Orijinalini görmek için tıklayınız : IŞKIN-RHABARBER
özlemsule
05-09-2006, 06:35 PM
Arkadaşlar son günlerde bu sebzeyi yada meyveyi marketlerde çokça
görüyorum.bununla neler yapabilirim?
ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER
nehirsu
05-09-2006, 07:06 PM
nasil bi goruntu ciziyor bu meyve yada sebze hic duymadim yau:-)
olricaysel
05-09-2006, 07:15 PM
dileku ışgınlı tatlı yapmış. sanırım daha evvelden de bir tarif vermişti.
http://dilekce.blogspot.com/
tuhfe
05-09-2006, 08:05 PM
Sevgili Nehirsu, Minenin sitesinde ışgın fotoğrafı ve harika bir tarif var. Ayrıca Dilek'te değişik tarifler vermişti. adresi yukarıda verilmişti.
http://www.teatime-blog.com/turkce/?p=98
özlemsule
05-09-2006, 09:21 PM
Bende size yazarken aylık yemek dergimdeki üstü kıtırlı tartı denedim.
Kızımın tercümanlığınada baş vurdum.o kadar ekşikiydiki tadı nasıl oldu çok merak ediyorum.Arkadaşlarım gelicek onlar gelmeden kesmek istemedim.
Karşıdaki Alman komşum kompostosunu yapıyormuş.
Tart güzel olduysa tarifini yazarım.
SEVGİLER
nehirsu
05-09-2006, 09:43 PM
ben bunlari markette gorurdumde hep sebze sanardim meger tatli yapiliyormu$ o zaman meyve bu allahim ya pirasa gibi acaba tadi neye yakin yada ne gibi :-))
rahşan
05-15-2006, 03:09 PM
Biz ışkının dış kabuğunu bıçakla soyup sadece tuza batırarak tüketiyoruz. Geçenlerde bir arkadaşım ışkınlı yumurtadan bahsetmişti ama denemedim.
İsterseniz öğrenip tarifini yazabilirim:)
tuhfe
05-15-2006, 05:20 PM
Degisik geldi yumurtali isgin! Zahmet olmazsa ogrenebilir misiniz?
Tesekkurler.
rahşan
05-16-2006, 12:25 PM
Degisik geldi yumurtali isgin! Zahmet olmazsa ogrenebilir misiniz?
Tesekkurler.
Tuhfecim, ışkınların kabuğunu soyup, birer cm kalınlığında doğruyoruz. (Ekşimtrak tadını daha fazla almak isteyenler daha iri doğrayabilir) Tavaya yaklaşık bir çorba kaşığı tereyağını koyup erimesini bekliyoruz. Doğranmış ışkınları ekleyip 4-5 dakika soteliyoruz. Üzerine yumurta kırıyoruz. Tuz ve kırmızı biber.
Umarım denersiniz arkadaşlar:)
elifozsoylu
06-04-2006, 11:41 PM
arkadaslar ışkın uçkun yada ravent adıyla bılınen bıtkı 30-70 cm arasında uzunluga sahıp yassı etlı,1-3 cm enınde,yesıl renklı eksı, kokten uca dogru gıdıldıkce bazen acılasabılen sadece ıklbahar ve yaz basında yıyebılecegınız bırsey
daha cok dogu anadolu da yetısır ben baska yoreden bu bıtkıyı bılenı duymadım,liflerden olusur,kas demetı gıbı aynen
cok degısık bır tadı var,bazılarını tadı kokten uca dogru bazen marul yapragında olan acılıga sahıptır,sadece eksı degıldır yanı
tatlı olarak ancak bol seker ılavesı ve hatta bır baska meyvenın mesela vısne aromasıyla kullanılabılır
dogu anadolu da yumurtalı yemeklerı yapılır,yore halkının dagdan toplayıp getırdıgı bır bıtkıdır,bız doguda otururken 10-12 adetten olusan demetler halınde 2-3 mılyona satılırdı genelde sokakta satılır ve cıg olarak tuketılır bız tuz ekmeyız ama
uzun zamandır yemedıgım fakat aklımda olan bırseydı,babamın bır arkadası 5-6 kılo getırdı gecen hafta
ve yemeye kıyamıyoruz anneme sakın kımseye verme dıye tembıh ettım o derece yanı
lıf oranı cok yuksek oldugu ıcın kabızlıga bırebırdır bagırsak hızınızı arttırır,avrupada konservesı bıle satılıyormus cok sasırdım
ama gorusenız mutlaka alın,yanı cig olarak bıle tuketmek cok faydalı
bence sıfaı ozellıgı olan bır bıtkı, tadından ıcerıgı ve sıfa ozellıgı anlasılıyor,nasıl kı adacayı ılactır ve tadından bunu anlarsınız ı
şkın da aynen oyle
elastık olanları secın alırken,egıp bukerken gevrek ve kırıldı kırılacak gıbı olanlar guzeldır,acı kısımları atmayın yıyın
ama tatlı yada yemek de acı kısmı kullanılmaz,sadece yarıdan sonra ucuna dogru olan kısmı acıdır kokte acılık olmaz
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.