PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ciger Pastasi

Elena
04-26-2006, 07:39 PM
Tum ciger sevenlere ve hatta sevmeyenlere (benim gibi) tavsiye edilir :)

Pasta "kremasi" icin :D
4 byuykboy havuc, buyukce rendelenmis
4 ortaboy sogan, yarim halka kesilmis
biraz sivi yag

soganlari yumusayana kadar soteleyin, havuclari ekleyip karistirin ve kapagi kapatip kisik ateste pisirin. Pismesine yakin tuzu ekleyin.

diger tarafta ise -
Ciger Pankekleri icin:
500 gr giger
1 ortaboy sogan
1 dis sarimsak
1 yumurta
3 yemek kasigi un
tuz, karabiber

Tum malzemeleri blendirdan gecirin. Kucukboy tavayi hafif yaglayin ve isitin. Kepce yardimi ile "ciger hamuru" alip tavaya dokun ve ikitarafli pisirin. Ben 5-6 pankek elde ediyorum.

Pankekler ve havuclar ilik veya soguk olsun. sonra 1 pankek alip tabaga yerlestirin ve uzerine cok az mayonez surun. bunun uzerine de havuclu "krema"yi surun, ve tekrar mayonez. boylece de katlari devam ettitin. en son havuclu kat olacak.

Aslinda resim de cektim fakat ekleyemedim :oops:

meleksarı
04-28-2006, 01:19 PM
merhaba elena
tarifin ilgimi çekti yalnız birkaç sorum olacaktı bu yemek soğukmu yeniyor yani salata olarakmı yeniyor yoksa yemekmi anlamadım??? birde pankeklerin büyüklüğü ne kadar olacak tava kadarmı yoksa normal pankek kadarmı??? cevaplarsan sevinirim...sevgiler.. :)

Elena
04-28-2006, 03:03 PM
sevgili meleksari,
evet, bu yemek soguk olarak yeniyor, ben ana yemeginden once salatalar'la beraber servis yapiyorum. 500 gr ciger icin kullandigim tava diametri (olcusu) 16 cm, pankekler da o olcude.
bu gercekten lezzetli ve degisik bir yemek. istersen e-mailini ver, ben sana fotografini da gonderecem.
hosca kal, sevgilerimle...

hayriye22
04-28-2006, 07:28 PM
bu yemekten dolayı sizi tebrik eder başarılarınızın ddevamını dilerim

Elena
04-28-2006, 08:23 PM
cok tesekkurler, hayriye22, peki denediniz mi?

canımcım
02-26-2009, 10:47 AM
Ben bunu yapmak istiyorum elenacim bana email yollarmisinresmini