PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sebze Çorbası

denizkizi
12-29-2004, 01:48 AM
Arkadaslar size cok kolay ve cok lezzetli bir corba tarifi vermek istiyorum.ayni miktarlarda (miktari size kalmis) karninahari ,brokoliyi ve havucu ustunu gececek kadar su koyarak haslayin.Haslanirken icine 2 tatli kasigi tuz otu yada vegeta katin.Sebzeler iyice yumusayinca ocagi kapatin.isterseniz sebzeleri ezin yada kucuk parcalar halinde birakin.Kucuk bir tavada tereyagini eritin ve corbaya ilave edin.Inanilmaz saglikli ve lezzetli bir corba.

Gökçen
01-12-2005, 04:55 PM
Kremalı sebze çorbası tarifi arıyorum, bileniniz varsa bana yazabilir mi?

Eloş
01-13-2005, 01:29 PM
Merhaba ;
Ben bu tarifi denemedim ama tarif defterime eklemisim muhtemelen portakal agcindan yada yorumlardan almisim.. Muhakkak guzeldir.
25 gr tereyağ
1 soğan,doğranmiş
3 adet pırasa(ince ince doğranmış)
3 adet patates (soyulmuş , küplere bölünmüş 2 cm kadar )
1,5 lt sıcak su
200 ml (yani bir kutu) ciğ krema
tuz
1) Soğanı , tereyağında öldür. Tencerenin kapağını kapatıp soğanlar yumusayana kadar pişir.
2)Pırasaları ve patatesleri ekle. Hepsini iyice kariştirip kapağı tekrar kapat.Orta ısıda arada kariştirarak yaklaşık 10 dak. pişir.
3)Kaynar suyu tencereye ekle. 1-2 taşım kaynatıp tuzu ekle. Tencerenin kapağı kapalı olarak düşük ısıda yaklaşık 15-20 dak(sebzeler yumuşayana kadar) pişir.
4)Ateşi söndürüp 1-2 dak. bekle. Corbayı el blendrından geçir. Tekrar ocağa alıp 1-2 taşım kaynatın ve kremayı ilave et. İyice kariştirip karabiber ekle.
Afiyet Olsun

funda_mete
02-17-2005, 08:23 AM
Sevgili Denizkızı verdiğin çorba tarifini Mete için pişirdim. Taze olarak yesin diye küçük porsiyonlarda koydum sebzeleri. Ayrıca içine kıymada koydum ben. Baharat koymadım sadece tuz ekledim yedirmeden öncede içine bir miktar limon sıktım. Biz annemle tadını beğendik ama meteci ilk gün çok acıkmıştı itiraz etmeden yedi sonraki gün biraz zor yedi. Ama yinede haftada bir gün bu tarifi yapıp aç olduğu zaman yedireceğim çünkü seninde dediğin gibi gerçekten vitamin deposu :D

Sevgilerimle

Funda & afacan Mete (17 aylığız)

geronimo
10-12-2005, 09:20 AM
Malum önümüz kış, soğuk kış günleri için lezzetli oldukça doyurucu bi çorba tarifi vermek istiyorum...
malz:
- 1-2 adet pırasa
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 2-3 diş sarmısak
- 1 adet kereviz
- 4-5 bardak su (tercihen et veya tavuk suyu)
- 2 kaşık zeytinyağı
- 1 kase yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1/2 limonun suyu
- 1 yumurta sarısı
- tuz, karabiber
hazırlanışı:
Tüm sebzeleri mümkünse rondodan geçirelim, yada minik minik doğrayalım, tencereye yağımızı sebzelerimizi ve suyumuzu koyup pişirelim. Sebzeler yumuşadıktan sonra tuzunu ve karabiberini ekleyelim. Bi taşım kaynatalım ve blendırda biraz inceltelim...çorbamız kaynarken diğer tarafta yoğurdu çırpalım, içine unu limon suyunu ve yumurta sarısını karıştırıp içine biraz kaynayan çorbadan alıp terbiyeyi ılıtalım ve çorbamıza ekleyelim..bi iki tıkırdadıktan sonra çorbamız hazır.
çok doyurucu özlü bi çorba oluyor... fazla sıvı değil yoğun bi çorba özellikle çocuklarınız için tavsiye ederim.. çorbayı düdüklüde yaparsanız zamandan da tasarruf edersiniz, çabucak hazırlanan bi tarif...afiyet olsun...

ipeko
10-26-2005, 01:21 PM
Merhabalar,
sitede nefis çorba tarifleri var ama uzun süredir evde kremalı sebze çorbası yapmak istiyordum. Eğer güzel tariflerinizi benimle paylaşırsanız bu düşünce olmaktan çıkıp gerçeğe dönecek. :P Herkese sevgiler. İPEK

okale
10-26-2005, 01:25 PM
ramazan menüsünde kremalı brokoli çorbası yazdım o çok güzel oluyor istersen ona havuç ,kabak ta ekleyip güzel bir karışık sebze çorbası yapabilirisin.

laley
10-26-2005, 01:30 PM
Hatice'nin yaptığı nefis kremalı sebze çorbası bu linkte: http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2004/09/kremal_sebze_or.html
bir de bu var buna da krema ekleyerek deneyebilirsin http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2004/01/k_sebzeleri_orb.html

ipeko
10-29-2005, 10:42 PM
okale ve laley çok teşekkür ederim. İlk fırsatta deneyeceğim. Sevgiyle kalın. :lol:

vilma
11-07-2005, 10:04 AM
ramazanda ve bayramda aldığım 3 kilodan acilen kurtulmam gerek hem bana hemde bir çoğumuza lazım olacağını düşündüğüm basit diet çorbaları arıyorum

deniz488
11-07-2005, 02:58 PM
Sevgili Vilma
Benim hep yaptıgım vitamin yuklu hemde diyet corba tarifim var.
Bir tencerede karnıbahar,brokoli,havuc,patatesi,ıspanak,kereviz hepsini (içinde olmayan olabılır)hasliyorum.Cabuk pisiyorlar bir tutam hepsinden,el blendiri ıle bıztlatın sıvı pure gibi oluyor.Biraz su ekleyin corba kivamı kadar,1 yem.kaşıgı zeytin yağ ve yarim su bardagı sut ekleyip bir tasim kaynayana kadar cevirin,sondurun.
Hem cok vitaminli hemde lezzetli tok tutucu bir corba oluyor.Zaten genelde corbalarda yagi cok aza indirirseniz corbalar kalorili olmaz,yag tehlikelidir.
Anlattığım sebze corbasını misafıre yapmak ısterseniz yada diyet yapmadiginizda sut yerine kutu kremanın yarısını 1 yemek kaşıgı unla cırparak corbaya yedirin baska yag koymayın cok lezzetli oluyor,aklınızda bulunsun.Afiyet olsun
Bu tarife su koymazsanız sebze puresi olur.Cocugunuza yapacaksanız biraz un kavurup pureye katın cok lezzetli oluyor cocuklar seviyor tadı guzel olunca cunki.

mugeyik
11-16-2005, 01:53 PM
15 aylık yemek yemekten hiç hoşlanmayan bir kız annesi olarak artık bulabildiğim her malzemeden çorba yapar oldum ama bu arada harika lezzetler yakaladığımda oluyo.özellikle küçük çocuklu arkadaşlara tavsiye ederim:
bir kök kereviz ve bolca kereviz yaprağı
bir orta boy patates
bir orta boy soğan
1 çay bardağı kırmızı mercimek
2 orta boy havuç
hepbirlikte kaynatılır havuçlar yumuşayınca blenderdan geçirilir.
iki çorba kaşığı tepeleme yoğurt ve 1 yumurta iyice çırpılır.blanderdan geçirilmiş karışıma kesilmemesi için azar azar eklenir 10 dakika daha karıştırarak kaynatılır.
not:1 bardak tavuksuyu da eklerseniz yeme de yanında yat cinsinde bir çorba oluyor
afiyet olsuuunnn

mimare
11-16-2005, 03:11 PM
Bu tarifi, italyan bir ahçıdan istemiştim..Hatta masamıza kadar gelip,bana tarifi verdiği için teşekkür ettikten hemen sonra,sadece şaka olsun diye zar zor anlaştığımız,ingilizce-fransızca-türkçe! dilleriyle adama yaptığım defterine el koymak istediğim şakamı anlamamş olacak ki[içinden de demiştir bu türkler ne yüzsüz diye ;) ] Adam içeri gidip tarif defterini getirdi ve tatil boyunca bende kalabileceğini söylemişti.Ben ne yaptım?,sırf nezaketimden reddettim ve her geldiğimde onun bana yapıp,yememin daha güzel olacağını falan söylemiştim..Herkes bana saçmaladığımı ve böyle bir fırsatı kaçırdığım için hayıflansa da , adamcağızın ya da çocukcağızın o güzel yüzündeki mutluluk ifadesini görmek herşeye değerdi..Mesleğe..emeğe...saygım sonsuzdur..

Dedikten sonra,adını da tam hatırlamıyorum , başı pierre idi ama , kulakları çınlasın..:)

Malzemeler

100 gr havuç
100 gr kabak
100 gr taze fasulye
100 gr patates
50 gr lahana
50 gr kereviz
3 diş sarımsak
1 küçük soğan
70 gr.tavuk suyu
50 gr salça
1 çay bardağı sıvı yağ
Bir çay fincanı erişte

Gramajlı ölçüleri ben de sevmiyorum ama sebzeleri göz kararı , kişi sayısına göre adet olarak belirlemek daha kolay oluyor..

Zeytinyağı + Soğan + Sarmısak

Kereviz+Taze fasulye+Lahana+Havuç

Salça+kabak+erişte+tavuk suyu

Sıralama bu şekilde,sebzeleri de ister julyen , ister kup kup doğrayın..Erişteyi de dilerseniz yağda hafif pembeleştirdikten sonra ilave edebilirsiniz..Ayrıca bu çorba çok bereketli olduğundan az da yapsanız en az 6 kişilik oluyor..

Afiyetler olsun..

cgozlu
11-18-2005, 11:01 AM
Dün akşam yaptığım Sebze çorbasını sizlerle paylaşmak istiyorum.Süper lezzetli oldu, herkese tavsiye ederim bu kış günlerinde tam vitamin deposu :wink:

1 havuç
1 kabak
1 domates
1 biber
2 ymk kaşığı un
2 ymk kaşığı sıvıyağ
6 bardak su
3 dal dereotu

yağ ile unu kavurup yavaş yavaş suyu ilave edin eğer topaklanırsa blendırla çırpın.Havuç ve kabağı rendeleyip domates ve biberi minik minik doğrayarak katın.tuzunu ilave edin.Kaynayıp koyulaşınca deretounu ince kıyıp ilave edin bir taşım kaynatıp ateşten indirin.
Afiyet olsunnnn :-)

hüzünbaz
11-20-2005, 05:36 PM
arkadaşlar gerçekten harika bir çorba,herkese tavsiye ederim

SNG
11-25-2005, 01:34 PM
Bir kitap ta Sihirli pırasa çorbası tarifi vardı ben denedim fayadısını görmüştüm.Pırasalırı temizle normal bir şekilde doğra tencereye koy ve üzerine su kolarak pişir.3 gün bu sudan ve pırasadan ye.Git gel suyunu iç.istersen pırasayı o şekilde yiyimezsen tatlandıra bilirsin mesela limon sıkarak çok az bir tuz atarak.Umarım faydasını görürüsün....

muzo
01-04-2006, 04:01 PM
VİTAMİN ÇORBASI

1çorba kasıgı tereyagı
1adet orta boy havuc (dogranmıs)
1adetsogan(dogranmıs)
1-2 adet kerevız (dogranmıs)
800gr domates (cekırdeklerı cıkarılmıs,dogranmıs)
200ml sebze suyu
2 tatlı kasıgı tozseker
tuz,karabıber (arzu edilen mıktarda)
250ml su
6 dilim ekmek (dilimlenmiş,kızartılmıs)
YAPILISI

1)ısıtılmıs yagda,havuc,sogan ve kerevızı karıstırarak yaklasık 10dk soteleyın domates,sebze suyu,seker tuz ve karabıberi ilave edip kaynama noktasına getirin ve atesı kısın kısık ateste üzerini kapatmadan 10 dk pişirip atesten alın
2)hazırladıgınız karısımı pürüzsüz kıvama gelınceye kadar robottan gecırın suyu ilave edip, karıstırarak10dak ısıtın
3)porsıyonluk kaselere paylastırıp, üzerlerine kızarmıs ekmekleri koyarak servıs yapın

minkale
01-28-2006, 04:02 PM
MALZEMELER ; 1 PIRASA , 1 KEREVİZ, 1 HAVUÇ, 1 PATATES ,1 ÇAY BARDAĞI KADAR SIVI YAĞ ,2 YEMEK KAŞIĞI UN ,TUZ ,VARSA ET SUYU VEYA TAVUK BULYON, 1 YUMURTA,1LİMON YAPILIŞI; BÜTÜN SEBZELERİ KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIN VE SU İLAVE EDİP YUMUŞAYANA KADAR PİŞİRİN. EL BİLANDIRINLA MALZEMEYİ PÜRE HALİNE GETİRİN.TENCEREYE YAĞI İLAVE EDELİM VE BİRAZ UNLA KAVURUN ÜZERİNE BİLANDIRDAN GEÇİRDİĞİMİZ SEBZE PÜRESİNİ İLAVE EDELİM. SUYUNU KOYULUĞUNA GÖRE KOYALIM. ETSUYU VEYA HAZIR TABLET BULYON İLAVE EDELİM.TUZUNU İLAVE EDİN .ENSON 1 LİMON VE YUMURTAYI ÇIRPIP SOSUNU YAPALIM.ÇORBANIN İÇİNE İLAVE EDELİM YAVAŞÇA BİR MİKTAR ÇORBADAN ALIP SOSA İLAVE EDELİM. SONRA ÇORBAYA SOSU YAVAŞÇA DÖKELİM. ÇORBANIZ HAZIR. NOT: BEN EVDE BAYAT EKMEKLERİ ÇORBALARA DEĞERLENDİRİYORUM .BAYATLAMIŞ EKMEKLERİ MİNİK MİNİK KESİP FIRINDA KIZARANA DEK PİŞİRİYORUM. VE BUNLARI ÇORBALARIN ÜZERLERİNE SERVİS YAPIYORUM. SEVGİYLE KALIN.

ulusal
06-13-2006, 10:55 AM
1 adet kemiksiz tavuk göğsü
2 adet patetes
2 adet havuç
1 adet domates
1 adet soğan
kuru nane
1 yumurta sarısı
yarım limon suyu
tuz
sıvıyağ

kuru nane ve sıvıyağ dışındaki bütün malzemeleri gelişigüzel doğrayıp
pişinceye kadar su ile kaynatıyoruz piştikten sonra blendırdan geçirip pürüzsüz bir çorba elde ediyoruz yumurta sarısı ve limon ile terbiye yapıyoruz en son nane ve yağ yakıp çorbaya ilave ediyoruz.
ben diyet yaptığım için bu çorbayı terbiyelemeden ve yağ koymadan yaptım
dereotu ve maydonoz serptim piştikten sonra öyle bile çok güzeldi
birde taneli çorba sevenler tavukları ayrı haşlayıp didikleyip diğer malzemeleri de minik minik doğrayıp yapabilir

JADEBRS
06-13-2006, 04:22 PM
merhaba elinize sağlık.Bu çorbayı bende çok severek yapıyorum.Yalnız ben tencerede az sıvıyağda küp küp doğradığım patetes ve havuçları biraz kızarttıktan sonra tel şehriye ve ilave ediyor daha sonra haşlanmış didiklenmiş tavuk etini (bazende koymuyorum) ve sıcak su ilave ederek pişiriyor ve terbiyesini yapıyorum.

ulusal
06-14-2006, 07:50 AM
merhaba jadebrs
ben bu çorbayı sahrap soysal'ın dergisinde görmüştüm senin dediğin de çok güzel ama diyetimi bozmamak için bu şekilde yapıyorum

canımcım
06-16-2006, 04:32 PM
ULUSAL TAVUGUDAMI CIGDEN SEBZELERLE HASLICAZKI?

ulusal
06-19-2006, 08:12 AM
tarifte hepsi çiğden haşlanmıştı ama ben evdeki daha önceden haşlanmış tavuğu koydum

witchowski
12-03-2006, 01:51 PM
selamlar
aklıma gelen mevsim sebzelerinden( pırasa,ıspanak,brokoli,mantar,havuç,patates,kuru soğan,sarımsak,kereviz,kurutulmuş domates) malzemeleri artırıp eksiltmek size kalmış...etsuyu ile beraber bütün bunları düdüklü tencerede 20 dk haşladım,blenderdan geçirdim.nane,karabiber ve kırmızı biber ekledim.en son da üstüne tereyağ kızdırdım.inanın hoş bir karışım oldu.bana göre ne kerevizin ne de başka bi sebzenin tadı ön planda değildi.yani kereviz için tereddüt edenlere de tavsiye ederim...şimdiden afiyet olsun...

ebusi
12-03-2006, 02:23 PM
Benim kış aylarında mutlaka yaptığım bir çorbadır bu. Hem sağlık açısından faydalı, hemde yapımı çok kolay.

Malzemeler;
1 orta boy soğan
1 orta boy patates
1 adet havuç
1 adet domates veya 1 kaşık domates salçası
2 yada 3 tutam ıspanak
1 adet küçük boy kereviz
1 adet şalgam
4 çorba kaşığı pirinç
4 çorba kaşığı ince bulgur.

Yapılışı;
Bütün sebzeler soyularak dörde bölün. Tüm malzeme tencereye yıkamanın haricinde hiç bir işlem yapmadan koyun ve üstünü 3 - 4 parmak geçecek kadar su ekleyin. İstediğiniz baharatları ekledikten sonra orta ateşte pişmeye bırakın. Sebzeler iyice yumuşayınca blendırdan geçirin. Yemeden önce limon sıkarsanız mmmm çok lezzetli oluyor :D

Ben genelde yağ kullanmıyorum bu çorbada çünkü yağsızda inanılmaz lezzetli oluyor. Ama isteyenler üstüne tereyağı eritebilirler. Hem çabuk olması açısından çok güzel bir çorba hemde içindeki sebzeler vitamin bakımından zaten mükemmeller. Afiyet olsun :)

ebusi
12-03-2006, 02:26 PM
merhaba
sanırım senin tarifini okumadan bende aynı çorbanın tarifini vermişim.

sana katılıyorum çünkü gerçektende enfes bir çorba bu.

esin karataş
12-25-2006, 10:01 AM
Hafta sonu Haticenin kremalı sebze çorbasını deneyecektim ama içinde daha çok sebze ve yoğurt olduğu için Geronimo'nun terbiyeli sebze çorbasını yaptım. Sebzeleri doğrayıp soteledim sonra yazdan vakumladığım domates biber sosundan bir bardak kadar ilave ettim ve sıcak tavuk suyuyla sebzeler yumuşayana kadar pişirdim.Vitamin kaybını minimuma indirmek için blender kullanmadım metal olmayan tel süzdeçte süzdüm :( Ve yoğurt , yumurta sarısı ve unu çırptım(bu arada limonu unuttum) çorbaya ileve ettim.Kaynamaya yakın biraz tel şehriyede koyup çorbayı pişirdim.Sonrada Derin'e yedirdim:)
Teşekkürler Geronimo.

pitircik
05-16-2007, 12:58 AM
GEREKLI MALZMEMELER

1 ADET HAVUC

1 ADET PIRASA YESIL YAPRAK BÖLÜMÜNDEN

DÖRTE BIRI 1/4 KEREVIZ

4 veya 5 DAL MAYDONOZ

BÜTÜN MALZEMELER ROBOTTA INCE CEKILIR; ROBOT YOKSA EILINIZDE INCE INCE DOGRAYIN DAHA SONRA TENCEREDE BU MALZEMEYI ZEYTINYAGLA KAVURURUZ ÜSTÜNE ALDIGI KADAR SU EKLERIZ KAYNAMAYA BIRAKIRIZ

NOT: ICINE 1 ET SUYU TABLETI YOKSA ETSUYU DA KONULA BILIYOR ARZU EDEN BIR KAC DAMLA LIMON SIKA BILIR.

HEPINIZE AFIYET OLSUN :wink: :wink: :wink:

tadınadoyamadım-dilek
11-25-2008, 12:16 PM
İçinde ne olduğunu söylenmeden kesinlikle tahmin edilemeyecek türden:)ezogelin tadını andırıyormuş
BOL VİTAMİNLİ SEBZE ÇORBASI
Malzemeleri:
2-3 dal haşlanmış karnıbahar
1 adet çarliston biber
1 küçük boy kuru soğan
3 orta boy havuç
1 çay bardağı mısır
1 çay bardağı bezelye
tuz,kuru nane,arzuya göre pul biber
2 adet tavuk but,yada önceden hazırlanmış tavuk suyu
1 adet orta boy patates

Hazırlanışı:
1-Derin bir tencereye yıkanmış karnıbaharlar,iri doğranış patates,iri doğranmış biber,iri doğranmış soğan,kabuğu kazınmış ve iri doğranmış havuç,mısır,bezelye,ve tavuk butları ilave ediyoruz.
2-Üzerine 1.5 litre su ilavesi ile orta ateşte,sebzeler iyice yumuşayana kadar pişiriyoruz.
(bu aşamada butları tencereden aldım,sadece suyu için beraber pişmelerini istedim,etlerini karnıbaharda kullandım)
3-İyice yumuşayan sebzeleri blendırdan geçirip,biraz zeytin yağı ilave ediyoruz
kıvamı kontrol edilip,eğer çok koyuysa 1-2 su bardağı sıcak su ilavesinden sonra bir taşım daha kaynatıyoruz.
4-Son aşamada tuz ve kuru nane ilavesinden sonra,pulbiber ve limon eşliğinde sıcak sıcak sunuyoruz
Afiyet olsun

tijenaktay
11-26-2008, 08:51 PM
Yapımı kolay ve çok lezzetli bir tarif
SEBZE ÇORBASI
Malzeme
1 adet kabak, 1 adet havuç, 1 kase bezelye (2-3 çorba kaşığı, ) 1 adet patates, 1 su bardağı süt, 5 su bardağı tavuk suyu veya su, 2 çorba kaşığı un, 3 çorba kaşığı tereyağı veya sıvıyağ, tuz, karabiber, fesleğen (1 tatlı kaşığı)
Yapılışı
Kabakları, patatesleri ve havucu tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Tencereye tereyağını alın. eriyince önce havucu ve bezelyeyi ilave edip 10 dk kavurun. Yumuşadıkları zaman patatesleri ilave edin. Patatesi de yumuşadığı zaman kabakları ilave edip 5 dk kadar kavurun. Üzerine 2 çorba kaşığı un ilave edip birkaç dakika kavurduktan sonra ılık sütü ve suyu ekleyip hızlı bir şekilde karıştırın. Kıvamı uygun değil ise biraz daha su katabilirsiniz. Son olarak fesleğen, tuz ve karabiberi de ekleyip ocaktan alın. sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun.
http://www.lezzetibol.com

fotoğraf için http://www.lezzetibol.com/corbalar/sebze-corbasi.html

niliş
02-06-2009, 04:51 PM
yarım brokoli
1 adet kabak
2 adet patates
2 adet havuç
1 adet soğan

Yemeklik doğradığımız soğanı zeytinyağda pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra diğer küçük dogradığımız sebzeleri de katıp 5 dakika kavuruyoruz. Sonra üzerini geçiçek kadar su koyup kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra 1 su bardağı süt ilave ediyoruz. Biraz daha kaynattıkdan sonra robottan geçiriyoruz. En sonda nane ekliyoruz. Arzuya göre pişmesine yakın bir tablet bulyon ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun:) Tavsiye ederim hem çok pratik hem çok lezzetli..

cigdemseleci
02-06-2009, 05:08 PM
teşekkürler niliş bu akşam deneyeceğim..

niliş
02-06-2009, 05:11 PM
Şimdiden afiyet olsun :)

belinaymeva
02-07-2009, 01:11 PM
niliş öğleyin küçük oğluma pşirdim bu çorbayı çok sevdi..teşekküler canım

niliş
02-07-2009, 06:23 PM
Afiyet seker olsun cok sevindim:))

neslifiliz
12-31-2009, 04:18 PM
okulda yaptıgımız tarıfı sızlerle de paylasmak ıstedım

jülyen corba
Malzemeler:
1 kabak
1 patates
1 kereviz
1 havuç
1,5 lt et suyu
50gr tereyağ
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz-karabiber
Yapılışı:
1-Tereyağ eritilir.Az unla hafif kavurulur.
2-Rendelenmiş tüm sebzeler içine atılır.1,5 lt et suyu konur.Kaynayıp koyulaşana kadar karıştırılır.Tuz karabiber ilave edilir.
3-Kaynadıktan sonra krema veya süt konur.İçerken limon sıkılır.

canım ellerıne saglık enfes enfes..

hosseda
12-31-2009, 09:47 PM
Kulaga cok hos geliyor Neslifiz. Bu kis gunlerinde corba zaten iyi gider, bir de sebze corbasi olunca insanin gonlu de daha rahat oluyor.
Ben de gecen gun yaptigim mercimek corbasina, birazcik havuc, brokoli, kuru sogan ekleyerek gonlumu rahatlattim : - )

neslifiliz
01-01-2010, 04:16 PM
sevgılı hosseda
herkes cok begendı. guvenerek yapabılırsın.
guzel bır tad. farklı bır tat arayanlar yapsınlar derım