PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Havuç Çorbası

HZEYNEP
07-07-2005, 12:43 PM
merhaba arkadaşlar

ben işe girmeden önce ki çalışamaya başlayalı 2 yıl oluyor sıkı bir oktay usta takipçisiydim işte o zamanlardan kalan ve çok sevdiğim (yiyenlerin de beğendiği) bir tarif bu . sizinlede paylaşmak istedim

hacer

SÜTLÜ HAVUÇ ÇORBASI

2 adet orta boy havuç
2 diş sarmısak
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı soğuk süt
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz,karabiber

YAPILIŞI

Havuçları tavla zarı büyüklüğünde doğrayın, sarmısakları ve soğanı küçük küçük doğrayın hepsini tencereye alığ 2 yemek kaşığı yağda kavurun üzerine unu ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavurmaya devam edin tencereyi ateşten alıp soğuk sütü azar azar ilave edin (topaklanmasın önleyin ) tekrar ateşin üstüne alıp suyu ilave edip karıştırarak kaynatın (kıvamı çok koyu olursa biraz daha su ilave edebilirsiniz) üzerine kara biber döküp servis yapın

afiyet olsun

şule
07-07-2005, 01:04 PM
doğrusu merak ettim normalde sütlü çorbayı çok sevmem. Bu nasıl olur acaba..

HZEYNEP
07-07-2005, 01:18 PM
sevgili şule gerçekten çok güzel oluyor benim 15 yaşında bir oğlum var biraz mızmız herşeyi yemez dayısı gibi ama her ikiside bayıldı gerçi oktay usta üzerine maydonoz kıyıp serpiyordu ama...

bu arada senin sitenide takip ediyorum son bir kaç aydır güzel tarifler var

sevgiler

hacer

okale
07-07-2005, 04:28 PM
bu çorbayı bende birkere yaptım gerçekten güzel oluyor.yalnız ben havuçları rendeliyorum.çok güzel oluyor kremalı havuç çorbası gibi bişey oluyor işte.ayrıca maydonoz ile süsleyebilirsiniz

HZEYNEP
07-07-2005, 04:42 PM
okale senin de bağaendiğine sevindim ben rende havuçla denemedim ama deneyeceğim
ben havuçları biraz fazla alıp bütün olarak hafif haşlıyorum sonra küçük küçük doğrayıp derin donurucuya atıyorum işte çorbaya pilava ya bezelye patates ilavesiyle sulu köfteye kullanıyorum hazır oluyor yani

sevgiler

hacer

Esra_k
07-07-2005, 05:07 PM
Bu corbayi mevsiminde sogan yerine pirasa kullanarak denemenizi de tavsiye ederim. Nefis bir corba oluyor. Sevgiler...

gönül30
09-09-2005, 10:20 AM
sevgili brendi çorbayı blendırda geçirmemiz gerekirmiiiiiiii

DSYG
09-09-2005, 02:40 PM
arkadaşlar ben çalışıyorum. bu çorba bugün öğle yemeğinde çıktı. içinde pırasa vardı. ayrıca pirinçte koymuşlardı.
gerçekten çok lezzetli bir sebze çorbası

aile
10-05-2005, 04:20 PM
İyi ki paylaştın Brendi. Teşekkürler. Bu çorbayı hep işyerimde bayılarak içiyordum ama tarifini bulamıyordum. Bir de üstüne; önümüzdeki iki gün evde yokum ve eşime akşam ne çorba yapıp bıraksam diye kara kara düşünürken buldum :)Ben de soğanı, sarımsağı, havucu hepsini birden rondodan geçirip yapmayı deneyeceğim.
Esra-k sana da teşekkürler. Bizde pırasa çok sık yapılmayıp yapıldığında keyifle yenen bir sebze. Bir de çorbada kullanmak çok iyi olacak

zeytin
10-08-2005, 09:23 PM
paylasim icin tesekkurler.cok lezzetli oldu denedim.....

Semina
10-10-2005, 12:43 AM
bende sütü fazla olan corbalari fazla sevmedigim icin, mesela bir bardak süt yerine 2 yemek kasigi süt ekliyorum böylesi bana daha lezzetli geliyor, sütlü corbalari sevmeyenlere tavsiye ederim! tarif icin cok tsk. gercekten lezzetli bir corba.

M.C.
10-10-2005, 08:34 AM
Dün iftar için hevesle yaptım tarife göre, bizim damak tadımıza pek de hitap etmeyen bir çorba olduğu kanaatine vardık ailecek. Süt nötr bir lezzet, havuçsa çok tatlı geliyor, annem hem sarımsak hem süt olmaz kızım dediyse de dinlememiş yapmıştım. Allahtan gelenler teyzemlerdi de yeni tarifle mahçup olmadım fazlaca.

TURKAN
10-10-2005, 09:22 AM
Merhabalar Ben TURKAN, bu çorbayı bende yapıyorum ve çok severek de içiyorum. Üzerine maydonoz değil de karabiber serpiyorum. Ayrıca soğan ve sarımsak koymadan diğer işlemleri yapıyorum. Lezzeti güzel oluyor. (Tabi herkesin damak zevki farklı) Sevgili Mutfak Cadısı istersen birde soğan sarımsaksız dene belki öylesini seversin. Sevgiler

TURKAN

M.C.
10-10-2005, 10:33 AM
Yok Türkancım, içiremem bir daha bizimkilere. Sütlü çorbaya biraz pirinç katarak pişiririz biz, üstüne de karabiber serperiz, hasta çorbasıdır bir nevi, ben yine ona devam edeyim:)

whoknows
10-10-2005, 10:39 AM
bizde 1 kaşık suyla karıştırdığımız 2 kaşık unu ufalaya ufalaya kaynayan tuzlu suya katarız... böyle mini mini toplar olur bi süre daha kaynattıktan sonra sütü ilave ederiz,biraz daha kaynatırız... biz de karabiberle servis ederiz.. annecim sabahları yapardı bazen :) çok severim ben de çookk...ismine de lilik çorbası ya da ufalama çorbası deriz...

FİGEN
10-17-2005, 09:25 AM
Merhabalr,
Ben buna benzer bir çorba yapıyorum senelerdir. Ama içinde sadece süt yok. Et su var ve süt var. Ayrıca rebde olarak , patates+havuc+azıcık ta harf şehriyelerden yada arpa şehriyeden koyuyorum. Gerci blog da da yayınladım ama bu tarifi.

Süt tadını tatlı bulanlar için et su ve süt karısımı gayet iyi oluyor. Ama ben kavurmadan yapıyorum sebzeleri. Ben kavurarak sadece patates corbasını yapıyorum:)

Ellerinize saglık severim corbayı ve cokca yaparım değişik denerim hep.

Figen
www.yemekbiz.blogspot.com

hexe
11-10-2005, 12:16 AM
ben bu corbaya yorum yaptigimi saniyordum ama yapmamisim.
kucuk kizim afiyetle yedi8corbacidir zaten kendisi :) ) oglum zorla yedi, biz de cok severek. ben icine pirasa ve pirinc de koyup, sonra hepsini blender dan gecirdim. tavsiye ederim :)

Katya
11-13-2005, 06:54 PM
Çorba tarifiniz için çok teşekkürler. Bugün denedim. Çok lezzetli oldu. Havuçları bütün olarak haşlayıp mutfak robotundan geçirdikten sonra kavurdum ve ek olarak ince ince maydonoz koydum servis yaparken hem görüntü hemde tada bir enfeslik kattı.

dem
12-15-2005, 11:08 PM
degisik bir corba ne yapsam diye bakiniyordum, bu tarifi gordum. her cesit corbayi ozellikle sebzeli ve sutlu corbalari severim. bunu da sevecegime eminim. bir de su an evde pek bir malzemem kalmadi, daha az malzemeyle yapilan degisik bir corba bulamam heralde...tarif icin tesekkurler...

melekce
12-18-2005, 07:31 PM
bende bir kac gün önce bu corbayi yaptim. ama corba cok tatli oldu icemedik :( herhalde havuclardan kaynaklaniyor.

birdaha denemek istiyorum, tatli olmamasi icin acaba ne yapmali? icine ne eklesek o tatligi gider?

bir fikri olan varsa cok sevinirim cünkü corbayi tekrar denemek istiyorum..

sevgiyle..

HZEYNEP
12-19-2005, 11:36 AM
merhaba arkadaşlar

çorba tarifim için yaptığınız yorum ve önerilere teşekkür ederim e damak zevki tabiki kişiden kişiye değişiyor doğal olarak tepkilerde değişiyor. ben beğenerek yediğimiz için sizinle paylaşmak istedim :l içine başka malzemeler koyabilirsiniz, malzemeleri artırıp, eksiltebilirsiniz. zevk sizin en azından ben fikir verdim . en son melekçe nin yorumuna cevap vereyim teşekkür ederim denediğn için şeker tadı için sütü biraz azaltabilirsin çünkü sütte şeker tadı verebilir
herkese afiyet olsun

sevgiler

hacer

Mavi Gül
02-09-2006, 02:04 PM
Özellikle çocuğu olanlar için besleyici bir çorba. 3 yaşındaki kızım bu çorbaya bayılıyor.

3 kaşık unu margarinde kokusu çıkana kadar kavurun. 1,5 bardak soğuk sütü tel çırpıcı yardımıyla una iyice yedirin. Buna 4 bardak su ilave edin. 3 adet rendelenmiş havucu ekleyin. Havuçlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alınca blenderden geçirin.

NOT: Havuç ve süt çorbaya tatlımsı bir tat vereceğinden tuzu herzamankinden yarım ölçü fazla kullana bilirsiniz.

sönmez
02-14-2006, 10:17 PM
ya süt ve havuç gerçekten tatlımsı.tuzda katsak kötü olmazmı:( sevgiler

esramng
02-14-2006, 10:39 PM
sönmezcim ben sütü daha az koyuyorum,yarım bardaktan biraz fazla gibi bazen 1 bardak falan.azalttığım miktar kadar su ilave ediyorum.sütü azaltırsan tatlımsı tat da azalır.ve rahatlıkla tuz ekleyebilirsin.ben çok severek yiyorum bu çorbayı.

ozlemtutar
02-23-2006, 11:38 AM
bu corbayı denedim güzel oldu benimde 2 yasında oğlum var yemek ayırıyo cok ama bu corbayı sevdi tesekkürler.......

toprak2007
10-13-2006, 12:31 PM
bu corbayi denedim harika oldu simdi bile yemekteyim:-) havuc ve sute birbirine cok yakisti gercekten tesekurler mavi gul tarifin icin.artik sık zapılacak corbaların arasına gırdı bıleçazrıca esımde cok sevdı

gulcin
10-13-2006, 01:28 PM
Selam bende dun yapmistim havuc corbasini. tesadufen bu basligi gorunce gireyim dedim. Cogu kisi tereddutte kalmis ama cok guzel bir lezzet bence. Lezzeti bir tarafa besleyici. Ben biraz degisik yapmistim. Sarimsak koymadim havuclari, minik bir sogani ve cok kucuk bir patates hepsini rendeledim. biraz yagda kavurdum. Suyunu koyduktan sonra unu sulandirarak corbaya yedirdim. Pistikten sonra blendirdan gecirerek krema kattim ve 1-2 dk. daha pisirdim. Nefis bir kremali havuc corbasi oldu.
benim oglum da 15 yasinda havuc salatasini filan yemiyor. Ama bu corbayi cok seviyor. bende sık sık yapmaya calisiyorum.
Birde kremali deneyin :D

GüLGüSeLi
02-03-2007, 02:24 PM
HAVUÇ ÇORBASI

Malzemeler:
6 bardak et yada tavuk suyu (normal suda olabilir)
3 adet havuç
2 fincan un
2 yumurta sarısı
2 bardak süt
1 bardak su
Yeterince tuz,sıvı yağ

Yapılışı:
Havuçlar rendenin kalın tarafıyla rendelenip biraz sıvı yağda hafifçe öldürüldükten sonra 1 bardak suda haşlanır.İyice yumuşak hale getirilir..Bir tencereye 6 bardak su (ben tercihimi et suyundan yana kullanıyorum), yeterince tuz püre haline gelen havuç katılır..Az yağda un kavurulur..Karıştırarak 2 bardak süt katılır..Yumurta sarıları iyice çırpılarak karıştırılır.Ateşten alınmış havuca azar azar dökerek bir taraftanda karıştırarak kaynama derecesine gelince hemen bir taşım kaynatılıp,ocaktan alınır..Ben bu aşamadan sonra el blendırıyla biraz çırpıyorum ve malzemeleri yarım ölçü kullanarak yapıyorum..Çünkü biraz fazla çıkıyor..Lezzetli ve faydalı bir çorba olduğunu düşünüyorum..Afiyet olsun..

suledemir46
02-06-2007, 03:17 PM
Yıllar önce İstanbul da bir özel okulda tatmıştım bu çorbayı.Birincilerden sonra birer kase daha almıştık,tadı hala damağımda.
Hemen deneyeceğim teşekkürler.

canımcım
10-31-2008, 02:43 PM
Sevgili esrak nin dedigi gibi pirasa ile denedim sadece 1 tane olarak ve et suyu ilave ettim..ben bu corbayi zaten etsuyu ile yapiyordum..mc dedigibi sadece sutle herkes sevmiyebiliyor..ama et suyu sute yakisiyor ve havucun aromasini degisitiriyor biraz.biz cok begendik..cok tesekkurler..resimledigim zaman blogumda yayinlarim...