PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yemeklerimi nasıl parlak yapabilirim ?

bukulmezsoy
05-23-2006, 12:50 PM
Merhabalar bu siteye daha yeni üye oldum ve gerçekten çok beğendim.Dün demesini yaptım bile.Ben sizlere şunu sormak istiyorum.Bazı yemekler bulanık oluyor oysa dışarda yediklerimiz çok parlak ve göze çok hoş geliyor .Acaba bunun bir püf noktası varmıdır.Ve bir şey daha şu dışarda yediğimiz enfes oturtma tarifni bilen varmı acaba.İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Cagla Senger
05-23-2006, 08:36 PM
Yemeklerini kaynar kaynamaz gerisini cok hafif ataste pisirmeni tavsiye ederim.

Hhatice
05-26-2006, 05:32 PM
bukulmezsoy oturtma dediğin tatlı mı?

Yetur
05-26-2006, 05:35 PM
yemeğin sosu çok önemlidir.1 tatlı kaşığı mısır nişastası salçalı yemeklerinize kavuruken koyarsanız kıvamında ve parlak olur....

Hhatice
05-26-2006, 05:38 PM
evet yeturcuğum hatta pasta kremalarındada mısır nişastası çok güzel bir parlaklık veriyor özellikle çukulata soslarında çok iyi sonuç alıyorum
Hhaticesedef

bukulmezsoy
05-30-2006, 09:48 AM
Tekrar merhabalar.Öncelikle tarifini istediğim hani şu patates oturtması dediğimizden ama çok lezettli olanından :) Birde nişastayı hiç duymamıştım eğer olumlu sonuç olursam çokkkk sevineceğim .Ve sonucu yine sizlere bildireceğim.Çok teşekkür ederim.
Eskişehir' den sevgiler

Hhatice
05-30-2006, 10:23 AM
sevgili bukulmezsoy ben patetes oturtmayı pateteslari kızartarak yapıyorum çünkü çok lezzetli oluyor patetesleri soyup halka halka doğruyorum 1 parmak kalınlığında sonra kızartıyorum tepsiye alıyorum bir tencerede teremyağı eritiyorum 1 çorba kaşığı kadar içine doğranmış soğan atıp kavuruyorum eğer kıymalı yapacaksan kıyma veya kuşbaşı kuzu eti ikisiylede güzel oluyor ilave edip kavuruyorum (etli yapacaksan üzerine sıcak su ele ve pişir)sonra biber ve domates salçası kat tuzunu ve karabiberini ilave et 2 tanede domates rendele en son maydonozu kıy ilave et bu harcı tepsiye yerleştirdiğin pateteslerin üzerine yay harcı bol tutarsan 1 sıra patetes 1 sıra harç olarak yay harcın az olursa sadece üzerine yay tepsiye sıcak su ilave et en üzerine halka domates vebiber ile süsle pişirirken tepsinin üzerini folyo ile kapa domatesler kavrulmasın afiyet olsun kolay gelsin biz çok seviyoruz umarım sende beğenirsin
Hhatice sedef

nese7
06-01-2006, 08:14 AM
Nisasta, Cin yemeklerine de parlaklik veriyor. Bunu Hong Kong'lu bir arkadastan ogrendim. cin yemegi kavrulup pistikten sonra 1-2 kasik soya sosu katip karistiriyorum, sonra da 1 kasik kadar nisastayi sicakca suda eritip dokuyorum. Soyle bir kaynatip altini kapatiyorum.
Ayni restoranlardaki gibi hafif kahverengi soslu ve parlak bir Cin yemegi oluyor.

bukulmezsoy
06-01-2006, 04:48 PM
Sevgili Hatice;
Mutfak konusunda epey deneyimli olduğun , açıkça görülüyor.Bende bunlardan faydalanmak isterim.Tarifini mutlaka deneyeceğim.Benimkinden biraz farklı çünkü.İnşşallah aradığım lezzet budur.Çünkü öğrendim ki en ufak ayrıntı bile lezzeti etkileyebiliyor.
Teşekkür ediyorum