PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kurutulmuş Vişne

ebru ayis
05-15-2005, 12:21 AM
yanlislikla uzum diye visne almisim. hayatimda ilk defa goruyorum kendisini :)
ne yapabilirim onunla ? visneli mekik yapabilir miyim mesela dersiniz ? ya da tart ? bildiginiz bir tarif varsa paylasirsaniz cok sevinirim. ama komposto yap demeyin e mi onu akil ettim de istemiyorum :)

dentista
05-17-2005, 12:14 PM
sevgili Ebru,
kuru visne ile k uzum kullandigin kekleri yapabilirsin.sadece tadi eksi olacagi ve kekin icinde uzum gibi yumasamayagindan visneleri biraz islatarak kullan bence.

zilal
05-17-2005, 01:51 PM
merhaba,

bende bir kere yanlışlıkla bu kuru vişnelerden almıştım. kompostoyu çok tükettiğimiz için dert etmeyip komposto yapmıştım. çamurlu su renginde pis kokulu bir şey olmuştu. eşime göstermeden hemen dökmüştüm. vişneleri kaynar suda bekletip gene kaynar suda yıkamıştım. o zamandan beri de kavanozda kilerde duruyor.

Esra_k
05-17-2005, 07:22 PM
Visneli Bademli Biscotti (Yazinca uzun oldu ama cok kolay bir tarif :lol: )

3 yumurta
1 cup (240 ml) seker
1 tatli kasigi vanilya

Once bunlar guzelce cirpma teliyle cirpilacak

2 cup un
¼ cup kakao
2 tatli kasigi kabartma tozu
1/4 tatli kasigi tarcin

Yumurtalari cirptiginiz kabin ustune bir elek yerlestirin, yukaridaki malzemeleri elekten gecirerek yumurtalara ekleyin. Tahta kasikla karistirin.

1 cup kuru visne/uzum (kesinlikle visneyle daha guzel oluyor)
1 cup badem/findik
1 cup cikolata parcaciklari

Bunlari da karisima ekleyin.

Firininizi 170 dereceye ayarlayin. En az 30 cm uzunlugunda firin tepsinizi parsomen kagidiyla kaplayin.

Hazirladiginiz karisimi 30 cm uzunlugunda 10 cm genisliginde bir silindir seklinde tepsiye yerlestirin. Cok yapiskan bir hamur oldugu icin sekil vermeden once ellerinizi islatin. Kutukler piserken yayilacaklar. Cok fazla yayilmalarini engellemek icin parsomen kagidinin altina aluminyum folyoyla yuva hazirlayabilirsiniz.

Firinda yaklasik 30 dk. pisirin (firininiza gore daha uzun da surebilir). Cikardiktan sonra bir sure sogumasi icin disarida bekletin. Soguduktan sonra keskin bir ekmek bicagiyla (bademleri butun koydugumuz icin keskin bicak sart, yoksa dilimler cok da shik olmuyor) dilimleyin. Ve her dilimi firin tepsisine yerlestirin. Dilimlerin her yuzunu 10'ar dk. 120 derecede tekrar pisirin, citir citir olsunlar (bu sureyi sevdiginiz sertlik derecesine gore ayarlayin). Uclara yakin kisimlari daha cabuk sertlesir, dikkatli olun.

Suslemek isterseniz, cikolata parcaciklarini icine kullanmayip butun islemler bittikten sonra disini suslemede kullanabilirsiniz. Eritip mesela her dilimin yarisini cikolataya batirabilirsiniz. Cikolataya batirdiginiz kismini hindistan ceviziyle susleyebilirsiniz. Bitter cikolataya batirip, beyaz cikolatayla cizgiler yapabilirsiniz.

Bu tarifi seneler once www.foodtv.com 'dan almistim. O gunden beri de yaparim, severek de yeriz. Dilerim siz de begenirsiniz. Sevgiler...

05-18-2005, 07:40 AM
Bu kurutulmus visneleri nereden alabiliriz? Daha once hic duymadim.

mert44
05-18-2005, 09:08 AM
Büyük marketlerde bulabilirsiniz.Keki de kompotosuda çok güzel olur.Ben öyle kuru kuru yemeye de bayılırım...

Tasneem
05-19-2005, 01:10 AM
Bence de tadi sadece oylesine yemek icin bile harika, ben cok seviyorum. Malatya Pazari'ndan almistim Misir Carsisi'ndaki.

05-19-2005, 01:00 PM
cok tesekkurleer :)

ebru ayis

hilay
05-23-2006, 10:04 AM
arkadaşlar vişne nasıl kurutulur?

nehirsu
05-23-2006, 10:48 AM
mumkunse bende cilegin nasil kurutuldugunu merak ediyorum bilen varsa yardimci olabilir mi? oyle bi baslik aradim ama bulamadim? haticenin kurutulmus cilekli kekini gordumde:-)

hilay
05-23-2006, 06:15 PM
nehirsu bir blogda görmüştüm ama hatırlayamadım.şekerleme dükkanlarında satılan meyve kuruları gibi dilimlenip fırınlanmış çilek yapılmıştı.belki bilen arkadaşlar vardır hangi blog olduğunu..