Orijinalini görmek için tıklayınız : BUĞDAY SALATASI
yelda
02-24-2005, 01:31 PM
BESLEYİCİ VE SAĞLIKLI BİR SALATA OLAN BUĞDAY SALATASI BOL VİTAMİNLİ OLMASI NEDENİYLE SIK SIK SOFRAMDAN EKSİK OLMAYAN BİR ÇEŞNİ.
BUĞDAY SALATASI
MALZEMELER: 2 BARDAK HAŞLANMIŞ BUĞDAY
3 DOMATES
BİR LİMON
3 DOLMALIK KIRMIZI BİBER
YARIM DEMET MAYDONOZ
YARIM DEMET TAZE SOĞAN
YARIM DEMET DEREOTU
1 BARDAK HAŞLANMIŞ MISIR
YARIM ÇAY BARDAĞI ZEYTİNYAĞI
1 BÜYÜK BOY PATLICAN
TUZ
YAPILIŞI:LİMONLU TUZLU SUDA HAŞLANAN BUĞDAYI SÜZÜP SOĞUMAYA BIRAKIN.PATLICANLARI SOYUP ZAR BÜYÜKLÜĞÜNDE DOĞRAYIP KIZARTIN.PEÇETEDE FAZLA YAĞINI ALIN.BUĞDAYLARI SERVİS TABAĞINA ALIP PATLICANLARI EKLEYİN.BİBER VE DOMATESLERİ KÜÇÜK KÜÇÜK DOĞRAYIN.MAYDONOZ,TAZE SOĞAN VE DEREOTUNU İNCECİK KIYIN.HAŞLANMIŞ MISIRLA BİRLİKTE BUĞDAYA KATIN.TUZUNU AYARLAYIP YAĞ VE LİMON İLAVESİYLE TÜM MALZEMEYİ KARIŞTIRIN.AFİYET OLSUN!
ece23
08-10-2005, 12:04 PM
bende bu salatadan yapıorum, harika bir lezzet, ayrıca nar ekşisi kullanıyorum,
pearl1453
08-14-2005, 06:41 PM
merhaba yelda herzamanki gibi güzel bir tarif
ben nar ekşisiyle denedim eşim çok beğendi .sağol
seden
08-17-2005, 06:13 PM
arkadaşlar kullandığınız özel bir buğdaymı var ben bu salatayı yapmak istedim buğday pişmiyor bir türlü ...bir gece tuzlu suda bırakıp ertesi gün pişirdim 4 saat kısık ateşte kaldı banamısın demedi en sonunda kuşlara verdim
not:kesinlikle düdüklü tencere kullanmam :)
yelda
08-18-2005, 12:33 PM
sevgili seden ben aşure için ıslattığım zaman bir gece önceden kaynar suya ıslatıyorum.. tabi cinsi de çok önemli..ve de bu salata için çokça haşlayıp buzolabı poşetlerinde saklıyorum..sevgiler..
Yeldacım teşekkürler. Görüntüsü ve tadı harika, rengarenk, "Beğendik"vari bir salataydı. Hatta patlıcan yemeyen eşim içindekini anlamadan afiyetle yedi. Şimdilik gelen misafirlerime ikram edebileceğim, ilerideyse hayalini kurduğum turistik işletmede gelen turistlere yapabileceğim, çeşnicibaşı eşimden onay alan bir salata.
Sağlıkla kal.
okale
09-06-2005, 03:55 PM
yeldacığım bu buğday iyice pişecekmi hani çok pişince biraz dağılır gibi oluyor seninkinde şekilleri değişiyormu acaba buğdayların.
yelda
09-07-2005, 09:14 AM
okalecim ne çok diri ne de dağılmışolacak yani biraz dirice olsa daha güzel oluyor..sevgiler..
balerin
07-27-2006, 08:07 AM
Merhaba ben diyetteyim dün akşam yaptığım salata çok lezzetli oldu sizinle paylaşmak istedim.
1,5 su barsağı aşurelik buğday, yarımdemet nane, yarım demet reyhan, 4 yaprak marul, bir limon, 1,5 yemek kaşığı nar ekşisi, 5 adet taze soğan, 2 orta boy domates, 1 salatalık,1 kahve fincanı zeytinyağ, tuz, pulbiber,3-4 adet ceviz.
buğdayları haşlıyoruz, süzüyoruz, sonra diğer malzemeleri ince ince doğruyoruz haşlanmış buğdayları ekleyip karıştırıyoruz. başka bir kap içine z.yağı, tuz, pulbiber, limonun suyu ve nar ekşisini koyup karıştırıyoruz bu karışımı en son karıştırdığımız diğer malzemelerin üzerine döküyoruz cevizleride ekleyip afiyetle yiyoruz.
cilek25
07-27-2006, 02:21 PM
merhaba ben duru marka bugdayı tercih ediyorum hem lezzetli hemde pişme konusunda problem yaşamdım.
ben bu salatayı yaparken tüm malzemeyi kibrit çöpü şeklinde dogruyorum salçalık kırmızı biber,salatalık,domates...ve mutlaka nar ekşisi ekliyorum
gulcin.c
01-26-2008, 02:30 AM
ben bu salatayı patlıcanla değilde haşlanmış mercimekle yapıyorum ,nar ekşili falan çok güzel oluyor patlıcanlıda deneyeceğim elbette bir patlıcan ve salata sever olarak
nikbin
01-26-2008, 10:09 PM
içindeki kırmızı biberi çiğdenmi yoksa közlenmişmi kullanıyoruz.
Okyanus-Deniz
01-27-2008, 11:21 AM
tarifi denedim ve çook beğendim. teşekkürler Yelda, mutfağım nefis bir salata kazandı...
resim aşağıda
http://yesilkivi.blogspot.com/2008/01/buday-salatasi.html
HIRSIZ-POLIS
01-27-2008, 12:09 PM
kullandiginiz bugday bildigimiz asurelik bugday mi? Onceden islatiyormusunuz yoksa direk hasliyormusunuz ve haslama suresi ne kadar suruyor? Daha once hic kullanmadigim icin bilmiyorum.
Okyanus-Deniz
01-27-2008, 12:14 PM
evet aşurelik buğday
geceden tencereye üzerini epey geçecek suyu koyup ksinlikle karıştırmadan bir taşım kaynatıp ateşi kapatıyorum
ertesi gün yine hiç karıştırmadan aynı suyla hafif diri kalana kadar haşlıyorum.
karıştırırsanız dibi tutmaya başlayabilir.
ecrin-ece
02-11-2008, 08:28 AM
bugday salatasını bu hafta bizde görümcelerimle denedik
nar eksisi süperbir lezzet katmıstı bayıldık bundan sonra favorı salatamız bu olacak birde bizim tarifimizle deneyin....
2 bardak haşlanmıs bugday
3 adet salatalık tursusu
1 bardak mısır
3-4 dal taze sogan
yarım demet maydonoz ve dereotu
2 adet minik haslanmıs kırmızı biber
sosunada 3 kasık nar eksisi,1 limon,yarım cay bardagı sıvıyag,tuz,karabiber,nane hepsini karıstır salataya yedir ve afiyetle bu salatanın tadına bakın.
güneşim_z
02-13-2008, 10:27 AM
sevgili ecrin ece gerçekten nefis bir tarif çok teşekkürler.hemen denedim aslında epeydir aklımdaydı bu tarz bi salata ama tam tarifini bilmiyordum.ellerine sağlık mükemmel oldu.denemeyenler denesin mutlaka
hosseda
02-13-2008, 10:41 AM
Arkadaslar, daha dogrusu salatayi deneyen arkadaslar, pirinc salatasina benziyo sanirim bu salata, degil mi? Bugdayla daha besleyici olur aslinda, ismini duydugumda cok cazib gelmemisti dogrusu. Ama ilk firsatta denemek istiyorum.
ecrin-ece
02-13-2008, 11:19 AM
Evet Pirinç Salatasina Benziyor Ama çok Daha Lezzetli Oluyor
Nar Eksisinide Mutlaka Katmalisiniz Denemenizi Kesinlikle Tavsiye Ediyorum
Deneyen Arkadaslara Tesekkur Ederim Bana Güvendikleri Için.
monalisa
02-22-2008, 05:08 PM
Malzemeler;
2-2,5 su bardağı haşlanmış buğday,
2 dal haşlanmış brokoli,
1 küçük çay bardağı mısır,
yarım haşlanmış havuç
--havucu küçük küpler halinde,brokoliyi de küçük küçük doğrayın,mısırı da katıp karıştırın.
Sos,
yarım limon suyu,
7-8 yemek kaşığı zeytinyağı(ben bol seviyorum)
1 tatlı kaşığı kekik,
1 tatlı kaşığı tuz,biraz karabiberi de karıştırın.
--sebze malzemelerini buğdayla hafifçe karıştırıp sosunu ekleyin.
Afiyet olsun.
Benim bayıldığım bir salata,evdeki sebzelerden de katabileceğiniz alternatifli bir salata üstelik çok sağlıklı...
akdeniz
06-13-2008, 10:11 AM
Buğday salatası misafirler ve yaz için çok ideal bir tercih.Mayonezle hazırlanan salatalara da çok guzel bir alternatif.
Buğday ve eklediğimiz sebze oranlarını ve çeşitlerini kendi damak zevkinize ve alışkanlıklarınıza göre değiştirebilirsiniz.
Benim tarifim şöyle.
Malzemeler:
1,5 bardak haşlanmış buğday(Aşurelik)
yarım demet maydonoz
yarım demet dereotu
7-8 adet taze soğan
1 haşlanmış havuç
1 domates
1 salatalık
Limon
tuz
kimyon
zeytinyağı
3 kaşık nar eşkisi
Sebzeleri minik minik doğrayalım ve geceden ıslatıp sabah haşladığımız buğday ile karıştıralım.Limon, tuz, zeytinyağı ,nar ekşisi ve kimyon ile sos yapalım salataya ekleyip soğuk olarak servis yapalım.
Fotoğraf blogda...
meldir
07-20-2009, 10:01 AM
arkadaşlar gerçekten çok güzel bir salata ben evde olan malz. yaptım salatamı içine dereotu,taze sogan,kornişon salatalık turşusu doğradım. sos olarak da , soya sosu, balsamik sirke, 1 limon, nar ekşisi koydum çok leziz bir salata oldu bütün yorumlardan esinlendim herkese teşekkürler....
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.