Orijinalini görmek için tıklayınız : hangi süt
sevil
06-30-2006, 08:15 AM
arkadaşlar bilginize ihtiyacım var. oğlum sütü çok seviyor ve bol miktarda tüketiyor.ben dayanıklı kutu süt alıyordum fakat bir arkadaşım onun pastorizasyon sırasında vitaminlerinin çoğunu kaybettiğini söyledi.ben de günlük süt almaya başladım.şimdi de günlük sütün düşük sıcaklıkta tutulmasından dolayı yeterince güvenli olmadığını öğrendim.yardım ederseniz sevinirim acaba hangi sütü alayım.
summer
06-30-2006, 08:18 AM
Sevil, Tecrübeli arkadaşlar mutlaka sana cevap yazacaktır. Fakat benim duydugum kadarıyla çocukların gereginden fazla süt tüketmekte zararlıymış diye duymuştum.
sevil
06-30-2006, 08:22 AM
summer oğlum 10 yaşında ve neredeyse su yerine süt içecek .onun için de en sağlıklısını araştırıyorum.
PAROL
06-30-2006, 08:58 AM
sevilcim benim kızım 14aylık ama doktorumuz hala süte izin vermiyor çünkü kansızlığa sebep oluyomuş ama seninde dediğin gibi doktorlar günlük sütü tavsiye ediyor ve genelde danone tavsiye ediyorlar
ulusal
06-30-2006, 09:12 AM
sevilcim summer haklı aşırı süt tüketimi demir eksikliği yapıyor benim bir arkadaşımın
oğlu 12 yaşında dediğin gibi neredeyse sadece süt içiyordu doktor günde bir bardaktan fazlasını yasaklamıştı bilgin olsun
feyza34
06-30-2006, 11:08 AM
ben de kızıma süt vermiyorum,bu benim bilinçli olarak yaptığım birşey,çünkü yabancı sitelerde de okuyorum,artritten tutun da tüm allerjik hastalıkların nedeni olarak gösteriliyor,ben de bol miktarda yoğurt yediriyorum,peyniri de çok seviyor,illa süt içmeli diye bir şey yok,www.beslenmebulteni.com adlı siteyi okursan çocuk doktorunun da sütü fazla önermediğini okuyacaksın,ingilizce biliyorsan www.notmilk.com u okumanı tavsiye edrim
mirdut
06-30-2006, 11:14 AM
günde yarım litreyi geçmemek şartıyla çocuklar süt tüketmeli bence. yarım litreyi geçtiği zaman demir eksikliğine neden oluyor. 2,5 yaşındaki oğlum için Danone ve başka bir markanın organik sütünü alıyoruz. aldığımız sütün de yarım yağlı olmasına dikkat ediyoruz. Tam yağlı süt içmemesine özen gösteriyorum. gün çerisinde sütlü tatlı tükettiyse içeceği süt miktarını azaltıyorum. Oğlumde demir eksikliği olduğu için ilacı aldığı saatlerde süt isterse okul zamanına kadar olan devam mamalarından kullanıyorum.
aysegularda
06-30-2006, 11:48 AM
Sevgili Sevil
Benim oğlum iki yaşında ve günde max yarım litre süt içmesine izin veriyorum. Eğer yoğurt yemişse içtiği sütü de azaltıyorum. Benim doktorum da süt içimiyorsa yoğurt yesin onu da yemiyorsa ayran içsin peynir yesin vb gıdalar tüketsin demişti. Kalsiyum ve demir ihtiyacını karşıladığı kanaatindeyim
Bir keresinde tv de süt ile ilgili bir program izlemiştim. Detaylarını tam hatırlamasam da kesinlikle pastörize süt kullanılması gerektiği söylendi. Sanırım tek sakıncası maalesef günlük değil. Ama onların da günlük olanları çıkmış (SEK). Dışarıdan aldığımız açık sütlerde ise süt taşmaya başladığı zaman çoğu kişi "tamam kaynadı " deyip altını kapattığı için yeterli sterilizasyonu sağlamadığından sağlıksız . Halbuki süt coştuğunda daha 80 derece ısıya gelmiş oluyor. Altını kısarak 10-15 dk daha bu şekilde karıştırarak kaynatmaya devam etmemiz gerekiyor.Bu şekilde yararşı bakterileri de öldürmüş oluyoruz. Pastörize sütlerde ise şoklama ile 3 sn gibi kısa bir zamanda süt kaynatılıp soğutuluyor.
Ben oğluma süt alırken Danone hariç (hem Türk markası tercih ettiğimden hem de haklarında olumsuz şeyler söylenildiğinden) her markayı denedim. Tam yağlı içiriyorum. Onun vücudu şimdi çok kalori tükettiği için yağa ihtiyacı var. Zaten kutularının üstünde tüm besin değerleri yazıyor. SEK, Pınar benim en sevdiğim iki marka.Sütaş da güzel. Ben pastörize sütten yoğurt yaptığım için hepsini denedim. En lezzetli Pınarın sütünden oldu.
Kayınvalidem Adana'da açık süt alıyor lt si 750 kuruş. Tezgahlarda adını duymadığınız markalara güvenemiyorsanız sizin için bu fiyat bir gösterge olabailir.
Zamanında pastörize etmek gibi bir işlem yoktu. Genelimiz açık sütle büyümedik mi. Herhangi bir sorun yaşayan duymadım ben.
canımcım
06-30-2006, 12:04 PM
cocugum 16 aylık bende cok sut ıcmedıgınden yakınıyordum bu yazdıklarınız suserptı yuregıme arkadaslar..ben pınarın veya ulkerın kucuk kutu sutlerını alıyorum 20ml.sanırım 1 su bardagına denk gelıyor....ama onu bıle 1 gunde anca bıtırıyor fakat ayran ve peynır ı sevıyor ve geregınce tuketıyor sukur......sutu cok sevmıyor ama meyvesuyuna bayılıyor.....ben ılk baslarda hem yogurtta hem sutte danoneyı tercıh edıyordum fakat sımdılerde antıpatı duymaya basladım nedense doktorumda cok onemlı dııl degıl dedı danone olması..ben turk markaları kullanarak elonomıye yardımcı olmalıyız ama danonenın goz gore gore butur seyler yapcagınıda sanmıyorum :) hakkında yazılanlar bence karalama kampanyası......cunku saglık bakanlıgı dıye bısı var bu ulkede :wink: ama yınede turk markası kullanmalıyız...sevgıler...
sevil
06-30-2006, 12:25 PM
arkadaşlar cevaplarınıza teşekkür ederim ben en son pınarın organik sütünü aldım sanırım bundan sonra da onu almaya devam edeceğim.gerçekten lezzetli ve mis kokulu bir süt.ayrıca bizlerin de menepoza girmeden önce kemiklerimize kalsiyum depolamamız lazım.illa süt değil ayran yoğurt gibi gıdaları biz de bol bol tüketelim.(ama az yağlı olsun bizimki) sevgiler
ulusal
06-30-2006, 12:27 PM
ARKADAŞLAR BU DANONE KONUSUNDA BİLDİKLERİNİZ NEDİR BEN HİÇ DUYMADIM BEN PINAR SÜT ALIYORUM AMA YOĞURT GENELLİKLE DANONE ALIRIM BİLGİLENDİRİRSENİZ SEVİNİRİM
mirdut
06-30-2006, 12:54 PM
sevil, bende aldığımız organik sütün markasını unutmuştum. sayende hatırlamış oldum. Pınarın sütü.. dediğin gibi tadıda güzel.
ezgideniz
02-18-2007, 05:46 PM
bence cocuklar icin en iyi süt nestle büyüme sütü ayrıca ballısıda var tadıda cok güzel ben bile bu yasta bazen tüketiyorum seker koymaya hic gerek kalmıyor cok lezzetli ve saglıklı
benim tercihim Pınar süt. Pınar'ın organik sütünüde alıyorum ve beğeniyorum. süt konusunda bence en başarılı marka Pınar. çocuğum yok, olsa da büyüme sütü ve yoğurtlarından yedirmeyi veya içirmeyi düşünmüyorum veya elimden geldiğince bu tür gıdaları az tüketmesinden yanayım. Bunlar sadece kendi fikrim başkasına veya sevgili ezgideniz'e cevap olarak yazmıyorum. yenildiği yıllarda sorun olmasada uzun vadede çocuklara zararı olabileceğinden korkuyorum. bence büyüme yoğurtları yerine evde yoğurt yapma makinasında yapılan yoğurt çocuk için çok daha faydalı ve sağlıklı. ben bebekken bu tür ek gıdalar piyasada yoktu büyümemde ve benim yaşımdakilerin ve benden büyüklerin büyümesinde herhangi bir sorun yok acaba bu tür gıdalarla büyüsek ne gibi faydaları veya zararları olurdu:) biz küçükken ,annem yoğurt yapma makinasıyla yapardı yoğurtlarımızı kardeşimin ve benim,aklıma geldikçe ve zaman buldukçada makinada yoğurt yapıyoruz ve yediğim en lezzetli yoğurt evde makinada yapılan. tecrübeli anneler var aramızda fikirlerime katılırlarmı bilmiyorum veya fikirlerimin yanlış olduğunu düşünüyorlarsa onlarında bilgilerini paylaşmasını rica ediyorum :) sevgiler..
hilay
02-19-2007, 07:21 AM
http://www.realage.com.tr/tr/rainet/Individualgroupmakaleview.aspx?ID=118
arkadaşlar bu site yardımcı olacaktır sanırım.başarılı abd de bizi temsil eden doktor mehmet özün bilgileri.site genelindede çok güzel.
aysegularda
02-19-2007, 09:00 AM
sevgili ezgideniz ben de bir dönem nestle büyüme sütü içirdim oğluma ama o kadar alışıyor ki bir daha hiç normal süt içmez gibi geldi bir de şekerli olması beni çok düşündürdü hemen kestim normal sütten iki bardak içiyor şimdi bir kase de mutlaka yoğurt yiyor hepsi kendi isteğiyle
genetik faktörler gelişiminde büyük etken olsa da bu büyüme sütleri danoneler bence para tuzağı yaşı gelince spora yönlendirirsin en güzel alışkanlık benim oğlum haziranda 3 yaşına girecek 4 olsaydı hemen yüzme kursuna yazdıracaktım veya yaz kamplarına bunlarda ileriki yaşlarında güzel bir alışkanlık kazanmalarını sağlayacaktır
sevgiler
ezgideniz
02-19-2007, 05:46 PM
sanırım dogru söylüyorsun ayse.benim cocugum olmadıgı ici okadar ayrıntılı düsünemedim heralde. süt içmeyi cok sevmeyen cocuklarda daha iyi olur sanırım.
aysegularda
02-20-2007, 08:13 AM
ezgideniz ilerde çocuğun olunca detaylarla fazla ilgilenmeye başladığını göreceksindir özellikle çocuklar (katı gıdaya ilk geçişlerde) tatlı,tuzlu,ekşi gibi tatları zaten bilmiyor ne verirsen o şekilde alışıyor
özellikle çocukları olan arkadaşlar için söylemek isterim az tuzlu az tatlı gıdalar verebilirsiniz bilmiyorlar çünkü hem ileriki yaşları daha sağlıklı olacaktır
süte bal eklemek, mevsim meyveleri ile tatlandırmak içine şeker eklemekten çok daha iyi değil mi? belki biraz uğraştırıcı ama olsun değer bence yoğurtlar için de aynı şey geçerli
hazır meyveli yoğurtlar ve sütler tamamen para tuzağı (bence) hepsini evde yapmak mümkün
sevgiler
hatice
06-27-2008, 10:14 AM
Danone'nin konuyla ilgili bilgilendirmesi:
http://www.danone.com.tr/basinduyurusu.asp
babuska
06-22-2009, 05:30 PM
Arkadaslar ben dis hekimiyim ve sute seker,bal yada pekmez eklemenin ozellikle gece beslenmesinde zararli oldugunu paylasmak istedim.sekerden zengin bir tada onlari cok alistirmayalim ve gece sekerli sut icerse mutlaka dislerini fircalayalim.sik sik su icirelim,agizdaki asidik ortami seyreltmek icin.yemek sonunda peynir yedirelim mumkunse...
ben de kizim icin ulkerin yarim yagli sutunu tercih ediyorum.
vBulletin v3.8.1, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.