Orijinalini görmek için tıklayınız : MUHTEŞEM
MALZEMELER
4 YUMURTA
1 SU BARDAĞI İRMİK
1 S B TOZ ŞEKER
1 S B SIVI YAG
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 S B CEVİZ { HAFİF ELLE KIKILMIŞ
BİR PAKET EXPRES PUDİNG :P
ŞERBETİ
1 S B ŞEKER
1,5 S B SU İKİSİ BERABER KAYNATILIR
YAPILIŞI
YUMURTA ŞEKER İRMİK YAG KABARTMA TOZU CEVİZ KARIŞTIRILARAK KEK HAMURU HAZIRLANIR KARE BORCAMA DÖKÜLEREK PİŞİRİLİR
ŞERBET SOGUK OLACAK PİŞEN KEKİN ÜZERİNE DÖKÜLÜR
SONRA EXPRES PUDİNG ÜZERİNDEKİ TARİFE GÖRE HAZIRLANIR
ÜZERİNE DÖKÜLÜR :lol:
NOT KENDİNDE PUDİNG YAPABİLİRSİN AMA EXPRES PUDİNG DAHA GÜZEL OLUYOR :P
efsane
12-01-2005, 09:51 AM
Sevgili buki acaba hamurunda hiç mi un yok irmik az gelir diye düşündüm bir de expres puding nasıl birşey ben hiç duymadım kızım da revani istemişti bu tarif revaniye benziyor ama kreması olması daha güzel mutlaka denemek istiyorum.
nazife1
12-01-2005, 11:09 AM
merhaba efsane, sanırım expres puding, geçen hafta bende almıştı, pişirilmeden hazırlanan puding, sanırım tariftekinin bu olduğunu düşünüyorum, kolay gelsin
efsane
12-01-2005, 02:24 PM
Yani expres puding cream ole mi?
eger bulamadıysanız hazır puding de olabilir yalnız süt yarım kg olsun
evet hic un konulmuyor hepinize kolaygelsin şimdiden afiyet olsun denemenizi tavsiye ederin hic birşey kaybet mezsiniz muhteşem bir tat keşfetmiş olursunuz :lol: :lol: :lol:
Semina
12-01-2005, 11:36 PM
sevgili buki tarifini bir ara deniycem ama borcam kücüklerdenmi yoksa büyükmü olacak, birde bu tatlinin keki sadece irmikle sert olmuyormu?
semina büyük borcam hayatım yap dene megeneceginden eminim :lol: :wink:
baysegul
12-09-2005, 10:55 AM
ELLERİNİZE SAĞLIK DEĞİŞİK BİR TARİF ELLERİNİZE SAĞLIK
Selen
12-16-2005, 12:51 PM
Sevgili bukiiiii malzemelri kekte olduğu gibi sıraylayla mı çırpıyoruz yoksa hepsini ayni anda mı karıştırıyoruz.
ecndlk
04-01-2006, 09:06 PM
MALZEMELER
4 YUMURTA
1 SU BARDAĞI İRMİK
1 S B TOZ ŞEKER
1 S B SIVI YAG
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 S B CEVİZ { HAFİF ELLE KIKILMIŞ
BİR PAKET EXPRES PUDİNG :P
ŞERBETİ
1 S B ŞEKER
1,5 S B SU İKİSİ BERABER KAYNATILIR
YAPILIŞI
YUMURTA ŞEKER İRMİK YAG KABARTMA TOZU CEVİZ KARIŞTIRILARAK KEK HAMURU HAZIRLANIR KARE BORCAMA DÖKÜLEREK PİŞİRİLİR
ŞERBET SOGUK OLACAK PİŞEN KEKİN ÜZERİNE DÖKÜLÜR
SONRA EXPRES PUDİNG ÜZERİNDEKİ TARİFE GÖRE HAZIRLANIR
ÜZERİNE DÖKÜLÜR :lol:
NOT KENDİNDE PUDİNG YAPABİLİRSİN AMA EXPRES PUDİNG DAHA GÜZEL OLUYOR :P
hümiş
04-01-2006, 10:34 PM
bu tarif bende de var. benim tarifimde ek olarak 2 elma rendesi ve 1 çay kaşığı tarçın da malzemeye katılıp pişiriliyor.çok nefis oluyor.
derdah
10-31-2006, 06:11 PM
expres puding ney marketlerde satılıyomu
B@Nu GöKşİn
10-31-2006, 07:08 PM
cremaole olması lazım benim anladığım kadarıyla
pişirmeden sütü ekleyip mikser ile çırpılıyor.
derdah
10-31-2006, 07:58 PM
dediğinizi ne demek anlayamadım
Okyanus-Deniz
10-31-2006, 08:01 PM
:cry:
canikom
10-31-2006, 08:03 PM
ekspres puding marketlerde normal pudinglerin reyonunda satılıyor
derdah
11-01-2006, 12:59 PM
teşekkür ederirm en kısa zamanda markete gittiğimde bakacağım
Arkadaşlar vermiş olduğunuz tariflere göz gezdirdim ancak görmediğim için tabi bilemiyorum nasıl olduğunu. Benim merak ettiğim ve aradığım tarifte hamursuz yapılıyor yani un yok. Daha önce musevi bir arkadaşımın annesi yapmıştı adını sorduğumda hamursuz kek olduğunu söyledi. Fakat ben tarifini bulamadım. Aranızda bilen varmı acaba ?
B@Nu GöKşİn
11-01-2006, 01:16 PM
www.yemek24.com da unsuz kek tarifi var bak istersen
zeytin2506
11-03-2006, 01:38 PM
arkadaşlar bu tatlı gerçekten nefis oluyor hatta bu tatlının tarifini bizim işyerinin ahçısı bulmuş hem kolay hemde lezzeti diye her hafta bu tatlıdan yapar tatlı gününde bizde afiyetle yeriz. hatta ahçımız şerbeti dökmeden bana bir dilim gönderir ve bende çayın yanında kek niyetine şerbetsiz yerim öylede çok nefis oluyor. ama artık bööö dedirtti şöyle kolay başka bir tatlı tarifi olursa hemen vereceğim kendine.:)
psikoterapi
11-03-2006, 02:30 PM
Arkadaşlar selam;
Bu tatlının kekini bu akşam mikrodalgada pişirerek yapmayı düşünyorum. Silikon küçük kalıpta.. Olur mu sizce ne dersiniz?
Tabi şerbet, puding vs. gibi aşamaları ayrıca yine yapacağım.
psikoterapi
11-03-2006, 02:36 PM
Bir de, keki yaparken kakaolu yapsam olur herhalde değil mi? Çünkü biliyorsunuzdur, mikrodalga keki kızartmadığı için kakaolu olmayan kekler aynen koyduğunuz gibi bembeyaz çıkıyor :)
Bir de express puding neli olacak acaba?
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.