PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : limonlu kek

BETÜL
02-25-2005, 02:14 PM
malzemeler:

1,5 su bardağı süt
yarım paket eritilmiş margarin
3 adet yumurta
1 limonun suyu rende kabuğu
1,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 paket k. tozu
yeteri kadar un

yapılışı:

yumurta beyazlaşıncaya kadar mikser ile çırpılır. şeker eklenir 3-4 dak daha çırpılır. süt yağ limon suyu hindistan cevizi katılır çırpılır. un ve k.tozu eklenir karıştırılır. yağlanmış kalıba dökülerek önceden ısıtılmış fırında pişirilir. pişme ayarını arasıra kuru bir kürdan batırıp kontrol edebilirsiniz.
un miktarı çok fazla olmaması gerekiyor. yumuşak olması için.azar azar eklemek gerekiyor.

afiyet olsun :wink:

gülden
03-08-2005, 12:17 PM
Merhaba Betül
ben bu tarifi yapmak istiyorum fakat merak ettiğim kek piştiğinde tadında limon kokusu oluyormu.Sevgiler

BETÜL
03-08-2005, 12:40 PM
EVET TADINDA DA KOSUNUDA DA OLUYOR. BARİZ BASKIN BİR KOKUSU OLMUYOR. HİNDİZTAN CEVİZİ DE BOL MİKTAR DA OLDUĞU İÇİN.ASLINDA ASIL TARİFTE HİN.CEVİZİ 1 SU BARDAĞI İDİ BEN AĞIR OLUYOR DİYE 1 ÇAY BARDAĞI İLE YAPIYORUM. LİMON KOKUSUN GELMESİNİ İSTEMİYORSAN H.CEV. ARTIRABİLİRSİN.

imported_NESLİHAN
12-27-2005, 12:46 PM
185G TEREYAĞ(ODA ISISINDA)
185G LABNE
1 LİMON KABUĞU RENDESİ
330G PUDRA ŞEKERİ
3 YUM.
150G KEKUN
100G NORMAL UN
TEREYAĞ LABNE LİMON KABUĞUNU ÇIRPIN.ŞEKERİ İLAVE EDİP ÇIRPMAYA DEVAM.YUMURTALARI TEK TEK İLAVE EDİN.EN SON UNLARI EKLİYORSUNUZ.İSTEDİĞİNİZ KALIBA DÖKEBİLİRSİNİZ.160-170 DERECE DE YAKLAŞIK 1 SAATTE PİŞİYOR.TABİİ SİZ YİNE KONTROL EDİN .FIRINDAN FIRINA DEĞİŞİYOR.AFİYET OLSUN. :roll:

Elena
01-06-2006, 10:22 PM
Bu gun Neslihan'in kekini denedim ve cok guzel oldu. Bir-iki degisiklik yaptim, pudra sekeri yerine normal beyaz seker (1+1/3 su bardagi), 2 yumurta, 250 g un (1.5 su bardagi) + kabartma tozu kullandim, bir de 2 tatli kasigi limon suyu + 1 cay bardagi uzum ekledim. Kek baya kabariyor, 23 cm ortasi delik kalibinda pisirdim, tasacak diye korktum... Degisik bir tarif, tavsiye ederim. Neslihancim, cok tesekkurler!

almiri
03-10-2006, 02:02 PM
Bir Limonlu kek tarifide benden. Bu kek minik kek kaliplarinda yapildiginda toplam 6 adet kek cikiyor. Yogun bir limon kokusu ve lezzeti var. Yumusacik sanki hafif islak bir kivami oluyor. Cayin yaninda hakikaten cok guzel gidiyor . Kekin resimli tarifini http://uzakkose.blogspot.com/ adresinden de ulasabilirsiniz.

Malzemeler

1+1/2 bardak Un
1 tatlı kaşığı Kabartma tozu
1/2 çay kaşığı karbonat
1/2 çay kaşığı tuz
113 gr. Margarin
1 bardak şeker
2 yumurta
1 çay kaşığı sıvı vanilya
2 limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı Yeşil çay yaprağı
3/4 bardak sıcak süt

Hazırlanışı

Fırını 175 derecede önceden ısıtın.
2 kaşık çayı sıcak sütün içine koyup 10 dk. demlendirin. Sonra yapraklarını alıp süzün.
Bir kaba unu, kabartma tozunu, karbonatı ve tuzu eleyin.
Ayrı bir kapta margarini mixer ile 30 saniye krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Şekeri ekleyin ve 5 dakika daha margarinle çırpın.
Yumurtaları teker teker çırparak karışıma ilave edin.
Çaylı sütü ve elenmiş kuru malzemeleri yavaş yavaş karışıma ilave edin ve sadece tüm malzemelerin karışmasını sağlayın. Mixer ile fazla çırpmayın.
Minik kek kalıplarına aktarın ve yaklaşık 20 dk pişirin.
Afiyet olsun

soli
05-10-2006, 03:13 PM
Merhaba arkadaslar,
Limonlu keki cok severim. Bircok degisik tarif denedim hepsinde husrana ugradim. Keklerin disi pismis gorunup, keke batirdigim kurdan da kuru cikmasina ragmen kekin ici sanki pismemis gibi duruyor. Fazla kabarmiyor.
Sorunu nerede yasadigimi bilmiyorum.Keke konan limon suyu mu buna neden oluyor acikcasi bilemiyorum.Bana bu konuda yardimci olursaniz cok sevinirim.

almiri
05-10-2006, 03:17 PM
Merhaba Soli

Ben sadece limon kabugu rendesi kullaniyorum. Bu tarifimdeki kek inanilmaz lezzetli oluyor ve guzel kabariyor. Istersen birde benim tarifimi bir dene ben hic husrana ugramadim. Yogun limon tadinda hos kokulu ve lezzetli oluyor.

Sevgiler

soli
05-10-2006, 05:31 PM
tesekkur ederim Almiri. Tarifini en kisa surede deneyecegim:)

B@Nu GöKşİn
05-10-2006, 06:56 PM
betül tarfini bugün denedim çok güzel oldu
teşekkürler
banu gökşin

soli
06-13-2006, 01:54 PM
Sevgili Almiri,
Kekini denedim. Cook guzel oldu. Sadece ben de yesil cay yapragi yoktu onun yerine sallama yesil cay kullandim. Kucuk kek kaliplari yerine buyuk kek kalibi kullandim. Suana kadar deneyip te husrana ugradigim limonlu keklerden sonra, senin kekin herzaman yapabilecegim bir kek oldu. Cok cok tesekkur ederim.
sevgiler...

B@Nu GöKşİn
02-09-2007, 03:14 PM
http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2004/09/limonlu_kek.html
hatice hn. limonlu kek tarıfini bugun denedim nefis oldu
tavsiye ederim

mavi_nil
02-09-2007, 04:17 PM
banu hanım tarifi bire bir mi uyguladınız, margarin eritilmeden nasıl cırpılıyor pek anlamadım, bir kez denemiştim ne kadar oda ısımnsında yumusak olursa olsun, eger erimiş olmazsa olyle kopuk kopuk filan olmuyor benim denediğim yani akışkanlaşmıyor kesinlikle.
siz nasıl yaptınız bu tarifi?

B@Nu GöKşİn
02-09-2007, 04:28 PM
mavi-nil merhaba canım
oda ısısında sana margarin ve seker ile yaptım mikserle iyice çırptım ve akıskan olmadı yumurta sarılarını ekledikten sonra akıskan oldu
ikinci yapısım nefis bir kek oldu
margarin yumusayınca krema gibi kvam alıyor seker eklenipte çırpılınca beyazlasıyor çok guzel oluyor kekin kıvam ve kabarmasına lezzet vermesini sağlıyor bu yöntem
yapım asamalarını takip edersek sonuç çok guzel oluyor.
tavsiye ederim
benm tarıfim olan çıkolata kekim de aynı yöntemle çırpıyorum çok nefis oluyor akıskan olmuyor önemli olan seker ve oda ısısındakı yağın iyice ırpılması :)

mavi_nil
02-09-2007, 04:38 PM
yani eritmeden cırp diyosunuz?
peki mikserde değil de robotun hamur karıstırma aparatıyla çırpsam olur mu acaba?
aslında bunları hiç sormamam ve ogrenmemem gerek, uzak durmam lazım ama bu aralar canım kek istiyo yapmak istiyorum :)

B@Nu GöKşİn
02-09-2007, 04:43 PM
robotada olur ben denemistim ama sekerle pek butunlesemiyor margarin ın iyisi mikserle çırp önce dusuk devir sonrada yukselterek cırp çok guzel olur
margarıni eritmiyoruz oda ısısında yumusamıs mar kullanıyoruz
kolay gelsin...

erenbanu76
02-19-2007, 10:18 AM
benimde bir limonlu kek tarifim var asagı yukarı digerlerile aynı fakat cok leziz bir sey oluyor :wink:
LİMONLU KEK
MALZEME:
4 yumurta
1,5 sb şeker
3-4 yem.kasıgı yogurt
200 gr.oda ısısnda tereyagı
1 limon rendesi ve suyu
1,5 s b un
1,5 s b nişasta
1pk kab.tozu
1pk vanilya
1 tatlı kasıgı karbonat
2 yemek kasıgı hindistan cevizi

resmini görmek isterseniz yeni bloguma buyrun :!:
www.ziyafetsofrasi.blogcu.com

Lola
02-20-2007, 03:50 PM
Arkadaşlar sıvı yağla yapılan limonlu kek tarifiniz varmı

HIRSIZ-POLIS
01-29-2008, 09:00 PM
Bu tarifi mutfagimdakilezzetler.blogspot.com'dan aldim, cok farkli resmen pamuk gibi bir kek oldu, limon aromasi harika, mis gibide kokuyor piserken, bu arada gitti diyet, koca bir dilim yedik aksam yemeginden sonra. Tarifi veren arkadasa cok tsk.

Limonlu Italyan keki
3 tum yumurta
2 yumurta sarisi
180 gram tozseker
60 gram un
60 gram patates nisastasi
45 gram tuzsuz tereyagi
1 paket vanilya
2 adet limon kabugu rendesi

yumurtalari sekerle 10 dakika cirpin ( oda sicakliginda olmasi gerekiyor, ben yumurtalari dolaptan cikardim ve 10 dk kadar sicak suda beklettim. elediginiz un nisasta ve vanilyayi ekleyin yavasca tahta kasikla karistirin, erittiginiz tereyagini ve limon rendesini ekleyin ( arkadasin tarif ettigi gibi limon rendesini tereyagiyla birlikte mikrodalga da erittim daha yogun bir aromasi oldu ) yine yavasca karistirin, yaglayip unladiginiz kalibinza dokun ( buyuk kalip olmasin ). 10 dk kadar 175 derece de daha sonra 160 derece de pisirin ( 15 dk kadar ), firininiza gore degisebilir, kekin rengi acik oluyor..

afiyet olsun..

nikbin
01-29-2008, 10:46 PM
büyük kalıp olmasın derken ölçü verebilirmisin

ÇÖREKOTU
01-30-2008, 08:27 AM
merhaba mısır nişastası olmazmı acaba

HIRSIZ-POLIS
01-30-2008, 11:15 AM
bu soruyu bende sormustum ama patates nisastasi kekin pamuk gibi olmasini sagliyor, diger nisastalarda bu sonucu alamazsiniz.

ben 20 cmlik yuvarlak kelepceli kalipta yaptim tam oldu.

hamurabi
05-12-2008, 09:02 AM
geçen gün ilk kez denediğim bir tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Sinangil limon aromalı kek unu çıkarmış paketin üzerindeki tarifi yaptım çok güzel oldu tavsiye ederim.

Yeldegirmeni
12-29-2008, 04:29 PM
3 yumurta
1 sb seker
1/2 sb eritilmis margarin
1/2 sb yogurt
1/2 sb süt
1 vanilya
1 kutu sivi krema ( 250 ml)
1 kabartma tozu
2 yk hashas tohumu
1 elma ( dilimlenmis, limon suyunda bekletilmi)
1 limon kabugu ( suyunu sykip elma dilimlerini bekleteniz)
2 sb (kek) un

Firininiz 150 derecede isitiniz. Bir mixer yardimiyla yumurta ve sekeri cirpiniz. Daha sonra margarini, yogurt, sut, sivi krema, vanilya, hashas tohumu ve limon kabugunu ekleyip cirpmaya devam ediniz. Sonrasinda yavasca ilave ederek un ve kabartma tozunu ekleyiniz. Yaglanmis ve unlanmis kalibiniza kek karisimini dökünüz. Uzerine dilimlenmis limon suyundaki elma dilimlerini ekleyip firina sürebilirsiniz. Yaklasik 45 -50 dk pistikten sonra cikarabilirsiniz.

fyildirim
02-01-2009, 10:01 PM
Oktay ustanın limonlu kekini portakallı olarak yaptık nefis oldu..
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ
2 adet limon(1 portakalın suyunu ve rendesini kullandık. limon koymadık)
1 paket k. tozu
1 çay bardağı süt
aldığı kadar un
üzerine 2 çorba kaşığı kırılmış fındık
toz şekerle yumurtayı mikserle köpürtüyoruz.üzerine sıvıyağ,portakal rendesi ve suyuilave edip tahta kaşıkla karıştırıyoruz
unu tel süzgecin içine alıp üzerine k. tozunu döküp bir karış yükseklikten eliyoruz. kıvamı tahin kıvamında olacak.
yağlanmış kek kalıbına harcımızı döküyoruz.fındıkları serpip önceden ısıtılmış 170 derecede 30-40 dk.pişiriyoruz.kalıptan çıkarıp (tarifin orjinalinde yoktu.çikolata sosu döküp afiyetle yiyoruz.
çikolata sos:1 bardak süt,1 bardak su,2 kaşık kakao,4 kaşık şeker,1 tatlı kaşığı silme nişasta,1 tatlı kaşığı silme un pişirip soğutuyoruz.servis yaparken üzerine gezdiriyoruz

tijenaktay
02-02-2009, 09:27 AM
Merhaba bu da benim limonlu kek tarifim

Afiyet olsun

LİMON SOSLU KEK

Malzeme

4 adet yumurta (beyazını ve sarısını ayır), 1 paket oda ısısında yumuşamış tereyağı (250 gr), 1,5 su bardağı toz şeker, 2,5 su bardağı un, 2 adet limon kabuğu rendesi ve suyu, 1 paket kabartma tozu, 1 paket şekerli vanilin, 1 çay bardağı çekilmiş fındık, ½ su bardağı pudra şekeri

Yapılışı

Tereyağı ve şekeri şeker iyice eriyinceye kadar çırpın. Daha sonra yumurta sarıları yavaş yavaş ekleyin. Ardından fındık, ½ limon suyunu ve 1 limonun kabuğu ekleyip karıştırın. Elediğiniz un,kabartma tozu ve vanilini ekleyip biraz daha karıştırın. 4 yumurta akını kar gibi köpürene kadar çırpın. Keke tahta kaşık ile yavaş yavaş ekleyip köpükler yok olmayacak şekilde karıştırın. Kek kalıbını yağlayın. Daha sonra un ve toz şeker serptikten sonra hamuru dökün. 150 derecelik fırında yaklaşık 40-50 dk pişirin. Kalan 1,5 limon suyunu,pudra şekeri ve limon kabuklarını karıştırın. kekiniz fırından çıktıktan sonra üzerine delikler açıp bu karışımı üzerine sürün.

Keki daima soğuk fırına verin. Çünkü önceden ısınmış fırın kekin dış yüzeyini hemen pişireceği için içinin hamur kalmasına neden olur.

fotoğraf için http://www.lezzetibol.com/kekler-pastalar/limon-soslu-kek.html

medura
04-20-2009, 09:03 PM
Tarifi limonlu kek (http://limonlukek.blogspot.com/2007/11/blogun-ad-limonlu-kek-olunca-limonlu.html)'ten aldım.

3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 limon kabuğu rendesi ve suyu (1/3 su bardağı)
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Aslında ununun bir kısmını nişastayla değiştirip yapacaktım, unuttum maalesef. Gayet güzel bir yumuşaklıktaydı ama yine de nişastalı deneyen olursa yazmasını rica edeceğim.

medura
04-29-2009, 11:37 AM
Nişastalı olarak da denedim, yumuşacıktı, tavsiye ederim.

enisim
04-29-2009, 04:23 PM
kullandıgın un ve nişasta miktarını tam olarak yazabilir misin medura?

medura
04-29-2009, 05:06 PM
1,5 su bardağı un ve 1 su bardağı nişasta. Mısır nişastasıydı, buğday da olabilirdi bence, hatta yukarıdaki yorumlara bakarsak patates de olabilirmiş.

aynur sultan
04-06-2010, 05:39 PM
Arkadaşlar sizlerden yardım bekliyorum ..... hemen hemen çeşitli kekleri denedim aldığım tarifleri tam uyguladım lezzet olarak ,görüntü olarak çok güzel oldular bir tarif hariç ,LİMONLU KEK internetten aldığım iki çeşit tarifde başarısız oldu bir tanesi kuru ,diğerinin ortası ıslak gibiydi evdekiler fena değil deseler de ben beğenmedim tariflere aynen uydum nerde başaramadım anlamadım ,cesaretim biraz kırıldı bir daha denemek istiyorum .. bu forumdaki arkadaşlara güvenim sonsuz benim tarifim tamdır diyen yazarsa mutlu olurum . SEVGİLERLE

medura
04-06-2010, 05:54 PM
Malzemeler

3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı sıvı yağ
2 limon kabuğu rendesi ve suyu (1/3 su bardağı)
1,5 - 2 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Yapılışı

Klasik şekilde hazırlanır ve 170 derecede 40 dakika pişirilir.

Bütün yaptığım kekler içinde benim, eşimin ve yiyenlerin en beğendiği kek aynı zamanda. Pastane keki gibi bir kıvama sahip, bu durumda acaba kuru gelir mi diye endişe ettim. Mesela bol sütlü bir kakaolu kek gibi ya da havuçlu kek gibi nemli değil. Unu 1,5 bardaktan daha fazla koymazsanız olabildiğince yumuşak olacaktır diye düşünüyorum. İnşallah beğenirsiniz.

aynur sultan
04-06-2010, 08:16 PM
Sevgili MEDURA tarifin için sağol yalnız ben nişastaları alırken şaşırıyorum buğday mı mısır ,mı konacaktı diye hangi nişasta olduğunuda yazarsanız çok sevinirim zahmetiniz için şimdiden teşekkür ederim . Limonlu kekinizi ,de en kısa zamanda deniycem .

medura
04-06-2010, 10:22 PM
Rica ederim, zahmet olur mu? Bu kekte her ikisini de kullandım galiba, yanlış hatırlamıyorsam. Ama çoğunlukla mısır kullanıyorum.

elmalıkurabiye
04-07-2010, 09:21 AM
limonlu kek başlığı altında da tarifler var..onlara baktınız mı acaba?

medura
04-07-2010, 03:50 PM
elmalıurabiye sağol, birleştirdim : ) Daha önce niye aklıma gelmediyse...