Orijinalini görmek için tıklayınız : iskender kebap?
berke44
12-12-2005, 07:44 PM
arkadaşlar ben evde iskender kabap yapmak istiyorum tarifi kaybettim lütfen bilen varsa bana iletebilirmi :?: şimdide tşk ederim :D
aysegül
12-12-2005, 10:56 PM
SELAM BERKE44 BEN ISKENDERI EV DONERINDEN YAPIYORUM COK LEZZETLI OLUYO EV PIDESINI KUP KUP DOGRUYORUM USTUNE DONER ETI YORURT VE SALCALI BOL TEREYAGINI DOKUYORUM EN USTE GERCEKTEN LOKANTADAKINDEN HIC BI FARKI OLMUYO
akdeniz
12-13-2005, 12:09 PM
Ben kendi tarifimi vereyim.Ayşegül'de verince farklılıklar ne bakarız.
1kilo dana antrikot
300gr. orta yağlı kıyma
1 kurusoğan
Kurusoğanı rendeleyip karabiber kekik ve tuz ile kıymaya karıştırıyoruz.
Daha sonra bir anrtikotu düz bir zemine alıp üzerine ince bir tabaka kıymadan sürüyoruz ve yine bir antrikot koyarak bu işlemi tekrarlıyoruz.
Daha zonra yaptığımız döneri streçfilme sarıp derin dondurucuya koyuyoruz.Bir gün sonra dönerimiz hazır.Lazım olduğunda çıkarıp 10-15 dk. bekletip ince döner keser gibi dilimleyip teflon tavada yada fırın ızgarada arkalı önlü kızartıyıruz.Ben teflon tavada yapıyorum çok çabuk ve pratik oluıyor.Bununla İskender de yapabilirsiniz.
sedanur
01-22-2006, 01:03 AM
hazir paketlerde satilan donerden yapiyorum iskenderi. pideyi kup kup dograyip erittigim tereyagini uzerine dokuyorum ve firina veriyorum, pide yagi cekince ve biraz da kizarinca hazirladigim sulandirilmis domates salcasinin yarisini pidenin uzerine dokuyorum tekrar firinda biraz cekmesini bekliyorum, en uste donerleri ve geri kalan salcali su ve ustune kalan erimis tereyagini dokuyorum. 5-10 dakika kadar daha firinda tutup yanina bulgur pilavi ve yogurtla servis yapiyorum. yag oranini kendinize gore ayarlayabilirsiniz ama pidelerin her birine biraz yag gelecek sekilde olsun. pideler firinda biraz kizarmali. bence disarda yedigimden bir farki yok.burada disarda yeme olanagimiz kisitli oldugu icin cok kastim ugrastim aslina yakin yaptim, ama turkiye de olsam evde yapmakla ugrasmazdim herhalde :) sevgiler
semoşum
01-24-2006, 01:03 PM
Arkadaşlar, kıymayı alın tuz ve karabiberle bir güzel yoğurun. Buzlukta bir iki saat kadar bekletin ve yeterince sertleşince ince ince yaprak kalınlığında kesin.Teflon tavada az yağ ile kızartın. İşte size yaprak döner :)) Sosu için ben domates salçasını yağda kokusu çıkana kadar kavuruyorum. Unlu su katıp istediğim kıvama getirdikten sonra içine iki üç diş sarmsak ezip katıyorum ve braz daha ocakta bırakıyorum. Pideleri küp küp kesip tepsiye diziyorum, üstüne yaprak döneri de koyduktan sonra fırına atıyorum 10 -15 dakika pideler isiniyor.Daha sonra üstüne sosu doküyorum. Tereyağı olmazsa olmazlardan tabi, biraz bolca seviyoruz biz. Maydanoz ve sivri biberle süsleyin ..... Afiyet olsun
Sevgiyle kalın... :)) :)) :))
m.nihal
07-09-2006, 12:30 AM
arkadaşlar derin dondurucumda hazır dondrullmuş dönerler var.onları nasıl degerlendirebilim.ben iskender kebab yapmak istiyorum ama denemelerim pek hoş olmadı . ekmekler kızartılıyor sanırım ama sos yani salcalı sosum hoşuma gitmedi .deneyen yapan arkadaşlarımdan yardım bekliyorum. çok teşekkür ederim ilgilenen arkadaşlarıma :) sevgiler
nehirsu
07-09-2006, 10:45 PM
ben tavada eritilmis margarinin uzerine salcayi unla ilik su ile aciyorum oyle bir tasim kaynatip kullanyorum iskenderin uzerine ama ben bulgur pilavi olmadan iskendere iskender demem :-)
cügam123
08-16-2006, 02:57 PM
merhaba akdeniz ,
yazmış olduğun iskender ile ilgili birkaç sorum olucaktı ,Daha sonra bir anrtikotu düz bir zemine alıp üzerine ince bir tabaka kıymadan sürüyoruz ve yine bir antrikot koyarak bu işlemi tekrarlıyoruz. bu işlemi biraz ayrıntılı açıklama şansın varmı bun utam anlayamadım.
bahar1970
08-16-2006, 04:05 PM
Ben iskenderi evde kendim yapıyorum gerçekten çok harika oluyor. kuşbaşı eti donduruyorum (bazen bunu önceden soğan suyuylada terbiye ediyorum)donan et ince ince kesiliyor kesilen etleri teflon tavaya alarak kısık ateşte bıraktığı suyu çekene kadar pişiriyorum pişmesine yakın içine tereyağı ve karabiber-tuz( arzu ederseniz başka bir baharatta katabilirsiniz) katıyorum birazda öyle çevirip altını kapatıyorum. Diğer tarafta bayat pideleri küp küp doğruyorum tereyağında çeviriyorum, diğer tarafta sarımsaklı yoğurt ve acılı bir domates sosu hazırlıyorum önce ekmeği, sonra yoğurt, sonra döner, en üstünede domates sosunu döküp servis yapıyorum gerçekten çok harika oluyor bazen eti o şekilde pişirip ekmek arası yapıyorum arasına domates , turşu, maydanoz koyarak çocuklarım buna bayılıyor umarım yardımcı olabilmişimdir sonucunu merakla bekliyorum afiyet olsun
berke44
08-25-2006, 11:23 AM
üf ya daha yeni kahvaltı yaptım üstelik rejimdeyim olmazki kardeşim ağzım sulandı bir fili bile yiyebilirim şu an
nehirsu
03-20-2007, 01:30 AM
bende evde yaptim ilk defa ve cok begendim doneri hazir aldim bi tek dondurucudaydi porsionlar halinde kullandim birazcik donerle bile 3 - 4 kisiye raghatca hazirlayabilrisinis tarifi bloga ekledim :lol:
venito
04-17-2008, 09:45 AM
lutfen bene iskender kababin tarihini nerden bulabilecegimi tarif etseniz cok memnun olurum .
iki aydir menu dizayininda kullanacam tarihini bulamiyorum kardesler.
ete zam geldi menu degistiriyoruz ondan.
lutfen en kisa zamanda yardim etsez sagolun dostlar
venito
04-18-2008, 10:48 AM
lutfen bene iskender kababin tarihini nerden bulabilecegimi tarif etseniz cok memnun olurum .
iki aydir menu dizayininda kullanacam tarihini bulamiyorum kardesler.
ete zam geldi menu degistiriyoruz ondan.
lutfen en kisa zamanda yardim etsez sagolun dostlar
mbemine
04-18-2008, 08:12 PM
Elbette Bursa İskender Kebapçısında..Kendi buluşları olmasından dolayı isminide ilk yapan kişiden almış..Yalnız kendi isimleri ile sizin ürününüzü satmanıza izin vermezler sanırım..
Tarihçesi burada
http://kebapciiskender.com.tr/tr/?PID=7
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.