Orijinalini görmek için tıklayınız : Balsamic Sirke???
akdeniz
12-07-2005, 08:16 AM
Elimde Viyana'dan hediye olarak getirilmiş Balsamic sirke var.
Ne farkı var normal sirkeden ve nerelerde kullanılır bilgisi olan varmı?
okale
12-07-2005, 08:19 AM
tüm salatalarda kullanıyorum diğer sirkeden daha lezzetli ve tadı sanki yıllanmışta dahada oturmuş gibi bence.sadece renginin koyu renk olmasından salatanın görüntüsü biraz bozuk gibi olabilir ama eğer salatanın üzerine serpiştirirsen karıştırmadan damla damla üzerinde kalınca tadıda görüntüsüde çok hoş oluyor.
Melek
12-07-2005, 08:25 AM
beyaz peynir ve domates leri halka halka dogra, bir domates bir peynir. üzerini feslegen ile süsle biraz tuz, zeytinyag ve balsamic sirke, mmmhhhhh.
akdeniz
12-07-2005, 08:34 AM
Melek bu dediğini,zeytinyağı ve limonla yapıyordum,şimdi balsamic le denicem.
Tşkr.
bende salatalarda balsamik sirke kullanıyorum. yanlız bizim sirkelerimizden daha yogun oldugu icin az miktarlarda kullanmanı veya tadarak kullanmanı tavsiye ederim. ben bazen içine bir iki damla limonda koyuyorum bana göre ldaha ezzetli oluyor.
sevgilerimle
gc
nese7
02-06-2006, 07:56 PM
Sizma zeytinyagini kucuk bir tabaga koy, icine de suslu bir sekilde balsamic sirke dok. Guzel ilik ekmegi banip afiyetle ye!
Bunu ozellikle Italyan lokantalarinda yemekten once getiriyorlar.
tatlıcadı
06-26-2006, 04:21 PM
balsemik sırke oncelıkle tadı ve kokusuna hayran oldum fırında patetes yaparken sosuna kattım nefis oldu şimdı herşeye katıyorum sevgıler
simda
06-26-2006, 04:53 PM
balzamik sirkenin normal sirkeden ne farkı var :) merak ettim.
Kitchen Bird
06-26-2006, 09:01 PM
SEVGILI SIMDA,BALSAMIC SIRKENIN NORMAL SIRKEDEN FARKI DAHA FAZLA BEKLETILMIS OLMASI.tADI DA SIRKE KADAR KESKIN VE YAKICI DEGIL.BALSAMIC SIRKE VUCUTTAKI YAG YAKIMINI HIZLANDIRIR.COK TUKETMEMEKTE FAYDA VAR(HERSEY GIBI) CUNKU MIDE YANMALARINA SEBEP OLABILIYOR.
BEN SALATALARIMA ZEYTINYAGI,BALSAMIC SIRKE,LIMON SUYU,TUZ VE NAR EKSISINI KARISTIRARAK KOYUYORUM,TEK KELIMEYLE HARIKA OLUYOR.
INTERNETTEN ALDIGIM BASKA BIR TARIFE GOREDE;BIR TUTAM FESLEGEN,YARIM LIMON,BIRAZ HARDAL,BIRAZ MAYONEZ,BIRAZ DA BALSAMIC SIRKEYI KARISTIRIYORUZ VE SONUNDA ENFES BIR SALATA SOSU ELDE EDIYORUZ.
ICKI ICMEDIGIM ICIN BILEMIYORUM AMA ICENLER BALSAMIC SIRKENIN TADINI KIRMIZI SARABA BENZETIRLER.BU NEDENLE ETLERLE COK YAKISTIGI SOYLENIR.ASLINDA ET PISIRIRKEN COK AZ MIKTARDA EKLEYIP DENEMEK LAZIM,BELKIDE COK LEZZETLI BIR SONUC CIKAR ORTAYA KIMBILIR?
tatlıcadı
06-27-2006, 08:07 AM
merhaba Kitchen Bird
ben balsemık sırkeyı ette denedım hatta marıne ederken kullandıgım sosa ılave ettım sadece derım ki lutfen dene muhteşem bır tat oldu
tuz ve şekerden sonra mutfagımda demırbaş balsemık sırke yerını aldı
herkese de tavsıye derım
sedaozcan
06-27-2006, 09:07 AM
Normal sirkeyi hiç sevmezdim. O yüzden de kullanmazdım. Eşim çok severdi. Her salata yaptığımda birazcık sirke derdi. İtalyan lokantasında balzamik sirke yemiştim ama Türkiyeden bulunmuyordu. Yıllanması gereken bir ürün. Türkiyede sirke sarf malzemesi olduğu için tutmayacağı için çıkartmıyorlardı sanırım. Sakata soslarının tüketiminin yaygınlaşması sonucunda 1 sene önce çıkartmaya başladılar. Yaklaşık 1 senedir sadece balzamik sirke kullanıyorum. Kitchen bird'in yaptığı gibi limon, narekşisi, balzamik sirkeye birazda kekik veya fesleğen katıp salataya koyuyorum. Yemeklerde sofraya minik kaselerde zeytinyağı içinde koyuyorum. Etlere şarap konulması lezzet dışında asitli yapısı nedeniyle eti yumuşatmasıdır. Ben etleri yumuşatmak için genelde 1-2 yemek kaşığı gazoz koyardım. 1 senedir balzamik sirke koyuyorum. Köftelere bile. Rengi koyu olduğu için bazı yemeklerin rengini bozuyor. O zaman çok az koyuyorum.
simda
06-27-2006, 08:44 PM
açıklaman için çok teşekkür ederim en kısa zamanda deneyeceğim.
akcildir
07-12-2006, 05:04 PM
Sevgili Zara Balsamik sirkenin yapilisini Hurriyet gazetesi pazar eki yazari Arman Kirim bir yazisinda aciklamisti.Yazarin gecmis yazilarina bir goz at istersen.Sana bol sanslar.
arkabahcemveben
02-18-2008, 12:03 PM
ben de normal sirke sevmeyip , başka arkadaşlarıma yemeğe gittiğimde salatada balzamik özleyen , balzamik tutkunlarındanım, etlerde salatalarda çok beğenerek kullanıyorum
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.