PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Değişik Salatalar

Buse
12-28-2004, 11:58 AM
:) Merhaba...
Salata ve meze tariflerine ihtiyacım var.Sitedaşlarım fikir ve hünerlerinizi acil paylaşabilirmisiniz....Sevgiyle kalın

yaseminozturk
12-28-2004, 10:58 PM
Bu yazacagim meze ve salatalar tamamen internetteki cesitli kaynaklardan ainmis ve denenmistir.

Bazilarini degistirerek hazirladim ve memnun kaldigim icin paylasiyorum.

Cevap hakki dogmasin hani :)

Tavuklu Salata

1 tavuk fleto
2 corba kasigi mayonez
3 corba kasigi yogurt
1 kabuklariyla rendelenmis salatalik
tuz-karabiber

tavuk eti haslanarak didilir.
mayonez yogurt karistirilarak sos elde edilir.
rendelenmis salatalik ve didilmis tavuk eti ile
sos karistirilir. tuz ve karabiberle tatlandirilir.

Mor Salata

1 ufak mor lahana
2 kasik mayonez
1 kasik yogurt
1 dis sarimsak

lahana ince ince kesilir ve sicak su-tuz ile ovulur. su suzulup icine diger malz. eklenir karistirilir.

Havuc - Ceviz salatasi

4 havuc
Istenilen miktarda iri dovulmus ceviz (ben bol kullaniyorum <1 su bardagi kadar>)
1 dis sarimsak
1 y.k yogurt
2 y.k mayonez
1 y.k siviyag

havuc rendelenir siviyag ile yumusayana kadar sotelenir. icine ceviz eklenir ve soguyunca digerl malz. ile karistirilir.

Tavuklu Mantar Salatasi

1 tavuk fleto
4-5 konserve mantar
4-5 kornison tursu
1 cay bardagi misir
istege gore 1 y.k bezelye
pulbiber, karabiber, tuz
1 yk siviyag
yarim limon suyu

tavuk haslanir didilir. tursular ve mantar ince dogranir. misir ve diger malz. eklenir.

Kabak salatasi

2 kabak
1 yk yogurt
2 yk mayonez
1 dis sarimsak

kabaklar rendelenir ve az sivi yagda pisirilir. soguyunca mayonez yogurt ve sarimsakla karistirilir.

Patlican salatasi

2 orta patlican
1 domates
2 sivri biber
1 dis sarimsak
1 yk siviyag
yarim limon suyu

patlican kozlenir. diger yontemlerle asla kozlenmis patlicanin o leziz kokusu ve tadi elde edilemeyecegi icin ben ocakta cevirerek kozleme disindaki yontemleri tasvip etmiyorum. eger malzemeyi fazla kullanip cok yapacaksaniz patlicanlardan sadece birini kozleyip digerlerini firinda yumusatma yada teflon tencerede agzi kapali pisirme gibi yontemlerle yapabilirsiniz. kozlenmis bir patlican o koku ve tadi elde etmeye yetiyor. kozlenmis patlican iyice ezilir. domates ve biberler kucuk dogranir. diger malz. ile karistirilir.

Karnabahar ve Brokoli Salatasi

yarim ufak karnabahar
3-5 dal brokoli
3 yk yogurt
1 dis sarimsak

sebzeler haslanir. minik parcalara bolunur yogurt ve dovulmus sarimsakla karistirilir. Arzuya gore pulbiber eklenebilir.

Buse
01-25-2005, 04:04 PM
Yanıtlarınız için teşekkürler.Çoğunu denedim ama birde nefis bir tarif buldum.
...
Göbek salata biraz irice, kayık şeklindeki tabağa doğranır.
Üzerine yeşil soğanlar ufak ufak doğranır.İncecik kıyılmış maydanoz eklenir.
Sulu olmayan (Biraz sert) domatesler küp şeklinde doğranır.
Limon ve sıvı yağ bir kapta karıştırıp sos yapılır.Salatanın üzerine dökülür.
Haşlanmış 5-6 adet yumurta (alakok denilen kayısı halinde olmalı) halka halka salatayı kapatacak şekilde tabağa dizilir.
Bir kapta karıştırılan sarmısaklı yoğurt tuz ve mayonez karışımı sıkma aleti ile yumurtaların üzerine bolca süslü bir şekilde sıkılır.
Afiyet olsun.
Yılbaşı gecesi yaptığım bu meze çok beğenilmişti.

ece23
09-08-2005, 08:02 AM
mrblar yasemincim,
geçen gün tavuklu mantar salatanı yaptım, akşam yemeğinde ara olarak, çok beğendik, şimdide arkadaş toplantısına yapmayı düşünüyorum,, ellerine sağlık,
ramazanda bu salata tariflerin çok işe yarıcak diye düşünüyorum, :wink:
sevgiler,,,ece23,,,

aykam
09-20-2005, 09:44 PM
ZEVKİ SEFA SALATSI:4-5 tane orta boy patates haşlanıp iyice ezilicek.250grm pancar turşusu rondodan geçirilip suyunun süzülmesi için süzgece konulucak.10-15tane kornişon turşusu 5-6dal dereotu,maydonoz,taze soğan ince kıyılıp,2tane havuç rendelenip 3diş sarımsak ezilip,4y.m.k mayonez,yoğurt,tuz patatese ilave edilip karıştırılacak.1orta boy kek kalıbının içine streç sarılıp alt kısmına önce pancar turşusu daha sonrada patatesli harç eşit şekilde kalıba yayılacak.Kek kalıbı ters çevrildiği zaman üstte pancar altında patates ortaya hoş bir görüntü cıkacaktır.AFİYET OLSUN

banum
09-26-2005, 01:07 PM
ya çok seviyorum mezeleri.benim için yemegin en lezzetli kısmı burası işte.

ben en çok haydariyi seviyorum.et yemeklerinin yanında.
dereotlu-havuclu haydari
yarım demet dereotunu incecik kıyıp 2 yemek kasıgı olacak sekilde beyaz peyniri,dövülmüş sarımsağı biraz zeytinyagını koyup karıstırıyorsunuz bir kapta.pütürü geçtikten sonra süzme yogurtu koyuyoruz.tuzunu ekliyoruz.istege göre beyaz peynir miktarını arttırabilirsiniz ekşilikten hoslanıyorsanız.isyeren nane de koyabilir.

ben bunu ayrıca havucla yapıyorum.rendenin ince yerinden havucu rendeleyip tavada zeytinyagıyla soteliyoruz.sonra süzme yogurt a havucu katıyoruz isteyen havucu katmadan sadece yagını da ekleyebilir.rengini alıyor cunku.sarımsak tuz katıyoruz.

PATLICAN SALATA

4 ortaboy patlıcanı közleyip,iyice eziyoruz.
2 patatesi haslayıp rendeden geciriyoruz.sonra patlıcan ve patatesi karıstırıp içine biraz zeytinyagı tuz karabiber,maydanoz koyuyoruz.servis tabagına alıp üstüne sarımsaklı yogurt koyup,üztüne nane gezdiriyoruz.kırmızı biberi yagda biraz cevirip üstüne gezdiriyoruz.

patates mezesi

yarım kilo patatesi haslayıp püre yapıyoruz.içine biraz zeytin yagı tuz karabiber ekleyip ceviz büyüklügünde parcalar koparıp yuvarlıyoruz.içine küçük küçük dogragımız kornişon turşulardan 2 -3 parça koyuyoruz.ve tekrar sekil verip servis tabagına koyuyoru.üstüne sarımsaklı yogurt koyup en ustune de yıne nane ve kırmızı biberli yag döküyoruz.

arabic
10-12-2005, 10:36 AM
merhaba aykam,pancarları rondodan geçirince çok fazla ezilmiyor mu ?deniycem de cevap yazarsan sevinirim

aykam
10-24-2005, 08:26 PM
kusura bakma biraz gec cevap veriyorum
pancar tursusunu cok fazla rondoda bekletmesen iyiolur normal rendelenmiş seviyede olursa yeterlidir.

gerçi denmiş olabilirsin ama yinede söylemek istedim.

denediysen görüşlerini paylaşırsan sevinirim

Yetur
06-20-2006, 06:34 PM
Tgbyyl o zaman ilk salata veya meze tarifİ benden olsun .... :)

ZAPARTA
1 KAŞIK SALÇA
1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
4 DİŞ SARIMSAK
2 YUMURTA BÜYÜKLÜĞÜNDE BEYAZ PEYNİR
PUL BİBER,TUZ,KİMYON
İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ

HEPSİNİ İYİCE EZEREK KARIŞTIRIP SERVİS TABAĞINA KOYUP MAYDANOZ İLE SÜSLEYİP KIZARMIŞ EKMEK İLE SERVİS YAPALIM...

LORLU MERCİMEK SALATASI
1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ YEŞİL MERCİMEK
1 SU BARDAĞI LOR
1/2 DEMET MAYDANOZ
PULBİBER,SUMAK,TUZ,ZEYTİNYAĞI
TÜM MALZEMEYİ KARIŞTIRIP SERVİS YAPALIM

YOĞURT SALATASI
1 HAŞLANMIŞ PATATES
2 HAŞLANMIŞ HAVUÇ
1 FİNCAN HAŞLANMIŞ BEZELYE
1 BARDAK SARIMSAKLI YOĞURT
TUZ ZEYTİNYAĞI
PATATES ,HAVUÇ,BEZELYE EZİLECEK..YOĞURT,TUZ,PULBİBER ZEYTİNYAĞI İLE KARIŞTIRIP SERVİS TABAĞINA YAYILACAK...KIZARMIŞ EKMEKLERİN ÜZERİNE SÜRÜLEREK YENİLİR...

GüLGüSeLi
01-24-2007, 10:48 AM
Akdeniz Haydari: Süzme yoğurdu biraz sıvı yağ ile iyice karıştırıp açıyorsunuz..İçine tuz ve sarımsak ilave ediyorsunuz..Havucu haşlayıp julyen doğruyorsunuz..Salatalık turşusunu rendeleyip iyice sıkıyosunuz suyunun çıkması için..Bol dereotunu da ince ince kıyıyorsunuz..Yoğurda karıştırıyorsunuz..
Acılı Haydari: Süzme yoğurdu sıvı yağ ile açtıktan sonra tuz sarımsak ilave edip,sadece pul biber ve nane katarsanız oda acılı haydari oluyor..
Sevgiler..

ebusi
01-24-2007, 12:18 PM
Sürekli yaptığım ve çok severek yediğimiz bir salata tarifi de benden;

Malzemeleri istediğiniz kadar koyabilirsiniz
Marul, dereotu, maydonoz, yeşil soğan ve roka iri parçalar halinde doğranır. ( ben bıçak kullanmıyorum sadece soğanı irice kesiyorum.) İçine küçük boy ton balığı konservesi, mısır, közlenmiş kırmızı biber, salatalık turşusu ve sert peynir eklenir. Sos olarak z.yağı, limon, bir tatlı kaşığı nar ekşisi, sarmısak, sumak, tuz karabiber ve kekik rondodan geçirilir ve üzerine dökülür. Harika bir lezzet arkadaşlar tavsiye ederim.

ecrin-ece
02-15-2008, 04:28 PM
iri iri göbek salatası dogra
tavugun gögsünüde hasla didikle
bir bardak mısır
bir adet sogan minik küpler halinde dogranmıs
yogurt mayonez karısımı
tuz ve karabiber

hepsini karırır ve bir güzel afiyetle ye

berranur
03-17-2008, 07:17 PM
Cumartesi gelen misafirlerime yaptığım ve tam not aldığım mısırlı salatanın tarifini paylaşmak istiyorumsizlerle...
Tarif sofra dergisi mart sayısından;
Malzeme:2 su bardağı konserve mısır
3 çorba kşığı ince kıyılmış konserve mantar
3-4 dal taze soğan
3 diş ince kıyılmış sarımsak
1 adet şalgam
1 tatlı kaşığı kekik
2 çorba kaşığı ince kıyılmış kişniş(ben kullanmadım)
2 çorba kaşığı frenk üzümü(ben yerine közlenmiş kırmızı biber kullandm)
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı nar sirkesi
yarım limon
tuz,karabiber
Yapılışı:mısır ve mantarı derin bir kaseye alın.Üzerine ince kıyılmış taze soğanı,sarımsağı,kişniş,kekik ve üzümü (veya közlenmiş kırmızı biberi) ilave edin.
Tuz ve karabiberini ayarlayın.Ayrı bir kasede zeytinyağı,nar sirkesi ve limonu karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.Tatların birbirine karışması için buzdolabında yarım saat bekletin,sonra servis yapın ...
Trifin uzunluğuna bakmayın hem çok kolay hem çok lezzetli bir salata.Deneyenlere afiyet olsun...

deathofmelody
03-18-2008, 09:12 AM
manca
patlıcan yesıl ve kırmızı bıberlerı közleyıp dılımlıyorum sarımsaklı yogurt ve bıraz da tuz eklıyorum...bız bunu kampta yada pıknıkte mangalda yaptıgımız tavuk kanatlarının yanında yıyoruz...

akdenız salatası
ıceberg kırmızı lahana mısır ton balıgı akdenız fulyası (bızım buralarda bu adla gecıyor ama kırmızı kıvırcık marula benzıyor) peynır sıvıyag tuz limon