PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KATMER POĞAÇA

Meri
12-14-2005, 01:13 PM
Sevgili arkadaslar, cok acil katmer pogaca tarifini ariyorum. Bilen varsa lütfen tarifini göndersin.....

sevgiler :wink:

a.pinar
12-14-2005, 02:39 PM
slm meri bende merak ettim yazdigin pogacayi ve arastirdim insallah bu adrestekidir eger oysa banada söylermisin
www.tarcininmutfagi.com/tarcininmutfagi/2004/11/pamuk_poaa.html
sevgilerle

Meri
12-14-2005, 10:58 PM
Link icin tesekkürler canim. Ama aradigim katmer pogaca zannedersem bu degil. Forumda menülerde ve "gün" basligi altinda ceydaa bahsetmis bu pogacadan benim cok ilgimi cekti ve o yüzden tarifi ariyorum......

sevgiler

incitanesi
12-15-2005, 03:32 PM
selam arkadaşlar bende hani sokakta satılan kıyır kıyır biraz yağlı poğaçalar vardır onun tarifini arıyorum bilen varsa rica etsem sevgiler

Meri
12-17-2005, 10:54 AM
Sevgili incitanesi, milföy hamurunu cözdükten sonra eger pogacalari tuzlu yapacaksam icine (ben genelde peyniri tercih ederim) herhangi bir tuzlu ic koyup pogaca gici katliyorsun. Ben cok büyük olmamalarina dikkat ediyorum cünki pisince kabardigi icin.
Üzerine yumurta sarisi, susam ve cörek otu ardinda firina.
Gercektende yemeye doyulmuyor.

Tatli yapacaksam arasina (findik, tarcin, elma rendesi ve biraz toz seker ) veya cok azar olmak sartiyla recel veya cokokrem yada bir parca bitter veya sütlü cikolatada kesip koyabilirsin. Bunlari ay seklinde katliyorum. Hani sigara böreginde sardigimiz gibi sariyorum. Üzerine yumurta ve firina.

Tatlisida tuzlusuda coooook lezzetli.

pastalar bölümünde Meyve suyu pastasinin tarifi var,sana birde onu tavsiye ederim inanilmaz lezzetli ve görüntüsü cok harika bir pasta.

Sevgiyle kal canim

songul06
03-10-2006, 04:16 PM
arkadaşlar bu tarifi dün şaziyenin siesinden aldım ve akşam denedim.SÜPERRRRRRRRRRRRRR OLDU.ama kensine mesaj attım gitmedi.buraya yazayım dedim.ben bu kadar güzel poğaça yemedim.kayınvalideme gönderdim hemen yapalım harika olmuş dedi..hafta sonu beraber yapcaz.ayy ben normalde pek beceriksizimdir.ama bunu yaptım.ben yufka açamam ama yamukta olsa açtım yaptım.sonuç harika.deneyin.
http://mutfakguncesi.blogspot.com/2006/02/katmer-poaa.html
KATMER POĞAÇA

Malzemeler

1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kullandım)

Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir

Yapılışı

Mayayı çok az ılık suyla erittim. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yaptım. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırdım. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürdüm. Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarladım. En üsttekine yağ sürmedim. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyüttüm. Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sardım. 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürdüm ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirdim.

MAVİ44
03-10-2006, 04:31 PM
Merhaba,
bu tarifi bende yaptım hemde defalarca gerçekten çok güzel oluyor.Bu tarifi Haticede yaptı ben oradan buldum zaten denemeyenler mutlaka denemeli derim.

esramng
03-12-2006, 12:45 PM
sevgili songul06 ve MAVİ44 bu poğaçayı dondurucuda saklayabilir miyiz? pişmeden önce ve piştikten sonra mı dondurucuya koymalıyız?

Ayşen
03-12-2006, 01:44 PM
esramng, poğaçayı pişirip soğuttuktan sonra poşetleyip dondurucuda saklayabilirsin.

esramng
03-12-2006, 07:09 PM
arkadaşlar bu poğçayı daha önceden yapmayan herkes mutlaka denemeli, inanılmaz güzel oldu.muhteşem bir tarif. Songül06 bu tarifi bizimle paylaştığın için teşekkürler.artık en sevdiğim poğça bu sanırım:)

nesli30
03-12-2006, 10:22 PM
merhaba arkadaslar gecen hafta banada uzaktan misafir geldi ne hazirlayim derken sitede bende katmer pohcalari gördüm ve hemen yaptim okadar güzel olduki arkadaslar cok begendi sitenin ismini verdim ve muhakkak denemiyenler icin cevizli islak keki herkese öneririm kolay gelsin saygilarimla....

suay
03-13-2006, 10:36 PM
Bende 3 kez denedim katmer poğoçayı.gerçekten denemek isteyenlere tavsiye ederim.ismi gibi oluyor:)

sade
03-22-2006, 02:31 PM
Merhaba,arkadaslar bu tarifi arkadasim denedi milföy hamuru gibi kat kat pogacalar bekledigini ama öyle olmadigini söyledi sizinkiler nasildi anlatabilirmisiniz.

serbet
03-22-2006, 03:10 PM
daha dün yaptım arkadaslara ....hımmm harika olmustu...tavsiyem yumusak bir hamur yogurun...

esramng
03-22-2006, 09:05 PM
milföy hamuru kadar tel tel olmuyor ama milföyle yapılan böreklerden çok daha hafif ve lezzetli oluyor.milföy hamuru hep bana çok ağır ve yağlı gelir tabii damak tadı ama beğenmemek imkansız gibi bu tarifi

austerian
03-23-2006, 09:45 AM
Merhaba Arkadaşlar...

Ben de denedim ve oldukça güzel poğaçalar elde ettim..Herkese tavsiye ederim.Milföy gibiydi diyemem ama fırından ilk çıktığında dış kabuğu kat kat ve çıtır çıtırdı bu sabah mikroda ısıttım ama o gevreklik yoktu fakat lezzeti çok hoş.Emeğinizi boşa çıkarmaz.Ben instant maya kullandım ve sonuç yaş maya gibiydi bunu da not edeyim dedim
Sevgiler

Nilly
03-27-2006, 10:31 PM
Merhabalar,

bende bu pogcayi denedim ve nefis oldu.Misafirlerim bayildi :lol: Tarif icin cok tesekkür ederim!

Selamlar

beyaz gelincik
05-03-2006, 09:30 AM
arkadaslar bu isim altinda benimde biraz deyisik yaptigim bir tarif var ,sizlerle paylasmak istedigim,eminim bunu da cok beyeneceksiniz görüntüsüde tadida cok harika, hani derler ya "yemede yaninda yat"MALZEMESI:yarim paket eritilmis tere yagi,(margarinde olabilir)1 maya(burda 1 maya 42gr.) 2,5 su bardagi süt, 3 cay kasigi tuz (Türkiye nin tuz ayari farkli olabilir)aldigi kadar un. YAPILISI: mayayi ilik suda bir tatli kasigi seker le eritiyoruz,süt, tuz, erittigimiz maya alabildigi kadar unla yogrulup yumusak bir hamur elde ediyoruz, hic bekletmeden hamuru 4e bölüyoruz,4e böldügümüz hamurun her birini tekrar 4e bölüyoruz. tek tek 15 cm capinda acip her birinin üzerine önceden erittigimiz tere yagini fircayla sürüyoruz ve ilk yaptigimiz 4 kat hamurdan baslayip elimizle acabildigimiz kadar acip, bir kenarina önceden hazirladigimiz ic malzemeyi seriyoruz(peynirli,kiymali ,patatesli)güzel bir sekilde rulo yapip 10ar cm arayla kesiyoruz, yaglanmis firin tepsisine dizip üzerine yumurta sarisi susam veya cörek otu serpip hafif kabarmasini bekleyip önceden isitilmis firinda normal bogca pisirdigimiz gibi pisiriyoruz. inanin kat kat cok harika bir görüntüsü var. umarim deneyip sonucu bizimle paylasan arkadaslarimiz olur.ben bunu herkesin bildigini düsünüyordum, ama yaptigim arasirmalarda henüz kimse nin yazdigina raslamadim .bilmiyorum belki gözümden kacmistir. yazmayi unutmusum yas maya olacak

kurabiyem
05-03-2006, 11:14 AM
Bu tarifi bende görmüştüm ve denemiştim.benim hatamdan dolayı kabarmadı yani güzel olmadı.Gece geç saatte başladığım için tam olarak kabarmasını beklemedim sanırım hatam buydu.Mutlaka tekrar denemek istiyorum.Bu sefer olur inşallah:))

özlemsule
05-03-2006, 02:00 PM
Katmer poğaçayı bu hafta sonu denedim.
Arkadaşlar gelmeden önce hamuru hazırladım.Biz çayı demlerken fırınladık.
12 Adet olduğundan çok büyük tepsiye koymadım ama öyle bir kabardılarki
süper oldular.Tadı ise muhteşem.portakal ağacı linklerini karıştırırken gördüm.
iyikide yapmışım.
Yapmayanlar varsa kaçırılmlyacak bir lezzet.Ben kıymalı patatesli yaptım.
Benim poğaçalar milföye hiç benzemedi pamuk gibi oldu.

özlemserkan
05-03-2006, 02:08 PM
BU TARİFİ BENDE KARDEŞİM HASTANEDEN ÇIKTIGI GÜN GEÇMİŞ OLSUNA GELECEKLERE SERVİS ETMEK İÇİN YAPIP GÖTÜRMÜŞTÜM BEN ONİKİ DEGİL DAHA KÜÇÜK VE BEREKETLİ OLSUN DİYE YİRMİDÖRT ADET YAPMIŞTIM HEM ÇOK GÜZEL DURUYORLARDI HEMDE LEZİZDİLER HER YİYEN MUTLAKA HANGİ PASTANEDEN ALDIGIMI SORDU
BU TARİFİ BİZİMLE PAYLAŞTIGINIZ İÇİN SAGOLUN.

fulya.ecem
05-03-2006, 04:23 PM
Arkadaşlar katmer poğaçayı ınsant maya ile denemek istiyorum. Fakat 20gr yaş maya için ne kadar ınsant maya koymalıyım sizce cevaplarsanız sevinirim.

özlemserkan
05-04-2006, 10:04 AM
ben hiç bir tarifimi yas mayayla yapma yas mayayla yapılan tarifler agır kokuyor gibi geliyor bana
ben katmer pogcaya 2 tatlı kasıgı ınsant maya kullanıyorum ve hiç bir fark olmuyor

serap_1976
05-05-2006, 06:25 PM
1 su bardağı sıvıyağ , 1,5 su bardağı süt ,1 yumurta ,sarısı içine akı üzerine ,1,5 yemek kaşığı şeker ,1küçük yaşmaya ,1 su bardağı ılık su ,bir miktar tuz .iç harcı-5-6 haşlanmış patates yarım su bardağı süt ,karabiber,tuz ile püre yapılır. yapılışı-hamuru kulak memesi kıvamında yoğurun kabarıncaya kadar bekleyin.sonra hamuru 14 bezeye bölün.her birini tabak büyüklüğünde açın.aralarına margarin sürün .7şerli iki guruba ayırın.en üsttekine yağ sürmüyoruz.buzdolabında 1 saat dinlendiriyoruz.sonra her iki parçayıda 4cm kadar açıp sigara böreği keser gibi 16 parçaya kesiyoruz.uç kısmına hazırladığımız patatesli harçtan koyuyoruz yine sigara böreği gibi sarıyoruz.yanlız uç kısımları açık kalıcak.
üzerine yumurta akını sürüp bol susam serpiyoruz . benim her zaman yaptığım bir tariftir tavsiye ederim... birde iç harcına kıyma ilave edebirsiniz o şekildede çok güzel oluyor.

canımcım
05-17-2006, 11:50 AM
songul06,sen denemıssın.ben gecenlerde şaziyenın sıtesınde karsılastım am anlamadım bıkac yer var :( ,8 parca yapıp hepsını acıp ustyuste koyuyoruz tabı aralarını yaglayıp.buraya kadar tamam,pekı ust uste ıken kaca kesıyoruz,harcı koyup sararken aralarına surdumuz tereyağ neoluyor tereyoğlıyken nası yumurtasarısı suruyoz?nasıl resımde ole kat kat duruyo?o katı veren ne?bılen arkadaslar cevap yazarsanız sevınırım,yapmak ıstıyom ama yapamadım :cry: ...banucum sende gorurasen bu mesajımı cevap yazarsan sevınırım... :oops: :P

nehirsu
05-17-2006, 12:14 PM
songul06,sen denemıssın.ben gecenlerde şaziyenın sıtesınde karsılastım am anlamadım bıkac yer var :( ,8 parca yapıp hepsını acıp ustyuste koyuyoruz tabı aralarını yaglayıp.buraya kadar tamam,pekı ust uste ıken kaca kesıyoruz,harcı koyup sararken aralarına surdumuz tereyağ neoluyor tereyoğlıyken nası yumurtasarısı suruyoz?nasıl resımde ole kat kat duruyo?o katı veren ne?bılen arkadaslar cevap yazarsanız sevınırım,yapmak ıstıyom ama yapamadım :cry: ...banucum sende gorurasen bu mesajımı cevap yazarsan sevınırım... :oops: :P

sevgili saliha parcalari ust uste koyup merdane ile aciyoruz..1 yufka buyujklugunde yada biras daha kucuk daha sonra sigara boregi yapar gibi kesip ic koyup sariyoruz..kat goruntusunu veren parcalarin arasina surdugumuz tereyag...mayalanmasini bekleyip .daha sonra yumurta sarisi surup firinliyoruz...kolay gelsin cnm

B@Nu GöKşİn
05-17-2006, 01:48 PM
saliha katmerli poğaçayı bende yaptım nehirsuyun da söylediği gibi
yufka büyüklüğü kadar yada okadar büyük olmasada merdane ile büyüttüm 12 eşit parçaya kestim sen istersen 8 parça kadar kesebilirsin sigara böreği gibi kenarlarına içten koyup yuvarladım tepsiye dizdim mayalanması için bekledim kabarınca yumurta sarısını üzerlerine sürdüm önceden ısınmış fırına verdim
kolay gelsin

canımcım
05-17-2006, 03:02 PM
tesekkurlerrrr :lol: yanı bır tarıfı bu kadar zor anladıma ınanamıyorum....nehirsu,banucum,sagolun yarın denemek ıstıyordum,denıcem.sonucu yazarım.ben,hamurları ustuste koydumuzda actıktan sonra teker teker sarma ıslemını anlayamamıstım hanı 2kat sarılıyorda o yuzden ole kabarıyor sandım..bıde hatıcenın cıleklı tremısusunu denedınızmı ben su an onu yapıyorumda...sonuctan korkuyorunm daha once hıc denememıstım...

canımcım
05-18-2006, 02:32 PM
arkadaslar bugun denedım boregı fakat hanı ust uste koyup kesılıyorya kestım daha sonra peynır koydumve sarmaya calıstım ama bırbırıne yapışmşlardı ya.... ayıramadım,ayırdıklarımı yaptım ayıramadıklarımıda oldugu gıbı sardım amapısınce tadı guzeldı....nerde hata yaptımkı...banucum ve arkadaslar yardım edermısınız sınır oldum kendımeeee yaaaa
:x

B@Nu GöKşİn
05-18-2006, 02:39 PM
CANIM ÜST ÜSTE DİZDİKTEN SONRA MERDANEYLE HAMURU GENİŞLETİP 8 E BÖLDÜKTEN SONRA HER 8 PARÇAYI SARIP TEPSİYE DİZİLİYOR YANİ 8 BÖREK ÇIKIYOR
ANLADIĞIM KADARIYLA SEN ÜST ÜSTE DİZİLENLERİ 8 E KESTİKTEN SONRA YUFKA GİBİ TEK TEK ALMAYA ÇALIŞMIŞSIN YANLIŞMI ANLADIM

canımcım
05-18-2006, 02:56 PM
hay allah yanı o katlar acılmıyor???bende o kadar ugrstımkı anlatamam ya....yanı 8e bolduklerımızı acıyoz katlara ellemıyoz bende ınce acıp katları yapıstırdım ıcın solenıyordum...hay allah hay allah toplam 8 borek he :shock: bunu okuyan herkes bana guluyordur.....cahıllık..pogaca yaptım ama boyle acılan seylerı hıc yapmadımkı.. :cry:

nazife1
05-22-2006, 09:45 AM
Bende bu poğaçayı yaptım, harika oldu. Görmek isterseniz linki tıklayabilirsiniz.

http://www.blogcu.com/pembeli/613086/

canımcım
05-23-2006, 07:15 AM
Bende bu poğaçayı yaptım, harika oldu. Görmek isterseniz linki tıklayabilirsiniz.

http://www.blogcu.com/pembeli/613086/
evet nazıfe dun ben bu sıtene gırıp gordumdu ve yapım asamalarını cok guzel gostermıssın.banu ve arkadaslar bana anlatabılmek ıcın bayagı ugrasmıslardı halbukı senn lınkını tıklasaymısım.aslında anlamamamın sebebı hamurdan 8 pogaca cıkıyr olmasıydı malesef...bıdahada yapmam heralde :? :?

kadio
07-14-2006, 11:03 AM
katmer poğaca uzun zamandan beri deneyeceklerim arasındaydı.akşam hamurunu hazırlayıp,sardıktan sonra sabahleyin,işe gitmeden önce pişirdim.pofidik pofidik poğacalarım oldu.herkese teşekkürler...

torun
07-15-2006, 12:19 PM
katmer poğaca uzun zamandan beri deneyeceklerim arasındaydı.akşam hamurunu hazırlayıp,sardıktan sonra sabahleyin,işe gitmeden önce pişirdim.pofidik pofidik poğacalarım oldu.herkese teşekkürler... mutfak güncesinin tarifi bende denedim bir harika oluyor

nadir
07-15-2006, 03:31 PM
katmer poğaça tarifini bende yapıyorum. çok hoşumuza gitti. artık misafir geleceği zaman hemen katmer poğaça yapıyorum, kolayıma geliyor ve çok güzel oluyur. herkese tavsiye ederim. kıymalısı da çok güzel oldu.

nimetilker
11-27-2006, 12:15 PM
merhabalar, sokakta satılana çıtır çıtır olan tel tel dağılan poğaçalar var ya...
aramızda acaba bu poğaçaların nasıl yapıldığını bilen var mı? tarifini yazabilir mi

sevgiler

sibelarda
01-12-2007, 09:54 PM
Kızlar bu tariften kaç adet poğaça çıkıyor? Yarın denemeyi düşünüyorum da. Bana az gibi geldi. Eğer çok az sa malzemeleri artırmayı düşünüyorum.

nehirsu
01-12-2007, 10:03 PM
Kızlar bu tariften kaç adet poğaça çıkıyor? Yarın denemeyi düşünüyorum da. Bana az gibi geldi. Eğer çok az sa malzemeleri artırmayı düşünüyorum.

16 adet cikiyor sibelarda..

sibelarda
01-12-2007, 11:01 PM
Teşekkürler nehirsu. Yeterli galiba :)

canikom
01-13-2007, 06:24 PM
songül06 pişirdikten sonra pamuk puaça gibi üzerini sofra bezi ile örtelim mi yoksa ne yapalım canım

hosseda
01-13-2007, 09:31 PM
yaaa resmi gorunce canim istedi simdi benim.kalkip yapsam keske bayilirim zaten pogacaya.pazartesi gunu misafirim gelicek.mayali fobim oldugundan bi de son anda yapma gerekliligi duydugumdan hazir borek sparisi verdim.ama tarifi gorunce yine de pisman oldum.yapanlarin ellerine saglik
http://www.gulidem.com

suyesili
01-19-2007, 08:17 PM
arkadaslar bende cok uzun sure bu tarifi droetkerden alip birkac kez yaptim gercekten cok lezzetli ve hafiff oldu hatta degisik pogaca harci isteyenler icin benim bu ruloda denedigim kekik,zeytinyagi,az ezilmis sarmisak ve biraz kavrulmus susami karistirip hamura surup rulo yapiyorum sonra kesiyorum gercekten cok lezzetli oluyor iimmm olsada yesem

suyesili
01-24-2007, 06:49 PM
bugun bu pogacayi yaptim cok cok guzel oldu ama bir dahki sefere yaptigimda 8+8 e bolup yapmayi dusunuyorum cunku ebeti cok buyuk buldum soyle minik minik cok guzel olur ama gercekten harikaydi eline saglik

Lady Koşan İstiridye
02-04-2007, 07:10 PM
bu poğaçayı mayalandırırken hamurun üzerini örtüyormuyuz?
acil cevap verebilirseniz sevinirim çünki poğaçaları dizdim tepsiye bekliyorum :)

nehirsu
02-04-2007, 09:59 PM
acil cevap verebilirseniz sevinirim çünki poğaçaları dizdim tepsiye bekliyorum :)
ben bir mutfak beziyle ortuyorum

Lady Koşan İstiridye
02-05-2007, 12:19 AM
ben bir mutfak beziyle ortuyorum

cevapladığın için teşekkürler nehirsu :) ben de her ihtimale karşın mutfak beziyle örttüm üstlerini ve çok güzel oldular tarifin sahibine teşekkürler :)

zuhal.erdem
02-12-2007, 01:23 PM
ARKADAŞLAR KALABALIK MİSAFİRLERİM GELECEK. 20 KİŞİ KADAR OLACAK. BENDE BU POĞAÇADAN YAPMAK İSTİYORUM. NE KADAR BÜYÜKLÜKTE OLUYOR ACABA? MAYALI HAMURLARIN NE KADAR KABARACAĞINI KESTİREMEDİĞİM İÇİN MERAK EDİYORUM.

amofti
02-13-2007, 07:37 AM

sevgili canımcım;
1- dilediğin büyüklükte yapabilirsin. Ben 12 ' e bölmeyi tercih ediyorum.
2-sürülen tereyağı hamurla özleştiği için bizimle hiç yüzgöz olmuyor.
3-tereyağı içinde biz kızarsın diye üzerine yumurta sürüyoruz.
4-8 bezeyi üst üste koyup ezmeden yavaş yavaş özellikle kenarlarını bastırmadan açarsanız o milföy havasını alacak kat kat duracak.
umarım anlatabilmişimdir. Afiyet olsun

hosseda
02-21-2007, 03:54 PM
Arkadaslar ben de bu pogacadan yapmak istiyorum. Bence hatta buna pogaca demekle yanlis yapiyoruz. Ben baska bir yerde bu tarife Kurvasan Borek dendigini gormustum.
Her neyse dedim ya korkuyorum. Ben mayali seyler yemeyi cok severim ama yapmsindan pek hoslanmam.
Bir de o bahsettigim yerde yapip pisirmeden buzlukta saklayabilirsiniz diyordu. Sizce olur mu?

nehirsu
02-21-2007, 04:24 PM
Arkadaslar ben de bu pogacadan yapmak istiyorum. Bence hatta buna pogaca demekle yanlis yapiyoruz. Ben baska bir yerde bu tarife Kurvasan Borek dendigini gormustum.
Her neyse dedim ya korkuyorum. Ben mayali seyler yemeyi cok severim ama yapmsindan pek hoslanmam.
Bir de o bahsettigim yerde yapip pisirmeden buzlukta saklayabilirsiniz diyordu. Sizce olur mu?

haticede var kuruvasan tarifi cnm ben yaptim bizim gipfelilerden bi farki yok ben pisiripte koydum cikartinca isinmis firini kapayip icine attim 15 dk da mis gibi yeni firindan cikmis gibi oldular 2 gun gibi bi zaman alio bekletiosun yogurruken ara ara yoguruosun ama super oluolar esim bàckereiden aldim sandi :D

nehirsu
02-21-2007, 04:28 PM
bu arada cnm mayali hamurdan korma yas mayayi koy bardaga ilik suyun icine bitanede kesme seker at bekle o 10 dk icinde kabarcak o sekilde kullan birde diger malzemelerinde ilik olsun bak nasil kabaryior ben hic sorun yasamiyorum mayali hamurda migrostan al mayani bu arada diger ufak bakkaldakiler guzel degil

hosseda
02-21-2007, 06:55 PM
Nehirsu canim sagolasin ama ben Haticenin kuruvasanini biliyorum, ugrasamam onunla.
Bu boregi ben baska bir ablamdan da duydum kuruvasan gibi oluyormus. Ondan yapcam insallah.
Bu arada cok sagol bana destek oldugun icin. ASmaliyim bu fobiyi :-)

nehirsu
02-21-2007, 08:07 PM
Nehirsu canim sagolasin ama ben Haticenin kuruvasanini biliyorum, ugrasamam onunla.
Bu boregi ben baska bir ablamdan da duydum kuruvasan gibi oluyormus. Ondan yapcam insallah.
Bu arada cok sagol bana destek oldugun icin. ASmaliyim bu fobiyi :-)

butarifi bende cok sik yapyiorum evet bayilarak yiyioruz ailecek hatta kizimin dogum gunu icinde yaptim blogta var :lol:

hosseda
02-21-2007, 09:31 PM
Vayy ellerine saglik Nehirsu, blogunda en son nohut konserve vardi? Ne zaman yapip da koydun bu kadar zor ve zahmetli seyi?

Normalde de cok mayali ve acma borek yapar misin? Yoksa katmer pogacayi herkes yapabilir mi? Korkmayayim mi?

nehirsu
02-21-2007, 10:14 PM
Vayy ellerine saglik Nehirsu, blogunda en son nohut konserve vardi? Ne zaman yapip da koydun bu kadar zor ve zahmetli seyi?

Normalde de cok mayali ve acma borek yapar misin? Yoksa katmer pogacayi herkes yapabilir mi? Korkmayayim mi?

canim kizimin dogum gunu vardi dogal olarak ekledik nacizane :lol: :lol: :lol: esim hamur isien bayilir ve cok secicidir dolayisisyle sik sik yaparim hamurisini :-)) yap yap cok kolay korkak alistirma elini ben baklava bile yaptim bu sene dusun dune kadar pogaca bile yapamayan insan :lol:

azeri kizi
02-21-2007, 10:24 PM
Hossedaaaa katmer pogacayi mutlaka yap.Gecen gün yeni evlenmis birine gittik kahvaltiya. katmer pogacaYI yapmisti.Hmmmmmmmm muhtesem biseydi yaa.Herkes cok begendi.Hatta bu arkadas ta daha yeni yeni baslamis hamur isi yapmaya. :lol: Bende rejimim bitince yapicam.Maalesef hayatim iki hafta rejim iki hafta yemekle gectigi icin. :oops: :cry:

hosseda
02-21-2007, 11:09 PM
Aaaah ahh kader arkadasiyiz desene. Ben de bir hafta rejim bir hafta ya da bir kac gun serbest :-)

Tamam canim beni fena gaza getirdin. Yapicam insallah katmer pogacadan. Sonra da su senin annenin elmali pastasindan :-)

azeri kizi
02-21-2007, 11:19 PM
Ayyy hosseda gece gece beni cok güldürdün valla.Allah'ta seni güldürsün ömür boyu.Vallahi ne yapayim hem cok istahliyim, hemde zayif kalmak istiyorum.Bu güzel nimetlerden de mahrum kalamiyorum.Bu yüzden bir serbest, bir rejim.Ahhhh ahhh ne sansli; o yeyipte kilo almayanlar.Kolay gelsin canim benim.Bende senin blogundaki cikolatali krepi yapicam en kisa zamanda.

aNnEcİk
02-22-2007, 12:44 AM
azeri kizi ben çooooooook şükür yiyipte kilo alamayanlardanım
ama birşeye üzülsem hemen dahada zayıflıyorum aslında kilom iyi de bedenen halsiz kalıyorum çok......ve annemin dediği çok ince düşündüğüm için herşeyi kafaya takıyormuşum
evet doğru canım anacım ...ama neyapayım can çıkar huy çıkmazmış yaradılış

azeri kizi
02-22-2007, 06:52 PM
Annecik nazar degmesin,ne güzel yaaa.Her istedigini ye ama hep ayni kal.Bide üzülünce dahada zayifliyormussun.Ben tam tersi mutlu oldugumda yemek aklima gelmez ama biraz üzüntülü olayim hemen girerim mutfaga,en kalorili seyleri yapar yerim. :oops: Ondan sonrada kendime geldigimde bir haftayi rejimle geciririm.Bide bir iki aksam biraz kaciriyim hemen bir kiloyu yüklerim.Ben galiba su icipte yarayanlardanim. :roll: Offfffff offfffff.Neyse bunada sükür.

erenbanu76
02-23-2007, 10:29 AM
katmer pogacayı ben de deneyenlerdenim hakikaten harika biraz ugrastırıyor ama olsun degiyor inanınki :wink:

gönül30
02-23-2007, 10:55 AM
aynen bende öyle katmer poğaçayı 2 gün önce yaptım hatta bu akşam sitemede koyucam bu kadar güzel olacağını bilsem daha önce yaparıdm..ertesi gün bile yumuşacıktı..ama 16 yerine 12 ye böldüm kocaman oldular birde güzel kabardılar..birdahaki sefere 16 parçaya bölüp yapıcam..tarif için mutfakgüncesine buradan çokkk teşekkürler sevgiler

viji
02-23-2007, 12:57 PM
bu puaçayı bende çocuklar okuldan gelince yesin diye yapıyorum süper oluyo ama ben mayalandırmadan pişiriyorum öneririm

seldas
02-26-2007, 09:35 AM
merhaba.Katmer boğaçayı ben de yaptım.Ama hiç kabarmadılar.Neden olmuş olabilir acaba?Sizin yadıklarınızı okuyorum da iki katı kadar kabarıyormuş.

viji
02-26-2007, 10:40 AM
sevgili seldas mayanın son kullanma tarihine baktınmı bayatsa olmuyo banada bir sefer böyle oldu

seldas
02-26-2007, 04:49 PM
Mayanın son kullanma tarihinde bir sorun yok.Ama neden olmadı hiç anlayamadım.Aklıma takıldı.

bettyblue
02-26-2007, 05:59 PM
Katmerli pogacayi bende yaptim.Favorilerimin arasina girdi bile.Cok lezzetli.gorsel olarakta cok guzel.....Hem goze hem mideye hitap ediyor .cok begendik.Mutfak Guncesinede tarifini bizlerle paylastigi icin cok tesekkurler....... :lol: :P

hosseda
02-26-2007, 06:32 PM
Ben de biraz once yaptim ama pisirmeden buzluga attim. Insallah guzel olur.

Fakat yapim asamalarini gosteren arkadaslari tebrik etmek istiyorum. Kucuk parcalarin once tabak buyuklugunde acilmasi gerekiyor ya? Benimkiler su son moda yampiri yumpiri tabaklardan oldu :-)

bettyblue
02-26-2007, 06:51 PM
:lol: :lol: :lol:

seldas
02-26-2007, 11:16 PM
Boğaçayı mayalandırdıktan sonra sıcak fırına mı yoksa soğuk fırına mı koyuyorsunuz?İyi akşamlar.

azeri kizi
02-26-2007, 11:30 PM
Mayali hamuru soguk firina koyarsan süner canim.Firini isit ondan sonra firina sür.Bide sana bir püf noktasi vereyim;hamura sekil verdikten sonra hemen yumurta sarilarini sür.Öylece tepsi mayasinin gelmesini bekle. Mayalanip sistikten sonra sürünce yine sünme yapabiliyor.

seldas
02-27-2007, 10:14 AM
Teşekkür ediyorum.Bu akşam bu boğaçayı tekrar deneyeceğim. İnşallah yapabilirim.

seldas
02-27-2007, 10:15 AM
Teşekkür ediyorum.Bu akşam bu boğaçayı tekrar deneyeceğim. İnşallah yapabilirim.

seldas
02-27-2007, 10:15 AM

seldas
02-27-2007, 10:16 AM

hosseda
02-28-2007, 02:05 PM
Beb bugun pisirdim buzluga attigim katmerleri. Gercekten guzel oldu, inanamadilar benim yaptigima. Veeee tarif istediler :-)

Bloguma koyacagim insallah Nezahat ablanin tarifi ve benim resimlerimle......

Haticee
03-07-2007, 11:00 AM
Bende denedim ve çok güzel oldu.Denemeyen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim.

ebruozgu
03-07-2007, 12:58 PM
cahilliğimden olsa gerek poğaçayı pişirip mi pişirmedenmi buzluğa atacağımı anlamadım herkes farklı bir şey söylemiş bir de önceden ısıtılmış fırında mı pişecek

ebruozgu
03-07-2007, 03:41 PM
poğaçaları denedim kocaman kocaman poğaçalar oldular böylece mayalı hamurlarla olan savaşı da ben kazanmış oldum bilgilerini paylaşan herkese teşekkürler

bu arada bu poğaçaları daha küçük yapmanın yani sayıyı artırmanın bir yolu vardır herhalde bilenlerden bu soruma da cevap bekliyorum bir yerde yemiştim onlar daha küçüklerdi

Okyanus-Deniz
03-07-2007, 04:03 PM
üçgenleri daha küçük kesmek işe yarıyor ;-)

gümüşay
03-07-2007, 04:29 PM
katmer poğaçadan bende yaptım ama tam bir fiyasko. bi yerde yanlış yaptım ama bulamadım.malzemelri tam kullandım sadece tereyağı yerine margirin kullandım ve 50gr. kadar.tabak kadar olan hamurları gayet kolay açtım.yağı sürüp üst üste koyduğum hamur açmak çok zor oldu. hamur çok yumuşadı. üstüne un serpip zor da olsa açtım.kestim malzemeyi koyup sarmak açmaktan da zor oldu.bi şekilde onu da hallettim ama piştiklerinde sizinkilere bezemiyordu şekilleri ve tadı lezzetli ama çok sertti.ama azimliyim. ilk fırsatta tekrar deneyeceğim...

viji
03-07-2007, 06:01 PM
gümüşaycıgım acaba malzemelerin soğukmuydu? bilhassa süt ılık olursa malzemeler süper oluyo çünkü ama tekrar dene canım kesin basarırsın kolay gelsin :D

Okyanus-Deniz
03-07-2007, 06:13 PM
gümüşay sanki unun az gelmiş gibi... ama yılma sakın sonuçta harika poğaçalar çıkıyor. ben bolca yapıp saklıyorum dondurucuda, çok güzel oluyor...

azeri kizi
03-07-2007, 06:17 PM
Gümüsay, bir arkadasim bu pogacayi harika yapiyor.Onunki citir citir ayni kruvasan gibi oluyor.Bende arkadasa bugün püf noktasini sormustum,o da dediki margarinle tereyagini eritip öyle sürüyorum sonra yagi icinde donduktan sonra hamuru aciyorum.Bide yagi bayaa bol koyuyormus.Senin yaginda bayaa azmis.Bide ücgenleri bayaa kücük kesiyormus.Kolay gelsin canim.

pitircik
03-07-2007, 08:47 PM
arkadaslar ben margarini eritmeden parca parca koyuyorum yani bicak yada kasik yardimiyla sürülebilir eritilmis yag kullanilinca zor acilir hamurlar kayar birde öyle bir deneyin memnun kalacaksiniz .Margarin oda sicakliginda olursa dahada kolay sürülebilir

gercektende harika oluyor tadi ben hamuru ikiye ayirip iki sira halinde yapiyorum daha kücük olmasi icin ,zaten harika kabariyorlar

hosseda
03-07-2007, 10:34 PM
Gumusay ben tabak kadar actigim hamurlari yaglayip, ustuste koyup buzluga atiyorum. 15 dk bekleyince cok kolay aciliyor.

hosseda
03-07-2007, 10:34 PM
Gumusay ben tabak kadar actigim hamurlari yaglayip, ustuste koyup buzluga atiyorum. 15 dk bekleyince cok kolay aciliyor.

Beymar
03-15-2007, 05:05 PM
katmer poğaçayı sık sık yapar oldum,bu sefer yağı eriterek kullandım daha çıtır çıtır oldular

http://img296.imageshack.us/img296/4438/dsc00076kk7.jpg

nur sert
03-18-2007, 12:18 PM
arkadaşlar bende denedim gözlerime inanamadım harika bişey oldular tarifi paylaşan arkadaşa çoooook teşekkür ediyorum

banusarim
01-23-2008, 08:42 AM
dün akşam bende bu poğaçayı denedim sonuç mükemmel....
demeyen herkes denemeli bence

rabis
02-17-2008, 03:52 PM
saziye'nin pogaçasini yaptim bu sabah aksama gelecek babama yarinakahvatilik i4in, hi4 bu kadar guzel pogaca yapmadim ve yememistim.mayalandirirken kabarmadi diye korkmustum ama isittigim firina koyunca sisti ve cok guzel kabardi. tadi çok güzel.

Sevgi Aşar
03-31-2008, 11:12 AM
Çok güzel görünüyor ellerinize sağlık...Hakketten yemek isterdim. Amaaa

Maya ya allerjim var bu poğaça kabartma tozu ile olurmu?

sevgilerr.....

medura
03-31-2008, 11:19 AM
Olmaz bence. Dokunmak mı alerji yapıyor yemek mi?
Dokunmaksa kolay da, eldiven kullanırsın olur biter. Yemek alerji yapıyorsa herşeyde maya var, nasıl oluyor? Ekmek, gevrek?

viji
04-04-2008, 10:54 AM
kızlar zamanım varken katmer poğaçadan yapıp buzluğa koymak istiyorum ama nasıl hiç denedinizmi denediyseniz pişiriptemi koydunuz yoksa hamura şekli verip pişirmedenmi koydunuz çıkarınca hemen pişirdinizmi veya buzunun açılmasınımı beklediniz (ayyyyy ne çok soru sormuşum)acil cevap bekliyorum şimdiden tşk.

hosseda
04-04-2008, 11:05 AM
Vijicim, merhaba canim. Ben hazirlayip pisirmeden atmistim buzluga. Sonra da direk firina.

viji
04-04-2008, 11:25 AM
sağol şekerim şimdi yapıyorum elim boşken deneyim bakıyım

mehmet-taha
04-04-2008, 03:24 PM
Ben katmer poğaçayı pişirip koymuştum.Buzluktan çıkarıp fırında ısıttım.Daha da gevrek oldular.

viji
04-04-2008, 04:42 PM
Iki ölçü Yaptim Biraz önce Ama 8 E Bölmedim çünkü çok Büyük Geldiler Gözüme Bende 5 Er Cmlik Boyutlarda üçgenler Yaptim 46 Adet çikti Buzluk Kaplarina Koyup Buzluğa Yerleştirdim Inşallah Iyi Olur

medura
04-04-2008, 04:48 PM
bugünkü misafirlerime katmer boğaça yapmıştım, yie tabi herkes tarif aldı, artık buna alıştım. Katmer boğaçanın tarifi muhakkak alınır. Şaziye'den Allah razı olsun. Hamur yoğururken içine sirke koymak gelmişti aklıma biraz gevrek olması için ama koymadım, mayayı bozar mı diye endişe ettim, sonra misafirlerin biri "koyulabilir, bozmaz" dedi. Deneyeniniz var mı?

MehlikaMeryem
05-08-2008, 10:04 AM
MErhaba Arkadaşlar;

Hoşseda bende aynı soruyu soracaktım şimdi.Bende yapmak istiyorum bu poğacadan fakat dha önce yapıp pişirmeden buzluğa atsam 2gün sonra pişirsem bir sakıncası olur mu?mayalı olduğu için kabarmazsa diye düşünüyorum.acil cevap lütfen!!!!

yosunbuka
05-08-2008, 11:31 AM
mehlika birşey olmaz meraketme.şimdiye kadar bir sorun olmadı.ekmek hamuru da dondurulup daha sonra pişirilebiliyor.yoksa o satılan dodurulmuş börekler filan nasıl kabarırdı.tereddüt etme canım.

sofrasenligi
05-08-2008, 11:34 AM
Merhaba,
Ben de katmer poğaçayı blogumu açmadan önce deneyip resmini çekmiştim. Blogumu açtığımda da ilk önce katmer poğaça resmini ekleyerek resim ekleme ve link verme denemesi yapmıştım. Benim gözüme de büyük göründüler ve 16'ya böldüm. Hal böyleyken bile en az pastane poğaçası kadar büyük oldular. İsteyenler bu (http://www.sofrasenligi.com/2008/02/katmer-poaa-denemem.html) linkten katmer poğaça denememin resmine bakabilirler.
Sevgiler,

pegasus*
08-01-2008, 07:21 PM
bu pogacalarin hangi asamada buzluga atilabilecegini anlayamadim ben : ( tepsi mayasi yaptiktan sonra mi yoksa once mi? bir de sanirim hepsinin tek tek stretch ile sarilmasi gerekiyormus, oyle duymustum.

sofrasenligi
08-01-2008, 10:21 PM
Bence eğer tepsiniz dipfrize sığabilecek boyuttaysa poğaçaları hazırlayıp tepside mayalanmaya bıraktıktan sonra hava almaması için tapsinin üstüne streç geçirip dipfrize atmak daha mantıklı. eğer yeriniz yoksa ve saklama kabına koyacaksanız birbirlerine yapışmamaları için tepsi mayasından sonra tek tek streçleyebilirsiniz ama öyle yaparsanız hem dondururken hem deçözdürürken çok vakit harcarsınız diye düşünüyorum.
En kolayı tepside dondurmak.
Kolay gelsin.
Sevgiler.

pegasus*
08-01-2008, 10:28 PM
yazik ki yerim yok : ( tek care tek tek guzelce sarmak, tepsi mayasini beklemek konusunda emin degildim, tesekkur ederim..

sofrasenligi
08-01-2008, 10:33 PM
Rica ederim. Kolay gelsin.