PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arpa Şehriyesi salatası

simuzer
06-01-2005, 09:31 AM
kaynar tuzlu suda yarım paket arpa şehriyeleri haşlayın.İrileşince süzgeçten geçirin.4 yemek kaşığı yoğurtla ,4 yemek kaşığı mayonezi bir kasede karıştırın.1 adet közlenmiş kırmızı biberin çekirdeklerini temizleyip,küçük küçük doğrayın.8-10 adet kornişon turşu ve 6-7 dilim salamı ince bir şekilde kıyın.Hazırladığımız yoğurtlu karışıma şehriye ile birlikte bütün malzemeleri cümbür cemaat ekleyin.Salatamız hazırdır.

creamy
12-28-2005, 03:34 PM
Malzemeler:
1/2 Paket arpa şehriyesi
3 havuç
3 salatalık
2 su bardağı yoğurt
1/2 bardak mayonez
2-3 diş sarmısak

Yapılışı:
Arpa şehriyesini üzerinde yazan dakika kadar haşlayın çok lapa olmasın. Salatalığı çok iyiy yıkayıp kabuu ile rendeleyin. Havucu da rendeleyin. Bir kapta arpa şehriyesi, salatalık, havucu karıştırın. Daha sonra yoğurt vemayonezi ekleyin ve sarmısakları ezip içine katın. İyice karıştırın.
İsterseniz tuz ve ya pulbibert ekleyebilirsiniz. Ayrıca mayonez koymak istemezseniz sadece yoğurt da kullanabilirsiniz. Öyle de çok lezzetli oluyor.
Bizim çok severek yediğimiz bir salata ayrıca meze olarak da çok seviliyor. Hepinize afiyet olsun
sevgilerle...

sofie
12-28-2005, 11:04 PM
Sevgili creamy,
gercekten ilginc bir tarif. Kucuklugumden beri arpa sehriyeyi sadece pilavda veya corbalarda yedigim icin boyle olabilecegini hic dusunmezdim. Ama neden olmasin :) degilmi. Makarnadan salata olurda arpa sehriyeden olmaz mi yani. Mutlaka deneyecegim bu. TEsekkurler tarif icin. :)

creamy
12-29-2005, 04:49 PM
evet ilginç olyor gerçekten teyzem ilk yaptığında biz ne olduğunu anlamamıştık :)
umarım beğenirsiniz :)
sevgilerle

GüLGüSeLi
01-30-2007, 08:24 AM
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var 15 kişilik bir misafir grubuna şehriye salatası yapmak istiyorum..Arpa ile tel şehriye arasında bir fark olurmu? Ve 15 kişiye kaç bardak şehriye kullanmalıyım..Şimdiden teşekkürler..

ece
01-30-2007, 08:52 AM
arpa sehriye pirinç seklinde daha tombuldur tel sehriye ise uzun ve incedir..
arpa sehriye salatasıda var tel sehriye salatasıda..karar vermek sana kalmıs..
sevgiyle....

GüLGüSeLi
01-30-2007, 09:51 AM
Fark olurmu derken lezzet açısından fark olurmu diye sormak istemiştim daha önce hiç denemediğim için tecrübesizim bu konuda..Hangisi daha iyi olur bilemedim.. :(

gönül30
01-30-2007, 10:07 AM
bence arpa şehriye ile yapın harika oluyor...resmini görmek isterseniz siteme bakabilirsiniz...sevgiler

muge
01-30-2007, 11:09 AM
arpa şehriye yerine birde yıldız şehriye ile deneyin :) benim yıldız şehriyeli salatam şöyle=havuç çok küçük küp şeklinde kesilir kaynayan suya bir miktar tuz atılır havuçlar eklenir 1-2 dakika sonra yıldız şehriye eklenir. yıldız şehriyeler büyüyünce(5dak kadar çok fazla değil yoksa dağılır) tencereye biraz su soğuk konulur ve süzülür. kornişon turşu küçük küçük kesilir. yoğurt,mayonez,tuz,sarımsak,turşu karıştırılır çok sulu olmasın yoğurt.(ben süzme ve normal yoğurtla hazırlıyorum) havuçlu makarnalar soğuduktan sonra yoğurta ilave edilir. afiyet olsun..

hosseda
01-30-2007, 02:59 PM
Ben arpa sehriyeli yemistim oldukca da guzeldi, yildiz seklide olan da onunla ayni tarz olur, ama daha orjinal gorunur.
Gecenlerde bir arkadasim yogurtlu makarna salatasina tuzot eklemisti. Benim normalde kullanip, sevdigim bir sey degil ama salataya farkli bir tat vermis. Sanki ozel bir sosla yapilmis gibiydi.

http://gulidem.blogcu.com

GüLGüSeLi
01-30-2007, 03:30 PM
Arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim..Yıldız şehriye fikri hoşuma gitti ama hala daha kaç bardaktan yapmalıyım yetermi yetmezmi gözüme kestiremiyorum..

Ayşen
01-30-2007, 03:35 PM
Gülgüseli yarım paket yeterli. Ben bir paket yapmıştım, bir tencere salata olmuştu :)

Arzu Unterberger
02-01-2007, 12:40 PM
Sevgili creamy veya onun tarifini denemis olan arkadaslar: Salatanin icine havuc ve salatalik rendeleyince salata sulanmiyor mu? Ne kadar cabuk tüketmek gerekiyor?
Simdiden tesekkürler.

GüLGüSeLi
02-01-2007, 01:03 PM
Arkadaşlar ben bu şehriye salatasını yapmaya karar verdim..Sevgili Ayşenin önerisini dikkate alarak yarım paketten yapıcam..
Rabbim utandırmasın hiç birimizi..

http://yemekzevki.blogspot.com/2005/06/telehriyeli-salata.html

aNnEcİk
06-21-2008, 11:51 PM
ARPA ŞEHRİYE SALATASI:...20 kişilik...

1 paket arpa şehriye (haşlanmış)
1 adet tavuk göğsü (haşlanmış ve arpa şehriye çapında didiklenmiş)
1 kavanoz garnitür (560 gr.)
1 küçük kutu mısır konservesi
7-8 tane orta boy salatalık turşusu (minik doğranmış)
1 demet dereotu
2 adet limon
zeytinyağı
tuz

YAPILIŞI: Soğuyan arpa şehriyeye suları süzülmüş garnitür ve mısır konserveleri,ince kıyılmış dereotu,tavuk göğsü,turşu.limon suyu ve tuz ilave edilerek karıştırılır kaselerde servis yapılır.
ÇOK SEVİLEN HERKESİN 2 KASE YEDİĞİ BU TARİFİ DENEMENİZİ ŞİDDETLE ÖNERİRİM

alıye
07-01-2008, 07:14 PM
ARPA ŞEHRİYE SALATASI:...20 kişilik...

1 paket arpa şehriye (haşlanmış)
1 adet tavuk göğsü (haşlanmış ve arpa şehriye çapında didiklenmiş)
1 kavanoz garnitür (560 gr.)
1 küçük kutu mısır konservesi
7-8 tane orta boy salatalık turşusu (minik doğranmış)
1 demet dereotu
2 adet limon
zeytinyağı
tuz

YAPILIŞI: Soğuyan arpa şehriyeye suları süzülmüş garnitür ve mısır konserveleri,ince kıyılmış dereotu,tavuk göğsü,turşu.limon suyu ve tuz ilave edilerek karıştırılır kaselerde servis yapılır.
ÇOK SEVİLEN HERKESİN 2 KASE YEDİĞİ BU TARİFİ DENEMENİZİ ŞİDDETLE ÖNERİRİM
bu tarifi günümde yapıcam once kendim deniyecem insallah güzel olur

aNnEcİk
07-04-2008, 01:57 AM
aliye dereotu sevmiyen arkadaşım çok beğendi ve klasik salatalara yeni bir alternatif olunca ohbe diyo insan deneyince pişman olmıycaksın

handenur
07-04-2008, 02:04 PM
annecik'in tarifine çok benzeyen bu tarifi yaptım dün, çok çok beğenildi, dereotu çok yakışıyor ben balzamik sirke de ekledim gayet güzel oldu tavsiye ederim.

http://yemekzevki.net/2005/06/19/telsehriyeli-salata/

SARAR
10-21-2008, 08:24 AM
Benim yaptığım arpa şehriye salatası;

1/2 paket arpa şehriye tuzlu kaynar suda haşlanır.
Pişince içine 1 su bardağı soğuk su dökülüp karıştırılıp süzülür.

Ayrı yerde 1 kase sarımsaklı yoğurt ve 4 kaşık mayonez karıştırılır.

1/2 demet maydanoz,
1/2 demet dereotu,
1 su bardağı haşlanmış bezelye ,
8-10 adt. küçük doğranmış kornişon turşu
karıştırılır.

Servis öncesi tereyağ-pul biber kızdırılıp salata üstüne dökülür.
Afiyet olsun.

Seda

biberiye38
10-28-2008, 07:08 PM
Arpa şehriyesi salatasını denemeyenler varsa en kısa zamanda denemenizi tavsiye ederim.Çok güzel oluyor tadan herkes çok beğeniyor. Kalanını buzdobında muhafaza edebilrsiniz bir gün sonra da yenilebiliyor.

HIRSIZ-POLIS
10-28-2008, 08:56 PM
evet gercekten cok guzel oluyor yalniz acemiler olcusune dikkat etsin, benim gibi bir kazan salataniz olur yoksa...

hosseda
10-28-2008, 11:21 PM
Canim istedi benim simdi, pilavi da cok guzel oluyor :-)

Sothys
03-09-2009, 08:13 AM
Oldumolası bu tip salataları çok severim.Makarna salatası delidiyim diyebilirim.Ama artık arpa şehriye salatası da ikramlıklar listesinde yerini aldı.Tarif için teşekkürler Simuzer.

bskylmz
02-05-2010, 10:46 AM
benbe bir öneride bulunayım. arpa şehriyeleri haşlamak yerine az bir yağ ile pembeleşinceye kadar kavurun. üzerine su ekleyerek pilav gibi pişirin ve salatada bu şekliyle kullanın. çok daha lezzetli oluyor.