Orijinalini görmek için tıklayınız : Toz Kırmızı Biber Saklama Yöntemi
Merhaba, Yeni evliyim ve yeni ailemden toz kırmızı biber gibi birtakım gıdalar gelmeye başladı. (etli kırmızı biberi kurutarak değirmende çekiyorlar) Ancak çok miktarda gelen bu biberi uzun süre saklayamıyorum ve bir kaç ay bekleyince içinde kelebek oluşuyor. Bu hadise iki kere gerçekleşti ve ben o canım toz biberi dökerken içim cızzzz ediyor. Bu biberi saklama yolunu ya da kelebek oluşumunun nedenini bilen var mı acaba? Yardımcı olursanız çok memnun olurum..
TOZ KIRMIZI BİBERLERİMİ KURTARIN LÜTFEN! :roll:
aysegularda
06-15-2006, 07:35 PM
cam kavanozda ve buzdolabında saklayabilirsin
B@Nu GöKşİn
06-15-2006, 07:37 PM
x3m ,
toz biberi zeytinyağ ile biraz yoğur biberin ölçüsüne göre yağ çok olmasın ama azda olmasın balkona ser temiz büyük bez üzerinde güneşte beklet 1gün sonra kavanoza koy yazın buzdolapta kışın balkonda sakla
kolay gelsin
Aslında ben de cam kavanozda ve biberi sıkıştırarak saklıyorum.. Üstelik de ağzını sıkıca kapatıyorum. Buna rağmen engel olamadım.. :(
B@Nu GöKşİn
06-15-2006, 07:40 PM
serin yerde beklemesi gerekiyor
Ben de buzdolabında cam kavanozda saklıyorum,hiçbirşey olmuyor.
Melecik
06-19-2006, 10:04 AM
sahi bu kelebekler nerden geliyo ve nasil kovalanir :)
nese7
06-30-2006, 05:49 AM
O kelebeklerle benim de basim belada :-( Her seyi buzdolabina mi koymak gerekiyor, havalar isindi hemen kelebekler de basladi.
Unlarin icine defne yapragi koydum, artik kelebeklenmiyorlar, tavsiye ederim. Toz biber ve diger seylerde de ise yarar mi bilmiyorum, aslinda bir denemek gerek.
Melecik
06-30-2006, 08:47 AM
aslinda iyi fikir, benim en cok bugday ezmesinde, pilavda bide iste baharatlarda oluyor.. ama bide farkettigim, sik kullandigim seylerdede olmuyo yani arasira bi acip kapatmak bile kafi..
ben fazla olan toz kırmızıbiberi plastik bir kaba koyup buzlukta saklıyorum. hiçbirşey olmuyor. diğer fazla baharatlarımı da küçük pet şişelerde buzdolabının alt gözlerinde saklıyorum.
Melecik
09-19-2006, 02:24 PM
ASLINDA IYI FIKIR, BUZDOLABINDA OLAN SEYLER BOZULMUYO, AMA YER YOK :)
ah ah...:) buzdolabında yer sorunundan yakınan bir tek ben olmadığıma sevindim.
Melecik
09-19-2006, 02:54 PM
bi arkadas defne yapragi demis burda ama denedim; bi ise yaramiyo.. yok sila merak etme.. ayni sorun bendede var..
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.