PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pastırmalı Tavuk Sarma

Kitchen Bird
02-25-2006, 06:15 PM
ARKADASLAR HATICE'NIN SITESINDE "ZERRIN'IN DAVETI" ICINDE GECEN BIR TARIF VARDI.DAHA DOGRUSU TARIF YOKTU DA RESMI VARDI.BIRCOK KISI ISRARLA ISTEMISTI AMA SANIRIM HATICE UNUTMUS TARIFINI VERMEYI.INCE KIYILMIS TAVUK GOGSUNE PASTIMA SARIP YAPICAM AMA BASKA BIR PUF NOKTASI VARDIR DIYE CEKINIYORUM.ARANIZDA TARIFI BILEN VARMI? KURU OLMAMASI ICIN SIVIYAG DA MI BEKLETSEM? YOK MU BU TARIFI BILEN:(

Ayşen
02-25-2006, 08:05 PM
Sümeyye, Portakalağacı'nda Hülya Toptaş arkadaşımızın verdiği bir tarif vardı, belki o işine yarar(yerini bilmiyorum) veya fikir verir:

PASTIRMALI TAVUK SARMA
(8 kişilik)

3 adet tavuk göğsünden 8 parça şinitzellik bonfile(Kasaptan incecik dövdürdüm-her bir parça el büyüklüğündeydi)
200 gr mantar
1 havuç
1 soğan
8 dilim pastırma
rende kaşar(8 yemek kaşığı kadar

Tavukları bir gece önceden süt içinde bırakın.
Bir tencerede ince kıydığınız soğan ve rendelediğiniz havucu biraz soteleyin, sonra ince doğradığınız mantarları ekleyin. Mantarlar suyunu salıp tekrar çekinceye kadar pişirin, pişmesine yakın tuzunu ayarlayın. Öte yandan bonfilelerin üstüne tuz ve karabiber serpin. Bir yarısına pastırmayı yerleştirip, üstüne 1 tatlı kaşığı kadar kaşar ilave edin, üstüne mantarlı harçtan 1 yemek kaşığı kadar koyun. Tavuğun diğer yarısını üstüne kapatın. Kenarlarını 2-3 kürdanla teğeller gibi tutturun. 8 parça da bitince yağlanmış fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin, sonra fırından alıp üstüne rendelenmiş kaşar serpip, tekrar fırına koyun ve kaşarlar eriyip kızarıncaya kadar pişirin.