Orijinalini görmek için tıklayınız : Sazan Tava
ZiyaCenk
04-19-2006, 02:46 PM
Arkadaşlar yaz geliyo deniz balığı yavaş yavaş dönemini tamamlıyor.
Tatlı su balıkları çıkmaya başladı. Eğer düzgün bir sudan tutulmuş olanını
bulabilirseniz yada balıkçınız tanıdıksa sazan çok lezzetli olur.
1 adet iri sazan ( ne kadar iri olursa o kadar kılçığı büyük olur ve yemesi kolay olur). Balıkçınıza sazanı güzelce temizletip fileto cikarttırın. İsterseniz direk tuzla karıştırılmış una bulayıp kızgın yağda kızartabilirsiniz yada önce çırpılmış yumurtaya sonrada galeta ununa batırıp kızartabilirsiniz. Sıcak sıcak servis yapın. Yanında soğanlı maydonoz salatası ve domates yakışır. Afiyet olsun.
esramng
04-19-2006, 02:52 PM
ZiyaCenk eğer balıkçıdan değilde kendi tuttuğumuz sazansa sazanı önce üst derisini sıyırıyoruz(eşim kerpeten kullanıyor)iyice yıkayıp temizledikten sonra üzerine keskin bir bıçakla sık sık ince çizikler atıyoruz ve tuzlayıp dinlendiriyoruz,bu işlem balığın içindeki ince kılçıkların erimesi ve daha lezzetli kızarması için yapılıyor,ayrıca çok hassas bir balık olduğu için kızartırken bir tarafı iyice kızarmadan asla çevirmemek gerekiyor.
ZiyaCenk
04-19-2006, 02:57 PM
Genelde ben balıkçımdan aldığım için büyük bir balık tercih ediyorum ve el kadar el kafar fileto cikarttiriyorum. Tabi kalabalık olmanız gerek yoksa ziyan olur balık. Sonra buyuk bir boy fritözüm var unlayip orada kızartiyorum böylece cevirme derdimde ortadan kalkiyo. ama genel bir tarif vermek istedim o yuzden yukaridaki sekilde anlattim. Eminim sizinkide cok lezzetli oluyordur elinize sağlık.
esramng
04-19-2006, 03:28 PM
sazanda özellikle daha küçük olanlarında kılçıklar çok ve minik minik olduğu için eklemek istedim,biz iki kişi olduğumuz için genelde büyük balık almıyoruz sazanıda burda tanıdıklar tutup bize getiriyor,bir balık ustası olan babam bunu önerdi.keşke burdada bir balıkçı olsa ve bende sizin gibi "balıkçım" diyebilsem:)
ZiyaCenk
04-19-2006, 04:01 PM
Haklısınız insanin sürekli alışveriş yaptığı bi yer olması gerçekten iyi bir şey hele bu balık gibi hassas bir ürünü satın almak gerektiğinde dahada önemli oluyor.Küçük sazanlar için pratik yönteminiz etkili gibi gözüküyor. Paylaşımınız için teşekkürler.
hülyalı
07-14-2006, 09:04 AM
Dondurucuda 4-5 tane sazan balığım var. Kızartma yasak olduğu için yapmak istemiyorum. Sazanı değişik nasıl pişirebilirim?
ZiyaCenk
07-15-2006, 12:31 PM
Anlattığım yöntemden başka bir şekilde hiç kendim yapmadım. Ama bir kere misafit gittiğim bir yerde mangalda yapmışlardı fena değildi ama çok kılcıklıydı. Belki fırında olur pilaki gibi ancak denemek lazım. Sağlıcakla.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.