Orijinalini görmek için tıklayınız : Buzdolabı poşetleri
rahşan
04-05-2006, 01:24 PM
Merhabalar, benim sorunum buz dolabı poşetlerine koyduğum yiyeceklerle ilgili. Yazın hazırlayıp poşetlediğim bütün kızartma, sebze vs. dondurucunun ağır kokusu sinmiş, hepsini atmak zorunda kaldım. Neden olduğu kokusunda fikri ve yapmam gerekenlerle ilgili önerileri olan var mı?
ÜMRAN
04-05-2006, 01:53 PM
Merhaba Rahşan,
Acaba poşetlerin ağzı açıkmı kaldıda birbirine kokuları geçti.
Ben hiç yaşamadım böyle bi sorun ama bazen annem kendi difrizinden bişeyler getiriyor ondada bi koku var.Dolabın markasıylamı alakalı acaba?
Bilgisi olan varsa bende sevinirim. Çok kötü bi durum bütün emeklerin çöpe gitmesi:(
Sevgiler,
rahşan
04-05-2006, 02:23 PM
Ümrancım, poşetlerin ağzı sıkıca kapalıydı, ben hazır buzdolabı poşetlerinde mi sorun var acaba diye düşünürken aklıma hiç buzdolabından olacağı gelmedi doğrusu.
Bosch marka buzdolabım.
Cagla Senger
04-05-2006, 07:28 PM
Rahsan, posetlerin kalin naylon olmasi gerekiyor, ince olursa bir muddet sonra yiyeceklerde buzluk yanmasi oluyor,bu da buzdolabi kokusu yapiyor .
cessie
04-06-2006, 09:04 AM
merhaba bence bu olay buzdolabı poşeti ile ilgili değil..! Tecrübeme dayanarak söylüyorum bende de Arçelik derin dondurucu vardı dondurucu kısmındaki ve buzdolabının içindeki yiyeceklerin mekanik bir tadı olmaya , kimyasal olarak kokmaya başlamıştı servisi aradım iyiki aramışım meğer o seride çıkan buzdolaplarında hep aynı şikayet varmış benim buzdolabı 3 yıllık filandı garanti kapsamı dışında kalmasına rağmen üst bir modelle değiştirdiler fikriniz olsun diye yazmadan geçemedim sevgilerr
ÜMRAN
04-06-2006, 09:20 AM
Sevgili Cagla, ben hep ince poşet kullanırım hiç sorun yaşamadım.Cessie'nin dediği gibi markayla alakalı sanırım.Benim dolabım 10 yıllık.Anneminki 2-3 yıllık.
Rahşancım sende bi servise danış istersen.
Sevgilerimle,
Lezzet Arsızı
04-06-2006, 09:22 AM
Arkadaşlar merhaba,
Benim buzdolabıma koyduğum sebzelerin bazen içi buzlanıyor. Bu normal mi? Bana pek normal gelmedi. Birde hamur işlerimi pişmiş olanlarında ben koku olayını hissediyorum ve bu konuyu yazmak ist. hep. Siz hamur işlerini nasıl saklarsınız ve ne kadar bekletirsiniz. Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Buzdolabım Ariston
Nisan
04-06-2006, 10:12 AM
arkadaşlar merhaba,
bende bu kokuyu alıyordum ama benim dışımda bu kokuyu alan yok zannederdim. demekki benden kaynaklanmıyormuş. buzdolabım vestel ve tüm yiyeceklerde tuhaf bir koku var. ağır biz buzlanma gibi, tarif edemediğim bir koku. anneminkini kontrol ettim onun buzdolabı arçelik onda yok. vestelin ürünlerinden hiç memnun kalmadım. televizyon, çamaşır makinası ve buzdolabım vestel. çamaşır makinamdada sıkma ve durulama sorunum vardı. hepsini birdende değiştrememki. acaba dondurucu bölümüne birşey koysak bu kokuyu alırmı. yapabileceğimiz birşey varmı acaba. bende çok rahatsızım. bu yüzden yazın hiçbirşey hazırlamak istemiyorum.
burju
04-06-2006, 11:47 AM
benim de buzdolabım bosch marka. dondurucuda bi koku var. özellikle taze fasulyede daha fazla belli oluyo, bazen yiyemiyorum kokudan...
cessie
04-06-2006, 12:00 PM
Tekrar merhabalar başıma gelen olayı anlatmadan geçemiyeceğim ; sözünü ettiğiniz koku olayı benim yazlıktaki buzdolabımda olmuştu tamda yaz sıcaklarında .. ben ekmeği dahi buzdolabında temiz bir beze sarıp öyle saklarım sözünü ettiğim olayı yaşadığımda önce ben farkketim ısrarla ekmeğe sinen kokudan söz etmeme rağmen evdekiler yok bir şey deyip geçiştiriyordu öyleki deneme amacıyla koktuğunu düşündüğüm ekmegi değiştirip yenisini koyuyordum tekrar aynı olay giderek o rahatsız edici kimyasal koku dolaptaki diğer yiyeceklerde de oluşmaya başladı o dönemde internet de bu kadar yaygın değildi evdekilerden fayda gelmeyince ben tesadüfen bu konuyu bir arkadaşımla konuştuğumda aynı marka buzdolabında onda da aynı sorun vardı o arkadaşımda suçu buzdolabındaki gıda maddelerinde aramış atmışta atmış bu konunun üstüne gitemey karar verdik ikimizde servisi aradık şikeyetimizi bildirdik servis 1 hafta buzdolabını test etti koku olduğunu en sonunda ev halkıda serviste kabul etti meğer polüüretan denilen bir madde sızıyormuş arkadaşımın dolabıda benim dolapta yenisi ile değiştirildi bence olayı inceleyin araştırın üstünü kapatmayın derim sonuçta sağlık sözkonusu sevgilerrr
rahşan
04-06-2006, 12:34 PM
Kafam karıştı buzdolabı konusunda. En iyisi önerileriniz üzerine servisi aramak. Sonucu mutlaka sizinle paylaşacağım arkadaşlar.
İlginiz ve önerileriniz için teşekkürler
Mavi Gül
04-06-2006, 01:48 PM
Herkese merhaba. Aynı kokudan ben de şikayetçiyim. Ama sadece derindondurucu kısmında oluyo bu koku. Özellikle sebzelerde yoğun bi su kokusu mevcut. Tam bir saattir internette bu konuyu araştırıyorum. Hiçbir yerde kokunun sebepleri hakkında bişey bulamadım. :? Sadece koku giderici püf noktaları verilmiş. Demek ki her marka buzdolabında bu şikayet oluyo. Elde ettiğim bilgileri size de aktarıyorum:
* Kokuları çekmesi için hem buzdolabı hem de dondurucu bölümlerinde karbonat bulundurun. (bir parça mangal kömürü de aynı işi görür)
* Ayda bir kez buzdolabını durdurup tüm yiyecekleri dışarı çıkarın. 1 fincan karbonat ve yeterince arap sabununu, 4 lt sıcak suda karıştırın. Sebzelikler ve raflar dahil tüm yüzeyleri bu karışımla temizleyip yarım bardak sirke karıştırılmış sıcak suyla durulayın.
efsane
04-06-2006, 02:13 PM
Hislerime tercüman olmuşsunuz arkadaşlar ben de buzdolabı kokusundan şikayet edenlerdenim. Dikkat ettiğim bir konu var buzdolabı nofrost olunca koku hissediliyorda derin donduruculu olan dolaplarda bu koku olayı çok yaşanmıyor. Ben de bir kez servisi çağırdım kesinlikle kapaksız bir yiyecek koymayın ve bozulan yiyecekleri hemen atın demişti çünkü nofrostlarda hava dolaştığı için hemen birinin kokusu diğerlerini etkiliyormuş. Oysa daha pahalı olmasına rağmen ben nofrost almıştım keşke derin dondurucu alsaymışım diyorum anneminkinda hiç böyle bir sorun yok şimdi öyle ki ben artık buz kalıbını bile kullanmıyorum çünkü suyu bile kokutuyor tabi bir de benim koku alma duyumun fazla olduğunu düşünürsek işkenceye dönüşüyor. Ben de artık yazdan buzluğa bişey koymuyorum üst tarafı nadir kullanıyorum herşey kapaklı kaplarda ve buzdolabını sık kobtrol edip karbonatlı suyla siliyorum. Yazdan buzluğa şunları şunları koydum kışın da çok güzel yedik diyenleri de gıpta ile dinliyorum
Ayşen
04-06-2006, 02:57 PM
Bizim buzdolabı AEG. Derin dondurucumuz da AEG. Şimdiye kadar ne buzdolabında, ne buzluğunda, ne derin dondurucumuzda, ne de içinden çıkan ürünlerde koku olmadı. Buzdolabımız nofrost değil, ama buzluğu öyle kısa sürede buzlanmaz. En son 3 sene önce buzluktaki az miktar buzu eritmiştim. Derin dondurudaki buzlar senede bir eritilmek istiyor. Yiyecekleri buzdolabına da ağzı açık olarak koymam, çiğ sebze, meyve hariç.
rahşan
04-09-2006, 12:41 PM
Tekrar merhaba, buzdolabıyla ilgili sorunumuzu servise ilettik, gelip bakmadan filtrenin değiştirilmesi gerektiğini söylemişler eşime, üstelik garanti süresi dolmadığı halde, filtrenin garanti kapsamında olmadığını da söyleyip, parasını talep etmişler. Neyin garanti kapsamında olup neyin olmadığını nereden bilebiliriz acaba? Malı satarlarken 3 yıl garantili diyorlar, en ufak sorunda garanti kapsamında değil diyorlar.
Bosch'a şikayet etmeyi düşünüyorum. Daha başka ne yapmalıyım?
rahşan
04-19-2006, 09:44 AM
Merhaba, dün Bosch müşteri formuna şikayetimi yazmıştım. Mailime hemen yanıt verdiler ve daha sonra randevu için servisten aradılar. Sonuç şu arkadaşlar No frostlarda bu sorunun olması normalmiş; filtrenin 8 ayda en geç senede bir değiştirilmesi gerekiyormuş (garanti kapsamında değilmiş bu arada) ayrıca yiyecekler mutlaka şeffaf poşetlere konularak muhafaza edilmeliymiş. Farklı renklerde poşetlerde kokuya neden oluyormuş.
Bu arada buzdolabından gelen korkunç ve dayanılmaz sesi de giderdiler, buzdolabının arka tarafında da bir sorun varmış.
Şimdilik bu kadar, hafta sonu buzdolabını boşaltım, karbonatlı su ile temizlemeyi, sonrada bütün poşetleri değiştirmeyi düşünüyorum. Umarım sorun gerçekten hallolmuştur.
Sevgilerimle....
yason
04-19-2006, 10:41 AM
merhaba rahşan hn,
renkli poşetlerden bahsedince benimde aklıma geldi ben sebze alışverişlerim için haftalık pazara giderim ve pazarda sebzeleri hep renkli poşetlere koyuyorlar dolaba bu poşetleri koyduğumda çok kötü bir koku yayıldığı için yıllardır pazar dönüşü dolaba yerleştirmeden önce sebzeleri renkli kokulu poşetlerden çıkarıp şeffaf poşetlere koyarak dolabıma yerleştiriyorum.koku olmuyor çok rahat ediyorum....paylaşmak istedim...sevgiler..
akdeniz
04-19-2006, 11:01 AM
Renkli poşetler dolaba girmese bile zaten kötü kokuyor.Geridönüşümle elde edildiğinden mi belki de...
aruze
04-19-2006, 11:45 AM
EPEY BİR ZAMAN ÖNCE FORUMA YAZMIŞTIM DONDURUCUDAN ÇIKARDIĞIM SEBZELERİN ÇOK KÖTÜ KOKTUĞUNU VE ATMAK ZORUNDA KALDIĞIMI.ÇİĞDEN KOYDUĞUM KAÇ KİLO FASÜLYEM ÇÖPE GİTTİ.ANNEMDE ÇİĞDEN KOYUYOR VE PİŞİRİYOR ONUN FASÜLYELERİ PİŞİNCE LOKUM GİBİ OLUYOR BENİMPİŞİRDİKLERİM ZEHİR GİBİ OLDU DÖKTÜM.BU BİLGİLER ÇOK İŞİME YARAYACAK.ARÇELİK MARKA BUZDOLABIM.İNCE SAKLAMA POŞETLERİNİ KULLANIYORDUM.ŞİMDİ SERVİSİ Bİ ARAYIP SORMAKLA BAŞLIYCAM.
Nseker
04-19-2006, 12:10 PM
BEN İSTANBULA GELDİĞİMDEN BERİ BU RENKLİ POŞETLERİN NE KADAR YAYGIN OLDUĞUNU GÖRDÜM ANKARADA ÇOK ESKİDEN HATIRLIYORUM ÇOCUKLUĞUMDA FALAN VARDI SONRALARI KALKTI İĞRENÇ BİR KOKUSU VAR HELE SİYAH OLANLARI ZEHİR GİBİ GELİR BANA :( ANKARADA PAZARLARDA FALAN BU POŞETLER KULLANMILMIYOR SEBZE MEYVE POŞETLERİ İNCE SAĞLIKLI OLANINDAN KULLANILIYOR İSTANBULDA ÇOK YAYGIN EVE GELİR GELMEZ HERŞEYİ POŞALTIP O POŞETLERİ ÇÖPE BASIYORUM ARTIK BURADA DA KULLANILMASA DİYORUM :(
Esra Zengin
04-19-2006, 01:57 PM
Arkadaşlar zaten renkli poşetlerde gıda saklamak zararlıymış bir yerden duymuştum.O günden beri de bizde mutlaka renkli poşetler hemen değiştirilir.
feyza34
06-27-2006, 12:26 PM
evet yeşilkivi,Türkiye de ziploc poşet var,ben kısa süre önce Tansaştan aldım
Batın Civan
09-05-2006, 10:24 AM
merhaba....tarif defterinde yeniyim..güzel fikirlerinizi uzun süredir takip ediyorum arkadaşlar.bi mutfak kütüphanesi gibi burası.. bu arada ziploc poşete bende katılıyorum.kokuyu hapsttiği gibi çabukta yıpranmıyor..
baharsekeri
09-11-2006, 03:26 PM
arkadaşlar koku her dolapta olur ama nedeni ve bence bunun tek nedeni ağzı açık olarak konan yemek vs.dir.ayrıca şikayet konusunda http://www.sikayetvar.com/ adlı bir site var.ne konuda olursa olsun şikayetleriniz bütük ölçüde çözüme kavuşuyor.sorunsuz ve kokusuz günler dileğiyle
nagis
10-11-2006, 01:37 PM
ARKADAŞLAR... BUZDOLABI POŞETLERİNİN ÜZERLERİNE BAKTIM GEÇENLERDE...DERİN DONDURUCUDA 3 AY SAKLANABİLİYORMUŞ BU POŞETLERLE.... KONUYU İLGİLİLERE AKTARDIM.. SANIRIM ÇÖZÜM BULUNACAK...
BU KONUYLA İLGİLİ DETAYLI BİLGİYİ NO-FROST VE VAKUMLAMA MAKİNESİ BÖLÜMLERİNDE YAZDIM...
benim de buzdolabım bosch marka. dondurucuda bi koku var. özellikle taze fasulyede daha fazla belli oluyo, bazen yiyemiyorum kokudan...
Ayni sekilde bizde de bu sorun var.Kesinlikle buzdolabindan kaynaklaniyor.Bosch buzdolaplarinda bu sorun var.Bosch iyi marka diye aldik ama derin dondurucu kismini kullanamiyorum.Neler yaptim koku ciksin diye fakat hic ise yaramdai.
Arcelik derin dondurucu aldim.Bilgi olsun diye yazmak istedim.
metis
01-30-2010, 02:34 AM
Benim buzdolabım da, ayrı olarak derin dondurucum da Bosch ve her ikisinde de koku problemi yaşamıyorum. Gıdaların en kısa zamanda donması önemli sanırım tatlarını kaybetmemelerinde, kullandığım poşetleri (şeffaf olmak kaydıyla) çok da önemsemedim şimdiye kadar ancak içinde hava kalmamasına dikkat ediyorum. Aksi takdirde poşetlerin içinde karlanma olabileceğini söylemişti servis kurulum sırasında bu da kokuya sebep oluyormuş.
canikom
01-30-2010, 11:53 PM
metis hava kalmaması için ne yapıyorsun anlatabilir misin ltf.
metis
02-05-2010, 12:18 PM
Aslında çok özel bir taktik geliştirmedim : ) Bir vakumlama makinesinin yaptığı kadar olmasa da beni idare ediyor, poşete malzemeyi koyduktan sonra anne usulü malzemeyi dipte sıkıştırıyorum ve düğüm atacakmış gibi poşeti ağzına kadar burkuyorum, en son olarak yine en uçta bir düğüm atıyorum. Düğümden sonra dipte sıkıştırdığım malzemeyi tüm poşete yayıyorum, böylece kendince : D vakumlanmış yassı paketler elde ediyorum.
canikom
02-06-2010, 12:07 AM
tşk ederim bundan sonra böyle yapacağim
metis
02-07-2010, 08:58 PM
Rica ederim, yazdığım mesajı tekrar okudum da, umarım gözünüzde canlanmıştır, olmadı bir de fotoğraf mı eklesek : ) Sevgiler.
canikom
02-08-2010, 12:17 AM
anladım canım ben demek istediğini.düşündüğün için tşk.ler
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.