Elena
04-26-2006, 07:39 PM
Tum ciger sevenlere ve hatta sevmeyenlere (benim gibi) tavsiye edilir :)
Pasta "kremasi" icin :D
4 byuykboy havuc, buyukce rendelenmis
4 ortaboy sogan, yarim halka kesilmis
biraz sivi yag
soganlari yumusayana kadar soteleyin, havuclari ekleyip karistirin ve kapagi kapatip kisik ateste pisirin. Pismesine yakin tuzu ekleyin.
diger tarafta ise -
Ciger Pankekleri icin:
500 gr giger
1 ortaboy sogan
1 dis sarimsak
1 yumurta
3 yemek kasigi un
tuz, karabiber
Tum malzemeleri blendirdan gecirin. Kucukboy tavayi hafif yaglayin ve isitin. Kepce yardimi ile "ciger hamuru" alip tavaya dokun ve ikitarafli pisirin. Ben 5-6 pankek elde ediyorum.
Pankekler ve havuclar ilik veya soguk olsun. sonra 1 pankek alip tabaga yerlestirin ve uzerine cok az mayonez surun. bunun uzerine de havuclu "krema"yi surun, ve tekrar mayonez. boylece de katlari devam ettitin. en son havuclu kat olacak.
Aslinda resim de cektim fakat ekleyemedim :oops:
Pasta "kremasi" icin :D
4 byuykboy havuc, buyukce rendelenmis
4 ortaboy sogan, yarim halka kesilmis
biraz sivi yag
soganlari yumusayana kadar soteleyin, havuclari ekleyip karistirin ve kapagi kapatip kisik ateste pisirin. Pismesine yakin tuzu ekleyin.
diger tarafta ise -
Ciger Pankekleri icin:
500 gr giger
1 ortaboy sogan
1 dis sarimsak
1 yumurta
3 yemek kasigi un
tuz, karabiber
Tum malzemeleri blendirdan gecirin. Kucukboy tavayi hafif yaglayin ve isitin. Kepce yardimi ile "ciger hamuru" alip tavaya dokun ve ikitarafli pisirin. Ben 5-6 pankek elde ediyorum.
Pankekler ve havuclar ilik veya soguk olsun. sonra 1 pankek alip tabaga yerlestirin ve uzerine cok az mayonez surun. bunun uzerine de havuclu "krema"yi surun, ve tekrar mayonez. boylece de katlari devam ettitin. en son havuclu kat olacak.
Aslinda resim de cektim fakat ekleyemedim :oops: