PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sarmısaklı Tavuk

aslicg
03-24-2005, 10:02 PM
verecegim tarif aslinda dayimin esine ait bir tarif, yapmasi gercekten cok kolay ve cok da lezzetli bir tavuk yemegi, daha once verildi mi bilmiyorum ama sansimi denicem..afiyet olsunn!!
Malzemeler:
kusbasi dogranmis tavuk(yaklasik 1paket banvit gogus)
2-3 dis sarimsak
siviyag
kasar peyniri rendesi(miktari arzuya gore)
1 corba kasigi un
1 buyuk cay bardagi sut
tuz,kirmizibiber, arzuya gore kori..
Yapilisi;
Sarimsaklar ufak dogranir; yagda, kusbasi tavuklarla birlikte,tavuklar bembeyaz olana kadar cevrilir.Tavuklar tamamen pisince, baharatlar, un, sut ve rendelenmis kasarin bir bolumu eklenerek 2-3 dk daha tavada cevrilir. Karisim borcama konur, uzerine kalan kasar rendesi serpilir ve firina konur, kasar hafif pembelesince, cikarip servis yapilir.
Bence cok begeniceksiniz!

04-23-2005, 11:55 AM
tarifi denemedim ama bir yakinim icine 1 adet orta boy kup dogranmis patates ve mantar ekleyerek yapiyor cok lezzetli oluyor,test ettim.tavsiye ederim.
emel

aliyesra
06-01-2005, 11:18 PM
merhaba aslicg
mutlaka deneyin demissin bende soz dinleyip denedim :lol:
gercekten harika oldu.biraz dahada gelistirdim ben tavuklari zeytinyag, soya sos,kori,pul biber, sarimsak tozu karisiminda iki saat kadar dinlendirdim.gercekten harika bisey oldu.hem cok saglikli hemde lezzetli.tesekkur etmek istedim :wink:
sevgiler

cessie
06-02-2005, 07:33 AM
merhaba benim mutfağımda da tavuk yemekleri favoriler arasındadaır özellikle böyle pratik tarifler hem lezzet açısından hemde pratik oluşundan kolay uygulanır ben de bu tarifi uygulayacağım buna benzer bir yemeğim var aynı işlemleri yapıyorum bazen evde mantar varsa özellikle yemeğe suyunu vermemesi için önce soteleyip tavuklara ilave ediyorum bazen de aynı tarifi 1 su bardağı süt 2 çorba kaşığı un ile sos hazırlayıp tavukları soteledikten sonra üzerine gezdirip ,en üstüne de kaşar peyniri rendesi koyup fırınlıyorum buda bir alternatif olabilir hepinize ağız tadınınızın olduğu sevgi dolu günler...

olivia
12-06-2005, 08:22 PM
Annemden öğrendiğim bir tarif. Çok basit ve lezzetli. Hayat kurtarır :)

Parçalanmış tavuk
Sarmısak
Zeytinyağı
Limon suyu
Tuz Karabiber

Malzemelerin miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Ben yarım tavuk için 1 büyük diş sarmısak, yarım limonun suyunu ve yarım çay bardağı zeytinyağı kullanıyorum. Tavuk parçalarını kurulayın. Bir kapta dövdüğünüz sarmısak, zeytinyağı, limon suyu , tuz ve karabiberi karıştırıp tavuk parçalarının üzerine dökün. 4-5 saate bekletin. Ben genelde sabahtan hazırlarım, akşama kadar bekletirim. Pişireceğiniz zaman fırın tepsisine alın, sosun tamamını da tepsiye dökün. Çünkü sosu muhteşem lezzetli oluyor. Fırıma verin. 170-180 derecede 1 saatte hazır oluyor. Sosuna ekmek banmayı sakın ihmal etmeyin.
Afiyet olsun.

acalya
12-06-2005, 08:34 PM
En sevdigim tarif!
Olivia, tavuga en cok yakisan seylerden 3'u zaten bu tarifte var, daha ne olsun?! supeeer ...karabiber/sarmisak/limon....baska ne istersin ki tavukla! ohhhh...benim de her zaman yaptigim bir tarif bu, gercekten de hem kolaydir hem de bir sefin elinden cikmis kadar olur! yani hayat kurtarir, dogru!

Bu arada tavuklari marine ederken buzdolabinda kapali bir kapta tutmakta yarar var bakteri urememesi acisindan....bu da benden bir dipnot ;)

a.pinar
12-06-2005, 09:29 PM
damak tatlarimiz ayni arkadaslar ben ve esimin en sendigi yemeklerden. ben birde biraz kekik ve pul biber ekliyorum himmmm galiba yarina menü hazir

TUTKU
12-07-2005, 10:29 PM
arkadaşlar
bu tavuğu pişirirken tepsiye sosun haricinde su ilave ediyormusunuz?

acalya
12-08-2005, 12:11 AM
ben su katmiyorum, zaten tavugun suyu ve limon falan karisinca yetiyor.

a.pinar
12-08-2005, 11:32 AM
ben yarim cay bardagi kadar koyuyorum koymazsam kuru geliyor bize

olivia
12-08-2005, 06:14 PM
Ben su kullanmadan pişiriyorum, annem biraz ekliyor. Kıvamını deneyerek ayarlayın derim.

nazma46
12-19-2005, 10:23 PM
bende sarımsak koymadan yapıyorum ama bide sarımsaklı denicem.teşekkür ederim....

olivia
01-21-2006, 07:29 PM
sarmısak tadını tamamen değiştiriyor. mutlaka sarmısaklı dene.

ayselcini
04-28-2006, 01:00 PM
tavuğa süt çok yakışıyor bu tarifi hemen bu akşam deneyeceğim ellerinize sağlık

nehirsu
04-28-2006, 01:47 PM
ben yarim cay bardagi kadar koyuyorum koymazsam kuru geliyor bize

ben tavugu boyle soslarla firinda pisireceksem folyoya sariyorum kendisi yag birakiyor hatta o yuzden suya gerek kalmiyor ve hefif yagli bi tavuk oluyor hic kurumuyor..dene bi kere istersen firin kabina folyoya sararark yerlestir :wink:

hatice çeliker
04-28-2006, 11:04 PM
herkese selamlar aranıza yeni katıldım.çok ayrı bir güzellik var hem portakal ağacında hemde forumda sanki bir aile ortamı hatta daha yakın....kendimi samimi içten riyasız sıcacık sevgi denizine yelken açmış gibi hissettim.hepinize sevgi ve dualarımı yolluyorum .allah yar ve yardımcınız olsun .....

simda
05-04-2006, 02:39 PM
geçen gün home tv den aldım bir tarifi paylaşmak istedim.
1 limon
zeytin yağı
10 diş sarımsak
arzu edilen biçimde tavuk(ancak tavukların yağlı olması yani derilerininde üzerinde bulunması gerekmektedir.)
7-8 tane minik domates(cherry domateslerden)
3-4 tane taze yeşil soğan

bir limonun suyu na 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve 4-5 diş sarımsak ezilerek konur. içine tavuk etleri eklenir iyice karıştırılır. dolapta en az 2 saat en fazla da 1 gece bekletilir. fırına konur ve 250 derecede üstleri kızarıncaya kadar pişirilir. piştikten sonra tavuklar kaptan çıkarılır ama kabın içindeki su dökülmez. başka bir tavada 4-5 diş sarımsak ikiye bölünmüş minicik domateslerden 7-8 tane ve 3 veya 4 tane yeşil taze soğan 3 e bölünerek kavrulur. domatesler erimeye başlayınca tavukların suları domatesli karışıma eklenir. bir iki dakika tatlarının birbirine geçmesi beklendikten sonra bu sos tavukların üzerine dökülür ve fırına tekrar konur 5 dakika kadar piştikten sonra servise hazır.
afiyet olsun :D

efk
03-19-2008, 04:34 AM
verecegim tarif aslinda dayimin esine ait bir tarif, yapmasi gercekten cok kolay ve cok da lezzetli bir tavuk yemegi, daha once verildi mi bilmiyorum ama sansimi denicem..afiyet olsunn!!

Bence cok begeniceksiniz!

sevgili asli hakliymissin bugun senin verdigin bu tarifi yaptim ve cok begendik, ki oglum her yemekte yememek icin bahane yaratirken bugun hic tik demeden yedi.
bu tarif endonozyali bir arkadasimin yaptigi tavuk yemegi ile ayni lezzette oldu ki o bir suru benim bulamayacagim baharatlar ve karisimlar eklemisti.
artik ben bu tarifi SIK SIK YAPARIM

enlucky
06-26-2009, 09:44 AM
aslıcg
çok saol verdiğin tarif muhteşem oldu senin sayende güzel bir tad kazandık özellikle köri çok yakıştı tsk ler...