Orijinalini görmek için tıklayınız : gelin tursusu
en uygun yer burasiymis gibi geldi bana...
uzun patlicanlari yikayip kabuklu kismi fazla olacak sekilde "pijamali" soyuyorsunuz, boylamasina dorde bolup kisa bir sure az tuzlu suda hasliyorsunuz (pismesine yakin olacak ama iyice erimesine izin vermeyin). ayri bir yerde kurutulmus biberleri yumusayana kadar hasliyorsunuz. sonra kaynatilip icine 1-1,5 yemek kasigi seker ve biraz tuz atilmis sirkenin icine hasladiklarinizi suyunu suzdurerek katiyorsunuz, bir de 3 dis kadar sarimsagi dovup icine katiyorsunuz. kavanozun agzini kapatip 1-2 gun icinde yenilecek kivama geliyor.
nefis, super istah acici birsey oluyor...ozellikle ciger kavurmasinin yanina cok iyi gidiyor.
tajmari
02-16-2005, 10:38 AM
sadece sirke mi kullanıyorsun hiç su koymuyo musun ? sirke kaynatılcak mı "sonra kaynatilip icine 1-1,5 yemek kasigi seker ve biraz tuz atilmis sirkenin " cümlen bana sirkenın de kaynatılcagı izlenimini verdi yanlış mı anlamısım malzemelerden mı bahsediyosun yoksa?
evet sadece sirke kullaniliyor hic su konmuyor, haslanan sebzelerde mumkun oldugu kadar suyu suzulmus olsun. sirkenin kaynatilmasi konusunu da dogru anlamissin, soyle bir fokurdasa yeterli olur.
umarim deneyip begenirsin...
tajmari
02-17-2005, 02:08 PM
dün küçük bi kavanoza kurup denedim, sirkeyi kaynatmadım umarım olur turşum artık şansıma ,şeker ve tuz miktarını da aynen yazdığın gibi kullandım, kavanozum küçüktü bilemiyorum tadı neye benziycek artık:)))
gulcin
02-17-2005, 04:01 PM
dem, kurutulmus biber bildigimiz kurutulmus dolmalik biber mi :?:
biberde olmak zorundami?burada kurtulmus biber nereden bulurum bilemiyorum...eger tadi cok degismeyecekse sadece patlicandan yapmak istiyorum...bu konuda bilgi verirseniz sevinirim:)
tajmari, sirkeyi kaynatmadan nasil olur bilmiyorum, umarim birsey farketmiyordur...sekerin ve tuzun miktari kavanozun buyuklugune ve tabi senin damak tadina gore degisir. istersen tuz ve seker eklemesi de yapabilirsin sonradan...
gulcin, benim kullandigim bildigimiz sivri biberlerin kurutulmusu ama dolmalik kurutulmus biber de olur. benim tercihim sivri biber, bi de aci olursa, himmm...
arzu, biber olmak zorunda degil, sadece patlicanla da yapabilirsin. ben de burada bulamayacagima dusunup tr den getirmistim. bir de burada uzun patlican pek goremiyorum, genelde tombul patlican var. ben onlari boylamasina sekize falan boldum ama uzun patlican bulabiliyorsan daha az cekirdekli olacagindan daha iyi olur.
annem bu tursuyu iri kirmizi biberlerle de yapiyor. biberleri hasliyor yada kozluyor (bu daha lezzetli) kabuklarini soyup yine ayni sekilde hazirliyor...ufak olculerde deneyip, tatmanizi tavsiye ederim...
tajmari
02-18-2005, 01:10 PM
demciğim, kavanozum küçük cikolata kavanozuydu 2 tane patlıcan ve bi miktar kurutulmuş biberle denedim,kaynamamış sirkeyle nasıl olur bende bilmiyorum ama heveslenip yaptım cevabın gelmeden, ama kaybedilcek bişey yok bence :P tadına bugün baktım tam dönmemiş belki sirkeyi kaynatmak dönüşümü hızlandırıyodur
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.