Orijinalini görmek için tıklayınız : Tuzlu Fıstıkla Ne Yapılabilir?
nalkan82
01-16-2006, 05:33 PM
Kolay gelsin hanimlar.
elimde cok fazla tuzlu fistik var. bu fistiklari nasil degerlendirebilirim. tuzlu fistik ile yapilan bir tarif biliyorsaniz cevaplarinizi bekliyorum. cevaplar icin simdiden tesekkurler.
Ellerinize saglik.
aslıyıld
01-16-2006, 07:46 PM
tuzlu fıstık derken yerfıstığımı antep fıstığımı?
eşim antepli, bizde de sürekli antepfıstığı bolca bulunuyor. dolmaların, içli kötenin, pilavların içine bazen ezerek bazen tane tane katıyorum. hem yakışıyor hem -varsa- çocuklar için yararlı. bazen sebze sotelerine ,ıspanağa da ekliyorum. bazı böreklerin içinede katabilirsin. diğer cevapları bende merakla bekliyorum.sevgiler.
nalkan82
01-16-2006, 09:57 PM
soyulmus tuzla kavrulmus yer fistigi. Antep fistigi olsaydi da keske ben onlari migdemde muhafaza ederdim. cevap icin tesekkurler.
Aklıma nasıl yapıldığını bilmediğim fıstık ezmesi geliyor. Badem ezmesinin nasıl yapıldığını göstermişlerdi televizyonda. Kavurup un haline gelene kadar çekiliyor, içine ılık şerbet yediriliyordu, fındıkla da olur demişti sunucu.
mbemine
01-17-2006, 09:23 PM
Merhaba mutfak cadısı,
fıstıklar ne ile çekiliyor acaba? Rondoda yapsak olurmu acaba? Ekmeğe sürüp üzerinede bal sürüp yemek çok güzel oluyor.
Orange
01-17-2006, 10:24 PM
...
Deniz C
01-19-2006, 04:19 PM
nalkan82 merhaba, tuzlu kavrulmuş fıstıkları dövüp makarna, erişte üzerine serpebilirsin, cevizli ve tuzlu tariflerde tuz koymadan kullanabilirsin, bir de tuzlu kuru pasta gibi kurabiye hamuruna katabilirsin tabii tuz koymadan, ya da tuzlu kurabiyeleri fıstığa bulayıp pişirebilirsin, aklıma gelenler bunlar canım
betul
01-21-2006, 11:07 PM
nalkan82,benim yaptigim tarifi vereyim, bu forumdaki acika tariflerine de bakabilirsin aslinda ,cunki onlari andiriyor. Once fistiklari bir kac sarimsakla birlikte robotta cekiyorum.Cok fazla cekersen yagini salmaya basliyor,o noktada biraz zeytinyag katiyorum.1/2 bard. ,1 bard. cekinme biraz cokca kat,beklediginde dolapta katilasmasini onluyor. Sonra da dom. -biber salcasi,tuz ,pulbiber,kuru nane katip karistir.Tuzunu katarken test et ,salca, siviyag ve sarimsakta cimrilik yapma, 1 gece dolapta beklet ki tatlar birbirine kaynassin. Bunlar puf noktalari..
Annem evde boza partisinden artan sari leblebileri de boyle degerlendirmis.Salca ve sarimsakla kaynasinca cevizmis fistikmis pek de onemi kalmiyor.Ilgilenenlere duyurulur.
nese7
02-12-2006, 09:15 AM
Buradaki dogal urunler marketinde fistiklari ceken bir makina var. Fistiklar icine hicbir sey katmadan direk eziliyor ve fistik ezmesi haline geliyor. Rondoda da benzeri yapilabilir diye tahmin ediyorum.
müzeyyen
02-12-2006, 09:53 AM
Tuzlu fıstığın kullanıldığı batırık diye bildiğim ama tarifini tam olarak bilmediğim sulu ve katısının ayrı ayrı yendiği bir yiyecek var. İçinde ayrıca köftelik bulgur, ceviz,susam,domates kurusu,fesleğen vb var . silifke, mut, ermenek taraflarında yapılan bir yiyecek. bilen arkadaşlar vardır herhalde.
Bu arada forumda aperatifler bölümünde tarifi buldum.
suledemir46
10-29-2006, 05:26 PM
Kuşbaşı kırmızı eti haşlıyoruz yada tavuk etini haşalayıp didikliyoruz.Suyuna pilav pişiriyoruz.Yer fıstığının kabuklarını çıkarıp yağda kavuruyoruz.Eti yada tavuğu da katıp azıcık da öyle kavuruyoruz.Biraz pul biber ve karabiiber ekliyoruz.Pilavı servis yaparken üzerine et ve fıstık karışımını koyuyoruz.
Bu bizim orda düğünlerde bayramlarda vs. yapılır.Cacıkla süper olur.
medura
11-01-2006, 04:52 PM
Tuzlu fıstıkla aram hiç yoktur, hiç yemesem aklıma gelmez. Eve gelen misafirler çerez getirince, içinden fıstıkları ayıklayıp karamelli fıstık yapıyorum, karameli seviyorsanız eğer çok güzel oluyor. Aşağıdaki linkte fındıklı tarif var, fıstıklısı da yapılabiliyor. Yağlı kağıda dökmenizi tavsiye ederim, çok kolay ayrılıyor.
http://finduklutarifler.blogspot.com/2006/08/fndk-krokan.html
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.