Orijinalini görmek için tıklayınız : tavuk beyti
Hhatice
06-14-2006, 07:44 PM
1 kg tavuk kalça kemiksiz
3-4 tane konserve kırmızı biber, 1 demet maydonoz
biber salçası kimyon karabiber tuz dövlmüş sarımsak
tavukları rondada çekiyoruz içine zar gibi doğradığımız kırmızı biberi ilave ediyoruz yıkayıp doğradığımız maydonoz ve baharatları katıyoruz tahta çöp şişleri ıslatıyoruz ateşe dayansın diye sonra hazırladığımız tavukları şişe yerleştirip ızgarada pişiriyoruz çok hafif ve çok lezzetli oluyor yanında şöyle bol soğanlı sumaklı bir piyaz fena olmaz ben tarifi televizyondan aldım çok beğendim sizlerinde beğeneceğinizi sanıyorum.....
Hhaticesedef
nur.naz
06-15-2006, 09:48 AM
gerçekten çok kolay bir yemek ama haticecim bu yemeği ızgaradan başka yerde pişirme imkanı yokmu şimdi ızgara yakacaksın evde elektrikliside yok yapcaz canım ellerine sağlık **sevgi ve lezzetle kal**
Hhatice
06-15-2006, 10:16 AM
nur nazcım teflon tavayı çok az yağlayarakta çok güzel oluyor.ben butların derisini de çırattım çekmedim rondadan diyet olsun diye derisiyle çekilince yağlamaya bile gerek olmuyor birde en güzeli hazırladıktan sonra şişlere geçirip diprizde veya buzlukta uzun süre bekletebiliyorsunuz ani bir misafirde ana yemek derdiniz olmuyor sevgiyle kal
Hhaticesedef
Yetur
06-15-2006, 10:30 AM
hhaticecim yaz ayları için çok lezzetli bir ızgara bende sürekli yaparım canım ellerine sağlık ...yalnız ben içine 1 fiske karbonatta atıyorum ..birde böyle dene puf puf kabarıyor lezzetide harika oluyor... :wink: sevgi ile kal...
özlemserkan
06-15-2006, 11:14 AM
közlenmiş kırmızı biberidemi tavuga katıp rondadan geçirip köfte yoguruyorsunuz
bu kısmını pek ANLAMADIM yani bütün malzemeleri rondadan geçip köftemi yapıyoruz
Hhatice
06-15-2006, 12:13 PM
hayır tavuğu baharat ve sarımsakla çekip sonradan kare kesilmiş konserve etli kırmızı biberi kattım ama istersen sen kırmızı biberi közleyip soyup doğra öylede olur ilave et
çok güzel oluyor biaz yumuşak gibi oluyor şişe yerleştirirken ama pişince çok lezzetli
sevgilerimle
Hhaticesedef
canımcım
06-15-2006, 03:58 PM
HATICECIM,KIYMA GIBI OLUYO DIMI?İNSAALLAH YARIN YAPCAMDA
Hhatice
06-15-2006, 11:07 PM
yok canım kıyma gibi olmuyor dene bak çok beğeneceksin
Hhaticesedef
nur.naz
06-16-2006, 03:00 PM
haticecim sağol bu iyi fikir benim için teflon kaplar kullanıyorum beytiyide böyle deneyeyim bakalım yinede izgara daha uygun hayırlısı en kısa zamanda halletmeliyim:) yetur hn. karbonatta iyi fikir denemek lazım **sevgi ve lezzetle kalın dostlar
Hhatice
06-16-2006, 03:51 PM
nur-nazcım dene seveceksin yeturcum bidahakine bende karbonat koyacağım daha iyi olacağı kesin ağız tadınız hiç eksilmesin gönül dostları
Hhaticesedef
canımcım
06-20-2006, 11:59 PM
DENEDIM HATICE ABLA COKKKK NEIS OLDUYA...
Hhatice
06-21-2006, 07:12 AM
afiyet olsun canımcım bende değişik olduğu için paylaştım sevdiğine sevindim sevgiyle kal Hhatice
witchowski
06-22-2006, 05:49 PM
ben de denedim.sevdiğim 2 lezzet; tavuk ve kırmızı biber.nasıl güzel olmaz ki... :) teşekkürler..
Yetur
07-12-2006, 07:42 PM
haticecim bu akşamki menümde tavuk beyti vardı hımmmmm harika oldu ...ben tavuk göğsünden yaptım.kırmızı biberide haşlayıp kabuğunu soyarak doğradım azcıkta karbonat koydum...tek kelime ile nefis oldu....ailece çok sevdik tam yaz akşamları yenilecek hafif bir ızgara oldu...canım tarif için teşekkürler...
Hhatice
07-12-2006, 08:52 PM
afiyet olsun yeturcum gerçekten hafif oluyor bu sıcaklarda ağır şeyler yenmiyor ızgarada pişen et ve salatadan güzeli yok ama akşam üzeri işte börek bu yine yaptım çok güzel oluyor artık fazla yapıp difrize atıyorum zor zamanda kurtarıyor beni tekrar afiyet olsun Hhaticesedef
Yetur
07-13-2006, 05:28 PM
karbonat tavuk etinin lezzetini artırıyor ve puf puf kabarmasını sağlıyor birde çıtırlık veriyor tıpkı inegöl köftede olduğu gibi...
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.