, tsk ederim...

günseligirgin
05-04-2008, 04:22 PM
yarın öğleden sonra misafirlerim var. pastalarımı yaptım bir de patates salatası yapmak istiyorum ama yarın hiç vaktim olmayacak. şöyle ki okul çıkışı arkadaşlarla birlikte gelicem eve.
patates salatasını soğanı hariç hazırlayıp buzdolabında bekletsem kararıp tadı değişir mi? tahminim öyle olur ama bi umut sorayım dedim belki bi püf noktası vardır????
şimdiden teşekkürler

alıye
07-01-2008, 11:40 PM
patatesleri püre haline getirin içine zeytın yagı tuz katın daha sonra 2 veya 3 tane havucu rendeleyıp tuz la bırlıkte tavada pısırın patetes püresi ile karıştırın borcama düzgun bır sekilde pasta gibi yayın üzerine sarımsaklı yogurdu surun cok guzel ve kolay bir tarif olcusunu istegınıze baglı hemen tuketılmelı ertesı gunu yogur sulanıyor

B@Nu GöKşİn
11-03-2008, 08:40 PM
Kırmızı pancar ,patates, havuç ve yoğurtlu hardal sosu ile çok leziz bir salata oldu..

hardal soslu salata http://www.kibelesofrasi.com/archives/905

Malzemeler:

3 büyük patates

3 büyük havuç

1 büyük pancar

1 kuru soğan

6 çorba kaşığı zeytinyağı

5 çorba kaşığı limon suyu

1 tatlı kaşığı hardal

1 çay bardağı yoğurt

1 çorba kaşığı kıyılmış mayadanoz

tuz

Yapılışı:

patates,havuç ve pancarın kabuklarını soyun dilimleyin ayrı ayrı tencerelerde haşlayın. pancar zor pişiyor. Düdüklü tencerede çok kısa pişirin.

Soğanı rendeleyin suyunu süzerek alın. soğan suyu, zeytinyağ,limon suyu ve tuz ekleyerek karıştırın. Patates, pancar ve havucu ayrı ayrı ezerek püre kıvamına getirin. Sosun yarısını ayırın ve tatlandırın. kalan sosa hardal ve yoğurt ve maydanozu ekleyin karıştırın.

Streç folyo serilmiş derin bir kaba sırayla patates, pancar ve havucu yerleştirin. Buzdolabında iki saat dinlendirin. ters çevirin sosla servis yapın.

not: 4 kişilik bir salata oluyor küçük bir kab kullanın. ölçüleri arttırabilirsiniz.

PAROL
11-04-2008, 01:04 AM
bu salatayı bi arkadaşımda yemiştim ama hardal sosu yoktu.pancar turşusu patates sarmısaklı yoğurt birbirine çok uyuyor ve çok lezzetli oluyor eminim banucum senin yaptığın şekilde dahada harika oluyodur bende mutlaka deniycem eline sağlık

B@Nu GöKşİn
11-04-2008, 01:23 AM
canım tesekkur ederım.

pancar tursuylada denemek lazım aslında haslamaktan daha kolay hemen ezılır : ) hardal sos cok yakıstı ben az ekledım.

sevgıler..