Orijinalini görmek için tıklayınız : MEYVE SALATASI
burcub
03-22-2005, 12:17 PM
1 paket şeftalili jöle
1 paket kremşanti
1 şeftali
1 muz
üzüm
çilek
ceviz
1 paket jöle tarifinde anlatıldığı gibi yapılır, kadehlerin yarısına jöle koyulur ve buzdolabında donuncaya kadar beklenir. Bu arada muz ve şeftali küp küp doğranır çilek ve üzümlerle karıştırılıp donmuş jölelerin üstüne dökülür
meyvelerin üzeri krem şantiyle kapatılır ve en üstüne iri çekilmiş cevizler serpiştirilir
eminim çok beğeneceksiniz
Su aralar her aksam yaptigimiz bir meyva salatasi var,kalorisi cok az,besleyici.Cocuklarimda cok seviyor,icine koydugum her meyvayi severek yiyor.Ben cilek,muz,kivi,armut ile yapiyorum.Ama bu meyvalar degisebiliyor.Yalniz kivi ve cilek cok yakisiyor,onlar benim meyva salatasinin demirbasi..Meyvalari kucuk kucuk dogruyorum.Ustune 1 bardak siktigim portakal suyunu ekliyorum.Yarim bardakta nar suyu koyuyorum,cok yogun oldugundan bu kadari yetiyor.Istediginiz malzemeyle yapabilirsiniz..Rejimdekilerede duyurulur...
zeynep
04-29-2005, 01:56 PM
Ben de meyve salatasini yaparken icine salatanin miktarina gore portakal suyu, cok az tarcin, blossom water ya da gul suyu ve nane katiyorum. Istediginiz meyve ile salatayi hazirlayabilirsiniz. Eger portakal gibi eksili meyveler kullaniyorsam cok az bal ya da seker kullaniyorum.
Bazen degisiklik olsun diye portakal suyunu icine cilek, kivi gibi meyvelerle servis yapiyorum.
Alternatif olarak ozellikle yaz aylarinda hazirladigim meyve salatasinin ustune dondurma koyuyorum.
Ister dondurmali ister dondurmasiz kalori derdiniz yoksa fistik ceviz vs ile de meyve salatasini susleyebilirsiniz...
esrat
07-18-2005, 02:39 PM
Ben bugun bu tarifi gazeteden aldım fakat cok aklıma yattı ben bu aksam deneyecegim yarında size sonucu yazacagım ama su anda vaktim varken gene de tarifi paylasayım dedim.
1 adet kucuk boy kokulu kavun (topatan kavunu )
1 adet orta boy muz
1 adet orta boy portakal
1 adet orta boy elma
1 adet limonun suyu
250 gr cilek
1 yemek kasıgı dolusu bal
1 cay bardagı cekilmis cevız yada fındık (istenirse)
1 cay bardagı patlamıs pirinc ya da mısır gevregi (İstenirse)
Muz, portakal ve elmayı soyup kup kup dograyın ve derin bir kaba koyun. kararmamaları icin uzerine limon suyu dokup karıstırın. Cilekleri yıkayıp dograyın elma karısımına ekleyin. En son bal ve ceviz veya fındık ları ekleyip soyle bir karıstırın. Kavunu yıkayıp sap kısmından itibaren 3 cm lik yuvarlak bir sapka kesip cıkarın. Kavunun cekirdekli kısmını bir kasık yardımı ile oyun. Kavunun ortasındaki bosluga meyveli karısımı doldurun en ustunu mısır veya pirinc patlakları ile susleyip buzdolabına koyun, sogusun.
Servise sunarken dıkkat edeceginiz nokta kavunu tam ortadan ikiye bolmek ve dagılan meyveleri kavun dilimleri ile servis yapmak.
Yarın size sonucu bildirecegim. Sevgiyle kalın ..... ESRA
esrat
07-19-2005, 09:17 AM
Arkadaslar dun aksam bu salatayı denedim ama bazı seyleri degistirerek. Oncelikle kavunu ikiye kestim ve her bir yarımı servis tabagı olarak kullandım. Bunun icinde benim amerikadan aldıgım bir kavun ve karpuz dan meyve salataları icin kucuk toplar cıkarma aleti vardı ilk kez onu kullandım ve cıkardıgım kucuk kavun toplarını da salatamın icine ekledim boylece kavun u servis tabagı olarak kullanmak icin daha cok yerim oldu. Ayrıca bir portakalın suyunu sıktım ve balı bunun icine ekledim bir yemek kasıgıda portakal likoru ekledim. hepsini fazla ezmeden soyle bir harmanladım. Fındıkları robotta orta irilikte cektim ve sadece uzerine sus olarak serpistirdim. Cok hos bir sunum oldu. Taze nane yaprakları ile de susledim. Misafirleriniz icin harika bir yaz sunumu. Fotograf cekmek istedim ama nasıl buraya konuldugunu bilmedigim icin cekmedim. Ama ogrenecegim .
dileks
02-07-2006, 09:33 AM
1 PAKET KREM ŞANTİYİ ÜZERİNDEKİ TARİFE GÖRE YAPIN ÇİLEKLERİ,KİVİLERİ,ELMALARI,MUZLARI KÜP KÜP KESİN KÜÇÜK KÜÇÜK. 1 TANE NAR (İSTEYEN KOYMAYABİLİR GÜZEL DURUYOR)TEMİZLEYİN PORTAKALI SOYUN ZARINI ÇIKARIN KÜÇÜK KÜÇÜK KESİN HEPSİNİ KARIŞTIRIP KASELERE BÖLÜN. KREM ŞANTİYİ SIKMA POŞETİNE KOYUP MEYVELERİN ÜZERİNE ŞEKİLLİ SIKIN ÜZERİNE DAMLA ÇİKOLATA YADA RENKLİ PASTA SÜSLERİ ATIN BUKADARRR ENFES HEM MEYVE YEME ALIŞKANLIĞI OLMAYANLAR İÇİNDE İYİ OLUYOR.
güzellik corbasi
02-22-2006, 10:49 PM
merhabalar :D
meyva salatasi bilen var mi :?:
yardimci oluraniz sevinirim :wink:
nese7
02-24-2006, 01:41 AM
Meyve salatasi yapmak cok kolay: Sevdigin meyveleri yika, dogra ve karistir :-)
Sos olarak kullanabilecegin bazi secenekler
-bal+ceviz (ozellikle eksi meyveler kullandiysan, ve de muzla iyi gidiyor)
-az yogurt (ozellikle cok tatli meyveler kullandiysan)
-portakal veya greyfurt suyu
-erimis dondurma
Benim yaptigim kolay bir kis meyvesi karisimi: Elma, portakal, muz ve konserve ananas. Sos olarak da ananas konservesinin suyunu kullaniyorum.
Mevsimine gore seftali ve bogurtlen/yaban mersini gibi meyveler salatada cok iyi gidiyor.
Eminim sen de yaraticiligini kullanip kendi damak zevkine uygun karisimlar bulacaksin :-)
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.